Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
válasz
T0mBd1gg3R #100542 üzenetére
Nem feltétlen. A K-s procinak magasabb az alap és turbo órajele. Egy barátomnak kell gépet összehoznom, gondoltam egy B/H-s lapba bedobnák egy K-s procit, így megkapja a magasabb órajelet mindenféle mókolás nélkül. Az szól még egyes új B/H-s lap mellet, hogy van memória OC. De ez sem kell feltétlen.
-
zzola
titán
válasz
T0mBd1gg3R #100540 üzenetére
Nem lesz tuning, ezért ez a professzor a választott (elvileg). Viszont a combosabb B560 is 50k körüli áron van.
-
zzola
titán
Sziasztok!
i5-10600K alá keresek lapot. Különösebb igény nincsen, tudja kiszolgálni energiával a professzort. Mondhatni a legolcsóbb megoldás érdekel!
Esetleg s1200-as lapokról nincsen egy összefoglaló táblázat VRM-ről? (megtaláltam)
Köszi -
zzola
titán
Üdv!
GIGABYTE Z390 AORUS ELITE
GIGABYTE Z390 AORUS PROFenti lapok között a + M2-es hűtőbordán kívül van valami különbség?
Gondolok itt VRM részre.
Kösz. -
zzola
titán
válasz
Milka 78 #91514 üzenetére
Tehát Asus Prime X570-P:
Ryzen 3600X
Patriot Viper 4 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz PV416G320C6K
Crucial MX500 SATA SSD
Crucial P1 M2 SSD2 XMP profil van a modulban, de csak egyet ismer a lap D.O.C.P 3200.
A RAM stabil, nem fagy ki (eddig).
Az SSD-ket simán felismerte.Pár kép a teljesség igénye nélkül:
A boot nem a leggyorsabb, míg a bekapcsolástól eljut a forgó pöttyökig, de utána hasít!
Nagyon pöpec a Win10 sebessége. A pici shipset hűtőnek meg nincsen hangja, nem kell félni tőle. -
zzola
titán
R5 3600X alá végül egy Asus Prime X570-P került.
Ha van rá igény, dobok fel képeket a biosról.
Ránézésre elég sok OC-s menü van. -
zzola
titán
Üdv!
Ryzen 5 3600X alá milyen lapot ajánlanátok?
A keret mondjuk 70k, de nem feltétlen költeném el-ha nem szükséges!
A lényeg, hogy megfelelő feszültség legyen a proci alatt!
Kösz, -
zzola
titán
Ismét kérdéssel fordulok hozzátok!
Gigabyte B450 AORUS PRO-val mi a sajt?
Külföldi lapokon egész jókat írnak róla!
Kösz."The CPU alone has a total of 4 phases that are doubled for the CPU +3 power phase designs"
Azt hiszem az MSI Mortar/Tomahawk is hasonló felépítéssel bír (fézis).
-
zzola
titán
Üdv!
MSI B450M MORTAR
Asus TUF B450M-PRO GAMINGFenti két lap közül melyiket? Áruk most szinte ugyanaz.
R2600/3600 alá lesz OC-val.Köszi!
-
zzola
titán
válasz
batorcickany #90056 üzenetére
Marketing szöveg. Gagyi vrm, magas ár. Mondjuk most 40k körül megkapni, non OC konfiguráció alá jó lehet éppenséggel...
-
zzola
titán
válasz
Milka 78 #89831 üzenetére
Én ennyit találtam:
"The ASUS ROG Strix B450-E Gaming features a more premium CPU VRM than even the Strix X470-F, with a "12-phase" (likely blind-doubled 8-phase CPU with either blind-doubled 4-phase vSOC or 2+1+1), compared to the B450-F, with its 8-phase (4 CPU + 4 SOC) design. The component quality is a step up from the Strix B450-F, and so are the VRM heatsinks."
-
zzola
titán
válasz
Vartanus #89823 üzenetére
Az első és legfontosabb: még egy olyan hülye-mint én-nincsen.
Második:bár megtehetném, de nem vagyok hajlandó kifizetni a 9700K/9900K árát.
A 8600K Battlefield alatt hajlamos összefosni magát, gyakorlatilag a játék mellett már nem lehetett semmit sem csinálni a PC-vel.
Korábban volt nekem 8400 és R 2600/2700X is. Talán a 2700X-től nem kellett volna megválni, de már mindegy.A fő ok a normális kereteken belüli fejlesztés lehetősége, ami per pillanat most nem az Intelnek kedvez.
Persze ez idővel változhat... -
-
zzola
titán
Ha Ryzen vonalon 2600/2600X, 2700/2700X processzorból a maximumot szeretném kihozni, akkor van olyan B450-es lap, ami erre megfelelő lenne? Vagy csak X470 jöhet szóba?
ASUS ROG STRIX B450-E GAMING
MSI B450 GAMING PRO CARBON AC
ASUS ROG STRIX B450-F GAMINGÁrban fentről lefelé olcsóbbak, viszont VRM tekintetében az első Asus látszik a legkomolyabbnak, ~52k-ért.
Az MSI Carbon 45k.Köszi!
-
zzola
titán
MSI B360M MORTAR
MSI B360 GAMING PLUS -
zzola
titán
válasz
szabolcs1975 #89642 üzenetére
RAM vagy ryzen topic...
-
zzola
titán
MSI MPG-Z390-GAMING-PRO-CARBON új bios
Description
- Improved memory compatibility.
- Improved the adaptive rule of Intel Thermal Velocity Boost when overclocking.
- Optimized CPU Vcore voltage under Offset Mode for 9th CPU.
- Improved M2 Genie function.
- Improved S5 wake up function. -
zzola
titán
válasz
Tamagocsi123 #89563 üzenetére
Garanciáztatni még nem kellet Alzánál, de a rendelések gyorsan megérkeztek, visszaküldött termékek esetén pedig 2-3 munkanap után visszakaptam a pénzt. Én rosszat nem tudok mondani...
-
zzola
titán
válasz
Tamagocsi123 #89561 üzenetére
-
zzola
titán
válasz
Zoli Durden #89482 üzenetére
"Én már leszűkítettem a következőkre,
Ezeken belül is a 24406 forintos gigabytera"Akkor mi a kérdés?
-
zzola
titán
válasz
batorcickany #89357 üzenetére
Itt valami félreértés van! Te az USB-C-ről beszélsz, annak más a formája. Az USB 3.0/3.1 kék színűek az alaplapon...és úgy néz ki, mint az USB 2.0.
-
zzola
titán
Én Giga lapot nem vennék még ebben a kategóriában sem. Erre kb. bármelyik B360 megfelelő.
A zaj generálásról meg annyit, hogy az integrált hangkeltők a vicc kategória, egy épkézláb ember kb. azonnal letiltja.
Szerintem ne ez alapján dönts, de ez csak az én véleményem...MSI B360-A PRO?
-
zzola
titán
Minap írta valaki, hogy a biosban beállított érték ellenére nem azt a feszültséget adja ki az alaplap a processzornak.
Nos, szerintem az MSI Z390 Carbon sem.
i5-8600k, 1.195 V magfeszültségnél ezt látni:Lehet 9xxx-el pontos lenne? Nem igazán érdekel, csak kíváncsi vagyok...
-
zzola
titán
válasz
RetepNyaraB #89129 üzenetére
Én sokszor vásárolok onnan, eddig minden oké volt-szerencsére.
Ha meg valami nem tetszik, visszaküldöm, erre van a 14 nap.
Nekem nem kellemetlen 30 másodperc alatt megírni egy elállást... -
zzola
titán
válasz
norbert400 #89127 üzenetére
Értem.
No problem! Nehogy azt hidd, hogy a többi webshop nem ilyen... -
zzola
titán
válasz
norbert400 #89125 üzenetére
Ha nagyon off, akkor tedd már off-ba! Nem olyan nehéz, ugye?
Ebben nem értem, mi a probléma? Letörölted, közben megvette más!
Erről maximum te tehetsz, 900 forinton akartál spórolni (ha egyáltalán postával kérted)... -
zzola
titán
válasz
snake1977 #89116 üzenetére
Igen, sajnos az MSI spórol az USB-vel! A Z390-es lapon is 2-4-gyel kevesebb van, mint ami szerintem elvárható lenne.
Mondjuk én ezt korábban megoldottam már, vettem egy aktív USB 2-es elosztót, az jól szuperál!
A jack az érdekes lehet nyilván, nálam nem játszott szerepet, mert dedikált hang van. -
-
zzola
titán
válasz
Morris #88984 üzenetére
Alap helyzetben nem éri meg a 2600X, mert a 2600-at fel lehet húzni a 2600X szintjére és a 2600X-ben meg már nincsen sok tuningpotenciál. Viszont ha nem akarsz OC-t, akkor mindenképp X kell neked, annak elég magas a boost-ja. Ehhez az összefoglalóban találsz lapokat...
-
zzola
titán
válasz
zsolesz391 #88931 üzenetére
Hallgass rá, páran kaptunk már jó tanácsot itt, többek között én is!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- Windows 11
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest