- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Milka 78 #95537 üzenetére
az 99% h beragadt, két hónapja is láttam annyiért náluk, de nem adnék érte annyit, 25e volt alzánál nagyon sokág, aztán eltűnt tavaly november környékén, azóta elvétve láttam 30-35e körül kisebb helyeken, aztán már annyiért sem ( :
1-2 piros-fekete régebbi msi van ami jó lett volna, de azokat sem kapni
x470 gaming pro is nagyon tetszene, de talán egy helyen van ha van, kisebb boltokból nem vásárolok
azt hittem szimpla feketét egyszerűbb lőni, de kifogott rajtam, majd talán b550-ből lesz valami -
Chaser
legenda
válasz
Paxker315 #95534 üzenetére
köszönöm, de ez nekem végtelenül puruttya'
- design szempontjából -
b450m s2h lappal kezdtem, műszakilag kb egykutya' a két lap, sajnos vmiért a fekete mellett alkalmazzák a barnát gb-nél előszeretettel, egyébként nagyon vagány lapocska design szempontból is - szubjektív -
ezt kemény 20e ft-ért vettem, de már ez sem annyi
b450m gaming lett az utód, tényleg fekete a pcb, nagyon korrekt a vrm borda, laza 15-20-25 fokokkal jobb az s2h-hoz képest, több a venti csati is, tényleg szép, de egy kicsit túlzásba vitték a pirosat ( : matt fekete pcb az alap, és fényre csillogós a piros, audio körnél van egy led csík ami kapcsolható, pirosan világít/pulzál/nem csinál semmit, nekem annyi bőven elég
gondoltam megveszem akkor a nagy tesót, b450 gaming x
gyári képek alapján fekete, videókat nézve bizony barna, fekete "berakásokkal", ahogy az s2h is, nvme slotot hitványul vga alá tették - másik két lapnál sikerült fölé -, de mondom egyekutya', viszont ha nem fekete akkor pffffffffff
ha esetleg va valakinek megköszönném ha megosztaná, talán egy videóban láttam matt feketének, többiben barna-fekete, de úgy látom csak egy rev van
strix tényleg szép lenne, de az nb-n levő szöveg, az io shield nekem már sok
msi carbon az so-so, annyit viszont már nem feltétlen adnék érte -
Chaser
legenda
am4 lapot keresek, minőség mellett fontos a design, itt kezd bonyolódni
vagy full fekete - de nem barnás, hanem fekete -, vagy fekete és piros designos lap érdekel, rgb nem feltétel, ha standarden tud pirossal világítani vagy pulzáni valahol, az oké
az nem oké, ha tele vágják fehér csíkokkal, pciex16 második helyen legyen, ne elsőn - pl msi b450m mortar -
jobban örülnék matx-nek, de már atx-re is ráfanyalodnék, de akkor sem találtam érdemit
strixek tetszenének, de az a designolás nekem túl sok, gb b450 gaming gyártói képeken fekete, de kb minden videóban barna a pcb ( :
most gb b450m gaming-em van, az valóban fekete, piros betétekkel, de néha túl soknak érzem benne a pirost
volt az msi b450m gaming, de bő fél éve nem lehet kapni, szóval az is kiesik
asrockot nem akarok, többi gyártó jöhet, normális vrm hűtéssel, magának a vrm-nek nem kell túl acélosnak lennie, ár képlékeny igazából, b450 lap legyen
valaki tud ilyen world first problem dologra megoldást? -
Chaser
legenda
válasz
varmi2 #91450 üzenetére
köszönöm, első körben egy 2600-ost használok, azt láttam speceknél feltüntetve, h athlonoknál limitáció van, de gondoltam megkérdezem, van-e valami egyéb disznóság amit "elfelejt" közölni a gyártó, azért nem veszek drága ssd-t, h ne tudjam kihasználni
szerk:
modjuk ha más slot van korlátozva/megszüntetve az se feltétlen jó, nagy eséllyel csak legalsó pcie x1-be tudok majd rakni hangkártyát, szóval kifejezetten az az érdekes -
Chaser
legenda
válasz
Milka 78 #91446 üzenetére
b450m gamingből is csinálhatnának, ha ráérnek...
kérdés:
b450m gaming lapot tervezek venni, m2 nvme ssd-vel
ssd topikban felmerült, nem feltétlen pcie x4 sebességen megy az m2 slot a legtöbb amd lapnál, és/vagy használatakor az x16-os vga slotból "lop le" magának
utóbbi eset éppen nem gond, nem tervezek bele olyan vga-t sem, aminek ne lenne elég x8, viszont az m2 sebessége az érdekelne, van-e értelme vennem pl egy 970 evo plus-t, vagy visszafogná, mert ha igen, akkor veszek egy kommersz m2-sata verziót jóval olcsóbbanszerk2:
későbbiekben még egy pcie hangkártya menne a gépbe, más nem, ha esetleg számíta vrm h boldogul 8 maggal? szintén későbbiekben lehet vennék egy 2700/3700-et, tuning nem érdekel
-
Chaser
legenda
válasz
szabeska #81652 üzenetére
889 ha jól rémlik, 1150 annyival jobb?
hangkeltőből terveztem valami komolyabbat beszerezni majd idővel, az nem túlzottan releváns
nekem se kell feltétlen most m2, vagy usb c, de több a video kimenet is, io portok meg kaptak valami dísz rácsot, chipset is újabb és azért 1k az nem különbségalulfeszelést tud a lapod?
és arra még mindig nem találtam választ, dimmek közt van led világítás? msi promos képeken kb mindnél van, de lehet csak szimbolikus -
Chaser
legenda
válasz
szabeska #81648 üzenetére
besorolásban a mortar feljebb van, arsenal gaming, a csúcs :d
viszont az elfnél az audiot emelték ki nagyon, de specekben nem látom pontosan mi is van bennük
az biztos hogy jóval felszereltebb, m2, usb3, hdmi, dp, dvi-d és a chipset is eggyel újabb, 1k-val kerül többe
ha valakinek van ilyen rikkantsonszerk: talán realtek van a mortaron
-
Chaser
legenda
kiestem a dolgokból, de most vennék egy gépet
b150m vs b250, utóbbi talán m2-vel és usb 3,1-gyel tud többet?
árakat nézve nem olyan félelmetes a különbség, legalábbis az általam kinézett modellek közt:
MSI B150M NIGHT ELF
MSI B150M MORTAR
MSI B250M MORTAR
4 dimm mindenképp kell, designban az elf tetszik legjobban, 250-es chipsettel lenne a legjobb, de olyan nincs ( :
mind vállalható? illetve miben jobb/rosszabb egy mortar az elftől? hang, ilyesmi?
g4560 lesz a lapban első körben, láttam valaki nemrég vásárolt elfet, és még nem ismerte alapból a bios, b250-eseknél ha jól tudom biztos nincs ilyen probléma?
b250-esnél már tuning is lehetne arra alkalmas cpu-val? yt-n láttam videokat, mintha tuningoltak volna ( : de úgy rémlik csak z-s lap tudja, ha turbos cpu kerül bele és a turbot be lehet lőni minden magra fixnek nekem már az is bőven elég
rx 480 msi gaming vga lesz majd benne, de lehet még most nem és megvárom az 5xx szériátledek tekintetében a felsorolt lapoknak mindegyiknél van led világítás a dimmek közt is, vagy csak az elfnél? elf tulajt láttam itt, hátha van más is
-
Chaser
legenda
válasz
KorbiAniko #76927 üzenetére
a lap manualjaban nézném meg, melyik felállásban működik a dc, állítani biztos nem kell hozzá semmit
egyébként nem nagy érvágás, ha van külső vga-d és nem videót vágsz vagy hasonlók -
Chaser
legenda
válasz
terapeuta007 #76924 üzenetére
ha elindul is restart, bsod, ilyen apróságok
nem jellemző, de ez 100%-ra mindig csak próba után derül ki -
Chaser
legenda
válasz
terapeuta007 #76922 üzenetére
megy/nem megy
-
Chaser
legenda
válasz
Lack999 #76909 üzenetére
b150, másikon több usb3 meg pcie van, kb ennyi
tuning csak k-s cpu-val, de ahhoz meg már másik chipset kell, sztem ne bonyolítsd, asrocnak is van egy értelmes lapja b150-nel, br 16-17k
sata csatik elhelyezésébe bele lehet kötni, vga függő, egyébként sztem elég korrekt cucc
nem sokkal ezelőtt linkeltem -
Chaser
legenda
válasz
geri0095 #76844 üzenetére
ha nem akarsz tuningolni kb bármilyen lap jó, mivel k-s elvileg nem is lehet, én egy 16-7k-s asrock lapot néztem ki, de gb-ben is van olyan árban
vga-t sztem most ne vegyél ha nem létkérdés, jönnek az újak, kezdenek esni szépen a 970/80 árak használtan, ősszel sztem érdemesebb lesz vga-t venni -
-
-
Chaser
legenda
válasz
jim bcs #76754 üzenetére
nem tuningolni akarok, alul tuningolni
cpu supportnál ott van a 91w-os i7 is, elég csúnya lenne ha probléma nélkül nem működne benne
anno kis 10k-s gb lapban g31-es chipsetben k_vadot is megrángattampedig az nem kicsit többet evett mint egy mai i7
de már csak lefelé vinném a feszt, nem kifejezetten a fogyasztás miatt, de kisebb fogyasztás kisebb hőtermelésdesktop cpu-kat mindig úgy használtam max órajel a lehető legkisebb fesznek, nem kell eist meg hasonló baromság, sok sw - játékok anno - kifejezetten érzékeny az órajel kapcsolgatásra
notebookjaimban is max órajel van, csak ezeknél nincs alulfeszre lehetőségkompatibilitás ha hűtőre gondolsz már tiszta
kiestem már nagyon a desktop történetből, utoljára nemrég egy hp ws-em volt xeonnal 6+6 magos i7-tel, ott nem kellett nézni mi jó mi nem mert komplett rendszer
előtte meg legalább 6-7 éve semmi desktop
-
Chaser
legenda
ASRock H110M-HDV LGA 1151
annyi érdekelne róla, alulfesz lehetőség van-e a cpu-hoz? semmi más nem fontos, többiben bőven megfelel nekem, tuning meg ilyesmi nem kell
desktop vonalat nem követem jó ideje, talán ezt a lehetőséget még nem tiltotta le az intel non k chipes lapoknál sem, legalábbis remélem -
-
Chaser
legenda
Haswell i3, GB 750 Ti OC, első körben 2x4GB ram menne bele.
Van vele probléma ami miatt kerülendő? -
Chaser
legenda
válasz
Mahrenburg #42940 üzenetére
Nekem csak AC vga hűtőről vannak itt bordák meg fet hűtő, de ha a cooler hasonló megoldású mint a gyári biztos elég az is. Tuning nélküli i5 nem hinném hogy széthajtaná a villanyórát
Pláne ha egy pici alulfeszt is tud a lap. Én nem bonyolítom túl a dolgot, ha gyárból hűtés nélkül jön ki feltehetően azért pár évig anélkül is kéne mennie bármilyen procival ami hivatalosan támogatott, nyilván a gyár se a maga ellensége.
-
Chaser
legenda
válasz
zsole84 #42931 üzenetére
Akár csinálok rá egyedi bordát, nem pont ez lesz az első project. Anyám nem hülye gyereket szült ha már megszenvedett vele
Az se mind1 milyen cpu hűtő van, gyári v ahhoz hasonló pl gyönyörűen hűti a feteket meg ramokat is. Freezer szerű megoldások meg nem. 3 év gari van a lapra, nem azon fogok aggodalmaskodni hogy besülhet vagy nem..ha besül cserélik aztán kész. Még egy cuccom se ért meg nálam 1.5 évnél többet és nem azért mert tönkrement, hanem mert eladtam.
-
Chaser
legenda
válasz
Plasticbomb #42929 üzenetére
Abba spéci lap meg táp való nem? Majdnem minden brand gép ilyen volt amivel találkoztam, csak tőlük lehet alkatrészt venni.
-
Chaser
legenda
válasz
Mahrenburg #42927 üzenetére
Pl vga hűtő mellé adott fet v ram bordákat a saját fasza kis ragasztójukkal. Ha vga-ról nem esett le talán alaplapról se fog...
-
Chaser
legenda
válasz
bluyoo #42921 üzenetére
8GB-tal kezdek, ilyen ram árak mellett egyértelmű. De akkor elég olcsóbb 2x4GB-ot vennem, később tudom bővíteni. i5 azért van tervben mert belekezdenék lassan video szerkesztgetésbe is, ahhoz meg nem árt a 4 mag, meg 16GB ram sem hozza esetenként zavarba
Ezért is érdekelt a sata3 vezérlő, most samu 840 120GB van, de ha finomodik az ára 250-es lesz, ott már gyorsabb az írás. HDMI konverter nem számottevő, van egy pár db itthon. Viszont az jó lenne, ha monitor mehetne DVI-ről tv meg HDMI-ről, azt még nem néztem az új intel chipek tudják-e ezt. De majd lesz külső vga is, tehát ez annyira nem mérvadó.
-
Chaser
legenda
válasz
bluyoo #42917 üzenetére
Biztos erről a lapról olvastam, de ugye nem adunk elsőre neten olvasott dolgokra, ezért kérdeztem rá. Kb 1 hónapja nézegettem a lapot, most jutottam oda hogy realizálódik is a vásárlás, linket ne kérj, azóta már egy ssd van rendszernek, előzmények sírba mentek előző winnel együtt
-
Chaser
legenda
válasz
Mahrenburg #42904 üzenetére
Ha natívan kezeli akkor intel chip van benne nem? Sok helyen azt olvastam ASM. Ha majd odakerülök hogy i5, ragasztok a fetre á hűtőbordát, az a legkevesebb. Bár s775 k_vad is vígan elment tuningolt Q8300-mal v 4-gyel filléres lappal.
-
Chaser
legenda
B75M-DGS ezt a lapot venném s1155 konfigba. Ami fontos:
USB3-Sata3
Pciex16
Ezeket biztos tudja. Gyanítom ezeknek is megfelel:
Ivy ready
Minimális alulfesz lehetőség, h61m-hvs -0.1V-ot tudott, szintén Ivy ready volt. De sajnos USB3+sata3 ott nincs.
Ami még érdekelhet, a sata3 intel vezérlős v külső NEC, ASM, egyéb?
Ha árban van ennél jobb választás azt is meghallgatom. HDMI-nek örülnék de éppen túlélem ha nincs. Későbbiekben majd menne bele egy i5 meg egy 7750/7770.szerk: azt nem tudom előlapi usb3-at tud-e, az is jó lenne épp de nem feltétel
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
UdVi86 #15618 üzenetére
Dehogy selejt a 240
Klemens: Kb egyik se..vagy olcsón GB g31m-es2l, 11-12k-ért, vagy ep35-ds4 19-21k-ért, a 2 lap közt nem igen van más értelmes alternatíva, ha p31-ért adnál pénzt, azt a 4-5k-t még hozzácsaphatod hogy legyen egy fullos, tuningolható lapod jó hűtéssel.
UdVi86: DFI és Biostar is jó cuccokat csinál, de mind2 kapható nálunk is, csak nem mindenhol. Sztem maradj az itthoni vásárlásnál, ha garis probléma lesz azt nem 1xű/olcsó kinti bolttal intézni.
szerk: Laybee: Ha felesleges, akkor nem használod
Ne nagyon gondolkozz rajta, ez a lap pár hete esett le ennyire, előtte 25-30k volt, kb 1 hétre nemrég vissza is csapták annyira, addig vedd meg amíg van rá lehetőség. Jobbat ennyiért más gyártótól nem fogsz kapni, rosszabbat annál inkább még gyártón belül is...
-
Chaser
legenda
Nem kötekesdésképp, de ha nem tudod/nem nézed át a jelenlegi piaci kínálatot, akkor mért ajánlasz valamit?
Azzal nem lesz kisegítve senki.
UdVi86: Amennyiben tuningolsz is majd, 240-esnél nagyobbat felesleges venni, de ha nincs tuning akkor is, ahova alapon kevés lesz a 240, oda 90-99% eséllyel a 245 és 250 is. Most 240, aztán majd egy 4 magos szvsz.
Lap passz, majd ha lesznek róla review-k többet tudunk, én a ddr2-es verziót vártam, 785gt-e63, pont a korrekt hűtés miatt, de még reset és power gomb is van a lapon, de csak beharangozták, 1előre kapni azt se lehet sajnos.
-
Chaser
legenda
Kicsúsztam a szerkidőből de sebaj, pár cpuz és egy gpuz kép kedvcsinálónak
szerk: most nézem, nem detektálta a gpuz az igp órajelét, az 600mhz, ram sebessége annyi amennyin a rendszer megy
-
Chaser
legenda
válasz
peterzonex #6861 üzenetére
Intel alá: GB 73pvm-s2h, GF7100/nf630i, rendesen meg lehet benne küldeni E2xxx/4xxx procit, a chip nem forrósodik, procit alul/felül feszelni lehet, esata, firewire, alc889a, DVI/DSUB, HDMI, optikai hang, ha szükséged van soros/párh. portra az kivezethető, bármilyen 775-ös procit kezel, kivéve talán a legújabb 1600 mhz FSB-s k_vadokat, valós 16x pcie foglalat az esetleges külső vga-nak, iponban pl 14k bruttó, 1etlen negatívum talán, hogy DC-ben nem tudja kezelni a ramot, de ezzel max 5% teljesítmény ugrik
AMD alá: GB 74gm-s2h, kaptam egy kis user tesztet róla, tuningot nem veti meg ez se, vga-ja kicsit jobb mint a 690G-s igp, a déli híd az új SB 700, procit alul/felül feszelni lehet, időzítéseket lehet állítani, ramnak max +0.3V adható, ez is 14k körül van
A lapok amiket írtál felejtősek.
-
Chaser
legenda
válasz
kimenet #4625 üzenetére
350-es FSP PNF is jó lesz oda, de ha meg akarod nyugtatni magad, akkor vedd a 400-ast, árban azért van különbség.
Lap: gigától egy S3-as 690g-s lap, 17-18k bruttó.szerk: #4629 Midway: megéri drágábbat venni, mert az cl4-es, am2-nél sokat számít, kingmaxok is bírják néhányan a cl4-et, de nem mind, meg hát csak Geil
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest