- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
choco01
addikt
válasz
Milka 78 #95116 üzenetére
Fórumon találtam redgoat kollégánál ASUS PRIME X470-PRO újjonnan(gondolom) azt láttam sokan dícsértétek, nem tudom ez az x470 széria alapból mennyire kompatibilis a 3700x-el.
Kicsit tartok az AsRocktól korábbi tapasztalatok miatt, eddig mindig próbáltam Asus lapokat nézni.. de elég nagy készlet hiányt látok mindenből..
A x570-P is lenne ha jól látom pont 50-ért tehát az belefér, meg most én ezt úgy nézem hogy attól hogy semmiből sincs készleten még nem akarok gyengébb lapot venni akkor akár lehet 60k is. Láttam olyan véleményt hogy a chipset ventibe belelóghat a vga?!
Várható még a piacon x470-es lap készleten, vagy olcsóbban x570 mostanság?
-
BB555BBB
tag
válasz
Milka 78 #95088 üzenetére
Hello,
Akkor ha jól értem a közetkező lapok közül bármelyik jó választás lehet OC nélkül, még úgy is hogy ~30K eltérés van a legolcsóbb és legdrágább lap között?
Strix X570-E
Strix X570-F
PRIME X570-PRO
TUF GAMING X570-PLUS
X570 AORUS ELITE
Nyílván ha mégis lenne OC akkor az első a legjobb választás. -
Qtya123
őstag
válasz
Milka 78 #95074 üzenetére
Amúgy mi lehet a cél azzal, hogy ennyi nagyon hasonló lapot adnak ki?
A Toma MAX még csak-csak ad némi pluszt a kicsit nagyobb VRM borda miatt, de most nézem a B450-A PRO MAX és a B450 GAMING PLUS MAX összehasonlítását.Gyakorlatilag még vrm borda méretben is ugyanaz a két lap. Az összes különbség közöttük az, hogy a Pro maxon van VGA port is, a Gaming plusnak meg aranyozott az audio csatlakozója, meg van + 1 darab LED szalag csatlakozási lehetőség.
-
czanga
őstag
válasz
Milka 78 #95074 üzenetére
Végül megrendeltem a csak kibontott "sima" B450 Tomahawk verziót. Remélem nem kőttem mellé. Ez így is overkill lesz szerintem, de meg akarom az esélyt esetleges OC-ra, CPU cserére, vagy épp VGA cserére. Jött mellé Ballistix Sport LT 3200 MHz és egy Ryzen 1600 AF. A Radeon RX 570 pedig adott volt.
Köszönöm a törelmet és a segítséget mindenkinek!
-
czanga
őstag
válasz
Milka 78 #95072 üzenetére
Rendben, akkor MSI lesz, még ha nem is lesz tuning akkor is.
Zöld ufós boltban van még a "sima" Tomahawk és a Tomahawk MAX is. Utóbbi 4000 Ft-al több, és fekete rajta az összes heatsink. Azt tudom, hogy a MAX Out of the box tudja kezelni a Ryzen 3xxx szériát, de ezen kívül mi a különbség?
(ahogy látom memória kezelésben is van difi, de nem tudom ezek lényegi eltérése e, vagy mi van még amit nem veszek észre)
-
Janoo_07
aktív tag
válasz
Milka 78 #95052 üzenetére
Sajnos a GIGABYTE GA-Z370 AORUS ULTRA GAMING nem jött össze
De van két alternatíva ami meghajthatná a 8400-at majd később a 9600-at:
MSI Z370 A PRO 1151 V2 / ATX - használt 2 év gar 28
ASRock Z370 Killer SLI - új 3 év gar 35
Ezek közül melyik lenne a jó választás? Vagy ennyiért mást kellene vennem? -
válasz
Milka 78 #95004 üzenetére
Ha már AM4. Pro VDH MAX MSI B450m mennyire vállalható stock 3700x-3800x alá? [link]
A táblázat alapján jól szellőző házban, nem megkergetve teljesen megfelelő lehet. Hat mag alá meg gondolom, nem gond. Nem egy hűde nagy a VRM hűtőborda, de ennyi pénzért mikroATX-ben nagyméretű BIOS-szal budget játszósba jó lehet? : )
Gyakorlatilag semmit sem tudok róla.
-
chris0000
őstag
válasz
Milka 78 #94904 üzenetére
nah csak azért is megvettem ezt a MSI H310M PRO-VD PLUS alaplapot + egy I39100F cpu-t
a régi szettet eladtam...ráfizettem 18ezret az 51 ezerre. (alplap+cpu+16gbddr4ram) lesz ami lesz, kipróbálom a játékok alatt...ha nem lesz jó, mennyit bukhatok...szerencsére nem sokat...
a célom az volt, h csak játékra kell a rendszer és legyen már egy friss hardver a vga-hoz, mégha nem is egy nagyon komoly...(full budget!) a videókban is néztem, h alig van különbség fps téren a 9100F és a 9900K között 4K-ban! (itt már vga limit is szóba jöhet sajnos) csak 4K jöhet szóba mert ez a TV natívja, ezen a legszebb a kép, főleg, h Oled... (nem azért mert, nah én csak 4K-ban...) és ide már az erős vga nagyon kell!
nah elkezdtem nézni a meglévő MSI2070Superrel (1080Ti szint), h h megy a rendszer...jelentős teljesítmény növekedést nem hozott a játékokban, de mégis kiegyensúlyozottabb lett a rendszer működése + az ilyen böngészés, installációs dolgok is sokkal pörgősebbek lettek...
most tegnap sikerült kipróbálni a rendszert egy MSI2080Ti Ventus-al és ez aztán meg is tolta a teljesítményt még ezzel a kis 9100F-el is...amitől féltem az a microlag a cpu miatt, de szerencsére egy pillanatig nem volt egyetlen játékban sem...pl a Metro Exodus 60fps-el ment Ultrán és tényleg baromi szép...rátoltam az RTX-et DLSS-el ami fontos a 4K-hoz és alig volt fps csökkenés..., a Wolcen, Mutant Year Zero AAA címek is brutálul mennek 4K-ban...
remélem szerencsém lesz és nem fog felrobbani a VRM kör...egyébként a cpu nem melegszik, a gyári hűtőt is alig lehet hallani...több órát játszottam, tesztelgettem...ezt csak azért írtam le ilyen hosszan az alplapon kívül, h nekem mi a tapasztalatom egy ilyen rendszerrel... vkinek segítség lesz, másoknak nem... üdv. -
válasz
Milka 78 #94995 üzenetére
Nekem asrock X570 itx lapról az rémlik, hogy az intel 115x féle hűtőkkel kompatibilis.
így tudta techspot tesztelni az intel hűtőt az amd wraith-ekkel szemben: Intel cooler vs AMD
-
pecccccccca
őstag
válasz
Milka 78 #94981 üzenetére
Meggyőző táblázat.
Amúgy nála tuning nem lenne maximum csak finomhangolás. Úgy is állnak a fentebb írt soraid miszerint inkább kerülendőek az MSI olcsóbb x570-es lapjai?
Eddig egy i5-6600K-ja volt, az is alapon ment. A stabilitás fontosabb neki.
Programozik rajta illetve néha 3D tervezés. -
snake1977
őstag
válasz
Milka 78 #94926 üzenetére
Köszönöm!
GIGABYTE B450M S2H lett a választás.
Gyuri27: Köszönöm, a legolcsóbb volt a cél, atx/matx mindegy, azért nem is határoztam meg, csak az ára volt lényeges, mert az ismerős A3xx szériás lapokat nézett, pl. asrock A320M-DVS R4.0, és hasonlókat, tuning nem lesz csak játszani akar, minden más lényegtelen a számára.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Milka 78 #94911 üzenetére
Ritka, hogy elfogadok valakitől úgy egy választ, hogy nem tudok belekötni, annyira áll minden.
Én ugyan nem húztam a 3600-ot a Mortar-ban, de tartottam volna simán, csak az ECC hozott át az OC-ban gyengébb ASUS-ra. Amúgy tegnap próbáltam egy 4.2-t, lazán, kicsit Prime-al is megterheltem, persze digitális hőmérőt nem dugtam a VRM pofájába
(De nagy bordás, ez ad némi megnyugvást, hogy még holnap is működni fog a lap, pláne, hogy nem tuningolom, vissza is vettem).
-
chris0000
őstag
válasz
Milka 78 #94904 üzenetére
thx.
most már világos, h mit miért érdemes és el tudom dönteni...
a venti fordulatokat, h kell beállítani? bios defaultra lett rakva minden ami után sok dolgot emlékezetből visszaállítottam, de erre nem emlékszem, h h működik ez a smart fan...
a smart fan target vagy ki van kapcsolva vagy 40°C-tól lehet állítani 5°C-os lépcsőként 70°C-ig
a sys fan meg vagy AUTO vagy 50°C-tól lehet 10°C-os lépcsőként 100°C-ig állítani
a sys fan1 és sys fan2 egy dupla hűtő a ház elején. Cooler Master HAF XB 1:00 perctől...
hogy állítsam be,h önmagát szabályozza terheléstől függöen? most hangos egy kicsit az egész hűtés, h default lett...thx üdv.
Alfpfenhon Brocken a hűtő. -
chris0000
őstag
válasz
Milka 78 #94869 üzenetére
nem tudom mire érted...mind1 help. thx
erre a két cpu-ra ha tudnál még ajánlani egy budget MSI lapot azt megköszönném.(csak MSI jöhet szóba) csak alapon menne és az alábbi két cpu-tól nagyobbat nem raknék bele később.
Paxker315 ha éppen tudsz ajánlani Te is... bárki, thx.
Core i3-9100F 4/4
Core i5-9400F 6/6 -
chris0000
őstag
válasz
Milka 78 #94843 üzenetére
hi.egy ilyenre combora gondoltam végül ha maradok az 1151-nél...egy MSI 2070Superhez játékra. tuning nem lesz.
MSI s1151 H310M PRO-VDH PLUS [link]
Core i3-9100F 4/4
Core i5-9400F 6/6
vmilyen 2666Mhz ram párba. alaplap + cpu 50K lenne de cpu-ból inkább akkor már a 9400F
mi a véleményetek? 90e kb. vga megvan már. később tudok bele rakni nagyobb cpu-t, tuning nélkül...de ha csak játékra lesz akkor meg minek igazából...ha esetleg másik alaplap ajánlottabb lenne írjatok nyugodtan...thx. üdv. -
abéla
senior tag
válasz
Milka 78 #94839 üzenetére
Köszi;
ha esetleg rám törne a fillérek iránti olthatatlan szekszuális vágy(és teszek a pcie 4.0-ra) egy B450 Mortar Max vajh' elbírna egy 3900/3950-es kaliberű szörnyeteget alap, max prgOC-vel?
szerk: beQuiet topFlow maradna, ez push/pull 2 ventivel jól átszellőztetné a vrm-részt + ház-huzat is ok.
(persze majd 2-3 év múlva lenne ez esedékes, most 3600 menne ebbe is 1st).ha megvan a konkrét lap, megyek a qvl/árúkereső közös halmazában lévő jelöltekkel a ram topicba
-
-
Norman M249
tag
válasz
Milka 78 #94786 üzenetére
Köszönöm szépen, bár a negativ msi tapasztalataim miatt kissé cidrizek tőlük, bár ok, biztos kinőtték ezeket a hülyeségeiket. Még elgondolkodtam esetleg az Asus ROG STRIX B450 F lapon is. Elég sokan dicsérik relativ. Igen az asrock x470-nek csak duplikált kamufázisai vannak. YT-on pont van is erről egy gyönyörű video, ahol egy nem ugrik be ,de 2k vagy 3k x es procit húztak benne és 120C körül ment a vrm mikor lekapcsolt a védelem,de én ilyen böszmeségeket nem tervezek,sőt abszolute a 65w-os procikat nézem. Vakarom a fejem, hogy mi legyen,de a proci az biztos, iszonyat jó ár érték aránnyal bír 45k körül. (Szerintem)
-
mert_csokis
senior tag
-
-
Danecay
addikt
válasz
Milka 78 #94724 üzenetére
Ezért is írtam, hogy nem zárkózom el a használttól sem. Esetleg valami tipp innen az apróról?
Nem nagyon van időm kiművelődni a témában, a meglévő proci+alaplap+memória kombómat meglepően gyorsan elvitték, sikerült levadászni egy Ryzen 5 2600x-et, ehhez kellene valami olyan lap amibe ez a proci jól tudna érvényesülni. Igazából nem is feltétlenül akarom manuálisan tuningolni de azt a boost-ot amit automatán tud egy ilyen proci azt ki lehessen használni
-
Danecay
addikt
válasz
Milka 78 #94721 üzenetére
Úgy néz ki egy Ryzen 5 2600x menne bele. A GIGABYTE B450M DS3H kihasználná, kezelné a proci képességeit? Nekem nincsenek nagy igényeim egy alaplappal szemben, kezelje jól a hardvert amit belerakok, legyen stabil és legyen benne némi tuning potenciál. Nem tudom mivel lennék előrébb ha egy 20e Ft-os lp helyet egy 40E Ft-osat vennék.
-
SkiDev
őstag
válasz
Milka 78 #94716 üzenetére
Következőt már biztos, hogy új platformra fogom neki is összerakni, de addig, amíg mindenkinek nagyon olcsón kell viszonylag erős gép, addig általában a Haswell szériára szoktam építeni gépet. 2018 év végén sikerült összeollózni ezt a gépet 40 ezerért.
Az Asus-ra azért kérdeztem, mert visszaolvasva a fórumot, volt itt szó arról, hogy gyenge talán a tápellátása, nem szerettem volna lukra futni. Viszont azért gondolkodtam azon el, mert mégis csak 4 slotos, illetve érdekelt, hogy 85-ös széria tartósabb lehet-e hosszabb távra annak ellenére is, hogy nincs rajta gari.
-
-
De4d
őstag
válasz
Milka 78 #94657 üzenetére
Hát talán ami a legfontosabb az hogy a legnormálisabb hangkártya legyen benne.
Mivel ez konfig csak full hd-n lenne használva játék alatt, nem kell 4k sem több monitor, valamint zenélésre, netezésre (bár a zenélés miatt majd úgyis egy kell külön egy rendes hangkártya) Ennek a konfingnak nem kell tuning hogy elég legyen ilyen felbontáson. Ha majd váltanák esetleg valamikor mégis nagyobbra, akkor meg megint az egész úgyis cserélve lenne. -
bambano
titán
válasz
Milka 78 #94654 üzenetére
ezekkel az a gondom, hogy beleéltem magam a 10 gigás lanba, és az a chipset, ami az asrockon van, kártyára szerelve 130 rugó. tehát ha egy alapjáraton 110 rugós lapba bele akarom rakni a 10 gigát, rögtön 240k lesz, amitől még én is leszúrok egy tripla rittbergert hátra. az asrockon ezenkívül van olyan fullos távmenedzsment is, amit ismerek.
-
bambano
titán
-
jokeph
nagyúr
válasz
Milka 78 #94643 üzenetére
Bezony, könnyű beleugrani. Már ha valaki a maximumra vágyik.
(#94644) attiati:
írtam is fentebb, hogy csak pár flagship X-es lap tudja a dupla fullos M2 NVMe-t.PCI-E sáv elméleti sebesség táblázat:
Igen, jól értelmezted mindegyiket.
Részemről szándékosan választott lap a jelenlegi Asus ROG Crosshair VI Extreme, - számomra érdekesebb, hogy 2 fulos M2 NMVe SSD-t tudok hajtani + 8 db SATA eszközt egyszerre.nem foglalkozok multi-GPU-s megoldással, régóta nincs igazából gyakorlati haszna, az egy erős VGA szinte mindig jobb.
VGA: x8 3.0 vs x16 3.0 - a neten számtalan teszt kering játékokkal vizsgálva, hogy az x8 3.0-ás sávval hajtott VGA nem produkál érdemben kevesebb képkockát az x16 3.0-hoz képest.
Extender kártyák: értelme akkor van, ha UEFI BIOS-os a lap, és valakinek NVMe SSD-re fáj a foga, és ehhez rendelkezésre is áll a szükséges pci-e sáv. Desktop fronton sajna elég fukarok a pci-e sávokkal...
Sok pci-e sáv még mindig szinte csak a HEDT platform "kiváltsága" (s2011, s2011v3, s2066 és TR4).
Az x2 3.0 elméletben ugyanazt a asebességet nyújtja mint az x4 2.0.
Nagy lassulás akkor lesz igazán, ha az user vesz egy x2 3.0-ás NVMe SSD-t (pl. Kingston A1000 series), és x4 2.0-ás M2-es slot van csak a lapon, na ez nem fog nagyon jobban menni egy SATA 6 Gb/s-s SSD-nél.(#94646) Pano:
A következőt javaslom:
Megjön, rakd össze, teszteld le, megy rendesen ?
Ha igen, ne bántsd.
Béta BIOS-t én alapesetben blikkre nem tennék fel, ha minden normálisan működik. -
attiati
veterán
válasz
Milka 78 #94643 üzenetére
Az alaplap leírásában minimum az alábbit kellene látni, hogy két nvme SSD teljes értékűen menjen?
M2_1 [by CPU]: PCIe3.0 x4 (32Gb = 4GB)
M2_2 [by CPU]: PCIe3.0 x4 (32Gb = 4GB)Összesen a lenti 5 db alaplap tudja ezt a képen (X570-nél gyengébb kategóriában).
Minden más lap esetén nincs (még elméleti) értelme (sem) a második nvme ssd-nek?Asus ROG Crosshair VII Hero (+ wifi változat)
Asus ROG Crosshair VI Extreme
Asus ROG Strix B450-E Gaming
Asus ROG Strix B450-F GamingDe ha jól értem (?), akkor ezekből a lapokból az alsó kettőnél csak x8-ban megy a videókártya, ha az m2_2 használatban van. Magyarul felejtős.
A felső háromnál pedig nem megy a két GPU-s megoldás, ha használatban van az m2_2 ?Nvme ssd kb. 3,4 GB/s sebességet tud.
Ennél lassabb csatlakozó a PCIe2.0 x4 (20 Gb = 2,5GB) és PCIe 3.0 x2 (16 Gb = 2GB) is.
Igazából nvme SSD esetén még az is jobb, ha az M2_2 csatlakozó PCIe2.0 x4, mintsem PCIe 3.0 x2 ?
(A sata ssd pedig 6Gb/s sebességre képes.)Ezek a fenti állítások / kérdések igazak? Csak szeretném megérteni.
Gyakorlatilag semmi értelme "reklámozni" a pcie extender kártyákat, mert még a gyári megoldások sem tudják a 2db nvme SSD-t X570 alatt.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Milka 78 #94583 üzenetére
Erdekes, igy 1 nap intenziv hasznalat utan.
Nekem az ASUS menuje jobban bejon. (BIOS/UEFI). Van itt is LLC es jol hutott bordaval a VRM resz (legalabbis ellentetben a PLUS-al, ennel a PRO-nal az egesz hutobordazott).
Minden Auto-n meg, szepen latta a GSKILL RAM moduljaim gyari, rajuk irt ertekeket is, az emelt feszt, mindent azonnal felajanlott.
Az audio resze kb. hasonlo, talan icipicit bikabban szol az ASUS Realtek 1200-as fantazianevu codec-je, de a hang ugysem ezen mulik, hanem az analog reszen, amire az ASUS 108dB jel/zaj aranyt ir, talan kurvajo, talan nem, passz, alaplapi hanghoz kepest nagyon jonak hallom egy Takstar Pro 82-esen az analog hang reszt.
A tobbi amugy hasonlo, egykutya az MSI es az ASUS. Viszont ez az ASUS hivatalosan is tamogatja az ECC-t, ami nekem fontos kezd lenni, ezzel most lenyegeben egy itthoni kis virtualizalt kornyezetet es szervert tudok epiteni ugy, hogy "dzsunka" cuccokkal epitkezek, semmi Supermicro, Intel Xeon es Asrock Rack meg tarsai... Ami irdatlan penz lenne.. megis kapok egy mezei Ryzen 3600-al eleg komoly CPU erot, hozza pedig a mukodo ECC hibakorrekcio, kivalo kombo.
Ami a koritest illeti, kicsomagolas, konyv es annak reszletessege, stb, az MSI veri az ASUS-t.. az ASUS olyan kis "nesze..." feeling volt, az MSI kezikonyv 3x ilyen vastag, sokkal attekinthetobb es reszletesebb magyarazatok, jelolesek, peldaul front panel tuske kiosztasok, stb. Feeling-ebb az ASUS-nal. De nem panaszkodom, elertem, amit akartam.
Jo kis lap ez is.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Milka 78 #94569 üzenetére
MSI kizárt, a mostanim az (B450M Mortar), nem tudta a procit, USB-rôl frissítette magát totál üresen, minden nélkül és így oké, csak az MSI gyökér, mert nem támogatja az ECC RAM-okat. Az ASrock és pár ASUS esetén megtört a jég, nekem pedig feltétlen kell az ECC korrekció. Tuning csak szolídan, szerver lesz, szóval egy kicsit kergetném, semmi durva.
-
Yeffy
veterán
válasz
Milka 78 #94533 üzenetére
semmi gond, megesik, h a lo is elesik.
ez vilagos, h mindegyik gyartonak vannak jo es rossz szeriai, csak a szoras mikentjet nem ertem. plane, ha gazdagabban felszerelt, vagy magasabb kategoriasnak velt deszkakrol jonnek a tapasztalatok, h milyen gagyik. mindegy.
na ez az, emiatt bosszanto csak, h csak nem poenbol adtak ki a MAX vegzodesu lapokat, nekem is ez ultette el a bogarat a fulembe.
de, ha az altalanos tapasztalatok jok, akkor, ahogy irtad, nem vetem el ezt a lapot sem.
a ket Giga-ert viszont kar, azok nagyon jo ar/ertekunek tunnek, de igy nem merek rajuk menni. foleg, h az egyik oclsobb is itt par fonttal a Toma MAX-tol.mindenesetre koszi a kiegesziteseket, ha megszulom vegre, melyik haz legyen, akkor szerintem a deszka is meglesz hozza hamar!
-
attiati
veterán
válasz
Milka 78 #94522 üzenetére
"Ez egy jó kérdés és a külföldi fórumokon már fejtegették"
így logikusan végiggondolva, ha a B450 chipset lesz a 4. generációs ryzen akadálya, akkor az MSI B450 sem fogja támogatni. 256-os bios és MAX modell ide vagy oda.
Ha pedig a 256 MB lesz a 4.gen ryzen feltétele (és mondjuk chipset feltétele nem lesz), akkor az MSI fog rendelkezni az egyetlen 256MB-os biosú lappal B450-es vonalon.
Vajon fognak ők csak erre a termékvonalra biost írni?
Úgy, hogy ők lesznek az egyetlenek a piacon B450-es 4th gen ryzen támogatású lappal.És ebben az esetben nagyon felértékelődnek hirtelen az MSI B450 Max végződésű lapok.
Mert a 4th gen ryzen támogatáshoz a következő belépőszint az X470 és X570 lehet legolcsóbban (ugyanis csak ott van 256-os bios)Én szkeptikus vagyok abban, hogy előáll egy ilyen kombináció (chipset feltétel nincs, de 256-os bios kell)
-
ilyen_85
senior tag
válasz
Milka 78 #94511 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
Egyelőre google spreadsheetben konfigokat állitok össze és kiderül mi legyen.
Ha m-atx akkor maradok a mortar-nál, mert szeretném ha később nem kéne még alaplapot is cserélni.
Ha atx akkor még nem tudom, de ahogy javasoltad a MSI B450 GAMING PLUS MAX vagy a Tomahawk
Az x570-esek ára egy picit húzós, de igy lenne a legidőtállóbb...
Agyalok...
Köszi, hogy adtál ajánlást atx-re és x570-es alaplapokra is, nagyon jól jön!
-
Yeffy
veterán
válasz
Milka 78 #94510 üzenetére
Én már adtam ajánlást, nem véletlenül nem ajánlottam Asus és Giga lapokat.
vilagos, nem tudtam, h a naaaagy Anusz marka, meg a Giga sem ajanlott, legalabb is ebben a kategoriaban.A Gaming Pro Carboon jó kis lap és jól szuperál 3700x-el, bár csak 128kb-os bios chip van rajta ami már most kevés a Ryzen 3-as biosok számára ezért egyes funkciók ki vagy ki fognak maradni, esetleg elveszt bizonyos eddig meglévő kompatibilitást.
olyan picike?mondjuk nem tudom, mekkora pl a Toma MAX vagy a masik MAX-osnak a BIOS chio merete, de ha egyes funkciok nem mukodnek, vagy nem ugy, ahogy kene, pl PBO, akkor nem hiszem, h ezt a lapot fogom valasztani. csak biztam benne, h mar ebben az arkategoriaban ez nem problema.
termeszetesen BIOS ellenoriztetes lenne, ha ezt valasztanam, vagy flash-eltetnem. bar nem tunik bonyolultnak, ha magam kivitelezem.Ezen felül elsiklottunk felette, de nekem lövésem sincs a kinti árakról, itthon meg forintba meghatározva annyiba kerül a Carboon, hogy annyiért már X570-et is lehet kapni.
ezzel nincs is semmi baj, nekem meg az otthoniakrol nincs, nem tudtam, h otthon ilyen draga. itt, ahogy latod, nem sokkal dragabb, ezert is tetszett meg, de ha gyengebb a BIOS vagy a VRM, akkor nem fog erdekelni.A rgb-nek alárendelni egy alaplap, vrm és bios jellemzőit meg számomra értelmezhetetlen
felreertesz. pont azert kerdezek itt, mert megvan a "skillset", amit keresek, hozza egy tol-ig arkategoria, aztan osszehasonlitom az aktualis kinalatban levo deszkakat - mint ebben nem otthonosan mozgo, en csak a muszaki parametereket tudom nyilvan -, de ha valami az alapveto dolgokban hibadzik, vagy nem eri el a korabban kinezett tipusokat, akkor skippelem. csak azert biztam ebben, mert h ez is MSI, meg a B450-ben kb ez a teteje, plusz nekem elsore eleg osszeszedett lapnak tunik. -
attiati
veterán
válasz
Milka 78 #94520 üzenetére
Nincs mit, azt hittem volt már. Tomshardware-ről van, ha kell, akkor a linket is bedobom, ahol a guide van hozzá. Bár az excel fejlécének címére rákeresve második találat googliban.
csak 1 kérdés még:
Mennyire fontos a 256Mb-s bios méret majd a ryzen 4xxx kompatibilitáshoz?
Múlhat ezen az időtállósága?
Vagy kizárólag ilyen szempontból tök felesleges pénzkidobás olyan alaplaphoz ragaszkodni(a lista szerint kizárólag a MAX végződésű MSI lapokban van 256-os bios, B450 vonalon)
-
toto76
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest