- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Aktív témák
-
Maksifül
senior tag
Sok tévhit van a jótállással és szavatossággal kapcsolatos ügyintézés tekintetében. Garancia, mint olyan, nem is létezik a jogszabályokban, mint fogalom.
3 munkanapon belül a kereskedőnek csak a kötelező jótállás alá rendelt termékeket KELL cserélnie, amennyiben azok hibásak. Nem javíthatja őket. A cserét pedig, amennyiben van pontosan ugyanolyan termék, mint a meghibásodott, a fogyasztónak kötelessége elfogadni. A kereskedőt pénzvisszafizetésre semmi nem kötelezi a jogszabályokban, csak abban az esetben, ha cserélni nem tudja a cuccot. Erről a PTK 306. § rendelkezik
Ennél kedvezőbb feltételeket a kereskedők vállalhatnak, ahogy karácsony környékén sokan meg is teszik, hogy visszaveszik a nem tetsző, vagy mérethibás termékeket, esetlegesen levásárlást ajánlanak, vagy vásárlási utalványt adnak a fogyasztónak. De a fentieknél többre nem kötelesek. Ez csak egy plusz szolgáltatás a részükről.A kötelező jótállás alá rendelt termékeket a 151/2003-as kormányrendelet melléklete tartalmazza. Itt találjátok
Amely termékek a mellékletben nem találhatók, azokra csak 2 év szavatosságot kell vállalni, és ott már a 3 munkanapon belüli csere sem kötelező érvényű.
Én meg ezzel foglalkozom, úgyhogy mondhatni tisztában vagyok a fogyasztóvédelmi jogszabályokkal, a kereskedő kötelességeivel, és a fogyasztó jogaival.
-
Integrator
aktív tag
De én nem erre gondoltam, de amit Te mondasz is igaz, bár ez független attól, hogy hol vetted.
Elviekben (ismétlem, elviekben - 2 éve majdnem fél évig tanultam ezekről, akkor még így volt) a 3 napon belül való elállás lehetséges szinte bármilyen termékre (pl. kivéve élelmiszer, stb.), és/azaz 3 napon belül köteles visszavásárolni a Tőle vásárolt terméket.Más: Mennyire számít, hogy a monitor LCD vagy LED?
Nézegettem monitorokat, tudásban ugyan az, csak egyik LCD, másik LED, és majd 20e Ft volt közte a különbség.
Aktív témák
Hirdetés
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Samsung Full HD LED Monitor
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest