- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sowi
őstag
válasz philoxenia #195 üzenetére
ez most nem szempont, de nem magyarorszagon elek, szal itt nagyjabol egy arban van, 20-30-40 eurokon meg nem fogok problemazni, amugy meg: pentax canon nikon
[ Szerkesztve ]
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
Szten Márs
nagyúr
Szerintem egyik gép autofokuszrendszerére sem lehet panasz. Hármójuk közül a D80-nak legnagyobb a keresője, ami szerintem nem egy utolsó szempont, egyedül a D80 rendelkezik két vezérlőtárcsávalm ez sem egy rossz dolog és amúgy sem épp egy rossz gép. Egyébként hármójuk közül azt mondom, hogy leginkább úgy dönthetsz, hogy választassz objektíveket, amilyeneket megfelelőnek tartassz a célra, és megnézed, hogy melyik rendszerre vannak meg azok az objektívek - magyarán itt most célszerű objektívhez választanod a vázat. (Egyébként talán az EOS 450D-t tartom a leggyengébbnek a három váz közül.)
[ Szerkesztve ]
-
ottkar
addikt
Nézd nekem több mint két éve van Pentaxom és ahol egyáltalán működhet az AF ott még idáig működött. Sőt sokan írták másik márkánál hogy nem megy az AF bizonyos esetekben ott az én gépemé még vígan megy. Én nem ismerem a back meg a frontfókusz tényét mert az én gépemen ilyet még nem tapasztaltam pedig van 18 éves AF-es optikám is. Arról nem is beszélve hogy a régi manuál optikákkal a Pentax a legkompatibilisebb.
-
sowi
őstag
hi mindenkinek, gondoltam karacsonyra meglepem magam egy dslr geppel a bridge kategoria utan, foleg tajkepek, termeszetfot es idonkent eleg sotetben is szoktam fenykepezni, embereket es gyorsan mozgo dolgokat nem nagyon, szoval a jeloltek; canon 450d, pentax k200d, nikon d80 nagyjabol ezeket nezegettem amik egy arban vannak, fontos lenne meg a jo AF es szeretnek nemsokara beruhazni nagyalto es vmi nagy fenyereju medium telefoto obiba is, tehat elvaras lenne hogy a fokuszalas ezekkel is jol mukodjon, javaslatok?
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
Zebu
addikt
Látom a Fuji S5 Pro alternatívaként senkiben sem merül fel....
Pedig most nagyon jó az ára....
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz johnjohn #185 üzenetére
a d90 egyetlen hátránya, hogy manuális obikkal nem mér fényt. oké, d300 persze pro af + kereső, 6-8 fps stb. de, ha szereztél 35-70-est, amit ráadásul sokat használsz és szeretsz, semmi értelme variálni. d90 fogásra azért visszalépés lesz a d200-hoz képest, cserébe könnyebb.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Mercutio_
félisten
Azért írtam a Tamron-t, mert a Sigma EX obik esetében nekem is van némi negatív benyomásom
Az iso-t pedig nem konkrétan Oly viszonylatban, hanem általában írtam, kicsit kezdel paranoiás lenniCassidey: Jah, hogy neked ilyen "obit is a váz gyártójától" mániád van, az más de ha betéved Dtomi majd mesél neked arról, hogy bizony vannak Canonhoz is olyan 3rd party gyártók által készített obik amik vagy olcsóbban hozzák a Canon obi szintjét, vagy azonos árban lemossák azt
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
johnjohn
addikt
válasz Szten Márs #182 üzenetére
A D 200- váznál vannak nagyon bosszantó, a használhatóságot akadályozó kisebb gondok,
amik főleg akkor jelentkeznek, ha sokat hurcolod, nyúzod a gépet, pl. a gumiburkolat elnyúlása, fél évenként való cseréje kifejezetten bosszantó dolog. Sajnos a D 300 / D 700 ugyan evvel a hülye burkolattal lett kiadva, ha megnézel valahol egy egy évnél idősebb D 300-at, azon is látható.Az akkuk gyors merülése is ilyen gond.
Most még jó áron lehet eladni a D 200-at, főleg, hogy kevés expó van benne, de később szeritem a D 100 sorsára jut mint használt cikk.
A Canon markolatánál Én legalábbis még nem hallottam ilyen problémáról. -
HÁZIGAZDA
válasz johnjohn #180 üzenetére
akkor mi a gond? én a két gép közül a d90-et választanám (választottam), határozottan. d300 szenzor, könnyebb váz, jó kereső, bőven elég gyors 4,5 fps, videjóóóóó . de ha még rendszert is kéne cserélni, akkor nincs értelme szerintem 40d-zni.
ha mégis 40d felé orientálódsz, és elherdálsz jó nikon üvegeket, szólj!
-
Zebu
addikt
Én sokáig hezitáltam a D80 és a D90 között.... Végül D80 lett a dologból ,de kicsit elbizonytalanodtam!
Ha 30 ronggyal olcsóbb lenne a váz ára akkor már nem lenne kérdés, de így szerintem a D90 ár/érték arányban még nem a legjobb vétel...
-
HÁZIGAZDA
válasz johnjohn #177 üzenetére
jó ár, jó váz az. de ki kéne tényleg alaposabban próbálnod. meg eldönteni, h mit akarsz rácsavarni. 16-85 VR például nincs a canonra, a 17-85 IS labdába sem rúg mellette. 70-200 4L viszont a nikonnál nincs (igaz, a 70-300 VR-t is jónak tartják és olcsó).
-
Cassidey
senior tag
válasz johnjohn #172 üzenetére
egy kedves ismerosom pont ezzel szenved tegnap volt itt probalgatni a 40D-t, tetszett neki, zajban nekunk szimpibb a 40D. (azt nem merem kijelenteni kategorikusan, h jobb is). de o Canonos lesz, odahuzza a szive. itt dumcsizunk pont errol.. [link]
szerintem a fogdosas dontson, ha ennyire csak a vaz a kerdes, es a szimpatia-szerelem..
-
HÁZIGAZDA
válasz johnjohn #172 üzenetére
40d af-je jobb, a váz magnézium. úgy amúgy én a nikonra szavaznék majd minden tekintetben, főleg, ha azonos áron vannak. elvileg a 40d komolyabb, de régebbi cucc, a d90 meg nagyon ott van a szeren.
de tényleg az obik döntenek
-
HÁZIGAZDA
válasz philoxenia #171 üzenetére
1. a dpreview default gyári jpg-ből mér. ez is egy adat persze, csak nem mindenekfeletti.
2. Robotert én is ismerem (személyesen is bibibíí ), makróban etalon. meg hozzáállásban is.
-
johnjohn
addikt
Nagy kérdés : Nikon D 90, vagy Canon EOS 40 D ??
Pro és kontra , most első sorban a váz a kérdés, tudom, hogy az objektívektől majd sok függ. -
philoxenia
MODERÁTOR
Hi-Fi analógiát tudok mellé hozni, ugyanaz a jelforrás jobb rendszerekben tisztább, szebb hangot adhat, egyébként nem mondom, hogy az E-420-nak mint rendszernek a dinamikaátfogása rosszabb mint az E-3 nak, ahhoz a kettőt össze kellene hasonlítanom, csak azt, hogy a két váz /D80-E-3/ -mint rendszer- nem egy kategória.
Itt, ha jól értelmezem, a Nikon D60 nagyobb dinamikaátfogásúnak bizonyult, mint az E-420....Hozzá kell szoknod, itt keményen ki kell állnod a véleményed mellett, makacs emberk járnak ide...
mod: Az E-3 egyébként az itteni általános vélekedés szerint is igen jó gép...ROBOTER képeit mindig megcsodáljuk...
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz sanyixXx #162 üzenetére
Legalább kicsit megtörik a flamefolyam, nem árt, úgy érzem
Szerintem egyáltalán nem zsákbamacska és igen jó vételnek tűnik. Az a 6 ezer expó nem valami hűde sok, sőt, és azért a 30D nem épp egy rossz váz, szóval, ha kellően körültekintően jársz el a vásárlásnál, akkor jó boltot csinálhatsz. Egyébként az expószámot, azaz azt, hogy tényleg 6 ezer-e az a 6 ezer, csak szakszervízben lehet ellenőriztetni. Nem akarom ezzel senkire azt mondani, hoyg valótlant állít, csupán azt, hoyg ellenőrizni nehéz az állítását, ezt is mindenképp mérlegeld - vagy ha úgy gondolod, a camera kft-nél ejtsétek meg az adás-vételt az expószám megtekintés után. -
HÁZIGAZDA
válasz philoxenia #163 üzenetére
neked is, negyedszerre: az e-420-ban is ugyanaz a szenzor dolgozik, tök hasonlóan viselkedik. azért nem írtam e-420-at, mert nekem történetesen e-3 volt.
-
HÁZIGAZDA
ne nézz már tök hülyének bakker, hogy nem tudok helyesen exponálni... jézusom!
azért égett ki a d80, mert nem volt olyan jó a dinamikája, mint az e-3-nak. mindkét végén égett az a nyomorult hisztogram olyankor is, amikor az e-3 nem. és igen, custom jpg curve-vel is megnéztem, meg muted színekkel, mindenhogy.
az e-3 és az e-420/e-520 szenzora pedig azonos, de ezt is csak 2-3x írtam le.
-
rumos14
nagyúr
válasz Szten Márs #155 üzenetére
azért van mit okítani rajtam, és ezt most bizonyítom is a kérdésemmel: LR u.azt a "RAW konverter motort" alkalmazza mint a PS? persze verziószámban lehet eltérés.
-
rumos14
nagyúr
Parci, az E-3 >3x annyiba kerül mint az E420/520, amikről én beszéltem.
ha a D80 képeid kiégtek, akkor expo korrekciót kellet volna alkalmaznod. kiismered a géped, rájösz hogy bizonyos helyzetekben -0.3EV-t kell beááéítani, ennyi.
amúgy szuperek a képek, de teljes felbontásban nem elérhető, 2-3 mpixelre leméretezve nem tudok véleményt alkotni.
és hogy végleg elvessem a súlykot nálad, az E-3 biztos szuper gép, de ennyi pénzért 4/3-ost én tutira nem vennék.[ Szerkesztve ]
-
sanyixXx
senior tag
no akkor konkrét kérdés:
1.5 éves Canon 30D ~6000 expóval mennyire zsákbamacska? 95k az ára. tudom, meg kell fogdosni, de valami véleményt kérek
köszi
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
Dare2Live
félisten
vmi amin "átsiklunk"
APSCs obi jellemzően szarul teljesít FF vázon. FF obik amik meg tökéletesek egy mega pixelméretű D3/D700on rendszeresen szarok egy APSCs gépen.
Van még ennél is durvább pl amikor egy FFobi APSC re van "optimalizálva".Mindegyikre hozok egy pldt.
-1- APSC FF: pl Tamron 17-50 2.8 ami APSCn büdös éles, fényerős... (és olcsó is!) FFen meg szar
-2- FF APSC: elöbb emlegetett Sigma ami D90en szar de D3on megtátosodik.
-3- Nikor 70-200 2.8 VR ami APSCn maga a csoda FFen meg sarkokban elhasal, rosszabb mint a 80-200 AFS. (és sjtésem szerint 70-200f4lIS is ilyen...)emiatt az eltérések miatt van sokszor, hogy egy obit X leszarozik, Y meg dicsőiti.... és egymást hülyézzük kvázi le pedig csak a rendszerünk más....
Márs: Hajrá!
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Szten Márs
nagyúr
-
bal13
csendes tag
válasz Szten Márs #155 üzenetére
Jajj lányok-fiúk biztos hogy ezt itt? Egyetértek Sztennel, nyitni kellene egy topikot a harcnak, mert ha én most akarnék gépet venni akkor ezek alapján kétféle döntést tudnék meghozni:
A.) Nem veszek semmit, mert az egyik zajos, a másiknak kicsi a keresője, a harmadikhoz nincs elég ojjektív, a negyedik kényelmetlen, az ötödik drága, a hatodiknak gyenge a JPEG-je stb.
B.) Tökmindegy mit veszek mert úgyis én vagyok béna nem a gép, úgyis elég annyi ojjektív amennyi van, úgyis megszokom a fogást stb.(oké hogy ez sarkítás, de ez a topik azoknak szól akik gépet szeretnének venni, és én aláírom hogy az ilyen eszmecserékből is sok következtetés levonható, de ez már kezd márkaharc-szőrszálhasogatás lenni...)
-
HÁZIGAZDA
jajj...
(felsoroltál két fix makrót, amik köztudottan marha jó üvegek bármelyik gyártótól (a legrosszabb is bőven elég jó). a 28-105-ös sigmát meg inkább nem kommentálom. az árát megérheti, igen. bár, nikonból is van 28-105, nem is gyenge...)
-
Szten Márs
nagyúr
Nem, abszolút nem volt semmi ilyesmi célzatom, tényleg csak egy PS CS2-vel rendelkezem Adobe-éktől (na meg acrobat readerrel ), ezen kívül a camera raw konverterét jobban szeretem, mint az általam eddig megtekintett free raw konvertereket, így ezt szoktam használni, ennyi az egész.
Fuhh, emberek, ez aztán igen durván flame-topic lett, egész biztos jó irány ez?
[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
na jo en belefaradtam tenyleg.. ha korabban szoltatok volna, nem gyujtogetek annyit, es megveszem a pont ilyen sigmat, ugyis tokugyanaz..
-
HÁZIGAZDA
válasz Mercutio_ #144 üzenetére
vagy nem láttál még sigma 24-70-et, vagy... vagy nem írnál ilyeneket. mire jó egy olyan f2,8-as obi, amit f5,6-ra kell rekeszelni, h éles képet adjon?
amit az izóról írtál, azt meg direkt előre leírtam én is (de egyébként pont a pentaxnak vajmi kevés magas izós előnye van az oly-hoz képest... a d300-nak is maximum másfél fé, de inkább egy).
-
ottkar
addikt
válasz Cassidey #145 üzenetére
"Pentax alatt Pentaxot ertettem, nem Sigmat, Tamit"
Egypár évtizde már hogy a kezembe vettem gépet előszőr de ez még viccnek is rossz. Ha nem volna túltermelési válság a Pentax akkor is tök hülye lenne ha ennél több optikát fejlesztene. Én is hülye lennék ha ugyanolyan optikai teljesítménynél nem a Sigmát hanem a Pentaxot venném meg. Nem tudod hogy a Pentax optikák drágábbak a Sigmánál és a Tamronnál?Nem tudod hogy a kettőnek jó optikái vannak? Ide kezdők is betévednek ne vezessük már így meg őket hogy Pentax géphez Pentax optikát. Mert ez agyrém. Nem jó tanács mert nem igaz és félrevezető. A Pentax kitobim pld egy nagyon gyengécske volt a helyette vett Sigmának nyomába se ér, akkor mi van?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
légyszi nézd meg a skóciai és az adriai képgalériámat a flickr-en, és döntsd el, h alkalmas-e az a szenzor tájképre... (az, NAGYON is az. és amikor az e-3 után d80-ra váltottam... no AKKOR égtek ki a képeim a francba, hiába figyeltem az expóra... az e-3-mal soha nem volt ilyen gondom)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Cassidey #145 üzenetére
Majd a Hoya gyárt obikat esetleg? Kodak sem igen gyárt tudtommal obikat, a Sigma alig gyárt vázat, van sok példa a külön fejlesztésekre... Amíg van elég obi egy vázhoz, addig mindegy honnan . Igazából a Pentaxnak jelenleg nincs is csúcs váza, nemcsak Leica méretben, hanem APS-C méretben sem.... A K-20D-t kiszolgálják szerintem a meglévő obik.
Mennyiségre meg elég a jelenlegi obik mennyisége, hiszen rengetegen használnak régi filmes obikat a Pentax gépükhöz, ami eléggé visszafogja a keresletet...Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Cassidey
senior tag
válasz Mercutio_ #144 üzenetére
Pentax alatt Pentaxot ertettem, nem Sigmat, Tamit. szerintem azert vannak itt kulonbsegek jocskan.. h erthetobb legyen mire gondoltam, Nikonbol mindent megvehetek (sot, Sonyra is van minden, kiveve az 50/1.2-t, 1.4 van). en tenyleg elvarnam, h a Pentax is fejlesszen mint allat, es tolja az arcomba az uj objektiveket (ill mar nem, de en alapvetoen szurkolnek a cegnek..), szerintem ezeknek alapcuccoknak kellene, h legyenek..
-
Mercutio_
félisten
Valami hasonlót azért sikerült
24-70/2.8L ---> Sigma 24-70/2.8 EX DG vagy Tamron 28-75/2.8 XR Di LD
70-200/4 IS L ---> Sigma 70-200/2.8 EX DG macro HSM II vagy Pentax DA* 60-250/4 SDM
50/1.2L ---> Pentax FA 50/1.4 vagy Sigma 30/1.5 EX DC esetleg a Sigma 20/1.8 vagy 24/1.8, 28/1.8 obik
85/1.8 ---> Pentax 77/1.8 Limited580 EX II ---> Metz 58 AF-1 Pentaxra
Parci: Az is lehet oka a kevés ISO1600-as képnek, hogy annyira gyenge az adott gép iso1600-on, hogy rögtön törli az illető
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
rumos14
nagyúr
válasz Szten Márs #128 üzenetére
megteszi az is, a LR ugyebár lebutított/célra kihegyezett PS, szóval gondolom némi okítás is volt a hsz-edben
-
Cassidey
senior tag
uristen ottkar no comment. hol szidtam az elobb az uzleteket? tudsz te arrol, mikorra igerte a vazat a Canon es mennyit csuszott? h Angliaban pl mar el is fogyott az elso adag? szerinted komolyan azert kapunk kesobb 5DmkII-t mert a Magyarorszagra tarto hajo elakadt a Panama-csatornan??? viccviccvicc.
ps.: szep lehet a kilatasod -
ottkar
addikt
válasz Cassidey #134 üzenetére
Nem a Canon szállít, hanem a tengerhajózási vállalatok. Röhej mikor valaki az üzleteket szídja mikor azt mondták hogy ekkorra várható a cikk és nem jött meg. Minden hülyének elmondta a boltosokat holott semmi közük nem volt a késéshez. Én nap mint nap kinézek a Panama-csatornára tudom melyik hajók szállítanak európába és hogy mikor tudnak simán átkellni és mikor késnek önhibájukon kívül.
-
olli
tag
-
Cassidey
senior tag
Vannak turelmetlenek. Jelenleg van ertelme, mert a Canon eleg benan szallit, es eleg hosszu listak vannak az altalam ismert helyeken.. az elorendeles tovabbi elonye, h kapsz egy kedves telefont, ha megerkezett a geped, nem te hivogatod az uzleteket es csekkolod a weboldalakat orankent..
olli: persze, szivesen, bar a video resze nem izgat kulonosebben.. ha nem lattad meg, akkor lehet erdekes: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
válasz philoxenia #131 üzenetére
Jól gondolod nem Aps, hol volt az a Zenit-ek megalkotásakor De még a Maxxum 5000-em sem Aps-es...
-
olli
tag
válasz Terapeuta #121 üzenetére
Nagyon precíz, de saját példámat hoznám: nem bonyolítottam ennyire a kérdést. Nagyon utáltam a kompaktom minőségét a korább slr gépeimhez képest, jött egy legolcsób akciós gép+kitobi, megvettem, azóta fejlesztgetem. Lehetőségem nyílt a DSLR technika tanulására. Szerintem megérte, és nekem ez a fontos.
By cool !
-
-
olli
tag
DSLR felosztás:
-belépő szint I. 80-100e Ft
-belépő szint II. 100-130e Ft
-belépő szint III. 130-180e Ft
- amatőr szint I. 180-250e Ft
- amatőr szint II. 250-500e Ft
- amatőr szint III. 500-800e Ft
-félprofi szint 800-1600e Ft
-profi szint 1600e Ft felettSzerintetek milyen felosztással és árakkal érdemes jellemezni a hazai piacot? Szerintem egy érdeklődőnek először ezeket kell tisztáznia magával, mivel a végén két dolog történik pénztártól való távozás után: egy DSLR boldog tulajdonosa lesz, és megszabadul jónéhány Ft elköltésének gondjától. Az első miatt lényeges, hogy közben milyen tanácsokra hagyatkozott.
By cool !
-
Gzolo
senior tag
Hmm, én idén elővettem, és előttem vele egy kocka filmet.Pedig nem hinném magam idősnek 18 évesen. Nem értékeled a múlt technikáját :/
Nem hasonlítható össze a fém váz kellemes hidegsége és súlya, a mai műanyag vackokkal. Pentacon 135/2.8-al lehet van 1,5 kiló is, mégse esett ki a kezemből...
Szerintem hiba elpasszolni egy ilyen régiséget... -
Cassidey
senior tag
válasz philoxenia #115 üzenetére
Sztem nem jonne ki ennyibol ugy sem. Es nem lennek ilyen mobil, nem valoszinu, h tudnek riportot/sportot fotozni, amire fel kell huznom az erzekenyseget iso800-1600-ig (feljebb nem szerencsere), nem nagyon tudnek szaladgalo kisgyerekekkel lepest tartani, es valoszinuleg elerheto fenyben fotozni sem (in available light baromira nyersforditasban). Kozepformatum a Vogue fotosanak szuper studiojaba es tajkeptfotosok kezebe valo nem nekem. Ugy erzem szamomra az idealis a full frame lesz..
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
sztem engem ma nem ez fog érdekelni, hogy x éve milyen géppel ki mennyire volt elégedett... leírtam a véleményem; többször is kézbe fogtam egy 410-est és majd kiesett a kezemből, nem tudtam biztonságosan megfogni, kellemetlenül mozgattam a jobb kezem ujjait hogy héé mi van má.
amúgy most pár hónapja passzoltam el bagóért vmi hasonló Zenit gépet a pincéből, szó szerint, párom vmelyik felmenője használta anno. -
rumos14
nagyúr
nem is az iso1600-ról beszéltem, sőt, én leszek az első, aki elismerem, hogy magas iso érzékenységben az én kis Sony-m a leggyengébb, de ez kevéssé zavar, mert a képeim >90%át iso100-on készítem.
hanem arról, hogy pl. meglátásom szerint kisebb a dinamikaátfogása (nagyobb a kiégés veszélye), kevésbé részletgazdag a képe. természetesen (sajnos) nem használtam ilyen gépet, csak tesztképek alapján vagdalkozom, pl. ez [link] nem a csúcsok csúcsa.. és igen, ez már pixelhadakozás, de az sem menne ki a fejecskémből, hogy vettem egy DSLR-t, ami mégsem olyan igazi DSLR, mert lényegesen kisebb az érzékelője, mint egy bármely másik DSLR-nek.
szóval a 420 nekem a markolat és a képstabi miatt kiesne, az 520 a képstabi és a live view miatt már megfontolandó, de azért az már nem is olyan olcsó egy gép. -
pacorro
aktív tag
válasz Terapeuta #109 üzenetére
20-30000 forintért is lehet egészen jó kompaktokat venni, pont ugyanolyan a képminőségük, mint egy 60-80000-esnek. Nem kell bridge, nem kell állítgatási lehetőség, akinek erre van szüksége, az tényleg vegyen inkább tükröst. (De nincs mindenkinek szüksége erre.)
[ Szerkesztve ]
"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
-
Cassidey
senior tag
válasz philoxenia #95 üzenetére
Nem erdekel a kozepformatum.. es dehogy jonne ki, mondjuk nem tudom te mit neztel, en nem vagyok otthon benne, de egy hasselblad hol van meg ennyibol?! Ne szalljunk mar el azert a kozepformatum fele.
5DmkII nem riportra van szanva, 1DmkIII a Canon riportra szant gepe, Nikon D3, sot d700-at is jobban eltudom kepzelni a szuper AF-el. Ez nyilvan, nem azt jelenti, h nem lehet riportra hasznalni, de nem oda pozicionalta a Canon, ahogy az 5D-t sem.
Az IS pedig egy igen hasznos dolog, a Pentax 50-200-nal nekem sem hianyzott, mert pici es konnyu obi, de a Canon 70-200-nal nem tudom, hany kep sikerult volna stabi nelkul.. 1/15-1/40-ig fotoztam vele csunya korulmenyek kozott, es tuelesek a kepek.. Pedig mintha ereztem volna, h beremeg a kezem.. Nem fogok allandoan allvanyt cipelni magammal, igy is eleg nehez a cucc, rendezvenyen szinte hasznalhatatlan lenne amugyis..
ps.: van allvanyom, sztem egesz korrekt. nem azert irom ezt mert nincs
[ Szerkesztve ]
-
pacorro
aktív tag
válasz Terapeuta #106 üzenetére
Az ilyen embernek viszont sok esetben jobb egy normálisabb kompakt, mint egy nagy és nehéz felszerelés.
"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
-
pacorro
aktív tag
Te ezt írtad: "Vicces hogy a Sonyt hozod példának mikor ahhoz kevesebb optika van mint a Pentaxhoz." Ebből a szempontból a Digifénykép (egyébként szegényes) kínálata indifferens. Nem azt írtad, hogy egy adott boltban "a" típusú géphez több objektív kapható, mint "b" típusúhoz, hanem azt, hogy "a" típusúhoz több optika van, mint "b" típusúhoz - ez pedig nem biztos, hogy megállja a helyét. Teccik érteni?
Egyébként nem kell 56, de még 46 optika sem. Kell egy fényerős nagylátó zoom (mondjuk 16-35/2.8), egy középzoom (mondjuk 24-70/2.8), egy telezoom (mondjuk 70-200/2.8), egy-két jobb portréobjektív, egy-két nagytele, egy-két makró, és néhány jobb fix. Ezeken kívül még néhány kommerszebb darab, hogy legyenek azért olcsóbb objektívek is, és kész. Aztán ezek mellé gyárthat a Sigma, a Tamron meg a Tokina amit akar (nem az ő választékuk a legfontosabb, mert ők gyártanak mindenkinek).
-
Terapeuta
őstag
válasz philoxenia #103 üzenetére
Amit mondasz, teljesen igaz. Ha valaki szeret fotózni, általában van állványa. De aki tényleg csak azért vesz gépet, hogy bizonyos dolgokat megörökítsen, meg turista, stb, az nem kíván további eszközöket magával cipelni csak azért, mert tudja, hogy este lehet hogy ki lesz világítva a Lánchíd...
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
sanyixXx
senior tag
válasz Terapeuta #97 üzenetére
köszi, ilyen méret/súly dologba bele se gondoltam. 800g körül van a 30D, ha jól tudom, az még nem vészes. mondjuk a többi cuccal együtt már simán el lehet menni 2 kilóig is gondolom
igazából nem úgy gondoltam, hogy bedobom a táskába és usgyi a mindennapokba, de persze az sem kizárt, hogy csakúgy bedobom reggel a jegyzetek mellé.
2 obira gondoltam alapvetően (valami kisebb 18-135 pl., meg egy "nagyobb" telére - 70-300). nagy csereberélést nem akarok folyton, mert szerintem a 18-135-tel már ki lehet jönni sok helyen kényelmesen, de ha tudom, hogy fotózni megyek, akkor betárazok a nagyobbal is
lenne egy vaku is hozzá, de az ugye max. partifotózásra vagy este, akkor meg úgyis pakolászok indulás előtt.szóval összességében nem gond a mérete, van kompakt zsebfényképezőm is, mert ugye nem kell mindig ágyúval galambra lőni.
technikai/használati/képminőségi különbségek érdekelnének még, hátha szól még valami az újabb mellett
köszi
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Terapeuta #99 üzenetére
Ha tudom előre, hogy probléma lehet a kevés fény, akkor állvány mindenképp, amatőrként kevés a megismételhetetlen kép, ami a az állvány/stabi hiánya miatt nem készülhetett el. Olyan helyen fotózva /templombelső pl./ ahol esetleg az esemény miatt kellene, de valamiért nem szabad használni az állványt, ott számíthat sokat az egy-két stop, ami a kétféle stabi között van tudtommal /váz vs. obi stabi/ . Persze sokszor kár próbálkozni egy olyan fotó elkészítésével, amit már más megcsinált olyan minőségben, amit én soha nem érhetek el a felszerelés korlátai miatt, de ez saját szempontom persze... /Épületfotókra gondolok elsősorban kinn és benn, a tilt-shift obik ára például elég erős korlát nekem/.. /
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Terapeuta
őstag
Az hogy milyen géppel lő az ember, tényleg tökmindegy...az ISO kérdés viszont szerintem megérdemel egy alaposabb körbejárást (akár úgy is, ahogy javasoltad). Ha valaki tudja, hogy zárt helyen rendszeresen fotózik (családi események jellemzően ilyenek), akkor egy 1-2 FE lehet érv is gépválasztásnál.. 2Fe az negyed annyi fény, nem mindegy (1/20, vagy 1/80 !!)...
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest