-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiriBum
őstag
válasz
mondomén #14399 üzenetére
A MILC-eket azért érdemes valahol megfogdosni, hogy mennyire illenek a kezedbe. Egy 20-as fixszel elég jó képeket lehet alkotni velük.
Pentax vonalon erősen ajánlom neked a k-x-et. Döbbenet jó szenzora van, majdnem olyan jó, mint a Pentax K5 / Nikon D7000-nek, amik 3× annyiba kerülnek. Még gyér világításban is tudod használni ISO1600-3200-on anélkül, hogy a zajjal kellene törődnöd.
Manuális objektívekkel könnyen és olcsón bővítheted a lehetőségeidet - a Pentax nyújtja a legjobb kompatibilitást a manuális lencsékkel (fénymérés, stabilizátor, fókuszvisszajelzés). -
Zozzer888
addikt
válasz
mondomén #14394 üzenetére
Újabbnak újabb,csak alsóbb kategória.A kijelzőn úgyis csak élességet ellenőrzöl,tehát bele kell nagyítanod, ha 2",ha2,5", ha 2,7" akkor is
Az LV akkor jól jön ha makrózol...de azt is meglehet oldani nélküle.Esetleg ha állványon van a gép, vagy fix témát fotózok manuális obival,akkor bekapcsolom és kicsit "finomhangolom" az élességen.
-
Zozzer888
addikt
válasz
mondomén #14391 üzenetére
Fogása jobb, egy kategóriával feljebb lévő váz,talán tartósabb is, 2 tárcsa, brutál sorozat
Jó a 450D is, nekem 1000Dm van (az a 450D "alatt" van), tanulásra ezek is tökéletesek.(képeimet megtudod találni,az aláírásomba lévő linken)Eladni nem nagyon érdemes (40ért mennek az 1000Dk), marad szerintem amíg kattogSzóval ellehet ezekkel is vígan lenni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
mondomén #14387 üzenetére
Ha az utcai fotózás érdekel akkor tényleg számít a méret. Minél kisebb, annál jobb. Oda MILC-et vegyél inkább. Ez magyarhonban, ahol az emberek egyébként is seggdugaszok (bocs ha ezzel megsértek valakit a honfitársaiba vetett hitében), meg főleg igaz. Itthon nem tudsz valaki orra alá dugni egy DSLR-t, mert azonnal elküld anyádba. Egy kis MILC-el meg lehet aránylag feltűnésmentesen mozogni, meg az emberek többsége kevésbé harap rá (vagy csak szimplán turistának néz, ezért ügyet sem vet rád).
Pont pár napja nézegettem 500px-en a Panasonic GX1 fotóit és ezt az úriembert találtam:
http://500px.com/ThomasLeuthard
Van egy-két egészen fenomenális fotója, meg a stílusa sem rossz. Ez egy közepes MILC váz amin egy 20mm-es objektív van (ekvivalens 40mm). Nem az az ultra nagylátószög, de azért közel kell menni a témához vele. És itt is látszik egyik-másik fotóján, hogy az alanya mennyire meglepődött esetleg nem is tetszik neki... ha ezt DSLR-el csinálja még talán a pofáját is beverik.
-
JackFeryll
őstag
válasz
mondomén #14375 üzenetére
A 65 az eléggé vérszegény keret. A D3000-től óva intenélek, igen butácska váz. Ha már Nikon akkor picit drágábban, de ki lehet fogni olcsó D200-akat.
Obiban nincs választásod ennyi pénzért, jó ha marad pénzed egy kitobira. Az arra jó lesz, hogy eldöntsd milyen obira van szükséged. Illetve ha nincsenek nagy igényeid és a fényerő sem szempont akkor el lehet velük lenni, de akkor biztosan szükséged lesz egy vakura beltérre. A Yongnuo 560 II pl. 20 ezer forint és abszolút használható. Persze manuál, de ha nem arcon lövöd az embereket hanem falról lősz akkor úgyis jobban jársz a manuál beállítással.A street az egy érdekes dolog. Igazából két út van. Telével fényképezel messziről hátha nem vesz észre az alany (ha észrevesz az érdekes
) egyébként pedig mindenki más perverznek néz, vagy belemászol az emberek arcába egy 30-as 35-ös fixxel.
Mindkettőhöz kell valamiféle pofátlanságszerk: A fixeket nagyon tudom ajánlani. Nikonnak vannak új fixei relatíve tök olcsón (35mm 1.8 AF-S és 50 1.8 AF-S). A Canonnál sajnos csak hulladék anyagminőségű és fókuszmotorú fixek vannak olcsón (50 1.8, 35 f2), de szegény ember vízzel főz.
-
Zozzer888
addikt
válasz
mondomén #14375 üzenetére
Szia!
Szerintem:
30D (~50e)
És fényerős obi hozzá.Hogy mik vannak?
Autófokusszal: Canon EF 50 F1.8 (18-20e)
Manuál fókusszal:
M42es obik:
Van 35-ös F2.8as 8e körül (M42 adok veszek index forumon megtalálod)
Van 58as F2-es 3e körül (Helios 44M)
De ezekhez kell chip-es adapter (3e + posta) és ugya a fókuszt te tekergeted.De ennyi pénzből inkább:
Olympus EPL-1 + 14-42es obi
Barátnőmnek ilyet vettünk 52ért, 1,5év garival + 8gb-s memó kártyával.Vígan jobban bírja a magas ISOt mint az említettet gépek (semmikép se rosszabbul) a fókuszrendszere viszont jóval lassabb. -
MC Pite
veterán
válasz
mondomén #11884 üzenetére
Pana MILCek normális EVF-et tudnak, árba is beférnek ha nem sietsz. G1 is akad most olcsón, G10sem drága. Más előnyök, más hátrányok. Én most (ha egyszer hazaérek innen
) egy bridge (nem ultrafoszoom, bridge) egy milc és egy tükröskét nyúzok hogy meglássam ki lesz a nyertes. fél napom volt idáig, de a D5000 +18-105 vezet, a második helyért az S100fs és a G2 14-42 versenyez (de csak 1 maradhat ofkorsz). (S100fs-ről gondoltam váltani, nem 3 gépet vettem gyorsba')
Sajna olvastam és kérdeztem annyit mint az állat, de pár óra használat sokkal másabbat és többet mutatott
. Pláne ha olyan perverziók is hajtanak, mint az M42es obik, ami milcen nagykirály, dslren nagy szopás. A Pentacon 50/1,8 majdnem megmentette a Panasonicot, annyit hozott képminőségben, mélységélességben, fényben. Meg hát féééém, ohm, a lamellák, az élességállítás; mindennek határozott, de finom ellenállása van - merevedésem van amikor azt használom
-
Throme
veterán
válasz
mondomén #11867 üzenetére
Az elég drága mulatság. Nem beszélve a bazi hosszú repülőútról. Ahhoz hogy keletre menj elindulhatsz nyugatra, hogy egy olyan repteret találj ahonnan indul 747-es a japókhoz...
Ja és oda nem elég 1 hét. Szóval a géped árának sokszorosát elfogod költeni.Ha vki azt mondja itt a D4 ára vegyél belőle gépet és utazz, akkor én vennék olcsó vázat egy két elfogadható obival és a maradékból Japán. Szarnék a D4-re és az itthoni virágfotókra
-
kaligula
tag
válasz
mondomén #11861 üzenetére
Ötletem van, de az élet sajnos gyakran közbeszól... előtte volt egy Sony a200-am, annak a tudása nekem pl. teljesen megfelelt. A legjobban egy Pentaxnak örülnék, egy k10d-nek. De nem is a váz lenne a fontos, hanem, hogy most nem nagyon van pénzem egy telére, pedig azt szeretnék.
-
kovaripeti
aktív tag
-
kaligula
tag
válasz
mondomén #11840 üzenetére
Sok gépet árulnak elvileg 10ezer expó alatt. Én egy hónap alatt kezdőként lőttem kb.3000-et. Szóval ha újat veszel, az hamar bekerülhet ebbe a "használt" kategóriába. Én anno egy sony a200-as pakkot tudtam venni 2objektívvel, táskával, kártyával 80-ért, 1 év garanciával. Ha nem szorultam volna meg, biztosan nem adom el.
-
csakb
őstag
válasz
mondomén #11840 üzenetére
3-4-5 éve, amikor ezek a gépek még újak voltak, teljesen jól tudták használni a tulajdonosaik. Azóta az újabb vázakba nyilván belekerült pár olyan dolog, ami jobban kiszolgálja a sokszor mesterségesen generált igényeket.
50 k expót általában a legbénább zárszerkezet is kibír, de gyakran 100 k-t is. A középkategóriás vázakat meg elvileg ennél jóval többre tervezték.
Családfotózásra, meg utcára bármelyik jó lehet, megfelelően megválasztott obival (valszeg pluszköltség lesz) pláne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest