Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
igazából ha kint van egy egészséges 30 fok, akkor a napon haladó kocsiban van mondjuk 70.
namost ebből elviselhetőt lehet csinálni az összes ablak letekerésével is, de ennek több hátránya van, pl hangos, kivisz a szél, fülgyulladás, stb. Aztán még ha bírod is a szelet, a mögötted ülő 2 éves gyerekek nem biztos hogy bírják.
Szóval jó dolog a klíma, nyilván, mint minden mást, ezt is ésszel kell használni. Ökölszabályként azt mondják, hogy a külső hőmérséklet mínusz 5 fok az ideális beállítás.(ps.: én sem szeretem a bőrülést, nincs is. 2 gyerekkel se gáz se a textil, se a plüss. kiváló kárpittisztítók állnak ma már rendelkezésre. meg mondjuk nem a kocsiban terítünk az ebédhez
) -
lenox
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Ha mondjuk 40 fok van a kocsiban, akkor hazavagom az egeszsegem, ha 28-at csinalok belole? Ez mar biztos, hogy igy van?
Amugy meg azert kell a klimat nyomatni, mert meleg van. Ha nincs meleged, nem kell.
Es szerintem nem jobb a pluss vagy az alcantara, szerintem a bor a jo.
Ja bocs, ha utalja valaki a klimat, akkor nem kell. Ennyi erovel azt is mondhatnad, ha utalja valaki a bort, akkor sem kell.
-
Integra
titán
és ha valaki utálja a klímát?
én pl csak hetente egyszer kapcsolom be, hogy átjárassam a rendszert, fejfájást kapok tőle. meg azért klímát nyomatni, hogy akkor nem sülsz bele a bőrbe..
ja tényleg nem. cserébe hazavágod az egészséged egy teljesen felesleges kényelmi extráért. egy finom plüss, vagy alcantara ezerszer jobb minden tekintetben -
lenox
veterán
Nekem mar 3 autom volt bor ulessel, ne halgass senkire, semmi baja nincs annak. Veszel klimat a kocsiba, gondolom, bor ulessel, klima nelkul nem is igen adnak, szal nem lesz azzal semmi baj. Ha nagyon parazol valassz olyat, ahol az elso uleseken lyukacsos, az szellozik. Ha meg extrabbat akarsz, lehet venni ventiset is.
-
lajafix
addikt
Élőben is megnézném, 6év múlva egy 5 éves használtat be is újítanék!

-
Balli
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Hat igen en is ezert nem szeretnek bor ulesest, de a tobbsegben amiket nezegettem sajnos van es pont azokban amik amugy tetszenenek.
Az Astra az egy 1,5milloval azert dragabb az ugy mar sok egyenlore, meg egy evet meg nem akarok varni.
A megane kinezetevel semmi bajom sot az tetszik a legjobban. Ok francia de rosszakat igazabol nem olvastam rola, viszonylag megbizhato. Van egy kis szelzaj 130 folott csukott tetovel, nyiszeg-nyuszog a kocsi/muszerfal egy kicsit de ezeket meg elviselem.. -
erdoke
titán
válasz
Khelben
üzenetére
Gyakran látok fekete/szürke füstöt jönni benzines autóból, az enyémből viszont nem jön fekete füst. Jól beállított, minőségi üzemanyagot használó Euro IV dízel nem füstöl folyamatosan feketén. Persze vannak különbségek gyártók és motorok között is, de leggyakrabban a retek gázolaj okozza a modern, DPF nélküli dízelek füstölgését. Márpedig jó minőségű gázolajat találni nem is olyan könnyű, különösen a keleti országrészben nem.

-
Balli
őstag
Nekem mindig is kabro volt az almom es most ugy nez ki hogy ossze is jon a kozeljovoben.
A kiszemelt egy Renault Megane cc, leginkabb az 1.9 diesel valtozatat szeretnem megszerezni pl.: [link] -velemenyeket varok a kocsirol ha van valakinek...Egyebkent lehetoleg textil ulesekkel szeretnem, de nagyon soknal bor van. Ez utobbi mennyire lehet zavaro nyari napsutesben? Mert szerintem marhara bele lehet r*hadni a melegben...
-
dokar
addikt
-
Khelben
nagyúr
válasz
dragonfx
üzenetére
hát, én mindig inkább azon voltam, hogy gyárilag eleget tudjon az autóm, ne kelljen a sufniban szerelgetni.
de attól még elhiszem, hogy valakinek ez a hobbija, csak csinálja rendesen és ne repedtfazék hangon húzzon végig az utcán, amikor a gyerek alszik... [géppisztolyos szmájli] -
dragonfx
veterán
Hát figyu elhiszem szerintetek csak a turbósítás tuning és a kis finomhangolás nektek semmit nem ér...de vannak sokak akiket ez érdekel.
Akinek mega remus, momo, koni trio nem számít jó márkának az inább nézzen utána a dolgonak,mind3 az egész világon elismert utcai sport márka...senkit nem érdekle hogy a vágottszeműek odahaza milyen márkákat találnak ki..világhírnevük nincs.
Ez olyna mintha azt mondanám bmwre csak ac schnitzer hamann és alpina gyári cumok rakhatók tuningügyben....hát nem ők az elite de van más elite cumo is amit rá lehet tenni.
-
erdoke
titán
-
DeadMeat
nagyúr
Persze,nem mindig csak a draga a jo,de aminek e nem latom ertelmet,arra nekem 10ft is sok.Szoval marad a gyari.Meg olyan pofasan bevan takargatva a motor,bun lenne leszedni

Integra:akkor egyetertunk.Bar nekem marad a gyari,legalabbis ezen az auton,ha majd lesz komolyabb,akkor majd akkor foglalkozok vele.Nekem marad a futomu,kipufogo es a szoftveres tuning.Meg talan kifalazom a lokosoket,meg turok valahonnan bele gyari projektoros lampat.
-
dokar
addikt
válasz
DeadMeat
üzenetére
az olcsóbb (de nem gagyi) direktszűrő is lehet jó. a legfontosabb, hogy hogyan ápolja a gazdája. én már ph-s tanu mellett szettem szét az enyémet, hogy nézze meg hol koszos mögötte, de teljesen tiszta volt belül a cső fala.
ha szeretsz számolgatni, akkor kipuff rendszered paramétereinek figyelembe vételével tudod méretezni a dobot a megfelelő hanghatás érdekében.
-
Integra
titán
válasz
DeadMeat
üzenetére
nemnemnem, félreértesz

a gyári a legjobb az adott autónak, úgy ahogy kijön. nekem is gyári van fent, hozzá se nyúlok még jó ideig, ez így van megtervezve. ha pedig cserélem, akkor komoly darabra, egy ARC ice-box-ban elgondolkodnék mondjuk, csak hát... na mindegy.
szóval ha már cserélni akarja az ember, akkor már vegyen olyat ami jó is és a lehető legtöbb piszkot megfogja miközben rendesen engedi is levegőhöz a motort..
nekem ne mondja senki hogy akkor már 20-25 rugó egy ilyen a'pexi-re sok lenne, ha megnézzük hogy a magyar piac milyen szemetekkel van tele a feléért.. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Biztosan van nagyon jo is,csak en ertelmet nem latom a nagyon draga legszuronek.Annyival szerintem semmivel nem fog tobb levegot beszivni,hogy megerje vele foglalkozni.Szoval jo a gyari.
Csinaltatni akarom a dobot mindenfelekepp,a gyari tipusazonosak nagyon dragak,es nem olyan a hangjuk,mint amilyet en szeretnek. -
dokar
addikt
válasz
Integra
üzenetére
nem fogalmaztam jól, inkább azokat nézem le, akik lenézik azokat, akik maguk próbálnak megoldást találni és nem egyből azon lovagolnak, hogy "minőségi kell". hagyni kell hagy próbálja meg ha szeretné. az egyik topikban egy arc házilag oldotta meg az apjával a gépe vízhűtését és páran leszolták, hogy biztos gagyi lehet. na akkor egy kicsit elszörnyűlködtem.
nem arra fektettem a hangsúlyt, hogy azért vágom mert mérnök vagyok, hanem hogy szeretek szerelni éppen ezért is vagyok mérnök. mellesleg pedig nem vágom nagyon, csak nagyon kíváncsi vagyok és szeretném minél jobban megismerni.
amúgy meg elhiheted, minőségi ideálisan passzoló alkatrészeket összevásárolni, hogy azok együtt dolgozva szintén ideálisan szolgálják az autót, nem egy könnyű feladat. legalább annyi utána olvasást, beszélgetést, tesztelést igényel, mint amit magad elfabrikálsz a garázsban..
ezzel tisztában vagyok, de nem versenyautót építek, sem csajozós verdát. én már kinőttem abból a korból, hogy a csajok miatt dübörögtessem az autóban a zenét és közben lógassam is ki a kezemet. sőt az igazat megvallva soha nem is csináltam. közlekedésre alkalmas legyen a verda aztán jól van.
-
TexT-BoY
addikt
válasz
dragonfx
üzenetére
dfx

Sajnálhatod hogy nem voltál kint a kiállitáson. Láthattál volna értelmes márkáákat is
. Mind1,momo felni? vicc
remus hátsodob? nemááár, ha már minden áron egyszerü és normális cuccot akarsz akkor supersprint, de egy Proex rendszer se drága és hát khm, minőségibb...
koni? ismerek jopár komolyabb márkát, a koni nem rossz, de ugyancsak khm, komoly autoba koni futomüvet láttál már?
karbon
bövebben? milyen karbon, nézz utána hány féle karbont különböztetünk meg, ileltve hol akarsz karbont használni? szénacélt akarsz alkalmazni vagy un karbonszálas cuccokat?turbositani? az 1.6odat? láttál már 1.6 turbo E36ot? ha lemásolnál egy kész rendszert még azt mondom, de te magadtol csak kendácsolni fogsz valami szart, de sose fogod meg a 325öst
.titánium? ammeg mi? az anyag egészen pontosan Ti avagy titán, és tudtommal csak ötvöző anyagként használjuk, akkor hova kivánod használni?
Integra: Cold Air Intake és a többi cucc idehaza nem tul nagy piacnak örvend, konrkétan mi nem is kaptunk, végül Simota direkt lett levezetve a lökős mögé, sokat jelentett a gyárihoz képest, de nem torlonyomásos. Amugy egy jó betét szürő teljesen jó szerintem
. egyéb iránt minden tuningcucbol meglehet találni a pénztárcához mérten legjobb megoldást, de ha nincs kes akkor inkább hagyni kell az egészet. A Preludre most rendeltünk D2es fékeket
elöre 310es 8dugattyus hütött hátra 280as 4dugattyus... ütni fog![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Integra
titán
válasz
DeadMeat
üzenetére
direkt légszűrő és direkt légszűrő között is van külnbség. lehet kapni homasitás tuningshown kapható szutykot már 10 rugóért is, meg van 50ezerért is..
coldair intake, ice box és ram air intake-ről nem is beszélve.. csak annak itt már nincsen piaca, mert az igényesség megakad a pénztárcánál. és a sok szart gyártók nem épp segítik a piac fejlődését.
sport dobból is lehet csinálni házilag jót, 20rugóért kapsz, meg kapsz mugen dobot kat utánit csak fél milláért, óriási a szegmens és a tudás, de lehet szépet kapni már 150ezerért usából. -
Rick4
félisten
találó:

-
Integra
titán
világos, no para.
de ha szeretsz szerelni, akkor nem sportlégszűrő felfabrikálásával kéne foglalkozni, azt a homasitában is megoldják
és attól tudod, hogy te magad csinálod és azzal kezded hogy katot kukába dobsz.. na szóval ez igazi környezettudatos mérnökre vall.
azért mert valaki ugyanakkor megveszi a profi alkatrészt és felszereli közösen szakértővel.. hogy ez divatmajom lenne e.. hát lol..
tudod, nem mindenki mérnök.
amúgy meg elhiheted, minőségi ideálisan passzoló alkatrészeket összevásárolni, hogy azok együtt dolgozva szintén ideálisan szolgálják az autót, nem egy könnyű feladat. legalább annyi utána olvasást, beszélgetést, tesztelést igényel, mint amit magad elfabrikálsz a garázsban..
és én nem lenézem ezt, sőt.. de hogy te meg lenézed azt aki nem maga szereli..
hogy miért? mérnök vagy csak vágod.. -
dokar
addikt
válasz
Integra
üzenetére
áruld már el miért jó egy 1.4-es autót tuningolni?
"a helyzet megváltozott azóta és inkább a saját kéró projektembe fektetem a pénzt, innentől már az a lényeg, hogy a verda guruljon és minél kevesebb legyen a fenntartása"
nem tudom elolvastad -e? leírjam harmadjára is. remélem nem kell. ne kötözködj.
és miért csináltam, amit eddig csináltam? azért, mert szeretek szerelni, alkotni, átalakítani, dolgokat megismerni. nem hiába lettem mérnök. számomra sokkal élvezetesebb a szerelés (alkotás) folyamata, mint a kész dolog használata. úgy hogy az értékrendem szerint azok kis bazári majmok, akik a verdájukat úgy csinosítgatják, hogy mindig más végzi helyettük a feladatot és fingjuk sincs az egészről. sokkal többre becsülöm az olyat, aki pl saját maga építgeti otthon a ladáját.
de ha már itt tartunk a fékem jó, a gumim is sokkal jobban tapad mint a régi. 100-ról 0-ra mennyi út alatt kéne megállnom?
csili-vili alufelniről már rég lemondtam, nincs rá szükségem.
csak padlózásnál ordít, alapjáraton brummog. nekem tetszik.
miért jut több piszok az égéstérbe?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Mas persze,de tuning.es van ertelme,pedig 1,4-es
A kipufogo tuningja nalam max egy "sport" dob lesz,az is csak a hang miatt,mindenfele vegzodesek nelkul,siman elrejtve,valami szolid hanggal.A direktszurotol meg egyenesen kiraz a hideg.Lattam haver 1000-es abarth mocijat 1,5ev aktiv hasznalat utan.Szepen nezett ki a belseje,pedig apolta azt a szart rendesen...Dragon:Igen ultetni fogom,de nem csak ultetorugoval,hamar veszek,akkor csillapitot is hozza.Es nem konit.Remus nem kell,sem momo.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Miert ne lehetne?Lehet azert erezni azt a kis teljesitmenynovekedest is.Enyemet pl 75-rol csak a szofveratirassal 86 loerore lehet atalakitani,mert gyarilag teljesen ugyan az a ket motor.Sajna a 100-as mar kapott nehany erosebb alkatreszt.Aztan meg a futomuven szeretnek okositani,meg a fekrendzseren.Meg vegre valami normalis ulest beletenni..
-
erdoke
titán
válasz
Khelben
üzenetére
Már az EM1 is "nézte" a kormot... Az Euro III -> Euro IV felezi a megengedett kormot, az Euro IV -> Euro V ötödöli. Összességében a '90-es évek elejétől 2009-ig kb. 2-3 %-ra csökken a kibocsátási szabályozásban a "korom". (PM, utolsó oszlop)
-
Integra
titán
áruld már el miért jó egy 1.4-es autót tuningolni? de komolyan..

direktszűrő meg egy úgy ahogy összedobott leömlő rendszer kat nélkül +30le?
már csak a szőrös kormány kell, meg a kék ablakspricni, +10le
ne haragudj, de miért nem inkább egy normálisabb fékrendszerre, egy jobban tapadó gumira és szép felnire költesz tök felesleges dolgok helyett...
meg aztán miért jó hogy ordit a kis motor? azon túl hogy zajos és hamarabb koszolódik az olaj és több piszok jut az égéstérbe?
-
lajafix
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
ahogy lsc írta: használtat. egy 2 éves de keveset futott gumit az új ára 30%-án művészet elsütni, többet ne adj érte. Kínálat van, a sokan az autójától külön adják el a váltó gumit, mert ez is plussz pénz. Sőt amikor eladtuk anno a régebbi kocsinkat , a vevő kialkudta belőle a nyári gumit áprilisban!, merthogy neki nem kell. Visszarakatta rá a télit.
pl az apronet.hu oldalon keressél. -
Rick4
félisten
mi lesz ebből: [link]

-
dokar
addikt
válasz
TexT-BoY
üzenetére
nem lehet sportbetétet vagy a gyári szűrőt vissza tenni, mert ottan nagyon át lett alakítva.
egyébként nem fos, van hatása. főleg hangban.
eleinte még tuningolgattam a verdát (mellesleg csak 1.4), de csak finoman. a helyzet megváltozott azóta és inkább a saját kéró projektembe fektetem a pénzt, innentől már az a lényeg, hogy a verda guruljon és minél kevesebb legyen a fenntartása. a kati eltömődött, zúgott tőle az egész rendszer és még túl nagy fojtást is csinált ezáltal (eltömődés végett). új katira vagy sportkatira nincs pénzem.
a kipuff rendszerben a gyári csőméret fut, mert a nagyobb ekkora motorhoz már nem lett volna jó. leömlő után így gázgyorsító van és egy sportdob a végén. a tuning most továbbra is érdekel, de csak elméleti síkon, ha lesz pénzem megvalósítom. akarok majd tervezni, egy átfolyásmérővel rendelkező automatikusan változó hosszúságú rezonátorcsövet. ilyen már létezik? ha érdekel a téma bővebben leírhatom.
a kormolást nem úgy kell elképzelni, mint dízelek esetében. itt a füst nem látható, csak a kipuffcső belső fala kormosodik.
-
emberek, adjatok tanácsot, milyen nyári gumit vegyek a suzukira?
a régi külön felnire szerelt, de aszondta ősszel a gumis, hogy azt újra már ne rakjam föl, mert már régi, rossz, kopott.
szóval, milyet vegyek? még kb. 1 évig lesz meg a kocsi, szóval olyan nagy beruházást nem szeretnék tenni.
-
-
TexT-BoY
addikt
ha kormol akkor az AFR-ed enyhén több benyát kap, szoval fogyasztás optimailizálás lesz szerintem csak. A nagyobb direkt fost vedd ki a faszba, sportbetétszürőt a helyére. Milyen vastag? remélem nem vitted tulzásba az uj rendszert. Nekünk a Prelude alatt egy 55os rendszer van uj 4-2 leömlővel. Ez egy 2.0 szivo élrtelem szerint vastagabb rendszer kell alá mint egy 1.6 astra alá. De nem 70es rendszer van benne mint egy subaruba, mert akkor meg már kedvezőtlen az áramlás és örvénylik benne a cucc.
Elkalandoztam. A kormolás valami szonda vagy légtömegmérő hiba.... -
lsc
nagyúr
válasz
Khelben
üzenetére
A katalizátor általában /90 % / a középső dobban van , ami előtte van az a lambda szonda .
Amennyiben erre "Ezért egyes gépkocsiknál közvetlenül a beömlőcső után előkatalizátort iktatnak be a kipufogórendszerbe, amely "besegít" ezen felmelegedési időszak alatt." gondolsz , akkor az az előkatalizátor .
-
dragonfx
veterán
válasz
TexT-BoY
üzenetére
az a 325ös vanos e36 jöhetne felém is....
Uhhh az az m3 se smemi...360lóval...
Ti nagyon olcsó lopáscascokról ebszélgettek..ezt jelzi a kutyának nem kéne a kocsijaitok...
Nekem mikor megvettem egy komplett casco akkor ugy emég csak 9.5éves volt az autó...300k lett volna kb /év.
-
dokar
addikt
Aktív témák
- Cisco AIR-AP2802I-E-K9 - Access point - Több db - 5,2Gbps
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer (807964-001), 2x Frame Link Module (807963-001), 2
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
.

A Focus/Eos-nak en is jobban orulnek csakhat azok marha dragak..

megszagoltam.