- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
Ha nincs úgyse oc tervbe akkor igen, bár hasonló árban a GIGABYTE Z390 AORUS PRO-t venném. Erősebb és főként hűvösebb vrm és az is tud SLI esetén pcie3 x8/x8-as kiosztást mint az Asus. Viszont 3 x16-ot nem értem, mert összevisz 24 pcie lane van amiből ugye 16-ot visz a vga a maradék 8 meg marad az vvme m2 ssd/bővítőkártyák részére, sőt az Asus-nál úgy látom x16 vs x8/x8 (ez lesz nálad) vs x8/x4/x4 üzemmódok közül választhatsz (szerintem a Gigánál is ugyan ez a helyzet).
-
Milka 78
nagyúr
Persze köszönöm és én sem akadékoskodni akartam
Na igen egy 4 gpus rendszer...Vagy Eyefinity és mehet a móka,de szerintem csak nézegetném,hogy milyen menőn néz ki(és ott kockulnék egész nap a gép oldala mellett
)Ezek után meg a villanyszámlán álmodoznék,hogy jön valaki és kifizeti nekem
-
Milka 78
nagyúr
Én azt mondom,hogy aki cf-ezik az vegyen egy tisztességes lapot alá ami tudja(legalább)a 8/8-at,mert különben majd nézi a grafikonokat és nem érti,hogy az ő gépe miért lassabb8majd jönnek a "szar ez a CF,használhatatlan,stbstbstb...).Ha már feccölünk ebbe az igen drága rendszerbe akkor ne fojtsuk meg egy erre alkalmatlan lappal.Én 22 ropiért vettem a 8/8-as full belépő szintű lapomat és rendbe is vannak az eredményeim(el is adtam a 16/16-ost,ami utólag hiba volt,mert elindult a dili és már 3 gpus terv van
,tehát itt is törekedni kell az időtállóságra,mert ki tudja mit hoz a jövő ).A lapon nem szabad spórolni(ráadásul volt egy két probléma a 16/4-es felosztással.Egyszerűen nem ment,akadozott...persze lehet ez véletlen egybeesés,de ennyi pénzért én nem kockáztatnék)és nem is véletlen,hogy senki nem használ 16/4-es CF-rendszert.A fenti hsz-ben összefoglaltam a járható utakat,innentől a fórumtárs dolga,hogy mi fér bele a büdzsébe.
-
Milka 78
nagyúr
Ezek szép tesztek,de a 6870 nél én végigpróbáltam ezeket és játékok alatt merőben más tészta jött ki (pl a 16-os teszt SLI ami merőben máshogy skálázódik a PCIE sávok megléténél)
A 8/8 vs. 16/4 alat nem egyszer 20%-os veszteség jött ki(de a 12-14% stabilan megvolt) ami azért nem elhanyagolható.8/8 vs. 16/16 között 0 és 4% volt a különbség ami viszont elhanyagolható(Crysis alatt vot 5-6% is,de ez a kevés kivételek egyike).Pl Dragon Age 2 nél is 0-2% volt.Cf-hez 8/8 dukál a 6870-enek főleg azért,mert az a 20% pont annyit ér,hogy ennyi erővel 6970-est is vehet,mert azt az előnyt el is bukja mint amit a CF-hozna.Inkább azon van a hangsúly(és ezt senki sem nézte a srácnál),hogy 450-es tápja van ami nem elég 6870(6850)cf-re.4-es sávszél fizikázni jó,bár a PhysX-esek lehet megköveznek ezért is.
JoceeHunt:+1
Jönnek a G3 as z68-as deszkák(Asrock,MSI már legyártotta csak még ide nem ért el) amin van PCIE 3.0(igaz külső vezérlős)amin duplázódik a sávszél.Kis matek és már ki is jön a 16/16-os sávszél(bár egy-két részlet homélyos,de Asrockék nagy mágusok ebben a CF delejezésben
).Ezzel ki lett küszöbölve a Sandy platform legnagyobb hiányossága és lehet megnyílt a 3 kártyás rendszerek előtt is az út(bár ez a lapgyártóktól függ)
-
kurtz
aktív tag
ty
más: a fatal1ty profon 2 háló kábel bemenet van ez ha jól tudom 1 lanhoz csatlakozik és annak a sebességét hivatott megnövelni, nos ehhez 2 külön álló háló kábel kell, vagy routerről /switchről is megoldható? [feltételezem nem mivel a router alapból le csökkenti a sávszélt]
-
Reorx
tag
Nem is csodát várok, csak azért itt-ott jó lenne egy kis többlet. 20-30 körül gondoltam költeni rá. Aztán az is lehet, hogy várok még 1-1,5 évet és komplett gép csere lesz még nem tudom, csak gondoltam körbenézek és megkérdezek olyan embereket akiknek nagyobb rálátásuk van a témára.
-
fifth81
tag
Szia,
Arra igen.
Tovabbra is a kerdesem, hogy ha egy Quad core CPU szeretnek milyen lapot erdemes vasarolni ala? Nem akarok semmit huzni a gepen, de egy eros vasat szeretnek osszerakni.
i7 vagy i5 procik a jobbak? 4-6GB memoriara gondoltam.Koszike
Elado Dell XPS M1530 laptop - Geforce 8600M GT, Intel Core(2) Duo T7500 2.20 Ghz, 250GB HDD, High Definition Audio, HDMI
-
Kube
senior tag
Talán inkább úgy fogalmazok, hogy csak használt lap jön szóba. Ezek közül is próbálom a még garanciális cuccokat nézni. Ez főként a pénztárca miatt van, és azért mert most már a használt cuccokat elég jó állapotban ellehet hozni ha jó az eladó. Most küldtek egy 9800 GT-t és még garis, ráadásul majdnem hogy új. Nekem megérte, jobb nem igazán kell annyira nem játszom már és ez is teszi a dolgát. Szóval most a többinél is erre megyek.
(#24685) Real93
Igen igazad lehet, de ha már új lapot veszek más foglalattal akkor mindenképpen egybe kell vennem a procit ramot alaplapot. Szeretnék egyébként minőségre is menni, tehát a márkát is figyelem. A legnagyobb gondom hogy a 775 után már egyáltalán nem ismerem a piacot, sajnos. Amikor a gépet vettem akkor a boltos szórta bele a mostani deszkát, és hát felsülés lett a vége az olcsó lapnak, mivel nem tudtam lépést tartani, most meg ott járok hogy kiöregedett a kicsike. Ha már feljebb váltok, akkor ugyanezt a hibát nem akarom elkövetni, és inkább jobb deszkát vennék, amiért el is kérik bizony az összeget de legalább nincs gond. Szóval amire ki akarok lyukadni hogy nem bízom azokban az új deszkákban amik 15-20 körül kaphatóak. Most ez lehet hogy az én idiótaságom.
Ezért szeretnék még 775-ben maradni mert talán megtudom már fizetni ebben a szegmensben a normálisabb lapokat. Viszont a te véleményedre is adok, mert való igaz hogy feljebb kellene váltanom, de ahhoz több pénz is kell /az én igényeimhez/.
Inteleknél a két magos után megáll a tudományom, quadokat se vágom. Az új i-sek közül gondolom az i3 lehet az alap kategória, aztán i5 i7 logikusan. Ha pedig már nem alapot akarok, hanem i5-öt megint a pénztárcába kell nyúlni.
A lényeg, hogy ha új konfigot raknék most össze, akkor jóval előrébb terveznék ami nekem sokba kerülne.
-
HoReSz1975
őstag
USB 3 és SATA 3 miatt nem árt váltani
2e Ft -vel olcsóbb az AsRock, de ez nem mATX lap, nem tudok dönteni, melyikkel járnák jobban
Ha van más ötlet max 55.000Ft -ig vennék lapot
-
Torry
addikt
Egyelore Athlon x2 250 menne bele 2gb 1333 ddrIII valamint egz 4890 ha talalok jo aron addig integralt vagy valami gyengusz ha talalok itthon.Szoval alapvetoen egy olcsobb gepet szeretnek osszerakni de legyen valamekkora ereje jatszogatni is.
A legnagyobb dilemmam hogy vegyek-e jobb lapot vagy majd kesobb ugyis komolyabb fejlesztest csinalok es most inkabb az olcsosagra menjek ra. -
Moren
csendes tag
Hát igen, valóban van némi árkülönbség (ez így 45e lenne)
A másik megoldás pedig egy AMD 7750-es egy MA78GM-UD2H társaságában (37 e). A tesztek alapján a procik közül az e5200-as jobb, kérdés, hogy megéri-e...
-
pigatt
őstag
A legfölső pci-e slot felett és éppen az 1x alatt van!
Rosszabb helyet keresve se találhattak volna! De ez legyen a legnagyobb hibája a lapnak!
-
concierge
csendes tag
Az ido tenyezo (hosszabb tavra szeretnem )bar van benne egy hiba ... az egyik DDR3-as tehet az kilove. Szeretnek maradni az ATI-nal es hasznalni a CF-t.
De azert vagyok itt hogy a hozza ertok helyre igazitsanak es a leheto legjobb aron a leheto legjobbat tudjam megvenni . Az E8400 sincs kobe vesve. Semmit nem tudok az INTEL konf. kapcsolatban amiota gepem van AMD-t hasznaltam.
-
Produkció
senior tag
köszi a tippeket, valóban olcsók 22körül, viszont találtam egy kicsit drágábbat p5k3 deluxe, 30pénz, és sok sok szép borda van rajta
....meg tisztán ddr3as, combos lapokról régebben csak rosszakat hallottam, amúgy e8200 alá lenne betervezve a lap....aszem maradok ennél
....mod:most olvasom ezt a várd meg a p45-t hsz-t. mivel lesz jobb a p45?...gondolom több usd stb...
meg 1600mhz 1333 helyett?
-
cabii
tag
okokok az első tuningom a 16MHz-es 286-osom 20MHz-re való húzása volt... Nem idegen a téma, csak kicsit kijöttem a "gyakorltból" pár év/tized/ alatt
Köszi, akkor beadom a derekam a Gigabyte re.
Mégegyszer köszönöm Nektek a gyors, és szakszerű válaszokat!
a Legjobbakat
Cabi -
-
sulep
senior tag
És ha később fejleszteni akarok akkor a Core 2 duo proci még belemegy igaz? Meg nemtudom most ténylegesen 1333fsb-s procit belelehet tenni vagy nem? Mert gyártó weblapján mintha az lenne a felsorolásban hogy igen, de a leírásban meg csak valami húzást ír róla.
Ha erről tudtok valamit légyszi segítsetek.
-
A külső sata ugyan az mint az alaplapi monjuk ha van külső sata ház nem kell a ház oldalát leszedni hogy hozzáférjünk az alaplapi csatikhoz hanem elég a kűlsőre rádugni.az E -sata csatolóval a belső satával egyező teljesítményt lehet elérni(150 és 300 MB/s).Az eSATA megoldást külső merevlemezes meghajtók csatlakoztatására fejlesztették ki, mivel az USB kapcsolat 45 Mb/s-os adatátviteli sebességét többé már nem találták elegendőnek erre.Legalábbis ha jól emléxem
A ds4 allítolag jó lap.Rev 1.0,2.0,2.1.Mondjuk nem tudom mi lehet a különbség.Tényleg mi?
-
-
sinick
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Metal topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezünkben a Honor Magic V5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Mobil flották
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest