Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
viperabácsi
addikt
-
viperabácsi
addikt
válasz
takimester01 #108427 üzenetére
Esetleg ?
Másik topikban sokat ajánlott példány
ASRock B650M-HDV/M.2 - 50e -
viperabácsi
addikt
válasz
enginev3.0 #108389 üzenetére
-
viperabácsi
addikt
válasz
enginev3.0 #108386 üzenetére
14 gen degradációs gondok ?
-
viperabácsi
addikt
-
viperabácsi
addikt
válasz
Morris #108286 üzenetére
Én ŐT vettem most pár napja , nagyon meg vagyok elégedve vele eddig. B650M AORUS ELITE AX ICE
Nekem jobban meg érős volt a B650m mert csak a pcie 5.0 x16 attal tudott volna többet , viszont csak egy monitor köthető rá . -
viperabácsi
addikt
válasz
DacMalac #108146 üzenetére
De ő ezt kérte
Van a lapján egy 1 x M.2 Socket (Key E), supports type 2230 WiFi/BT PCIe WiFi module ebbe bele tudja rakni amit linkeltem és nem égtelenkedik a vga alatt az a monstrum amit te linkeltél. -
viperabácsi
addikt
válasz
Zadia #108139 üzenetére
Form Factors
(M.2 2230 and 1216)
M.2 2230 modules enable system configuration and platform usage flexibility with the use of a
standard Key A or Key E socket for attaching the module.
M.2 1216 modules enable platform design optimizations providing savings on motherboard
space and BOM
Neked a kiemelt rész érdekes. -
viperabácsi
addikt
-
viperabácsi
addikt
Tudtok ajánlani mAtx formátumban lapot a két ITX tudásával ( hátsó i/o panelt is bele értve optical out , Usb -c dp )
ASUS ROG RTX B850-i Strix
ASRock B850i Lightning WiFi -
viperabácsi
addikt
Akkor miért nem nézel be a Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek? topikba inkább ?
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #107933 üzenetére
Én ez alá már nem mennék ASRock B550M Phantom Gaming 4
36K körül van -
viperabácsi
addikt
Ezek közül csak az Asrock B450M Pro4 R2.0 - 30k .n látok VRM bordát , az sem gémer géphez való , a többi nem érdemel említést sem. Én néznék valami ajánlottabb lapot gémer konfig alá.
Mindenképpen PCIE 4.0 lapot nézz ( B550 -es lapok ilyenek.)
Javasolnám az ÖSSZEFOGLALÓ-ban lévő ajánlott b550-es deszkák közüli választást !
" A B550-es Asrock meg latom, hogy mennyire fapad, cserebe van VRM hutese "
Hol látsz Vrm bordát ezen ?
-
viperabácsi
addikt
Esetleg egy 3300x is mehet bele valami táp nélküli vga társaságában ?
-
viperabácsi
addikt
válasz
NeoPampalini #106955 üzenetére
Ha meg nézed a linkemen a 3000g ott van , csak a 3200g nincs
-
viperabácsi
addikt
válasz
Gyuri27 #106953 üzenetére
Létezik , hogy a ASRock A520M-HDV proci listában nem szerepel a 3200g n csak az athlon 3000g ?
Ha ez így van akkor meg a b450m marad mert ott benne van a listában -
viperabácsi
addikt
válasz
Gyuri27 #106951 üzenetére
Ezt néztem eddig : ASRock B450M PRO4 R2.0
ez ugye 28k körül van , ha lenne olcsóbb ajánlott akkor az jó lenne.esetleg b450-es lapokból tudsz ajánlani még valamit ( ami 22-23 k körül írtál ) , és ajánlott is
Ja és ATX egyenlőre nem játszik , mert akkor ház csere is kellene
-
viperabácsi
addikt
Üdv !
Irodai alkalmazásokra + yt videó , meg némi facebook -ra kell építenem havernak egy olcsó gépet.
A proci 3200g megvan , van egy 250gb ssd ( NVME )
2x8 gb 3200mhz cl 16 ram van
Matx ház van hozzá ehhez kellene egy jó árú alaplap b450m vagy a520m -eket nézem , de nem vagyok túl bizakodó a sok csupasz vrm-s lap miatt . Ajánlanátok nekem erre a célra egy megfelelő ( olcsó ) lapot
Sajna az apró is halott e téren , mert mindenki az új árában árulja a használt lapját
Előre is köszi Imre -
viperabácsi
addikt
Leg inkább a hang macera miatt ( dac amin van optikai kimenet ) szeretnék váltani , viszont akkor már a lehető legjobb hardverre.. A procit azért nem gondolom overkillnek , mert ebbe a lapba már csak ez dukál , véleményem szerint .
Ram ból mit ajánlanál akkor 6400 mhz ig ?
Illetve nem a cl , legyen alacsonyabb , mert ugye a 6400mhz cl32-34 között van legtöbb a 600mhz az meg ugye cl30 ?Illetve az APU -s topikban linkeltem egy tesztet a ram-8700g viszonyáról
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #106844 üzenetére
Kiszaladtam a szerkesztésből Ez a lap is csak a 2 usb-c csatin tud DP kimenetet és egy HDMI van rajta. Egy 1080p-s monitor és egy szintén 1080p-s projektor menne róla
A mostani Asus B550i lappal elég macera a hang nekem -
viperabácsi
addikt
Üdv tervezgetem az AM5 re váltást
Mostani konfigom
ASUS B550 itx
Ryzen 5 5600g
G-skill Trident Z neo 2x16gb 3600cl16
Hűtés EK-AIO 240 D-RGBEzt cserélném
Asus ROG STRIX B650E-I GAMING WIFI
Ryzen 7 8700g
G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO RGB AMD EXPO
A hűtés maradna , ha elég hozzá .Azért ezt a lapot néztem , mert kell a minimum 2 monitor kimenet , és az optikai csati, ilyet még Matx lapban sem találtam sehol.
Kérdésem arra irányul , van-e egyáltalán értelme ( csak net / YT / film nézés megy a gépről ) illetve a kinéztt lappal nem lesz gond ( kivéve a cicergést amire többen panaszkodnak) , jól gondolom , hogy az meg bár melyik gyártó lapjánál elő fordulhat ?
-
viperabácsi
addikt
válasz
CriticalHit #106799 üzenetére
Többek között jobb audió , és az usb type -c csati tud dp portot is az Aero G
-
viperabácsi
addikt
válasz
ericssonfan2 #106245 üzenetére
Szerintem kár így terhelni a memória vezérlőt. Keress olyan ramot ami sűrűn van , és olyanból tegyél bele most 2x32 gb -t majd később még kettőt. Azt tudnod kell 4 modullal kérdéses , hogy a ram mennyit fog tudni freki/időzítésben .
Amúgy meg kérdezhetem mihez kell 128 gb ram ?? -
viperabácsi
addikt
Hali !
Úgy alakult , hogy NAGYON jó árban hozzám került egy Lian LI Dan H2Ox4 itx ház. Így vennem kellene az adatlapomon lévő konfighoz egy itx alaplapot , de látom arany árban mennek ( még a használt )I am4 -es lapok is. Lehet váltani kellene AM5 - re .
Gondolom az ROG Strix B650E-I Gaming WiFi lappal nem nagyon nyúlnék mellé. Lehetőleg kellene legyen rajta OPTIKAI toshlink csatinak. Ahogy néztem itx deszkán kb ezen az egyen van csak.
A felhasználás általános böngészés néha kis csgo ,de semmi komoly játék.
Bele raknék egy G.SKILL Trident Z5 Neo 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5N ram párost , meg egy Ryzen 5 7600 nem x procit , vcagy megvárni az új AM5 -ös apukat. -
viperabácsi
addikt
-
viperabácsi
addikt
válasz
marcyman #105710 üzenetére
Ha ez a lapod ami a képen van :
Akkor ott a helye a M2 -es wifi kártyának a lapon.
Veszel egy ilyet és ugyan az a lapod lesz mint a wifis ! -
viperabácsi
addikt
válasz
Dr. Akula #105616 üzenetére
Csak nézelődés szinten megy most a dolog , de akkor lehet várni kell a váltással , hátha lesznek később jobb lapok is , a megfelelő kritériumokkal.
Igen VGA -nak maradna a pci-e x16 slolt. Kb én is erre jutottam , hogy a váltásomat (egyenlőre ) a lap hiánya akadályozza meg. Nem tudom van -e értelme ( AM4 gépem az adatlapomon ) erről váltani amíg nem lesz értelnmes AM5 ös matx lap .Lehet marad a vga vásárlás egyenlőre.
VGA : RX6600XT NITRO+ -
viperabácsi
addikt
válasz
AxBattler #105606 üzenetére
Ha már erre járok , játszunk el a gondolattal , hogy raknék össze ( mostani gépem leváltandó ) egy AM5 -ös gépet.
Amikre gondolok
Proci : ryzen 7 7700x vagy R9 7900 nonX
Ram :
1: G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5N
2: Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6200MHz CMK32GX5M2X6200C32
VGA : RX6600XT NITRO+Ehhez kellene mATX lap ami tud usb 4 thunderbolt-ot
Nem baj ha pci-e 5.0x 16 is van.
A kérdés AKAD ilyen lap ? -
viperabácsi
addikt
válasz
DevilMaestro #105551 üzenetére
Szia ! Ez milyen ház ?
-
viperabácsi
addikt
válasz
Dr. Akula #105431 üzenetére
Én is néztem videóikat , és valóban lehúzták az Asus lapjait , semmiképpen nem vennék most.
Nekem egy régebbi lappal lett gondom ( ASUS Z87i-pro ) egyik nap bekapcsoltam , indult , 10 perc után leállt azóta semmi . Elvitte magával 2 db 4770 procimat.
Azóta ASUS nem kell !
Ez volt az egyetlen alaplap ami kifeküdt nálam , pedig nem volt alsó polcos ! -
viperabácsi
addikt
válasz
AxBattler #105406 üzenetére
Az valóban szép , de nem tud pci-express 5.0 x 16 ot .
Akkor már inkább EZ MSI B650M PROJECT ZERO , ha egyszer kapható lesz nálunk. ( igaz ez sem pci-e 5.0x16 ) , de ezért beáldoznám. Hátulról vannak az alaplapi kábelezések! -
viperabácsi
addikt
Üdv ! Ryzen 9 7900 alá keresnék Matx deszkát.
Gondolom a mostani gépemről váltani csak akkor érdemes ha a lap tudja a Pci-Express 5.0 -át .
Mostanim :
Ryzen5 5600g
MSI MAG B550M MORTAR WIFI
CORSAIR 16GB Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 -
viperabácsi
addikt
válasz
vargalex #105366 üzenetére
Nálam egy ilyen van : MSI MAG B550M MORTAR WIFI , ez létezik nem wifis változatban is. Bár ez lényegesen drágább lap mint amit te kinéztél.
Szerintem ezekkel nem nyúlsz nagyon mellé :
MSI B550-A Pro
ASRock B550m Steel Legend
gigabyte b550 aorus pro v2
Vagy ebben a tesztben szereplőkkel egyikkel sem -
viperabácsi
addikt
válasz
Đusty #105297 üzenetére
Nekem MSI MAG B550M MORTAR WIFI alaplapom van , ott van a beállításokban olyan lehetőség , hogy Mobil elérési pont.
Ez win 11x64 rendszer alatt van:
JOBB klikk a net ikonra ( persze , ha vezetékes net van bekötve ) , ott a Hálozat és internet beállításokat válaszd . Nekem a negyedik a sorban a " mobil elérési pont " azt kell bekapcsolni , akkor tudod állítani , hogy milyen néven/jelszóval sugározd wifin a netedet. -
viperabácsi
addikt
válasz
AxBattler #105273 üzenetére
Én egyszer össze szedtem néhány kis méretű mAtx lapot :
AM4
MSI B450M GAMING PLUS
MSI B450M PRO-M2 MAX
MSI A320M-A PRO
MSI A320M Pro-V2 M2
MSI A320M-A PRO MAX
Gigabyte B450M DS3H Wifi
Gigabyte A320m-S2H
Gigabyte A520M H
Asrock b450 hdv
Asrock A320M-DVS
Asus prime A320M-K
Asus PRIME B450M-A
INTEL
Gigabyte B365M DS3H -
viperabácsi
addikt
válasz
sztomi1981 #105229 üzenetére
nekem a wifis változata van ( még 41 ezerért vettem újonan 2021 ben ) a3200-as ramom pöccre ment 3600 benne , meg wifi 6 bt ,plusz sok nyalánkság.
-
viperabácsi
addikt
válasz
sztomi1981 #105226 üzenetére
A tuf tól csk 1700 ft vel drágább te tudod .
-
viperabácsi
addikt
válasz
sztomi1981 #105221 üzenetére
Van belőle nem wifis is Az kb 55k
-
viperabácsi
addikt
válasz
sztomi1981 #105211 üzenetére
Én kb nem spórolnék pont a lapon. Mindegyik általad linkelt csupasz vrm-el van + elég gyengusnak tünik a táp része is.
Kivétel ez : MSI B550 GAMING GEN3
, De ennél meg erősebb a táp+VRM a gigán.
Azt is jó lenne tudni , hogy Matx vagy ATX méret lenne ami kell neked.
Én valami hasonlót néznék : mag b550m mortar wifi -
viperabácsi
addikt
Üdv !
MicroATX AM4-es lapot keresek Ryzen 5 5600G alá , ami leg közelebb van a mini itx mérethez.
(láttam olyan lapokat amik szélességre olyan mint az itx és magasságra is csak 2 slot van rajtuk , ilyeneket keresnék. -
viperabácsi
addikt
válasz
mbandika #102680 üzenetére
Nekem ez a második MSI lapom elötte asus volt. Nekem a bios jobban tettszik , MSI-nél , és az Asus lapom nem igazán volt memória barát .
-
viperabácsi
addikt
-
viperabácsi
addikt
válasz
palfitom #101169 üzenetére
Köszi a segítséget megjött a lap , proci nélkül hibátlanul frissítettem a biost már szalad is a gép !
Ez a videó sokat segített . -
viperabácsi
addikt
Üdv srácok ! Szeretnék vásárolni egy MSI MAG B550M MORTAR WIFI alaplapot. Érdekelne , hogy ez alapból viszi -e az 5600g procit ? Csak egy 3200g van itthon az meg nincs a támogatott cpu listában.
Esetleg proci nélkül mehet a bios frissítés? -
viperabácsi
addikt
Üdv !
Gyors kérdés : MSI MAG B550m Mortar Wi-Fi lap mennyire ajánlott ?
Ryzen 5 5600g menne bele Crucial Ballistix Sport LT 16GB
( természetesen 2x8 gb ) társaságában.
Rendszernek meg egy : HP EX900 250GB, M.2 2280 NVME SSDA lapon kívül minden megvan.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Chaser #95538 üzenetére
[B450m Mortar MAX] -val mi a hézag ?
Oké , hogy nem a második helyen van a X16 sin , de azon kívül mindent tud amit szeretnél. -
viperabácsi
addikt
Még egy kérdés B450M Mortar MAX -al kapcsolatban . A kezelési doksiban nem igazán találom ezt az infót. A két m.2 mindegyikébe mehet sata/NVME egyaránt ?
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! Kérdezném , hogy az M2 ssd helyére rakható -e Wifi kárya ?
-
viperabácsi
addikt
Mondjuk VRM hűtése sokkal kajakabb az asusnak !
-
viperabácsi
addikt
válasz
Norman M249 #94789 üzenetére
És Ő tud natívan HDMI 2.0-t nem úgy mint msi mortar
-
viperabácsi
addikt
Üdv srácok ! Van esetleg tapasztalat a [ASUS TUF B450M-PRO GAMING] lapról ?Lehet ez egy Msi B450M mortar max alternatívája ?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest