- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
Gothmog #104088 üzenetére
Nincs azzal sem gond egyébként, ha elengeded a limiteket, csak jó lap legyen alatta meg jó hűtés, és nem lesz probléma. Játékok esetében a legtöbb esetben kicsi a jelentősége ennek, de amikor teszem fel órákat, napokat kell dolgoznod is, ami erősen igényli a magas órajelet, 100% - os kihasználtságot, mert különben ami kész lenne fél nap alatt arra egy napot kell várnod, akkor a limit nem éppen a legjobb megoldás. Nálam állítható a PL1 és a PL2 is külön, a gyerekeim MSI lapjain meg azt is meg lehet csinálni, hogy eleve 3 beállítás közül választhatsz még pluszban, és akkor hozzá sem kell nyúlnod ha nem akarsz a limitekhez, mert beállítja vagy a gyárit, vagy a limit nélkülit attól függően, hogy torony vagy vízhűtésed van. Nekik 10700 - as a proci, és megmondom őszintén semmi érdemlegeset nem láttam játék közben még ha limitálva is volt a PL1 65W - ra. Nyilván lejjebb veszi mondjuk 200 mhz - cel az órajelet amikor 80W kellene neki, de ki látja azt meg?
Persze amikor egy játék erősen proci igényes ott már lehetnek gondok, mert 2-300 mhz -et még nem veszel észre, de ha mondjuk 4600 -ról leugrik 3300 - ra, az azért már nem a legjobb. Én azt mondom, érdemes a PL1 - et limitálni olyan 125W - ra, és nincs az az Isten hogy abból kifusson ma egy játék.
-
wingman83
csendes tag
válasz
Gothmog #104083 üzenetére
Szia!
Egyáltalán nem vettem rossznéven, hogy figyelmeztettél, sőt...!
És igen, az alaplapot kivéve, mindennek részletesen utána olvastam. Megmondom őszintén, az Asus neve, és az alaplap ára miatt, azt gondoltam, hogy egy közepes i5-el ez sima ügy.
Elbarkácsoltam ezt a kérdést. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Gothmog #74931 üzenetére
Az msi bios-a pofon egyszerű, minden kategóriára van bontva, ha itt nem találsz meg valamit akkor sehol se. Programokból a fele se kell, majd ha meglesz írj rám, írom mi kell + bios-ra visszatérve ott a Go2Bios amit ha feltelepítesz akkor az asztalról belépsz a bios-ba, ettől egyszerűbb nem kell. A bios kategória hasonló mint a gigánál, nem fogsz benne elveszni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest