-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kammler
senior tag
válasz
Audience #20446 üzenetére
Én raspberry-n használom. De egy ideje már nem frissül, meg azt panaszkodja, hogy FTL not running, de amúgy működik. Igaz nyár volt, de gyanúsan hallgatnak. Szerintem a reklámokat szenzációsan szűri. Néha kikapcsolom, hogy lássam, hogy hogy volnék már képtelen netezni. Egy rémálom minden oldal. Akkor legalább találnák ki mi a vágyam, aztán szórjanak meg azzal. Most épp EoIP tunnelt csináltam SSTP-n VPN-en át. Valami szenzációs. Mobilneten lógott a kis mAP2n. Tényleg olyan volt mintha be lett volna dugva a telekomos itthoni mikrotik bridg-ére. Innen kapott DHCP-n IP-t, a pi-hole lett ugyanúgy a DNS szerver. Mondjuk én csak farigcsálok, annyira nem értek hozzá.
-
snorbi82
senior tag
válasz
Audience #20029 üzenetére
Köszi!
még az éjszaka folyamán megcsináltam. Vissza ment a 7.9.2 és jó lett.
Közben sikerült elhozni haza a régi routert. Netinstallal sikerült elindítani, de fel config közben össze fosta magát. Restart után megáll és semmi. 3011 flash távozott.
Egyenlőre tartaléknak de nyári leálláskor cserélném majd a mostani routert. 5009-re. (elég jó árban van) -
kammler
senior tag
-
Big
csendes tag
-
-
Laca0
addikt
válasz
Audience #19744 üzenetére
40-50Mbps sebességű a net és 4-5 peer lenne rajta max egyszerre, de nem használja folyamatosan mindenki. Viszont ha valami forgalom generálódik, akkor ki kellene használni a legtöbbet a sávszélességből.
Azért néznék olyan RB-ot, amiben a proci is erős, több magú és van hw ipsec benne, hogy ha az ipsec nem válik be, akkor mehessen a wg rajta. De indokolatlanul sokat nem szánhatok rá. -
-
válasz
Audience #19732 üzenetére
egyébként nekem is, amikor működik, akkor faja, de ez az egy hiba az őrületbe kerget.
tök random, hogy mi oldja meg, vagy hogy egyáltalán mi idézi elő.ez a konkrét kapcsolat két Mikrotik között megy.
úgy látom az én routerem (hap ac3) kernel failure-rel összeomlott valamikor az éjjel, azóta nem megy a kapcsolat. újraindítottam kézzel, nem segített.
a túloldalra (CCR1009) több WG kapcsolat is befut most is, azok aktívak, jól mennek, tehát az ott rendben van.
legutóbb is egyszercsak magára talált és onnantól jó volt.mod: és az én routeremhez is fut másik WG kapcsolat, az is rendben működik.
-
kammler
senior tag
válasz
Audience #19720 üzenetére
Ledobálja az eszközöket? Mire az a wifiwave2 eljut odáig, hogy kb. oké lesz addigra megint elmúlik annyi idő, hogy eszközcsere... Van aminél meg vissza se lehet lépni a régi wifire. Nekem 5GHz-en van gond jobban. Mintha néha eltűnne egyszerűen, aztán megjelenik újra. Nézem az elérhető wifiket, sehol. Aztán egyszer csak visszajön. Telefon vissza se megy rá magától. De lehet telefonspecifikus, mert a Gigabyte Brix minipc-k mennek vele rendesen. Legalábbis egy-két nap, ha leesnek a hálóról.
-
Reggie0
félisten
válasz
Audience #19032 üzenetére
RB2011 ugyanez, csak gyengebb procival. Azert lassuk be, altalaban csak switchel a router is, van egy szal internet amit tuzfalaz. Arra csak eleg az 1 gbit.
De amugy le kell tiltani a szabalyokat es megnezni ugy mit tud, mekkora a cpu terheles, aztan szepen visszarakosgatni sorban, hogy melyiknel ugrik meg jelentosen es azt atgondolni. Amit lehet pedig RAW tablaba at kell rakni.
-
Formaster
addikt
válasz
Audience #18996 üzenetére
Be van kapcsolva a local forwarding. Most teszteltem csak a cAP AC-vel, a buil-in jelenleg nincs bekapcsolva, így mintha nem terhelődne annyira.
A sávszélességek még mindig elég meredeken változnak. Érdekes, hogy néha uploadban megugorja a 600mbps-t is, de letöltésben még a 400 is nyögvenyelősen megy fel, már amikor épp olyanja van, hogy felmegy. Sokszor megreked 250-300 körül
-
válasz
Audience #18954 üzenetére
IP/Cloud
Enable aztán ami ott megjelenik hosszú cím azt tudod használni ingyen. Ugyanolyan mint a dyndns csak hosszabb,de ingyenes. De ha ez nem megfelelő,akkor a dyndns-be amit te használsz dns nevet oda ezt a mikrotik cloud dns címet vedd fel. Akkor marad a régi dyndns neved de a mikrorik cloud dns-fogja frissíteni.Vagy mögötte egy másik eszköz.
-
iceQ!
addikt
-
yodee_
őstag
válasz
Audience #18825 üzenetére
Mivel a jelenlegi router elméletben CAT19 és így sem megy 120mbps fölé a sebesség, így bőven elég lenne a tudása. Wifije is elég mivel egy vízparti pihenőkertben teljesít szolgálatot. A specifikáció alapján több csatornát ismer a mikrotik mint a huawei. A cél a két eszköz egyesítése lenne, nem fejlesztés. Ebben az esetben jó választáS?
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Audience #18700 üzenetére
Otthoni routernek gondoltam, hogy hátha költséghatékonyabb ár, energiafogyasztás, és teljesítmény szempontjából. De lehet, hogy picit erősebb, de még kicsi fogyasztású, esetleg több eth porttal bíró vas lenne a célszerű. Vagy marad minden a régiben
és ez egyelőre csak egy érdekes kísérlet volt.
-
Kenderice
senior tag
válasz
Audience #18562 üzenetére
Hát nemigazán tudom mi az a FQDN, de most megkértem, hogy nézze meg a whatismyip-n az IP címét, és arra válaszol a ping.
Yettel a hálózat és IQpro kártya van az eszközben.
Az IP cím: 84.224.106.xxx
A ping válaszideje 22-29 ms között van, mindig ennyit mértem így gyanítom, hogy az ő IP címét pingelem közvetlenül.
Vagy ez mégis NAT-olt IP lenne? -
-
kammler
senior tag
válasz
Audience #18326 üzenetére
Na most ugye, belinkeltem oda azt a youtube videót. Nem néztem végig
Szóval nálam az allowed ip nem volt tűzfalszabálynak hozzáadva mint src. address.... Most jó. Megint magamat szivattam
RB3011. És most az alkalmazások se panaszkodnak, hogy nekik nincs net, mint az IKEV2 certificate VPN-nél. 50-60 mgbit a yettelnél a 200-ból. Iszok egy sört.
-
Reggie0
félisten
válasz
Audience #18311 üzenetére
Nalam vegyes. Mivel a csaladban egyedul en igenylem a nagy savszelt, igy nekem van mindig egy kulon AP-m amire csak en csatlakozok. Ezt barmikor cserelnem jobbra. Az audience meg boven elegendo a tobbieknek par evig, plane, hogy ennyire jo a 4 antennaval es wifiwave2-vel a nehezen elerheto helyeken is.
-
net84
őstag
válasz
Audience #18175 üzenetére
Tiszta sor. Radius kliens be van állítva, ott a Mikrotik IP-je. A Mikrotik-ben be van állítva a RADIUS server is.
A Network Policy beállításokra gondoltam fentebb. Azt mégsem lehet elhagyni, hiszen ott állítok be minden fontosat (?)...
NTRadPing Test-el viszont hálón belül sem érem el a szervert (time out). Kívülről próbálkozva pedig a Mikrotik log-ban jelenik meg Radius server time out bejegyzés.Ma pl. átállítottam erre a Win szervert (MikroTik bekezdés szerint). Így sem lett változás.
-
tekes
tag
válasz
Audience #18104 üzenetére
A bejövő levelek megjönnek, és természetesen mindegyik mail szolgáltató webes felületén belépve küldeni is tudok. A Thunderbird is elküldi a leveleket - más hálózatból.
Analfabétának számítok. Eddíg switch-eket használtam otthon, azoknak a beállításával el is boldogultam, de ez a router azért szaktudást kíván. Igyekeztem nyitni a 465 és 587-es portokat, de nyilván rosszul csinálok valamit... -
yodee_
őstag
válasz
Audience #17922 üzenetére
Jaj bocsánat a lényeg lemaradt.... Wireguard kapcsolat. Mikrotik oldalon minden rendben mert ezen kívül 4 kapcsolat működik hibátlanul. Az összes leírás amit néztem ugyan azt javasolja. Ezeket próbáltam:
Mit mutassak openwrt alól? Érdekes hogy hiába van bepipálva hogy hozza létre a routing-ot az engedélyezett IP-k számára, én mégsem találok egyetlen bejegyzést sem a tűzfalban.
-
válasz
Audience #17857 üzenetére
Kicsit árnyalva a képet: a réz ára is megy fel, meg az üvegszálé is.
Tény, hogy az üveget egyszer behúzva gyakorlatilag korlátlan lehetőség nyílik a használatára, de... én semmiképp se szívatnám magam ezzel a falban mindenhova(!) optikát vezetve, mert: 1. nincs PoE, 2. minden konzumer eszköz RJ45ön várja a túloldalt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Óra topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest