- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt961
csendes újonc
válasz
varmi2 #93852 üzenetére
Értem, hogy ma semmi előnyt nem jelent, de talán holnap jelenteni fog majd. Gondolom nem a semmire fejlesztették ki a pcie4.0-t. A fokozott melegedés és az emiatt szerelt chipset-hűtő ventillátor nyilván nekem sem tetszik, de elvileg ez a nagyon magas teljesítmény miatt szükséges. Megnézek pár tesztet b450 vs x570. Nem akarom, hogy 25-30 ezer forint spórolása miatt jövő nyáron vagy ősszel mérgelődjek...
-
Zsolt961
csendes újonc
válasz
varmi2 #93840 üzenetére
Köszi. Csak azért érdeklődöm, hogy "hosszútávra" ruházzak be. Beletettem a P5Q lapba és vidáman muzsikál. Végre kiteljesedett a kép a nagy monitoron. Ha mégis az Intel mellett döntök, akkor a 2066 vagy a 1151 foglalatnak van inkább jövője és főleg jelene? Melyiket ajánlanátok jobban?
-
Piftuka
veterán
válasz
varmi2 #93792 üzenetére
Képzeld, létezik!
Többek között ilyen kivitelezésben.
A nagy kérdés, hogy az MSI alaplap, majd az Audigy2 ZS, illetve a Daniel_K féle Win10 driver, és végül, de nem utolsó sorban a Windows10 mit fog szólni hozzá.
Ha működik, akkor marad az Audigy, és boldogan használom tovább a DTT2500 hangfalszettemet "as intended".
Ha valamiért mégsem, akkor marad egy másik hangkártya, és az S/PDIF kimenet használata.
Rendeltem amúgy egy olyan PCIe hangkártyát, ami minden PCM hangból AC3 DD jelet generál. Ráadásul rendelkezik Coax S/PDIF out csatival, szóval elméletben jó lehet modernebb megoldásként az MSI lap egyik PCIe portjába, és a DTT2500-hoz is.
Meglátjuk... -
Piftuka
veterán
válasz
varmi2 #93695 üzenetére
Ha már az MSI B450 ismét szóba került...
Ti is úgy látjátok, hogy az MSI a saját honlapján teljesen elcsexerintette az összehasonlítást?
B450 Gaming Plus Max vs. Pro Max vs. Tomahawk Max
- Most akkor melyik támogatja a Ryzen 9-et, és melyik nem?
- Nem teljesen egyforma a LAN vezérlő mindhármon? (Az utolsón kiemelik, hogy "Gigabit", mintha a másik 2 nem az lenne.)
- Most akkor melyiken van VGA valójában, és melyiken nincsen? Mert még a saját honlapjuk termékfotója is ellentmond annak, amit a táblázatuk er...
-
X2N
őstag
válasz
varmi2 #93566 üzenetére
Igen nen vészes, végülis teljesen rendben van az hogy kiadnak olyan biosokat is ami nem jegyzi meg a változtatásokat, vagy a memória beállításokat amiatt meg tönkremegy a lap és lehet RMA-zni. De semmi baj overclockers.co.uk-n vannak ügyes emberek akik már most megcsinálták rá az 1.0.0.4-es biost, mert rájöttek hogy az X370 és az X470 is gyakorlatilag ugyanazzal a bios-al működik.
-
dtrms
aktív tag
válasz
varmi2 #92408 üzenetére
A legfrissebb biossal és egy 3700x-es cpuval a Crosshair 6 képes kezelni EZEKET a ramokat? Illetve ezek jó minőségűek?
Néztem a támogatási listáját a lapnak, de ott csak az első generációt találtam meg és az nem támogatta. Néhány helyen találtam olyan kommentet, ahol írták, hogy nekik fut ezzel a rammal.
Elegendő ehhez a felépítéshez egy x370-es Crosshair 6? (3700x és 5700xt, a fent megjelölt ramokkal)
-
szazbolha
addikt
válasz
varmi2 #92369 üzenetére
Igen, a lap speckójában is így van, csak gondoltam a fórumtárs tud valami okosságot, hogy 3000 Mhz-es memóriához ezt vette (B365)... De lehet benéztem valamit.
"(#92370) Paxker315 " Pár tesztet végignéztem és úgy tűnt a 3600 MHz/ CL17 gyorsabb mint a 2666 / CL15. Nem sokkal de volt különbség.
-
Chaser
legenda
válasz
varmi2 #91450 üzenetére
köszönöm, első körben egy 2600-ost használok, azt láttam speceknél feltüntetve, h athlonoknál limitáció van, de gondoltam megkérdezem, van-e valami egyéb disznóság amit "elfelejt" közölni a gyártó, azért nem veszek drága ssd-t, h ne tudjam kihasználni
szerk:
modjuk ha más slot van korlátozva/megszüntetve az se feltétlen jó, nagy eséllyel csak legalsó pcie x1-be tudok majd rakni hangkártyát, szóval kifejezetten az az érdekes -
-
Geller72
veterán
válasz
varmi2 #90691 üzenetére
..gondolom, ha semmit nem jelentene, akkor ők is biztos csak poénból jönnek ki az új chipsettel.
. A PCI-e 4.0 meg ugye nem igazán a sebességről szól, vagy csak valamit te nem olvastál el ezzel kapcsolatban..
Nekem (is) már az is nagy előrelépés lenne ha nem szopnánk ennyit a ramokkal..és ne lenne ennyire nevetséges a bios része a legtöbb lapnak. Vagy csak nekem vannak olyan hajlamaim, hogy szeretnék mindent állítgatni majd. Úgy hogy ne azt kelljen bújnom a neten, hogy melyik lapnál lehet és melyiknél nem feszt cseszegetni..
Valamint én legalábbis szeretek egy kicsit előre gondolkodni, ezért nem "most-ra" akarok lapot, hanem egy kicsit a jövőbe nézve. Mert könnyne lehet az is, hogy a kövi, meg az azutáni gen ryzenek nem mennek majd a B450-ben esetleg.. Az X570-nek erre is nagyobb az esélye. Nem csak egy szériát nézek prociból előre, tehát nem csak a mostani, még ki nem jött verziók érdekelnek csak.. Z370/i9-9900K-ról "jövök" éppen..
.
-
-
makoss
veterán
válasz
varmi2 #89495 üzenetére
Én most a 20 pólusú csatlakozóról beszéltem, hogy az a kettő egyforma?
Amiről te beszélsz a panelen lévő előlapi Type C 3.1 GEN 2 csati ami majd az alaplapba megy ide. Ezt már régebben kitárgyaltuk, csak a 20 pólusú csatit nem sivesen húznám ki ha nem gond, mert az Asrock nem épp a sok csatlakozóiról híres!de előlapi usb type-c nincsHogyne lenne: [link] ezért (is) venném az előlapi panelt! -
Zoli Durden
csendes tag
válasz
varmi2 #89487 üzenetére
Tehát ha veszek ehy 4 ram foglalatos alaplapot, akkor bele tudok rakni még 2x4 GB ramot? Pont ugyanolyan mint ami most benne van?
A konfigot pár kommenttel feljebb leírtam.
(A számítógépházat 2 hétig nézegettem xD.
Remélem az alaplap kiválasztása gyorsabb lesz. Legalább a bele való konfig megvan xD
-
z123456z
őstag
válasz
varmi2 #89023 üzenetére
A gyerek gépe, a procit ( i7 7700 ) szerintem jó ideig nem akarja fejleszteni százezer körüli áron, ellenben a mostani lapján nincs m.2, pedig egy ilyen SSD előrelépés lenne/lehetne. Ezért gondoltam elrakni, így úsznám meg legolcsóbban a következő lépcsőt, ha rájönne a dili. De mindegy is, szerintem is hülyeség. Azért köszi.
-
Krtek81
csendes tag
-
-
Vangelis
félisten
válasz
varmi2 #88512 üzenetére
Sokat nem tudok rá költeni sajnos.
De nem is nagyon találok semmit jó áron.
Igazából semmi extra nem kellene.
Sajnos amit vettem akciósan ... régebbi biosszal van és nem megy a procival.
[link]
Persze 10e ft volt csak.De leget tényleg meg kell oldani a frissítést és elvileg nem lesz gubanc. Vagy ki tudja
-
Csabi1984
addikt
válasz
varmi2 #88293 üzenetére
Szia, mindenképp a Ryzen 3 2200G vagy R52400G lenne a kiszemelt.
Nekem egy Asus Prime B350-Plus van anno a Pcx-ben vettem eleve BIOS frissítéssel kérve.A főnökömék is újítani szeretnének és mivel van tapasztalatom az elmúlt félévben ezzel a lappal mondtam,hogy vegyenek ilyet.
A Pcx-től megkérdeztem honnét lehet tudni szükséges-e előre Bios frissítést kérni vagy sem? Azt mondták,hogy ezt így nem lehet tudni és ajánlották a B450-et ami alapból tudja a Ryzen processzorokat.Csak kérdés,hogy ami nekem van ram a Prime 350-be az ugyan úgy jó lenne a B450-be?
-
herczeg145
tag
válasz
varmi2 #88101 üzenetére
Igen az X-es chipsetre gondoltam!
Korrigálva:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
35 ezer forint a plafon.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Ryzen 5 2600, GTX 1070 strix, 16 GB DDR4 2133-2400 MHz Ram (egyenlőre nincs meg, szóval a márkáját nem tudom megmondani)
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Mindegy.
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Pci-e 16x 1 darab, USB 2-3 (3.1), sata 3, m2 (pci).
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Hdmi-n keresztül, a másik kérdést nem értem sajnos
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem szeretnék.
7. Használt, vagy új alaplap?
Inkább új érdekel.
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
RGB nem árt ha van, főleg ha megy a GTX 1070 strix aurájához.
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
Nem.
Előre is köszönöm! -
csige791
tag
válasz
varmi2 #87919 üzenetére
Én már eléggé maradi lettem az évek során, ezárt Intel-es vagyok. Tudom nem jó a fafejűség de nem tudok mit kezdeni vele, kb 8 éve tettem egy próbát AMD-vel és csalódtam. (igen, tudom, hülye vagyok)
Illetve a CPU Hierarchy szerint az i5 jobb.
(Semmiképp nem szeretnék elmenni egy amd vs intel vita felé)
-
Zolik
senior tag
-
jano_77
nagyúr
válasz
varmi2 #87754 üzenetére
Az a baj, hogy most volt kint a Digi szerelője és hozott magával laptopot és fent a gépemnél - ugyan azzal a kábellel, ami CAT5e - 700 felett mért, én pedig csak 300 alatti sebességet tudok mérni.
Ebből kiindulva biztos nem a router és nem a kábel a ludas, mert ezek ugyan azok voltak az Ő esetében is. -
w44
csendes tag
válasz
varmi2 #87628 üzenetére
igazibol karacsonyra keszulok.
valszeg 1080ti 12g-hez nezek lapot es procit (azt mondtak onnan kell kezdeni, milyen felbontasban szeretnek jatszani)
Cel az fhd / 2k jatek (tudom,hogy jott ki uj videokartya de az sztem meg 1 arkategoriava magasabb,foleg ha magas hz , g-synces, monitort is kell venni hozza. Ugy lattam valasztani kell 4k 60hz vagy 2k 120hz kozott , utobbit "valasztottam" celnak - de ez itt off)
es nagyneha game streamelest is szeretnek nyomni - onerobol,nem kulon streamer gepen.
Huzos egyben egy ilyen gep ara, elore megcsinaltat nem akarok venni es egyelore csak ismerkedek okosodok- tanulok,mi mit jelent. A memoria az ideiglenesen ellenseg, mert fajlagosan draga es kesobb is be lehet szerezni.
Nezegetem az ismertebb srteamerek konfigjait, van akinek gyengebb lap es proci van (azt nem ertem miert eleg neki?), van akinek z370,7es intellel.
de koszonom a valaszokat! -
w44
csendes tag
válasz
varmi2 #87626 üzenetére
koszi!
bar nem tudom mi az a dual channel, ha megy akkor megy. 1-2 honaprol van szo
szoval az reszemrol kibirhatonak tunik - ha lassabb.
de kozben visszaolvastam, a professzornak is kompatibilisnek kell lennie a memoriahoz,igaz? a intel honlapot nezegetem aohgy javasoltatok.
(most nyilvan a max memory size is fontos)ha a processzor 4k support 60hz , az ugye fuggetlen a videokartyatol?
-
Sonyk1208
csendes tag
válasz
varmi2 #87616 üzenetére
The Forest
CSGO
PUBG (medium)
DOOM 2016
GTA V
Új Assassins
Far Cry 4-5Fusson már rendesen egy 1280*960 as monitoron.
Tulajdonképpen egy közép kategóriás lapot szeretnék egy szintén közép kategóriás intel processzorral, ami meg tudja támogatni a gtx 1050-es kártyámat a 16 gb ddr 3 ramommal.
-
-
Fred23
nagyúr
válasz
varmi2 #87550 üzenetére
Jövő hónapban két gépet kell összeraknom, és az egyiknél alapfeltétel az ac-s wifi, a jó alaplapi hangkari, valamint a Type-C USB3.1. Na most én ASRock rajongó vagyok, bár nem szeretem ezt a szót. Viszont sosem csalódtam a lapjaikban. Ha pedig választhatok, inkább AMD, mint Intel. Ebből pedig elég gyorsan kijött, hogy egy Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac lenne a legjobb. M.2 is van rajta, csak hátul.
Szóval nagyon szimpatikus ez a lap, viszont mivel mégse nekem lesz, meghallgatnék egyéb lehetőségeket is. Mondjuk utána tudok olvasni én is, de ebben a topikban tényleg szoktak olyan emberek akadni, akiknek rengeteg saját tapasztalatuk van még rengetegebb lappal. 40k fölé viszont semmiképp nem mennék, szóval árban is pont a legvége a keretnek ez az eddig nyertes ASRock.
-
daehun
tag
válasz
varmi2 #87211 üzenetére
Szívesen tenném, de a 1400 kb. ~7k felár, 1500x meg 15k. Az ajánlott alaplap és RAM kombóval pedig lényegében már így is kicsit túllépem azt a keretet, amit rá tudok szánni. Az általam látott tesztekből ítélve pedig nem tűnik sokkal rosszabbnak a 2200g, sőt. A nagyobbik testvérek max használtan férnének bele a keretbe, de azzal való bajlódást inkább elkerülném. Még azért átgondolom.
-
Predator2
addikt
válasz
varmi2 #86506 üzenetére
Volt egy Asus prime X370 pro alaplapom meg egy Ryzen 1700 Cpu-m, de nagyon jó árban (bőven bolti ár alatt) sikerült beszereznem egy 2700x-et így a régi konfigtól megváltam.
Nem szeretném egy Asus Prime x370 pro alá menni (szint), semmilyen formában.
Ha az Asrock ennek eleget tesz akkor maradhat. Jobb annál, vagy legalább egy szinten van?
-
Predator2
addikt
válasz
varmi2 #86504 üzenetére
Szeretném a pénzemért a lehető legjobbat kapni, figyelve arra, hogy a későbbiekben könnyen el is tudjam majd adni. Ha el is gondolkodom valamelyik x370-es lapon, akkor az a középkategória felső osztályából legyen.
Nem szeretném ha később megbánnám, " ó a francba ha kicsit többet költök akkor most ezt is tudná vagy könnyebben tudnám eladni"Amúgy az általam felsoroltak közül melyik érné meg?
-
narayb
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest