Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hello,
Asus Maximus Hero VI -ban vajon lehet eltérő feszültségű RAM-okat használni? Gyanús, hogy kéne mennie, de jó lenne, ha valaki tényleg rendelkezne ilyenről információval (neten nem találok olyat, ahol valaki tényleg ilyet csinált volna, és le is írta/kérdezte).
-
-
-
válasz
MongolZ #74915 üzenetére
Raidet még én sem, de utánaolvasva sw raidhez nem kell semmit tudnia a lapnak, és a sw raid (ez viszont biztos) nem sok veszteség egy hw raidhez képest még egy nem túl erős procival sem.
Alaplap fogyasztása : igen, lásd még az első Atomos lapok, ahol a lap evett többet
-
-
-
válasz
MongolZ #74910 üzenetére
Nem kell vészes teljesítmény, 2 magos, így fel tud venni esetleg TV-ből, meg fileokat kell kiszolgálnia. A fogyasztás lényegesebb.
Amúgy igen, 2 SATA gyakori, meg 4, 5 SATA portost kb. egyfélét láttam, meg egy Giga típus van 6 porttal, 15 körül. Ennyi erővel már alaplap 2 SATA porttal, mellé egy 4 portps kártya, és meg is vagyunk -
-
-
-
válasz
MongolZ #74903 üzenetére
OK... Az már egy támpont, de igazából mindegy is, hogy natív-e.
Azért nem írtam amúgy keretet, mert az elsődleges szempont az alacsony fogyasztás, árakat majd eldöntjük, megfelelnek-e. A RAID5 alá elég lenne egy E-350-es integrált procis lap is, az biztos, de abból csak egyt láttam 5 SATA porttal, nem tudom, létezik-e többféle?
Illetve volt az AMD-nek nemrég egy olyan procisorozata, ami szintén két mag, és elég keveset evett, erre épülő lapok is érdekesek lehetnek. Kétmagos Atom is elég, de kötve hiszem, hogy volt belőle sok SATA portos lap. Pluszban jó lenne, ha kisméretű lenne... (kávéfőzés nam annyira szempont,)
A legtöbb kis lapon van egy PCI foglalat, abba mondjuk lehet SATA kártyát tenni, de nem biztos, hogy le akarom foglalni, hátha hasznosul másra is.
-
válasz
#Morcosmedve #74900 üzenetére
De ha nem is tudja, az első kiépítéshez is kéne egy olyan lap, amibe keveset fogyasztó procit tudok tenni, és rengeteg SATA port, vagy rengeteg SATA port, és elég PCI hely van rajta
Abba csak borzalmas mennyiségű tárhelyet akarnak beletolni.
-
válasz
#Morcosmedve #74900 üzenetére
Ó de jó, köszi
Bár utolsó emlékeim szerint a sw raid pont attól sw, hogy mindent az oprendszer csinál, Linux meg tud sw raid5-öt. De akkor még utánaolvasok, mennyire kell hozzá megfelelő alaplap. -
-
Hello,
-
Hello,
Csak érdeklődés szintjén kérdezek...
Két NAS (vagy ezekből egyik) épülne, amik alá kéne valami kis fogyasztású alaplap+proci.
1. sok (7-8) HDD alá, külön winyók, adattárolás
2. RAID5, 5db winyóbólLétezik olyan alaplap, amivel ezt meg tudom oldani? E-350 alaplapot láttam 5 SATA csatival, az elég lenne a 2. megoldásra, de az elsőhöz létezik olyan alaplap+cpu páros, amibe akár bővítőkártyával tudok elég SATA csatit tenni, hogy belemenjen sok HDD - mellé olyan proci, ami nem zabál?
Köszi minden tippet
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- PS Plus előfizetések
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest