- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
philoxenia #58114 üzenetére
Én is köszi
-
Teasüti
nagyúr
válasz
philoxenia #1 üzenetére
Üdv!
Ismerősnek kérdezném, h 500 fontért merre induljon?
Tájkép és portré az elképzelés. Nulla tapasztalat. -
Piftuka
veterán
válasz
philoxenia #47030 üzenetére
Mivel az én kérdésem nyomán indult ki ez a már személyeskedésbe hajló beszélgetés, hadd szóljak hozzá!
- Először is kár marni egymást, mert annyit nem ér az egész!
- Másodsorban onnan indult ki az egész, hogy Hibavissza fórumtársunk felhúzta magát a.... szerintem magasemtudjamin, ám azért jól "odamondott" a végén, egy kifejezetten személyeskedő stílusú megjegyzéssel. Lelke rajta...
Ami viszont a legnagyobb gond, hogy elkezdett "pörögni" a videó felvétel képességének mikéntjén és minőségén, és ezzel teljesen félrevitte a társalgást, mert - ezek szerint - nem figyelmesen olvasott, ám azt követően végig a videóról ment a vita...
(Többen figyelmetlenül olvastak.)
Ugyanis én már az eredeti hozzászólásomban is teljesen világosan leírtam, hogy:
"rengeteg természet fotót készítettem. A halak fárasztásának részleteit, a szép fogásokat is ezzel örökítettem meg. Ezen kívül családi utazások, nyaralások, és családi események, valamint gasztronómiai alkotások megörökítésére használtam."
Azt hittem, hogy ebből elég egyértelmű, hogy milyen célokra használnám a gépet. (Dominánsan tájfotók.)
Szóval, ha tisztelettel kérhetem, felejtsétek el a "videót", mintha nem is kérdeztem volna! Komolyan, nem érdekel, mert egyértelmű, hogy a "Fuji A700" gépem 320x240-es filmjeihez képest bármi csak jobb lehet.
- Harmadsorban én köszönettel tartozom Neck fórumtársunknak, ugyanis ő volt az egyetlen, aki vette a fáradságot, és elolvasta a kérdésemet, értelmezte azt, majd érdemi segítséget nyújtott.
Egyébként köszönöm mindenkinek, aki még érdemben szólt hozzá, és segíteni szándékozott!
- Negyedsorban pedig, én eddig azt hittem, hogy egy professzionális, (professzionális) fényképezőgépekkel foglalkozó topic-ban vagyok. És akkor elkezditek felemlegetni (mindenki, akit illet) a mobiltelefonokat? Azért ne vicceljetek már, ha kérhetem!
A DSLR gépekről egyébként lemondtam; nem hiányzik a "nagy súly cipelése", és az összes azzal járó macera.
Már csak az a kérdés, hogy MILC, vagy egy profi kompakt gépet vásároljak!? Egyelőre még az előbbire hajlok... amit láttam az A6000 képességeiből (kiderült, hogy az egyik cimborámnak is az van), az bizony nagyon meggyőző.
Szóval olvasom (tovább) a teszteket, és kipróbálom a gépeket.
-
Alexios
veterán
válasz
philoxenia #47059 üzenetére
első sorban a rosszabb fényviszonyok között is jó fotókkal
Azért ehhez csak jobb a nagyobb szenzor nem?
De én első sorban nem videózásra használnám
Tessék, akkor már 4K sem feltétlenül kell.
Persze jobb a vízállóság, de nem csak horgászathoz használná
Tehát természet fotózásra, horgászatra kísérne el a legtöbbet, ezen kívül családi események megörökítése, és ritkán étel fotók készítése lenne a feladat.
Illetve általa nem is volt igény az IP67 védelem, ez már kicsit beleeröltetése a dolgoknak, hogy miért is legyen jó a telefon a kamera helyett
-
tvamos
nagyúr
válasz
philoxenia #47051 üzenetére
Nikon 1 AW lenne az ultimate, ha lehetne újonnan kapni... Meg lemme 4k-s update.
-
Neck
veterán
válasz
philoxenia #47041 üzenetére
Ne haragudj, de ez nem győzött meg.
G6
És még ez is nagyon messze van egy rendes gép élességétől. -
krisztosz89
csendes tag
válasz
philoxenia #47053 üzenetére
Megnéztem a linkel, ablakon át lőtt képet.
Ilyen minőséget, már egy iphone 5s is tudott. Érdemben nem sokat fejlődött azóta a telefonok kamerája fizikálisan, csak megy a sok p****tvakítós fícsör.Kollégám megvette a oneplus 3T-t mikor megjelent, akkoriban az is a jók közé volt sorolható kamera téren.
Nekem akkor épp volt egy Olympus EP1-em, 14-42 első szériás kitobival. Bő 10 éves kombó.Csináltunk egy random összehasonlítást. 14mm-en lőttem én is (ekv 28, mobilok 90%-a azt tudja).
Rommá verte a 10 éves MILC, amit 35e ft-ért vettem, a zsírúj 160e ft-os telefont.
Azzal egyetértek, hogy vannak helyzetek, ahová praktikus egy telefon, és azzal fotózni.
De ehhez nem kell 300e ft-os telefon, azt a minőséget egy 50e ft-os is tudja.
Ha meg érdemi képminőségről beszélünk, nincs az a telefon ami egy lapon lenne említhető bármelyik m4/3 vagy nagyobb szenzoros géppel. Talán a szintén körömnyi szenzoros kompaktokkal. -
Alexios
veterán
válasz
Ha nem olyan fontos az ip67 akkor pl. Sony rx100. De eleve trükkös a fogalmazás, hiszen úgy tűnik mintha valamiről le kéne mondani, míg fordítva nem, pedig telefon esetében a képminőségről kell.
Főleg, hogy az eredeti kérdező külön mondta, hogy a fénykép fontosabb mint a videós képesség
-
Muerte68
addikt
válasz
Nem értem az ámokfutásod,se az érveidet,de nem is fontos én itt kiszálok.
-
itouchfan
senior tag
válasz
philoxenia #47050 üzenetére
Moderátort nem lehet moderálni?
-
Muerte68
addikt
válasz
Nem akarok szítani,de ha belenagyítasz nincs semmi részlet egy vízfesték at egész,hol van ez egy fényképezőgéptől??
Ha ez a K10D szintje akkor nagy baj van
És mi ez a telefon tolás egy fotós topicban?
Ez a topic fényképezőgépeket ajánl,ha jól emlékszem nem telókat szerintem ez itt kissé röhejes+csak ellenségeskedést szít,ami elég furcsa egy moderátortólEzeket hagyjuk meg szerintem a mobilos topicoknak itt meg maradjunk a fényképezőgépeknél amikben nem körömpiszok szenzor van
-
törölt tag
válasz
philoxenia #47047 üzenetére
Akkor itt mi be is fejezhetjük a beszélgetést.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #47045 üzenetére
Melyik géppel készültet? Pentax K7, Sony A5000, Olympus Epl-6, Fuji X-E2 , Canon 70D, vagy Canon M100 ?
Hagyjuk már, képet, 500 giga képem van minimum, majd válogatok neked nem?....Telefon...basszus.
-
törölt tag
válasz
Szerintem menj nyugdijba, romlik a szemed, itélőképességed és az igényeid ;-)...kb. 1 másodperc kellett a kép megtekintéséhez hogy eldöntsem ez egy kacat kis szenzorú izé....sehogy sem hoz egy kis szenzor, aps-c minőséget, és soha nem is fog....maszatolás, festés, photoshop az egész....van a családba 300 ezer forintos telefon, vicc kategória, Trabant, Ferrari kasznival.
-
Neck
veterán
válasz
philoxenia #47039 üzenetére
De akkor fotózok is, és lövöm a vakut az A6000-el - csak hogy ne legyek részrehajló
-
Neck
veterán
válasz
philoxenia #47037 üzenetére
Szerintem meg inkább azzal, ahogy bicskanyitogató stílusban elkezdte:
"Szerintem fuss neki még egyszer a leírtaknak. Nem sikerült elsőre helyesen értelmezni."
"(#47016) mokus1: nem túlzás a mobilos minőség. A Sony a6000+Sony E 16-50mm f/3.5-5.6 kit-nél egy mai felső-közép kategóriás mobil minden tekintetben jobb minőségű videót csinál. Ezt sajnos el kell fogadni. Elavult technika."
Egyébként, linkeltem már galériámat, most Te olvass vissza
Azonban szerintem nem kell Máté Bencének lenni, hogy valaki vágja, melyik gép milyen speccel rendelkezik, illetve melyik milyen áron megy. Az utóbbi néhány hónapban rengeteget bújtam teszteket, fórumokat, próbálgattam a gépemet, ezek alapján írtam annak, akinek írtam.
Ahhoz sem kell profi PUBG játékosnak lenni, hogy gépet ajánlj valakinek, illetve McAskill-nek sem kell lenni, hogy bicót ajánlj valakinek. Vagy csak Hosszú Katinka ajánlhat fürdődresszt, stb.
Ma este ha hazaértem, megpróbálkozok egy összehasonlító tesztet csinálni, SELP1650 F4 vs G6, hogy megnézzük, melyik lesz zajosabb. Ha fos lesz az A6000, többet nem ajánlom videóra.
-
Neck
veterán
válasz
philoxenia #47028 üzenetére
Kiváncsian várom, hogy Te mivel oldanád meg a fenti use case-t? Mennyivel lesz jobb, ha telefonnal csinálod?
Szerinted nem lesz előrelépés neki egy komolyabb APSC szenzoros gép, az eddigi körömnyi szenzoros kompakt után, ami 480p-t tudott? Vagy jobban jár a telefonnal, komolyan?Arra nem is reagálsz, hogy annyira jó áron van az A6000, hogy ihaj, ennyiért szerintem nem kapsz ennyi "technikát" jelenleg egy gépben sem, bár szempontfüggő, kinek mire van belőle szüksége, vagy hogy mi hiányzik belőle.
Azt is megírtam neki, hogy ha nem tervez obit venni a későbbiekben, jobban jár egy 1"-es kompakt géppel.
Nem mindig, nem mindenkinek ajánlom az A6000-et. Ilyenem van, tudom mire jó, ha valakinek olyan szempontjai vannak, ajánlom neki.De te mit csinálsz itt? Mert gépet nem gyakran ajánlasz, akkor is Pentaxot, mert az a tuti - még akkor is, amikor amúgy le se fedi azt, amire szüksége lenne.
De tudod mit? Elegem van, teszek rá, és nem ajánlok senkinek semmit.
Befejeztem. -
Neck
veterán
válasz
philoxenia #47024 üzenetére
A gép ajánló topicban vagyunk, nem a "melyik gép jobb", vagy a "ki tud menőbb fotót csinálni random témákról" topicban.
A kérdező nem említette, hogy bogarak szemét szeretné fotózni. Egyébként megfelelő makró lencsével lehet az A6000-el is ilyen képeket csinálni.
A telefon mellett pedig azzal érvelni, hogy van rajta egy led, ami folyamatosan világít... Hát, az A6000 pedig rendelkezik vakuval, és kicsit messzebbre villan - vagy, ha horgász vagy, általában viszel lámpát.
Sose gondoltam, hogy moderátor fog itt off topic trollkodni - a kérdezőnek válaszolj inkább, kérlek. Én már ajánlottam neki gépet, szerintem arra a célra, amire ő szeretné, best buy 160-ért az A6000.
MrChris: nekem G6 van, a 6 50%-al több, mint a 4, megyek keresek néhány bogarat, megnézem mit tud. Ugyanitt A6000 eladó.
-
MrChris
nagyúr
válasz
philoxenia #47024 üzenetére
Huh, hát a makrói ütősek nagyon! Mit tett még elé? A normál képek is rácáfolnak a szarmobilra. Extra vicc számomra, hogy kaptam egy ismitől G4-et mert megutálta és ki akarta dobni.
Konyhai multimédia center lett belőle, de azt láttam, hogy tud raw-t!
-
asdf_
veterán
válasz
philoxenia #46962 üzenetére
OFF: Ezek kik?
A Magyarosin kivul eletemben nem hallottam egyikrol sem (es valoszinuleg ez jobb is igy
)
-
Muerte68
addikt
válasz
philoxenia #46962 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy bár többen kérték ezeknek a rendkívül népszerű videók linkjét,még idáig nem nagyon volt hajlandó megadni
Érdekes hozzáállás bár lehet valami titkos dolgok -
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46904 üzenetére
Én már csak annyit tennék hozzá hogy a MILC folyamatos fejlődési pályán van, soksok lehetőséggel.
A tükrös rendszer fejlődése abban merül ki hogy még több képet tud csinálni egy másodperc alatt. Hivhatjuk ezt demagógiának de nem sok irány látszik ezen kívül... technikailag a tükörrendszer már akadálya a fejlődésnek. -
Neck
veterán
válasz
Nagyon (már megíráskor) elavult, szűklátókörű, populista, összecsapott cikk, egy olyan ember tollából, aki érezhetően az egyik (DSLR) irányba húz.
Lássuk csak:
A DSLR kamerák mindig is a digitális fényképezőgépek csúcsát jelentették, ez természetesen a MILC kategória megjelenésével sem változott
De változott, ugyanis a Sony A7M2 / A7M3 környékén nagyon sok fotós váltott tükrös gépről MILCre. A friss feltörekvő profi generációnak pedig váltania sem kell, gyakran MILC-en indulnak, megszokták, hogy kijelzőn komponálnak.A csúcsot ugyan a DSLR kategóriába tartozó masinák jelentik, de a MILC gépek között is vannak nagyon jók, olyanok amelyek a belépő (és egyes középkategóriás) DSLR gépeket simán maguk mögé tudják utasítani.
Persze aki a fotózásból él vagy hobbi szinten komolyan foglalkozik vele, teljesen biztos, hogy továbbra is a DSLR gépeknél fogja megtalálni a számítását, viszont a MILC kategória sem rossz, bizonyos helyzetekben pedig még jobb alternatívát is jelenthet!
Rendkívül elnagyolt állítás, konkrétumok nélkül. Én is tudok olyat írni, hogy minden MILC gép simán megveri a DSLR vetélytársát - és még csak nem is hazudtam, konkrétumok nélkül az én állításom is van annyira igaz, mint az övé. A mondat másik felére viszont már fentebb reagáltam.A DSLR fényképezőgépekbe legalább APS-C méretű, a MILC gépekbe viszont legfeljebb APS-C méretű képérzékelőt építenek be a gyártók...
BUMM, outdated. Ilyet írni 2016-ban.... A7 2013 végén jött ki, ha jól tévedek.Mi a helyzet a szolgáltatásokkal? Nos, itt megint azt mondhatjuk, hogy a DSLR gépek előnyben vannak...
Nincsenek előnyben. A MILC van előnyben. Arcfelismerés, szem autofókusz, focus peaking, videós AF szolgáltatások - és a fókuszt érintő szolgáltatások csak a MILC irányába fognak változni, mivel a szenzoron fókuszálásban az a jó, hogy a szenzoron kiolvasott adatokra további algoritmusokat lehet írni - a tükör sajnos nem ilyen okos.Az előny ugyanis leginkább annak köszönhető, hogy a rengeteg opcióhoz sokkal több tárcsát és gombot helyeznek el egy profi kamerán, így a temérdek funkcióhoz könnyebben és gyorsabban tudunk hozzáférni
Megint, ismét - melyik gépet hasonlítja melyikkel? Számos MILC jött ki 3-4 tárcsával is manapság.a kereső, ami a tükrös gépeknél a működési elvből adódóan optikai, a MILC gépeknél viszont elektronikus – ez utóbbit sokan nem szeretik, mivel szoftveresen feldolgozott, ezért a valós viszonyokat nem feltétlenül tükröző képet mutat...
Mi van??? Pont hogy az EVF mutatja az elkészülő képet, némelyik DSLR "lyuka" olyan sötét, mint egy kút. Az EVF-ben legalább látom a beállítások hatását az elkészülő képre.A többi (az a kevés, ami maradt), az igaz.
-
_csocso_
senior tag
válasz
Én is DSLR-t használok, de ez a cikk 2 éves, ami alatt sok víz lefolyt már a Dunán, és sok profi fotós is milc-et használ már.
-
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46875 üzenetére
Nézd, ha kiszeded a tükröt a Pentaxból és beépited a tükörházba a Kiev bajonettet akkor mindenképp
Minden más esetben nem nagyon lesz élességed egyik tükrös vázon se távmérős obival... -
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46873 üzenetére
Ööö... ezt Kievvel fotózták, szó nincs arról hogy Pentax vázon lenne
-
MrChris
nagyúr
válasz
philoxenia #46856 üzenetére
Három távolságot kell összehangolni és egyik sem magától adódik. Az alap táv a bájzistáv. Második, az áteresztő főtükrön és a rajta lévő segédtükrön lemegy a fény az AF szenzorhoz, ennek az útnak meg kell egyeznie az objektívből a szenzorig terjedő úttal. Harmadik pedig a főtükörről a mattüvegre kerülő fény aminél a mattüveg magasságának kell megegyeznie szintén a szenzor (és AF szenzor) irányában megtett fény úttal. Ez a távolság piszok érzékeny, cseréltem törőékesre mattüveget a DSLRemben és papírnál is vékonyabb fóliákkal lehetett behangolni a magasságát, ami pár század mm-t jelent. Már ha igazán pontosra akarod.
Az AF szenzor is mozgatható, gyárban beállítják a helyét. Hogy aztán mi az oka a némely esetben javíthatatlan f/b hibának nemtom. Az enyémet háromszor küldtem vissza és javult, de nem lett tökéletes. -
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46862 üzenetére
Nyilván, de folyamatos a fejlődés és a felbontás. Az optikaiban meg nem sok változás látszik, belépő szinten setét pentatükör feljebb meg a pentaprizma, de ott se mindegy a méret. A FF képmérethez nagyobb a kereső is.
-
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46860 üzenetére
30 éves Helios-103, becsillan, kontraszttalan? Mégis a kedvenc obim... és tükrösre sose megy fel
[kép]
Az A7-tel fotózni olyan mintha kicsit időutaznál, jobbnál jobb manuális obikkal fotózhatsz, csak épp nem kell megvárnod a tekercs végét meg az előhívást
Nekem a Nikon APS-C váz keresője rémálom volt a FF Sony keresőjéhez képest, egyszerűen nem tudom hogy lehet képet komponálni vele... oké ezt kisbetűvel kéne irnom, ha valakinek nincs viszonyítási alapja akkor egy bridge gép után nyilván izgalmas az OVF -
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46858 üzenetére
Az az igazság hogy ez már elég kevéssé érdekes...
Lassan 4 éve nyúzok egy A7-et és a Altixos obiktól elkezdve a Kieves Heliosig már minden járt a vázon. Az EVF-be belenagyítással meg elég gyorsan lehet élesre állítani és tizedmásodpercek alatt korrigálni mert rögtön vissza is nézed a képet.
A Samsung inkább példa volt arra hogy mennyire preciziós szerkezet a tükrös és hogy mennyire fontos azonos távolságra kell lennie a mattüvegnek és az érzékelőnek. Csakhogy ez megszűnt a MILC-nél, nincs, ahogy a rekeszbeugrasztás sem lesz már érdekes és a keresőben gyakorlatilag az elkészülő képet látod. -
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46856 üzenetére
A probléma az hogy egy fényerősebb obinál, mondjuk fénytelenebb helyzetben egyszerűen nem látod jól a pontos élességet. főként hogy mondjuk egy portrénál max 0,5-1 cm-ről beszélünk ami pont elég arra hogy a szem életlen legyen.
De egy sötétebb zoomnál sem, mert alapvetően azt várnád hogy az AF rendesen élesre állítson. Szerintem a probléma eleve csak tágabb rekeszen jelentkezik, mert rekeszelve a nagyobb mélységélességbe belefér a élesség eltérése.
A korábbi tükrös vázaimon a zoomok alsó állásban nem voltak pontosak, telében igen. Rászoktam arra hogy tele állásban AF, aztán nyitottam a látószöget. Illetve átálltam fix objektivekre -
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46853 üzenetére
Egy ismerős Samsung GX10-et vett használtan, kicserélték a mattüveget benne mérőékesre. Viszont nem stimmelt a távolság, úgyhogy a mattüvegen látott kép éles volt, az elkészült kép meg életlen...
-
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46853 üzenetére
Szerintem a tükrön nincs éles kép...
Az éles kép az érzékelőn (a tükör mögött), illetve tükrözve az azonos távolságban lévő mattüvegen alakul ki. -
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46849 üzenetére
Márhogy ha tükörben fotózol?
Hát nemtom, szerintem inkább a mattüvegre vetitett képet néztem idáig, a tükrön még sose néztem...Nekem mindig nagy és világos pentaprizmás keresőim voltak, de néztem Nikon APS-C keresőbe, na ott aztán azt se tudtam mit látok, nemhogy élességet..
Elvben nem, bár volt olyanom hogy picit elmozdult a Sony A850 mattüveg tartókerete, szóval akkor nyilvánvalóan furcsán életlen volt a kép
Mindenesetre a kiindulási pont az hogy a BF/FF probléma a tükrös rendszerek sajátossága, a MILC vázakon a működési elvből adódóan nem létezik.
Azt hogy a MILC-nél is előfordult félrefókuszálás az nem az AF rendszer felépítéséből adódik, mig a tükrösnél ha egy obi BF-os akkor azt következetesen teszi. -
MrChris
nagyúr
válasz
philoxenia #46818 üzenetére
Microsd-ből 4 is elférne egy középkategóriás vázba. Raidben használva...
A blackmagic új m4/3-os kamerája meg usb tárra is tud rögzíteni. Lenmének még opciók. -
total90
veterán
válasz
philoxenia #46816 üzenetére
Adapterezni elvileg no-go, de a másik dolog, nem minden gépen másik kártya van? Akkor meg lényegtelen az egész... szerintem.
Pl. a telefonos micro sd-t csak telefonba használom, másik van a goproba és másik a drónba vagy akármibe. Javarészt egyszerre vannak használva. -
total90
veterán
válasz
philoxenia #46814 üzenetére
Micro SD kártyára gondolsz? Olyan szerintem nincs egyikben sem.
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia #46802 üzenetére
Utolsó generációs Olympus 4/3 (nem micro 4/3) DSLR-eknél (E420, E520 stb.) is volt ilyen opció (CF + XD kártya).
-
total90
veterán
válasz
philoxenia #46810 üzenetére
4k-hoz V30-s kártya ajánlott, van XD és HC is. Az újabb gépekbe, akár alsóbb kategóriában is mennek az XC-k.
-
total90
veterán
válasz
philoxenia #46802 üzenetére
Canon 5D MII és felfelé, Nikon D7xxx és felfelé, Sony A7x S/Rxx, Fuji X-T2 és felfelé, Pentaxot fogalmam nincs, nem követem őket.
-
total90
veterán
válasz
philoxenia #46798 üzenetére
Kb. az összes újabb, közép és felsőkategóriás gépbe.
(#46797) thomasrc
Nem lesz semmi gond, ha úgy akarod, hogy RAW+JPG. Akkor a jpg-t másoltasd a lassabra, mert ott a méret kisebb, így kb. szinkronban lesz.
-
thomasrc
tag
válasz
Basszus, rossz topikba írtam.
Bocs. Válasz közben escapeltem és átugrott erre a topikra a böngésző. Egyébként Nikon D7200-ről van szó, de átírom a kérdésemet a Nikon topikba.
-
Throme
veterán
válasz
Pl D7100-7200, és pár FF nikonba is
#46797) thomasrc: gondolom mindig a lassabb kártya lesz a gyenge láncszem. Mindkét kártyára fel kell írnia az adatot.
Szerintem nem érdemes a régi gépekből megmaradt kártyákat használni, ha nagyon fontos a sebesség. -
Watto1991
senior tag
válasz
philoxenia #46753 üzenetére
Nyilván ha ott tartanék, akkor nem a vállalkozói lenne a probléma. Itt most szimplán a gépi követelményekről/képességekről van szó.
-
Neck
veterán
válasz
philoxenia #46751 üzenetére
Attól függ, voltam már olyan esküvőn, ahol a lány keresztapja fotózott egy ultra(sötét) zoom Nikon compact géppel (vastag Nikon nyakpánt, mert az mutatja a szakértelmet) , teljesen Automata+ módban, időnként vakuval fejre. A nem vakus beltéri képek sötét zajtenger, a vakus képeken mindenki kiégett szemekkel, zsíros izzadt fejekkel bámul a képbe. Raw nincs, Kuka az egész.
Így is lehet
-
bandi20
aktív tag
válasz
philoxenia #46736 üzenetére
Szóba jöhet használt is ! De igaz a visszakérdezés, kit obival gondoltam elsőre utánna egy tele obi , és ami majd jön, nem 1-2 évre gondoltam, milf ben nem gondolkoztam nagyon a videó felvétel nem igazan izgat !
-
bandi20
aktív tag
válasz
philoxenia #46732 üzenetére
illetve javaslat , másik?
-
Ðávid
aktív tag
válasz
philoxenia #46596 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ! Nem számítottam rá, hogy ennyien fogtok segíteni!
Akkor azt hiszem maradok az S1800-nál és még gyűjtök egy komolyabb gépre. Ha már sikerült valami használhatóbb mennyiségű pénzmagot erre elkülönítenem, akkor még mindenképp jönni fogok hozzátok érdeklődni.
-
Muerte68
addikt
válasz
philoxenia #46398 üzenetére
Nem mondom hogy belefér, csak hogy mennyibe kerül
-
hibavissza
veterán
válasz
philoxenia #46398 üzenetére
Használtan mindkét szettnek ki kell jönnie 80 ezer körül. Nekem nincs telém. Illetve egy Oly 60-ast használok tele gyanánt. Pana 45-200-am volt. 50 pénzért vettem. Két baja volt. A nyakamban szépen kinyitotta magát a saját súlya (nem lötyögött) és 200 felé eléggé fellágyult a képe. Ez persze nem mindig volt hátrány. Szerettem.
Az EPL5-nek nem tudom milyen a zárja, van esetleg első elektromos redőny? Sajnos a 12-32 elég shutter shock érzékeny. Én a Fujit venném inkább. Ott azt hiszem a fókusz eléggé lomha. Viszont filléres telét nem nagyon kapni Fujira. Néha van egy amit akcióba érdemes elhozni. Nem emlékszem melyik.
-
Muerte68
addikt
válasz
philoxenia #46396 üzenetére
Olympus 30-35, Fuji 60-70.
-
MrChris
nagyúr
válasz
philoxenia #46251 üzenetére
Akkor jelen esetben a hiba mégis az ön készülékében van.
Dpr-nál a tesztábrás képeknél vannak életlenek.
Ilyen helyről próbáld meg inkább csak a képet linkelni, mert gyanútlanul beleolvastam és majdnem elhánytam magam. -
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46249 üzenetére
Rossz kompoziciók, alexpós képek, az egyik középre komponálva a másikon az alany kinéz a képből... de legalább élesek.
Ezeken gyönyörűen kijön az a narancs árnyalat ami a Canon magas isoját jellemzi... -
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46247 üzenetére
Értem
Amúgy meg az online sajtóban sokszor igánytelen fotók szoktak lenni, már a képszerkesztőket sem értem hogy hogy engednek megjelenni ilyen képeket. Fotóssuliban simán buknának az "alkotók"...
Ha ingyen csinálnák sem fogadnám el, de ezekért ráadásul pénzt kapnak. -
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46245 üzenetére
És mégis hogy jutottál oda ehhez a cikkhez?
-
vihartigris
őstag
válasz
philoxenia #46243 üzenetére
Biztos azt az oldalt akartad linkelni?
-
Muerte68
addikt
válasz
philoxenia #46217 üzenetére
Máté Bence felszerelése:-mivel nem volt mindig pénze jó gépre-meg kocsira-Lada
Felhívnám a figyelmet a Canon 300D-re,azzal már nyert nemzetközi pályázatot-láttam a képeit azzal a géppel-elég durvákÉv Gépváz Objektív
1998 Zenit ES Zenit 2,8/50, 4,5/300mm
2000 Chinon CG5 Pentacon 2,8/135, 5,6/500mm
2001 Nikon 8008s Nikon MF2,8/300mm
2002 Nikon 8008s Nikon 2,8/20, 2,8/105 Macro, MF2,8/300mm
2003 Canon EOS1n-Rs Nikon 2,8/20, 2,8/105 Macro, MF 2,8/300mm, Canon MF 5,6/800mm
2004 Canon 300D, EOS1n-Rs Nikon 2,8/20, 2,8/105 Macro, MF 2,8/300mm, Canon MF 5,6/800mm
2006 Nikon D200, Panasonic FZ30, FZ50 Nikon 2,8/20, 2,8/105 Macro, MF 2,8/300mm
2008 Nikon D300, Panasonic GH1 Nikon 2,8/20, 2,8/105 Macro, 2,8/300mm, Sigma 5,6/300-800mm
2009 Nikon D300, D700, Panasonic GH2 Nikon 2,8/20, 2,8/105 Macro, 2,8/70-200, 2,8/300mm, Sigma 5,6/300-800mm Tokina 10-17mm fisheye
2010 Nikon D300, D700, Panasonic FZ100 Nikon 2,8/20, 2,8/105 Macro, 2,8/70-200, 2,8/300mm, Sigma 5,6/300-800mm, Tokina 10-17mm fisheye
2012 Nikon D700, D800, Panasonic FZ150, FZ200 Nikon 2,8/20, 2,8/105 Macro, 2,8/70-200, 2,8/300, 4/200-400mm, Sigma 5,6/300-800mm,
2013 Nikon D700, D800, D3s, Nikon 2,8/20, 2,8/105 Macro, 2,8/70-200, 2/200, 2,8/300, 4/200-400mm, Sigma 2,8/15 fisheye, 5,6/300-800mm, Tamron 2,8/14-28
2014 Canon 1Dx, Nikon D800, D3s, Panasonic GH4 Canon 70-200, 200-400mm, Nikon 2,8/20, 2,8/105 Macro, 2,8/70-200, 2/200, 2,8/300, 4/200-400mm, Sigma 2,8/15 fisheye, 5,6/300-800mm, Tamron 2,8/14-28
2015 Canon 1Dx, Nikon D800, D3s, Panasonic GH4, FZ300 Canon 2,8/15 Fisheye, 2,8/16-36, 2,8/70-200, 1,2/85, 2,8/100 Macro, 2/200, 2,8/400, 4/200-400mm, Sigma 2,8/15mm fisheye, Tamron 2,8/14-28mm
2016 Canon 1Dx, 1Dx Mk II, 5DSR, Nikon D800, Panasonic GH4, FZ300 Canon 2,8/15 Fisheye, 2,8/16-36, 2,8/70-200, 1,2/85, 2,8/100 Macro, 2/200, 2,8/400, 4/200-400mm, 4.5-5.6/100-400mm, -
Bozso68
őstag
válasz
philoxenia #46192 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
philoxenia #46161 üzenetére
Ja, hetekig-hónapokig ott dekkol a lesben, de ennek semmi köze a hw-hoz... én amúgy b*romira irigylem, szívesen eltöltenék 1-2 hetet a vadonban a tökéletes fotóra várva. Egyik lesében voltam tavaly, igaz csak 1 órácskát, de az is egy életre szóló élmény volt
-
törölt tag
válasz
philoxenia #46137 üzenetére
Ja 😂 A4 es nyomatokra jo az is.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #46089 üzenetére
"Persze szívesen kipróbálnék egy komolyabb milcet, de abból szinte csak az A6000 lenne elérhető számomra, azt meg nem vehetek, mert itt a topikban azonnal még páriábbá válnék, mint most az őskövület tükrösömmel.....
"
-
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46089 üzenetére
Nem is érdemes...
Minden hozzászólásom arról szól hogy márkafüggetlenül az EVF-ben még komoly kiaknázatlan lehetőségek vannak, míg az optikaiban jelenleg megállt a fejlődés, vagyis legalábbis nem sokat fejlődött az elmúlt években. És ezek az EVF-nél rendelkezésre álló pluszok úgy néz ki számítanak a felhasználóknak a kis méret mellett.
Az egyedi fényképezőgéphasználati szokások nem érdekesek, ezer és egy speciális helyzet van pro és kontra mindkettőnél. -
MrChris
nagyúr
válasz
philoxenia #46062 üzenetére
Itt valami technikai tévedés, vagy önbecsapás van! OVF-nél a matt üvegen keletkezik a kép, nem térbeli! Ugyan úgy egy síkon jelenik meg mint az EVF-nél. Ha két szemmel néznéd az OVF mattüvegét akkor is 2D-s lenne!
-
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #46065 üzenetére
Én pl. 3 évig javarészt Minolta MD obikkal használtam az A7-et
Abban változott nagyot a fotózás hogy az embereknek már van választása, idáig valós képet kizárólag a tükrös tudott biztosítani. Most viszont a járulékos előnyök és hátrányok mérlegretételével dönthetnek.
-
grigo
őstag
válasz
philoxenia #46065 üzenetére
Pentaxom soha nem volt. Canon 600D volt, onnan lephettem volna fel esetleg xxD-re vagy jó esetben egy 6D-re. Aztán hallgattam fórumtársra és megfogott az arc felismerés, szemrefókusz, az hogy nem kell alá fölé kalkulálni hogy majd hátha nem kalkulál rosszul mert látom hogy milyen lesz a kép. De a már szóba került fókuszpontok száma is egy áldás volt. Az üzemidőnél viszont be kell kapcsolni a repülő módot és vettem plusz 2-2 aksit. Ja és nem húzza egy nagy tégla a nyakamat egész nap. Valószínű egy 6D-vel is elégedettebb lettem volna de így szerintem totálisan nyertem.
Amúgy szerintem a mai napig nem ismertem ki a vázaimat.
-
Rapid136
őstag
válasz
Tudod még az első tükrös gépemnél volt az hogy amikor úgy 40 körül elkezd változni a szem és akik sose hordtak szemüveget megveszik az első olvasószemüvegüket, akkor exponálás után elkezdtem nem látni a képet a hátsó LCD-n. Szemüveges voltam és maradok is és rohadt idegesítő volt hogy eleve folyton el kell vennem a szememet a géptől hogy ellenőrizhessem és aztán kukucskálhatok ki a szemüveg alatt hogy lássam azt amit idáig a szemüvegen át néztem.
Ehhez képest most fotózáskor leveszem a szemüvegem, nyilván ez se ideális, viszont semmi problémám.
Úgyhogy jelen pillanatban csak előnyét érzem és el se tudnám képzelni hogy újra optikai keresőt nézegessek pedig mindhárom tükrösömben pentaprizma volt nem pentatükrös egérmozi
Látom az EVF-et és el se kell vennem a szemem a gépről hogy visszanézhessem a képet, belenagyíthassak a részletekért expo előtt és után is.
A feleségem sose volt szemüveges, gyakorlatilag ha nem volt nála olvasószemüveg nem látta mit fotózott, csak otthon tudta megnézni. -
törölt tag
válasz
Fujinal folyamatosan azon kaptam magam hogy elveszem a szemem a keresorol hogy megnezzem a celpontot szabad szemmel, aztan lassan tudatosult hogy az elokep jobb a szememnek. Magyarul jobban latok, persze biztos jobb az evf dragabb kategoriaknak.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #46046 üzenetére
Amúgy meg ha képminőségről beszélünk és különböző gépekkel elkészítjük ugyan azt a képet, óriási különbségeket nem lehet tapasztalni.
Középformátum, Sigma Merill, Ricoh GR, itt látunk érdekes dolgokat de amúgy csak bizonyos körülmények között,FF-nél a zajnál meg dinamika tartománynál, ugye Fujinál az Xtrans-nál kék, piros zaj nem igazán vehető észre, szépek a színei mint az Olympusnak, aztán, hogy Sony, Nikon, Pentax vagy Canon, csak az obin múlik.
Lehet látni, hogy mindenki erőlködik hogy kevesebb zaj legyen, kifacsarják a legtöbbet a szenzorokból mint a Sony vagy az m4/3 gépek, de elvégre is a nagyobb szenzor nyújt látható változást, a többi csak erőlködés.
Mert ha most csak kizárólag képminőségről beszélünk, igazán nem lehet panasz egyik mai gépre sem, legalábbis nem túl magas ison.
-
total90
veterán
válasz
philoxenia #45942 üzenetére
Cewe+1
-
Neck
veterán
válasz
philoxenia #45742 üzenetére
Na igen, pl vannak olyan excel funkciók, mint a pivot, ami 2 kattintással csinál olyan összesítést, amit amúgy nagy szívás lenne megcsinálni. Nekem a szem AF vs MF pl pont ilyen.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #45740 üzenetére
Látod, ez egy jó példa.
-
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #45668 üzenetére
Na látod a MILC-nél el se kell venni hozzá a szemedet a keresőtől, rögtön látod mit csináltál és koncentrálhatsz a következő képre
És persze nem kötelező, ki is lehet kapcsolni a visszanézést. Nekem a manuális obik miatt fontos hogy fél másodperc alatt belenagyíthassak az élességet ellenőrizendő. És utána nem kell ujrakomponálni a képet, ami egy hóvirág mellett hasalva, valljuk be nagy előny. Ahogy a belenagyítás lehetősége is.
Én is manuálfókuszos filmes gépekkel fotóztam annak idején.
De ezek persze szubjektiv dolgok, az OVF korlátai az EVF-rel szemben az elkészülő fotó tekintetében viszont tények. -
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #45665 üzenetére
A legfontosabb az ami a tükrös/optikai keresős rendszerrel lehetetlen, gyakorlatilag a komponált és aztán az elkészült képet élességgel, mélységélességgel, fehéregyensúllyal, al- és túlexpoval együtt ellenőrizni lehet a keresőben.
A bonyolult tükörrendszer és a prizma a filmes világban az egyetlen lehetőség volt a cserélhető objektives rendszerben arra hogy közel valós képkivágást lássunk. Aztán ennek hozadéka lett a rekeszbeugrasztás is.
Ezeket a MILC rendszer feleslegessé teszi, hiszen annyira valós képet látunk ahogy azt másképp sehogy.
(tudom az igazi profik TUDJÁK hogy milyen képet készit a gépük...csak a többség nézi meg minden kép után a hátsó LCD-n hogy mit is csinált) -
törölt tag
válasz
philoxenia #45665 üzenetére
...de egy idő után elveszne a fényképezés varázsa, az már nem művészet lenne,... pislogás érzékelésre denevéreket fotózni sápadt holdfényné, kinek köll az ? ;-)
-
Nippon
őstag
válasz
philoxenia #45637 üzenetére
Nekem ez jött le a mondandódból, ha rosszul értettem valamit, akkor elnézést kérek.
-
tvamos
nagyúr
válasz
philoxenia #45640 üzenetére
De gondolom a szemunk nem lesz elegendo erzekelonek meg sokaig, meg ugye egy jo optikanal sokat ront a minosegen a szemlencse. Mondjuk, az nem lenne rosz, ha le tudnam menteni azt, amit latok. Gondolom, ez a jovo, hogy rogton tudom posztolni a Facebookon, amit latok, es az ismeroseim meg rogton latjak is... ha erdekli oket... vagy nem tudom...
(#45642) 80hun válasza philoxenia (#45640) üzenetére
Par eve meg a digitalis kamera is sci-fi volt, most meg... -
80hun
addikt
válasz
Mi ez valami sci-fi történet?
-
Muerte68
addikt
válasz
Az már megvan szemnek hívják
-
Nippon
őstag
válasz
philoxenia #45634 üzenetére
A gondolatmeneted hibás, ezt mondom. Szerintem a jövő, a milc, a H tarifa és az elektromos autózás. Te azt mondod, hogy a DSLR meg a MILC között nincs fejlettségbeli különbség csak más rendszer mind a kettő.
A Kodak is azt gondolta régen a digitális fényképezésről, hogy hülyeség. -
Nippon
őstag
válasz
philoxenia #45620 üzenetére
a benzines autók mellett már elment a világ...
Fűteni már csak H tarifa meg napelem stb. hagy ne ragozzam...
Tényleg ne ragozd, mert butaságokat írsz.
-
grigo
őstag
válasz
philoxenia #45620 üzenetére
Az, hogy a technika meghalad valamit az nem jelenti azt, hogy nincs létjogosultsága vagy ne lehetne használni. Azt ne mondjátok már nekem, hogy egy wifi, nfc, arc, szem, bal szem, jobb szem, szemkövető fókusz stb-vel ellátott technika nem haladta meg a tükrös vonalat. Nyers erőben még simán előny vagy egál van, de technika és fejlesztések terén szerintem már nincs miről beszélni. De az elektronika tényleg nem minden, viszont a jövő nem az analóg világ felé megy vissza, ebben szinte biztos vagyok.
Amúgy kicsit szerintem félrement amit írtam. Pont azt írom, hogy ez egyénenként más, van akinek csak napelem, hőszivattyú, más meg fát aprít reggelente, és mindkét helyen meleg van."#45621: ThromeJa, ha sértettséget feltételezel, akkor szólok, mindkettőt használok nagy megelégedéssel."
Nem feltételezek.
Igen a véleményem elfogult, hiszen vélemény. Nem veszek már szerintem soha tükröst, néha vágyok egy egy gépre de az csak pillanatnyi rákívánás. -
Terapeuta
őstag
válasz
philoxenia #45578 üzenetére
Kellene egy fotó fun fighting topic. Berakni Econ leírását első bejegyzésként, aztán hadd szóljon. Kezdő moderátorok kiképzésére tökéletesen alkalmas lenne. Ez a topik talán megkönnyebbülne.
-
Muerte68
addikt
válasz
philoxenia #45578 üzenetére
Én már két napja jeleztem az itt levő társulatnak hogy marhára elkanyarodtunk a feltett(és azóta már el is felejtett)kérdéstől-de ez itt sajnos senkit nem akadályoz az egymás oltogatásában
Aki meg kérdezne elmenekül -
Neck
veterán
válasz
philoxenia #45572 üzenetére
Kiváncsi lennék, hogy a tükörfelcsapó mechanika adja-e meg hamarabb magát, vagy az E-Shutter
-
Muerte68
addikt
válasz
Azért ez is érdekes hozzáállás
A milc-mint olyan jó ha van 10éves-de mért menne hamarabb tönkre?Az én 50! ezres XE1-esemmel kis túlzással szöget lehet beverni
Az hogy a milc videóra való?miért is?a gépek fele erősen felejthető videót tud én pld csak fotózni szoktam bármelyikkel.
Én se vagyok egy mai darab de nem ragaszkodom a 10-éves technikához mindenáron,függetlenül hogy DSLR-vagy MILC.
A Dslr-nek jó a fogása hosszú az üzem ideje,meg sok az obi rá de-nem vinném magammal mert nagy nehéz,a belépő gépek keresője kicsi sötét,a profi gép meg marha drága.
Mért kellene egy Milc-nek fél millába kerülnie?Lehet venni 150-ért újjat, használtan elég sok félét 50-től ugyanúgy mint a dslr-ből-a félmillás gép kategória megfelelője dslr-ből is anni vagy drágább.
A milc evf-en belenagyithatok a képbe azt látom ami lesz a képen aksit meg cserélek 1 perc alatt.
Volt dslr-em is nem vagyok ellenük semelyik márkával nincs bajomHa neked jó a Pentax,használd akinek bármilyen Dslr használja de nem kell táposozni-le nőzni azt aki nem akar utazótáskányi cuccal nyomulni,vagy esetleg olyan ördögtől való dolgokat használ mint az arcfelismerés,belenagyítás,élkiemelés stb...
De ez csak vélemény nem háborúzni akarok
főleg hogy ez a topic elvileg nem erre van
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Én azt sem értem miért fajult ez megint milc vs dslr vitává, én itt, most csak a 4000d-ről írtam eredetileg, sőt még arról sem igazán, csak belinkeltem egy cikket. Erre jön Johnnyp7 kolléga, hogy dslr fikázó vagyok, egy 40d-vel jobban le lehet kapni egy szarvast, mint valami milc-el
, meg leújoncoz stb. pedig én nem titkolom a fotóimat, de tőle még nem láttam egy profi munkát sem, csak a nagy storykat az öreg dslr-ekről, amik máig leverik a milc-eket.
-
Neck
veterán
válasz
philoxenia #45537 üzenetére
Ja, és mobilokon, kompakton, és középformátumon kívül nincs másik világ?
Csak ásó van, meg exkavátor? Hová lett a markológép?Ide nem a milliókat kereső profik jönnek gépet keresni, ha jól sejtem
Miért ne lehetne olcsó szettel csodálatos portrékat lőni? Ezerszer be lett már bizonyítva, hogy a fotós tudása / látása gyakran sokkal többet számít, mint a hardver...
Az viszont más kérdés, mennyire dolgozik a technika a kezed alá, mennyire segíti a munkádat. Nem kell átkomponálni a fókuszpontról a képet, hanem rögtön helyesen komponálsz, és a gép mégis felismeri, hol az alany, ráfókuszál, és lősz 5 képet egy pillanat alatt - és mind fókuszban lesz. Akár arcra, akár szemre lövöd.
Sonyban olyat is lehet, hogy megjegyezteted vele az alany arcát, így pont őrá fog fókuszálni a gép, nem másra - pl Velencében a karnevál alatt óriási segítség, hogy a tömegben is megtalálja a páromat. -
törölt tag
válasz
philoxenia #45550 üzenetére
"Azt gondolom, hogy egy kép ha igazi portré sokkal jobban megtervezett kellene legyen annál, minthogy a szemen a fókusz, oszt' jóvan..."
Éppen a kép megtervezésére lesz több időd (és figyelmed), ráadásul a modelled sem merevedik be, vagy veszíti el a türelmét, ha gyorsan megy a pontos fókuszálás. Képet sem lehetetlen úgy festeni, hogy az egyik kezeddel tartod a vázat, de festőállvánnyal azért mégis egyszerűbb.
-
zümzümm
senior tag
válasz
philoxenia #45547 üzenetére
Nyilván nem mindegyik profi fotós. És főleg nem 2018ban. A videók 2014 és 2015-ösek...
És volt vele egy full csapat. Nem hiszem hogy csak kedvtelésből vitt magával egy asszisztáló csapatot csináljon pár fotot a facebook albumába, ill. azt sem hogy a modell hölgyek baráti alapon vállalták
Egyik 2016os videóban A6300-al... Alig 1 hónapos videóban pedig Sony A7RIII-al portrézik. De nem fogok linkelni. Már így is bőven elkanyarodtunk... -
Mirman
őstag
válasz
Rólam lehet szerintem utoljára elmondani hogy Econ véleményét osztanám általában de ebben az esetben Te vagy az aki szánt szándékkal nem akarod megérteni miről van szó .
Nem arról van hogy látás sérült a fotós és nem találja az arcot , hanem arról hogy arcfelismeressel 10/10 szer jó körülmények között a szemem lesz a fókusz . Ezt gondolom nem kell magyarázni hogy mennyire fontos egy fényerős teleobjektivnel aminél a dof akár pár milliméter is lehet .
-
törölt tag
válasz
Csakhogy az nem csak az arcot keresi, hanem a szemet is. Hogy mondjuk ne az orra vége legyen az éles.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #45537 üzenetére
(#45537) philoxenia
"Nem tudom elképzelni, hogy komoly fotós például portrézásnál használja."
Az összes komoly fotós használja.
Gondolj bele, mekkora előny, amikor nem kell az arcot keresgélned, mert ott a zöld kocka.
Meg nem kell állandóan visszanézegetni, hogy elmászott-e a fókusz. Sokkal gyorsabbá, gördülékenyebbé teszi a fotózást.
(#45539) tvamos
Most ugye nem az a vicces pont jön, hogy kitalálod, nem is gyors az A6000 másodperces autofókusza?
Csak egy rövid idézet a fókuszrendszerének az ismertetőjéből: "Advanced Fast Hybrid AF combines phase-detection AF and contrast-detection AF to achieve incredibly fast 0.06 sec. AF performance.". Nem véletlenül dicsérte ám fülig az összes tesztelő.
-
tvamos
nagyúr
válasz
philoxenia #45520 üzenetére
En meg a touch AF-t szeretem, szerintem hagyjuk meg a kerdezoknek, hogy dontsenek. Oke, hogy neked, meg sok masnak nem kell.
(#45510) Econ válasza Johnnyp7 (#45506) üzenetére
Ha a "Villam" elotagot elhagynad, akkor szerintem is igazad lenne, de azert a "villamgyors" jelzorol nem az A6000 jut az eszembe. (Plane nem az adapterezett objektivekkel.)(#45515) Muerte68 válasza PuMbA (#45512) üzenetére
"Azért a Fuji topicban van aki T2-vel futókat fényképez rendszeresen"
Persze, meg sokan manualoznak, de azert van, aki igenyli neha azt, hogy tenyleg gyors legyen.
Igen, ilyenkor azt mondod, hogy gyakorolni kell, meg a megfelelo beallitasok... de azert nem mindenki akar ilyen melyen belemenni, de megis ilc-et akar, valamilyen, szamar fontos okbol. (Akar szubjektiv, akar objektiv legyen is az.) -
Muerte68
addikt
válasz
azért nem rossz az az arcfelismerés-én az EM10-el használtam rendezvényen igen jól jött hogy a célszemélynek biztos az arca legyen fókuszba,mivel kevés volt a fény szegény Sigma 60-as nem is tudott 2,8-fölé menni rekeszben főleg hogy a tánc miatt kelett a min 160-zársebesség
Anélkül jóval kevesebb jó képem lett vona+a Sony-nak van regisztrált arcfelismerője is akkor a tömegben még válogatni sem kell
Meg lehet lenni nélküle(nekem most pld nincs) de most a farsangon is igen jól jött volna -
vihartigris
őstag
válasz
Miért kellene az arcfelismerést (szemfelismerést) a mobiloknak meghagyni?
Nem baj az, ha vannak ilyen dolgok a fényképezőkben is. -
tvamos
nagyúr
válasz
philoxenia #45359 üzenetére
Ezt ugy irod, mintha evidencia lenne, hogy tudom, ki az a Dancsó...
-
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #45310 üzenetére
Rosszul döntöttél... én is inogtam az elején. De aztán a 7D-t váltottam A700-ra, mert szerencsére időben kijött.
Mostanában töröltem ki a táblázatot amiben a két márka árait hasonlitgattam össze hogy mennyibe fájna a váltás. -
mazsi70
senior tag
válasz
philoxenia #45307 üzenetére
-
Rapid136
őstag
válasz
philoxenia #45307 üzenetére
Megsimogatják egymás Rokkorját...
-
Alcsi69
senior tag
válasz
philoxenia #45303 üzenetére
Jesus
Még nagyon nem döntöttem ám el.
Mindegyik márkából kéne egy gép és nem kellene gondolkodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- VR topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged