Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MongolZ
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Cserélni szeretném az alaplapomat (ASRock B550 Phantom Gaming 4), mert nincs rajta optikai kimenet, és nincs rajta legalább 2 db M2 csati. Hasonló tulajdonságokkal rendelkező alaplapot keresek, a következők mellé: 5600X, 6700XT, 4x8 GB DDR4, legalább 4 Sata meghajtó. Nem baj, ha az M2 bizonyos Sata portoktól vesz el valamennyi sebességet, csak lehessen használni őket párhuzamosan. Méret kb mindegy, minden elfér. Ami még fontos, hogy a Lan vezérlő legyen normális, valamiért sokszor lekorlátoz a jelenlegi 100Mbps-re, ilyenkor tekeri a CPU -t is, ezt jó lenne elkerülni (más alaplappal próbáltam, nem volt baj). Árban 50-70e, de inkább a lényeg az ár/érték arány. Tuning nem érdekel.
Amit néztem, az pl az ASRock B550M Steel Legend, vagy Asus Tuf Gaming B550M Plus, vagy Asus Tuf Gaming B550 Plus. Nyitott vagyok akármilyen márkára, nem érdekel se szín, se márka, tényleg semmi.
Köszi! -
MongolZ
addikt
ASROCK B550 Phantom Gaming 4 -el kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Ennek az X570 az ajánlottak között szerepel, azt látom.
Köszi!
-
MongolZ
addikt
Srácok, hogyhogy nincs AM4 összefoglaló?
-
MongolZ
addikt
válasz
TechN7ne #81532 üzenetére
Áruld már el, az i3 6100 miben tér el egy G4560-tól? Mind a kettő 2 mag, 4 szál. Ez az egyetlen Pentium, ami HT-s. Érted most már? Lásd Passmark melléklet, ahol multithread teszten 7% különbség van, kb. annyi, amennyit az órajeleltérés mutat.
Nem azt mondtam, hogy a G4560 tuti jó vétel, hanem hogy az i3 6100 helyett sokkal okosabb választás lett volna, mert itt tudott volna fogni 20e forintot. (De egyébként megkockáztatom, hogy a 18-19e forintos G4560 mellett az összes többi Cerka, Pentium, i3 totál értelmetlen, de ha nincs kihasználva mind a 4 mag, akkor a K nélküli i5-ök is.)Lehet rosszul fogalmazok, de ez a 3. hozzászólásom ebben témában, az első 2 után nem voltál képes felfogni, hogy a G4560 és az i3 6100 között az a különbség, hogy az első 3,5, a második 3,7 GHz-es, egyébként szögugyanaz. (Na meg az egyikben a használhatatlan 610, a másikban a kicsit kevésbé használhatatlan 530 van.)
-
MongolZ
addikt
válasz
TechN7ne #81527 üzenetére
Miért ne rakjunk? 2C 4T mindkettő.
i3-6100 passmark
Pentium G4560 passmarkÉn sem építenék újonnan DDR3/DDR3L 1151-et, ez igaz, de attól még működnek. DDR3-mal nem ajánlott használni, DDR3L-lel nem látom, hogy mi lenne a baj.
-
MongolZ
addikt
Bocsi, hogy okoskodok, de én 1 hétig szívtam vele, nem találtam túl sok infót vele kapcsolatban, így megosztom, hátha más jobban jár, mint én.
Konfig:
AsRock Z170 Extreme4
i5-6600K @ 4,4 GHz
4x8 GB DDR4
stb.Jelenség: ~1 év változatlan konfig és megbízható működés után (egyetlen fagyás nem volt) totál véletlenszerű BSOD-k, különböző hibákkal (jellemzően KMODE, WATCHDOG, stb...). Van, hogy a Windows sem jön be, van, hogy 3D terhelésnél, van, hogy böngészőt megnyitva, nagyjából semmi jellemző.
Win10 százszor újrarakva, legújabb driverek, BIOS, stb. semmi nem segít.Megoldás:
BIOS-ban Voltage Controlön belül CPU Load-Line Calibration: Auto-t átállítani Level 3-ra (esetleg később Level 2-re).Állítólag ez több AsRock alaplapra jellemző (vagy a Skylake-re?).
-
MongolZ
addikt
válasz
milkabrams #74889 üzenetére
Akkor elég egy viszonylag olcsó B150-es lap, nincs túl sok értelmes drágát venni belőle.
Azt javaslom, hogy a Gigabyte-ot kerüld. -
MongolZ
addikt
válasz
milkabrams #74887 üzenetére
Szeretnél K-s procit? Mert akkor csak a Z jön szóba. Egyéb esetben ott vannak a B-sek is akár.
-
MongolZ
addikt
válasz
abdulka1 #74837 üzenetére
Ha még egy 10e-st hozzácsapsz, akkor kijön egy Asrock Z170 Extreme4, i3 6100, Gigabyte 750Ti OC 2GB, és 8 GB DDR4...
És akkor legalább nem egy kifutó alaplapra és procira költöd a pénzed, és ha kell, később tudsz i5/i7-re váltani lapcsere nélkül.
De lehet, hogy a 10e-st sem kell hozzácsapni.
-
MongolZ
addikt
válasz
Mauzes #74756 üzenetére
Ha ki tudod használni a több mag nyújtotta előnyöket, akkor érdemes lehet egy A4-5000-el szerelt lap, de ami igazán ugrást jelentene, az egy Celeron 1037U-val szerelt lap, mondjuk EZ.
Sajnos passzív lapok tekintetében (itthon) nincs túl nagy választási lehetőség, pedig jó lenne látni egy Beema-t is.
-
MongolZ
addikt
Giga GA Z170 HD3P-vel szívott már valaki memóriával? POST-nál végig memóriára csipog, pedig a memória benne van a támogatottak listájában. Az összes lehetséges memória konfigot kipróbáltam, nem akar túljutni a POST-on. 2x8 GB Crucial Ballistix Sport 2400.
Valakinek hasonló tapasztalat? -
MongolZ
addikt
válasz
Schalke #74694 üzenetére
Huh... attól függ, mit szeretnél:
NEM Z-s lapok: csak BCLK tuning
Z-s lapok: Szorzót is tudod változtatniH110: 4 SATA, az összes többi 6, 2 memóriafoglalat, az összes többi 4
H110, H170, B150, Q150: 1 db PCIE 16x
Q170, Z170: 1 db PCIE 16x, VAGY 2 db 8x, VAGY 1 db 8x ÉS 2 db 4xH170, Q170, Z170 tuti, hogy legalább 16x 3.0 PCIE, szerintem Q170 Z170 20x
Más hirtelen nem jut eszembe.
-
MongolZ
addikt
válasz
nyulnyulu #74692 üzenetére
Ezt a kérdést én is feltettem, számomra kielégítő választ nem kaptam, ugyanis tudtommal ami károsít, az a Vcore-hoz képest mért feszültségkülönbség, a Vcore meg számottevőt nem változott a Haswell óta.
Én ellenséges vagyok és azt mondom, hogy ezzel veszik rá az embereket az alaplapvásárlásra. -
MongolZ
addikt
ASROCK FM2A88X Extreme4+ ?
7 SATA, 4 memóriafoglalat, HDMI kimenet. Az utóbbi szűkíti le nagyon.
"később bővíthető legyen jó minőségű videókártyával,a tökéletes képminőségért"
Teljesen fölösleges ezért plusz videókártyát betenni.
(Optikai kimenet nem lenne jó a hanghoz?)
Az alaplapi hangkártyáról nem tudok nyilatkozni, de ha ennyire igényes vagy, akkor nézz meg egy ASUS Xonar t, DX-től fölfele, sokkal többet ér.
ASUS A88X-Plus ?
8 SATA foglalat, a többi ugyanaz.
-
MongolZ
addikt
válasz
7Heads Drago #74672 üzenetére
Konkrétan az MSI B150M ECO, amit ajánlott, 6 SATA portos.
-
MongolZ
addikt
válasz
Füleske #74628 üzenetére
Olvasni én is tudok, olvastam a Tom's Hardware cikket is.
Nálam BS szagú az egész (kezdve az "idővel" és "tönkremehet" szavakkal, illetve azzal a ténnyel, hogy tudtommal a Haswellhez képest a vcore nem csökkent annyival, hogy amaz le tudta kezelni az 1,65V-os memóriákat, de a Skylake már az 1,5V-osokat se tudja), ezért kérdeztem, hogy van-e olyan, aki így használja. Egyszerűen mondjátok azt, hogy nincs nektek, az ajánlott lapok közül meg ki kell húzni a francba és kész.
Szerintem csak simán piacot kell generálni a DDR4-nek, és így a legegyszerűbb.
-
MongolZ
addikt
válasz
Lámafans #74622 üzenetére
Besz*rásnak tartom, hogy inkább ajánlasz egy 1 generációval ezelőtti foglalatot kb. 5% árkülönbség miatt, mint hogy az új foglalattal valaki DDR3-mas memóriát használjon DDR4 helyett (miközben a DDR3 már megvan és nincs különbség a gyakorlati felhasználásban köztük), azzal az indokkal, hogy a DDR4 "tartósabb".
-
MongolZ
addikt
válasz
Lámafans #74622 üzenetére
Nem értem az érvelésedet. Hol lehet venni Skylake i3 áron i5 Haswellt? Azért kell nekem Skylake, mert a jelenlegi konfigom nem jó egyszálas teljesítményben, mostanában nem készítek videókat (legalábbis annyit), ezért fölösleges nekem a 8 mag, és most szinte kizárólag az 1-2 szálas teljesítmény érdekel, emiatt az i3-6100 tökéletes a 3,7GHz-es órajelével.
Mi az, hogy ha működne, se éri meg? Az megéri, hogy bukik az ember 30%-ot? Mihez képest 8%-kal gyorsabb??? Butaságokat ne állíts már.Akinek elfekvő DDR3-as memóriája van (mint nekem legalább 32 GB), az miért ne gondolná meg, hogy valóban le kell-e cserélni, modulonként bukva úgy 25-30%-ot, ráadásul kb. 0 sebességkülönbségért? Értem én, hogy kompletten új konfig vételekor majdnem mindegy, hogy 10%-kal többe kerülnek a DDR4-es memóriák-
Ezért kérdeztem, hogy van-e valakinek tapasztala Skylake + DDR3 konfiggal, 1,35V feletti feszültség esetén. Láthatóan neked nincs, cikkekre hivatkozol, miközben pl. az alaplapgyártók meg leírják, hogy támogatják. Mindkettő egy kutya. Ráadásul itt a szakértők / topikgazda alapján ajánlott a lap.Egy skylake i3 alig 5%-kal drágább, mint a Haswell i3 (36-37e), míg a legolcsóbb Haswell i5 57e.
Mi köze annak, hogy milyen memória van a lapon a CPU tuningjához? -
MongolZ
addikt
ASUS Z170-P D3 memory support list
Tele 1,5-ös meg 1,65-ös memóriával...
-
MongolZ
addikt
Biztos vagy benne?
Az összefoglalóban is ez szerepel:
ATX kisebb tuningra:
Asus Z170-P D3 DDR3
Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3 DDR3/DDR3LHja értem, a prociról beszélsz. Hát ez marha érdekes. Nem elírás az intel honlapján???
Mindegyik Skylake-re DDR3L-et írnak, biztos, hogy jó ez??? -
MongolZ
addikt
Hali!
Segítségeteket szeretném kérni:
1151-es platformot szeretnék, egyelőre egy i3-6100 menne bele (most fontosabb nekem az 1-2 szálas teljesítmény, most perpill nem használok sokszálas programokat), de elvárásom, hogy legyen lehetőségem később i7K-ra bővíteni. Tuning az annyira fontos, de legyen meg a lehetősége. Csúcsokat döntögetni nem akarok, emiatt egy átlagosan tuningképes lap is bőven elég. DDR4-re nem szeretnék váltani, fölöslegesnek érzem, ezért nem akarok új memóriákat venni.
Ezt néztem ki:
Asus Z170-P D3Kérdéseim:
- Jó-e ez a lap?
- BCLK tuning megy ezzel a lappal? Nem találtam rá különösebb utalást.
- Ha nem ez, akkor melyik másik? Nem ragaszkodom ASUS-hoz.Köszi
-
MongolZ
addikt
Én is kérnék egy kis segítséget:
1150-es konfighoz milyen Z-s lapot ajánlotok? Jelenleg non-K procim van, később szeretnék K-sat, ezért jó lenne valami megbízható Z-s lap, lehetőleg azért maradjon olcsó...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest