- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foley101
tag
válasz
Kiscsőke #95333 üzenetére
Köszi, és egyben elnézést, totál félre olvastam ezt:
"Dual channel memory architecture. Supported when using a 16-lane CPU (4-core)."
Egészen egyszerűen quad-nak fordította le az agyam, ezért nem értettem mi van.
Pedig felette írja is a quad-ot: "4 channel memory architecture".
Ezt hiszem ideje pihenni. Elég kevés alaplapot találtam, ami quad-ot tud 128 GB-on, INTEL-es és legalább 2 db M.2 hely van rajta. Mire ezeket végig bányásztam belehülyültem. -
-
libit
tag
válasz
Kiscsőke #91608 üzenetére
...es te is masik hangkartyat vagy az alaplapit hasznalnad?!?
"PCIE hangkártyát használva, statikus zaj hallatszik a hangkimeneten, ha terhelve van a videokártya, illetve ha mozgatom az egeret. "
(#91617) gyulank
te magad linkelted, hogy a 3400G-ben "csak" PCIe 3.0 x8 van - valasz: sehogyha PCIe 4.0 x16 kell, akkor ryzen 3xxx (nem G-s) + X570 alaplap - az mas kerdes, hogy dGPU kihassznalja-e, SSD esetleg
"akkor mibe lehet belerakni a 3400G-t? - en egy jobbfajta B450-es lapba rajnam
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Kiscsőke #91614 üzenetére
kérdés, hogy mire használod.
én pl nemrég váltottam 16gb-ról 32gb-ra, mert online játszom (csak win+alap programok+game ~10-11gbot eszik), emellett torrent elég sok szálon és szeretem mellé megnyitni firefox-ot (100+tab). ehhez pl kevés a 16gb. de játék+stream esetén is megfontolandó, vagy akár nagy excel tábláknál stb.Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül idő, inkább felhasználási mód kérdése, hogy mire/meddig elég vagy épp mennyire kompromisszumos a 16gb. (elég sok felhasználó van akik 4-8gb-tal vígan elvannak ugyebár, mert úgy használják a gépet)
De természetesen ez szigorúan saját vélemény
-
válasz
Kiscsőke #91608 üzenetére
az egy jó lap egyébként. ITX-hez még egy tízest hozzá kellene csapni.
Szerintem a szub-25k kategóriában pont ez a legjobb választás, vagy az MSI B450M GamingPlüs
Az Asrock ugyan "hivatalosan" csak 3200Mhz-ig támogat memóriákat, de, normális procival mehet akár 3466-on is, ahogy olvasgattam.
NB: RAM-feszt viszont csak 1.4V-ig enged a legújabb BIOS. Korábbiak tudtak 1.45-öt is, az újabbakból ezt a ficsőrt kivették. Egyik lappal sem nyúlsz mellé, de, a GamingPlus jobb választás lehet.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Kiscsőke #78618 üzenetére
- 1 x USB 2.0 Header (Supports 2 USB 2.0 ports) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 1 x USB 3.0 Header (Supports 2 USB 3.0 ports) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
Ha a házadon van 2-2 usb port akkor elméletben a kábel már maga egy Y-elosztó,legalábbis a Corsai 450d-men egy usb3 alaplapi csatlakozó 2 előlapi usb3 csatira van kötve (a CM N200-on pl az usb2 ugyan ilyen).
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest