- Ilyen specifikációkkal érkezhet a 2025-ös ThinkPhone
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
UdVi86
aktív tag
válasz Chaser #15616 üzenetére
Tuning nem lesz. De igazad lehet, h nem nagyon érek el többet a 250-sel. Talán annyi szól amellett, h a 240-esek úgymond a "selejtek". De lehet rosszul gondolom. A terv valóban az, h most egy 240 v. 250, utána meg egy X4. A mostani 2,4GHz-es Northwood Intel procihoz képest így is nagy lépés lesz. Sajnos eddig sosem tudtam apránként fejleszteni, így mindig 4-5 évre tolódott a teljes konfig csere. Most próbálnék úgy bevásárolni, h darabokban fejleszthető legyen a jövőben. Csúcs szuper gép úgysem kell, főképp filmezek, netezek, photoshop, néha videókódolás, ritkán játék. Én már ddr3-ra akarok váltani, a fentebb említettek miatt.
Ha jól tudom aug végére ígérték a lapokat, reméljük pár napon, héten belül megjelennek. Az MSI 785G alaplapok topikban majd közzéteszem a teszteket, amint megjelenik egy új. -
UdVi86
aktív tag
válasz Chaser #15628 üzenetére
Értelek! Akkor jó. Itt a fórumon írta valaki ezt a 240-ről, olyan értelemben persze, h azok a procik nem feleltek meg 250-nek, így lett belőlük 240. Gondolom ez így is lehet, de persze ettől még nem rosszak, csak pl. nem bírták stabilan a 3 GHz-et.
A gari miatt valóban jobb az itthoni vásárlás. De 195 Ft-al számolva a dollárt 49000Ft+plusz posta lenne kint, itthon 62000Ft+posta. Nehéz dönteni.ko9: Én úgy tudom, h az am3 alapból 1333-ig támogatja a ramokat. Most olyat nem lehet akkor megcsinálni, h teszek az MSI lapba 1800 vagy 2000 ramot és 1333-on járatom, kisebb időzítéssel. Ekkor nem tudnék jó teljesítményt elérni vele? Én tuningolni semmiképp nem fogom.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz Chaser #23557 üzenetére
Ez most az ő szempontjából lényegtelen, majd meglátjuk.Csak az Intelnél az ilyen pletykákból mindig az sül ki hogy igazak, egy ideig még titkolják mint az 1156 gyors léléptetését.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Mahrenburg
őstag
válasz Chaser #42901 üzenetére
Utólag vettem észre, kihagytam egy szót , tehát helyesen:
(Nem akarok beleszólni, de 3+1-es tápellátású lapot, amelyiken nincs hűtőborda a FET-eken, én nem tennék i5 alá...) - na így!Marinea2 - Miért, ez nem az a topic?
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Chaser #42914 üzenetére
"Ha natívan kezeli akkor intel chip van benne nem?" Intel lap Intel chip (B75) ....
"Sok helyen azt olvastam ASM. " A B75M-DGS-el kapcsolatban biztos nem olvashattad nincs rajta ASMedia-s cucc..... A B75M-DGS amit kinéztél a legolcsóbb ASRockok B75-ös lap azon csak 1db SATA3 port van de az natív B75 chip által vezérelt.Az előbb ajánlott ([link]) B75M R2.0 -n viszont már kapsz az 1db natív SATA3-as porton kívűl még +2db ASMedia ASM1061 chip vezérelt SATA3 portot is.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Chaser #42916 üzenetére
"Azt vágom hogy intel lap, más chippel szerelt s1155 lap is van? " Nincs ezért toltam utána egy -t.
"De több helyen azt olvastam ASM a sata3 vezérlő." Linkeld kérlek mert lehetetlen vagyis nem igaz (már mint a cikk vagy hsz. állítása).
B75M-DGS csak 1db natív SATA3 port van.Ellentétben a B75M R2.0 -n már van pluszba mivel a B75-ös chipkészlet csak 1db-ot támogat natívan.
"- 1 x SATA3 6.0 Gb/s connector by Intel® B75, supports NCQ, AHCI and Hot Plug functions
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug functions"[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Chaser #42918 üzenetére
Ok végül is lényegtelen!
Ott a gyári oldal az nem kamuzik ..... Viszont megfontolandó hogy azt a +2K-t rááldozd és a B75M R2.0 mellett dönts.Ugye megkapnád a HDMI csatlakozót is.Bár A B75-ös lapok közül jelenleg talán a B75 Pro3-M rendelkezik a legjobb ár/érték aránnyal nem beszélve arról hogy már viszonylag normális int. hang van rajta (Realtek ALC892 Audio Codec).Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Chaser #42920 üzenetére
"4 dimm sose árthat" Év elején én is úgy voltam vele 4Gb bőven elég majd olyan olcsók lettek a RAM-ok hogy csak bővítettem (máris tele a 4slot).Bár még mindig azt mondom 4Gb elég egy átlag felhasználónak (5Gb-ba belekóstol a gép ha egy S.T.A.L.K.E.R. nod-al játszok).
" jobb audio sem árt" Sokkal jobb a Realtek ALC662 -nél .....
"HDMI se baj ha van," Ha szükség lenne rá egy DVI / HDMI átalakító is 1K körül kezdődik .... annyit biztos spórolnál.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz Chaser #42914 üzenetére
Ha egy 1155-ös Intel alaplapon "csak" 6 db Sata-port van, akkor a CPU-hoz kifejlesztett Intel PCH vezérli őket, ha 6-nál több, akkor a plusz portokat vezérli "idegen" ( pl.: ASMedia ) lapka.
"Ha majd odakerülök hogy i5, ragasztok a fetre hűtőbordát, az a legkevesebb." - Ez igen! Ez már hozzáállás! Hölgyeim és uraim, vegyetek példát! Milyen hűtőbordát ragasztasz rá? Milyen ragasztóval?Bluyoo - "Nem tudok róla de itt a lehetőség nyiss egyet!" - Gondolod, hogy engednék?
"Arról meg én tiltom le! Nehogy már ..." - Sakk-matt"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Mahrenburg
őstag
válasz Chaser #42928 üzenetére
Köszi! Ilyesmi lenne a legjobb :
mosfet sink
chipset heatsink-KP- - Még ha "ramsüniket" ragasztasz a "csupasz" FET-ekre, az is sokat hoz, mindenképp megfontolandó.
Sg22 - - Bár nem tudom, hogy az ECS hogy "muzsikál" AM3+ -ban, de ez komoly lapnak tűnik! Hol "kapható"?
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Chaser #62152 üzenetére
A link a GA-H87M-HD3-ra mutat. De a GA-B85M-D3H jó vétel. Az egyik legolcsóbb az ASRock B85M Pro4 mellett. Sajnos utóbbit sok helyen két év kiskergarival árulják.
Mekkora a kerted?Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Chaser #76753 üzenetére
Csak óvatosan, nem túl acélosak a kondik, de a vrm se. Egy minimális belefér. A kolléga ezért célozhatott a jobb lapokra a hűtős topicban. Leendő i5 alá én is egy picivel jobb lapot tennék.
A kompatibilitás kérdésedre pedig a válasz, az összes mostani intel és amd-re jók, egyébként az összefoglalóban benne van a kompatibilitás menüpont alatt, illetve azért vagyok, hogy ebben is felvilágosítást adjak.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Chaser #76786 üzenetére
azért a sata-k helyével kapcsolatban vitatkoznék... egy nagyobb vga és máris a lehető legrosszabb helyen vannak a sataportok (tapasztalat, mivel ez most jelenleg a gépemben ideiglenes megoldásként)
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
szabeska
addikt
válasz Chaser #81650 üzenetére
mortar: realtek 8xx
elf: realtek 1150nekem nem kellett extra csati, de ha szeretnél, akkor b250 mortar jó vásár, ezressel többért én is azt venném most. azért nincs b250-es elf (ha lesz egyáltalán), mert tavaly év közepén jelent csak meg a 150-es is. ha lesz, akkor év közepe felé, gondolom. nem az első körben jött ki a többi 150-essel, hanem később, ez a lényeg.
F1
-
varmi2
nagyúr
válasz Chaser #91448 üzenetére
az m.2 x4 sebességen megy ha egy m.2 van, akkor 100% ha kettő, akkor is az egyik igen. Semmit nem lop le a vga számára fentartott x16ból soha, max más slot lesz használhatatlan, korlátozva. Ezek akkor igazak, ha ryzen 1-2-3 cpud van. más esetén van ennél nagyobb korlát. Egy vga+ hangkari és akár két nvme ssd bele kell hogy férjen. De az nvme ssd-nek s2mmi előnye nincs normál hasnálat mellett, tehát felesleges. Ha videot vágsz, akkor van jeletőssége napi 24 órában.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Paxker315
addikt
válasz Chaser #95533 üzenetére
Mostanaban gatlastalanul, obszesszive promotalom az MSI B450M PRO VDH MAX-ot, pont azért, mert olcsó, és nekem esztétikailag bejön, tetszetős, csini. Bár elkezdett ennek is elmaszni az ára [link]
[link]Nem csúcs VRM, de hat-nyolc mag alá megfelelő. Bár csatlakozókbol , portokbol sem áll a helyzet magaslatán.
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz Chaser #95538 üzenetére
[B450m Mortar MAX] -val mi a hézag ?
Oké , hogy nem a második helyen van a X16 sin , de azon kívül mindent tud amit szeretnél.[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Windows 10
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Synology NAS
- Milyen processzort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Rendőrségi feljelentés
- Ilyen specifikációkkal érkezhet a 2025-ös ThinkPhone
- Apple notebookok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs