- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jeni
félisten
válasz
ilyen_85 #101831 üzenetére
az Alzában jó vétel 48 ropiért 3 év garival igaz ott felbontottan kapható.
ha az Asus B550 F lapról több rosszat hallottál akkor bevállalható a Giga lap.
3db PCI2 16x csatis,6 sata port,2 db ,.2 csati,korrekt lap,sok csatlakozással
azon van thermal sencor csati lehetőség
2 x temperature sensor headers
gondolom a fenti thermal csati az feltétel kell,hogy legyen?
wifi nincs ,(bár mintha utólag rászerelhető)az legyen a legkisebb gond.
X570-s lapot nem is nézel? -
jeni
félisten
válasz
ilyen_85 #101815 üzenetére
Ezen van Thermal sensor csati
Strix B550-FViszont hátrány a B500 lapon hogy a m.2 csatiból csak az egyik a felső a PCIe 4.0 használatára kész
Az alsó része csak PCie 3.0
Tehát így is meglesz a 2 db m.2 NVMe csati rajta.
Előny ennél,hogy van Thermal csati sensor header.
Viszont BIOS Flash (ennél a proci és a memória nélkül is frissíthető) is van rajta meg 2,5Gb LAN port.Amennyiben kell a második PCI VGA sávra több sávszél akkor X570 lapot kell,hogy keres
-
törölt tag
válasz
ilyen_85 #101815 üzenetére
Akkor már csak valaminek ki kellene olvasnia. Szoftvernek pl.
De ha a víz hőmérséklet felmegy kb. 70C fokra, akkor a proci már 100C fokon lesz.
Kalorikus gépészet az egész. 50 fokos víznél 70 fokos a proci. Úgyhogy jók lesznek az alaplapi és prociba épített szenzorok is.
Magának a hűtőnek pedig tömör vörösrézből kell lennie.--- szerk.
"De azt olvastam, hogy ez nem jó módszer, hanem egy ilyen érzékelőt kell használni és a víz hőmérsékletét figyelni." --- Marhaságokat beszéltek. A proci és a hűtőfolyadék között van minimum 15-20 fok delta T. Ez alapján be tudod már lőni. -
jeni
félisten
válasz
ilyen_85 #101810 üzenetére
Szerintem az MSi B550 Toma maradhat.
Ehhez mértenl drágábban majdnem 2x áron tudnál beszerezni más lapot.
Most van az aprón ASUS PRO WS X570 (német webshop beszerzésű) alaplap ami kiemelkedő tudással fullos lap.
Plusz VGA slot használat esetén X570 lapot vegyél amin tudtommal 8x 8x felállás van.
Az összefoglalóban van ajánlás az X570 lapra. -
Milka 78
nagyúr
válasz
ilyen_85 #94508 üzenetére
Biztos nem lehet? Elméletileg a formax-nál van raktáron a PCland és a bluechip-nél rendelhető., de ha még 2 hetet várni is kellene rá én inkább várnék.
Ellenkező esetben, mivel úgy sem tuningolnál, elég lehet neked egy "gyengébb" vrm-el és biossal rendelkező lap is.
ASRock B450M Pro4-F (puritánabb felszerelés, viszont egész jó vrm és nincs rajta dp) vagy ASRock B450M Steel Legend ha kell az rgb vagy egy picivel bővített bios (oc alatt van inkább értelem).
Esetleg ha kimaxoljuk a lehetőségeket akkor mehet az ASRock X570M Pro4, de ez lehet overkill lenne, mert ebbe bizony egy 3900x-et is bátran bepattintanék, kb mindenre elég még oc-val is.
A fentiek matx méretre vonatkoznak, de ha jó az atx méret akkor sokkal egyszerübb az élet...
MSI B450-A PRO MAX, MSI B450 GAMING PLUS MAX (31 a PCX-nél ami jó deal), MSI B450 TOMAHAWK MAX (picit drágának tartom és alig különbözik a másik kettőtől), felszereléstől függően.
Szintén overkill ajánlatok az ASRock X570 Phantom Gaming 4 vagy Pro 4 és az ASUS PRIME X570-P. -
varmi2
nagyúr
válasz
ilyen_85 #87860 üzenetére
Ha még nincs meg a cpu, akkor felhívom a figyelmed, hogy ennyi pénzétz(ryzen 5 2600) 6mag 12 szál-as cpu-t is tudsz venni, csak át kell térned az amd am4 péatformjára. Ami sokkal nagyobb teljesítményre képes, és a jövőben sem hagy cserben. Ehez elég egy 25-35k-s b450 lap.
-
Kapszaicin
tag
válasz
ilyen_85 #47875 üzenetére
én A-data sp900-at használo, 4 féle konfigban volt használva, 128gbos 550meg irás 560 olvasás, semmi bajom sincs vele. Samsungot
nekem a samsungokkal nincs bajom, de a samsung valami 380 mega írást irt ott, hát akkor már inkább adata, s arra is 3 év a gari. az pedig 550 mb írás és 560 olvasás.
-
Kapszaicin
tag
válasz
ilyen_85 #47872 üzenetére
Én mindig onnan rendelek. Gyorsak, megbízhatóak.
Az áraik is jók, pipáld be a háztól házig garanciát.
én is rendeltem tegnap este fsp tápot meg asrock lapot.szerintemjó lesz. asrockom nekem még nem volt de itt ajánlják mostanság.
amd a10 nagon jo, én is azt akartam 1éve.A samsung ssd helyett inkább ezt ajánlom:
http://www.pcx.hu/termek/adata-128gb-asp900s3-128gm-c-ssd-meghajto-102435gyorsabb...
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz
ilyen_85 #47355 üzenetére
ezeket a memókat speciel nem ismerem személyesen, de a corsair és az általam említett jobb tőle az biztos, szemre semmit nem veszel észre az 1866 feletti ramok többnyire csak tuningrekordokra valók vagy napi több 10GB másolására illetve videó konvertálására napi 8-10órában ekkor is csak időbeni különbségek vehetők észre esetleg Adobe és egyéb tervezőprogramoknál amik ténylegesen memóriaigényesek és alap a 16GB ram illetve 1600 feletti freki, a samsung ssd 24k -például: [link] a kép ne tévesszen meg a sok kütyüt a kit-hez adják a simába nincs bár nincs is rá szükség
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest