- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrock
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
bigrock
addikt
Egy kis könyvelő irodában szeretnék beüzemelni egy routert. Ubiquiti AP-k lesznek, tehát WI-FI megoldva. Egy i5 mini PC, dual gigabit LAN-nal rendelkezésre áll 0/24-ben, x64 Windows 10 lite.
Szerintetek érdemes rá venni ROS licencet és routerként használni, vagy inkább cél hardver legyen? Bejövő net ONE, gigabites. Zajszint és energia fogyasztás másodlagos. Kb 10 user lesz, átlagos net igénnyel.
köszi! -
bigrock
addikt
válasz
lionhearted #20284 üzenetére
Szóval: van egy eszközöm az irodában: hAP ax2
Szeretnék egy olyan szakadásmentes hálózatot létrehozni, hogy két irodával arrébb is legyen wifi (ne baj, ha csak 2.4) Itt már nagyon gyenge a ax2 jele. Erre kellene még egy eszköz. Kérdés, hogy a meglévő RB951Ui-2HnD-t felhasználhatom-e erre a célra. -
bigrock
addikt
válasz
lionhearted #20282 üzenetére
Ha jól értem, akkor mindenképpen olyan eszközök legyenek a hálózatban amik a 802.11ax vagy 802.11ac szabványt támogatják?
-
bigrock
addikt
Sziaszok,
van 3 eszközöm:
hAP ax2, RB951Ui-2HnD és egy hAP Lite
Ezek használatával létre lehet hozni egy központilag menedzselt hálózatot? Ott akadtam el, hogy az ax2-ből már hiányzik a CAPsMAN menü. Ez probléma? Ezt a WifiWave2-t nem nagyon vágom még.
Köszi a válaszokat! -
bigrock
addikt
válasz
Reggie0 #18842 üzenetére
Nem vagyok különösebben nagy Mikrotik guru, Ekkold leírása és némi MTCNA ismeretek alapján pár routert már beüzemeltem itt-ott, amik tökéletesen működnek kis irodákban, otthon, melóhelyen.
Az RB5009 még árban kisajtolható. Az esetleg megoldható, hogy a szolgáltatói routert teljesen kiküszöbölve a bejövő optikát egyenesen az 5009-be dugom be valami SFP modullal? -
bigrock
addikt
Milyen vezetékes routert ajánlanátok a következő célra (ami be is szerezhető MO-on):
kb. 30 db. offlice jellegű végpont és egy 16 AP-ból álló rendszer kiszolgálása.
Bejövő net: Telekom PPoE gigabit.
Nincs szükség extra szolgáltatásokra, VPN kell egyedül.
Köszi. -
bigrock
addikt
Sziasztok!
Egy TCP/IP bridge-t (egy IP kamera és egy switch között) szeretnék létrehozni LTE interface-szel, két RB912UAG eszköz használatával. Sem kábeles, sem mikrohullámú kapcsolat nem létesíthető, ezért gondoltam. Az eszközökben LTE modul van, próbáltam ROS 7.6-tal is, azt vissza cseréltem 6.49.7 –re.
Jelenség: nem épült fel a tunnel KIVÉVE, ha közben elindítom a torch eszközt... Akkor kiválóan működik. Csatoltam képeket a konfigról. Távelérést tudok biztosítani ha szükséges és természetesen nem kívánom ingyé
-
bigrock
addikt
Sziasztok,
egy HEX PoE routerbe dugott Vodafone mobil internet stick-et használnék átmeneti net biztosításához. Minden be van állítva, a routerből tudom pingetni a 8.8.8.8-at, vagy pl. www.index.hu-t is, de a hozzá kábellel csatlakoztatott gépről már nem működik a net, pingetni sem lehet semmit. A router amúgy működik, ha hozzá csatlakoztatom a Vodafone modemet, csak pont ezt szeretném kiváltani mobilnetre.
köszi a válaszokat. -
bigrock
addikt
Hello, mindenki.
Egy ismerősöm a nyomdájukba szeretne routert. Paraméterek: Telekom PPoE a bejövő, kőkemény 50/5 sávszél. Kb. 8 gépen akarják használni a hálózatot, WIFI, VPN nem szükséges. Melyik Mikrotik modellt javasolnátok? A helyi hálózatot egy D-LINK gigabites smart switch szolgálja ki. Köszi a válaszokat. -
bigrock
addikt
Üdv,
Egy hex PoE routerbe behelyezett Huawei E3372 stick-kel szeretnék Vodafone mobilnetet csiholni. Tudna valaki segíteni az APN (és egyéb) beállításokban? 7.1.1-en vagyok.
Köszi! -
bigrock
addikt
Sziasztok,
Van egy HEX PoE rouerem, amiben USB-s sticket behelyezve szeretnék másodlagos internetet reszelni, ha elmegy a UPC (ami gyakorta előfordul)
Az interfaces menüben az lte1 folyamatosan megjelenik-eltűnik.
A log-ban az lte1 link up/link downüzenet váltakozva pörög.
Mi lehet a probléma ? A stick-ben lévő SIM kártyán nincs PIN kód, egy mezei PC-be behelyezve működik az internet.
Köszönöm a válaszokat. -
bigrock
addikt
Üdv, mindenkinek.
Egy HEX PoE routerem van és egy Telekomos SIM kártyám mobilnet szolgáltatással.
Milyen egyéb eszköz kell még (stick) , hogy ha elmegy a vezetékes net, át tudjak állni mobilnetre ? Egyáltalán, lehetséges ezzel ?
Köszi! -
bigrock
addikt
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni: a melóhelyemen beüzemeltem egy Hex Poe routert Skori instrukciói alapján (köszönöm).
Szeretném elérni VPN-en keresztül, ami az otthoni wifi hálózatomból sikerül is a Mikrotik saját Dyn szolgáltatásával, de ha mobilneten megyek ki a netre a laptoppal, akkor már nem. Gondolom, berakja a próbálkozást a blacklist-re és nem enged be.
Hogyan tudnám ezt engedélyezni?
Itt a tűzfal:0 D ;;; special dummy rule to show fasttrack counters
chain=forward action=passthrough
1 ;;; Drop invalid packages INPUT chain
chain=input action=drop connection-state=invalid log=no log-prefix=""
2 ;;; Enable established connections INPUT chain
chain=input action=accept connection-state=established,related log=no log-prefix=""
3 ;;; Fasttrack connection
chain=forward action=fasttrack-connection connection-state=established,related dst-address=10.0.10.0/24 log=no log-prefix=""
4 ;;; Enable established connections FORWARD chain
chain=forward action=accept connection-state=established,related log=no log-prefix=""
5 ;;; Disable DNS outside access
chain=input action=drop protocol=udp src-address=!10.0.10.0/24 dst-port=53 log=no log-prefix=""
6 ;;; Disable invalid connections FORWARD chain
chain=forward action=drop connection-state=invalid log=no log-prefix=""
7 ;;; A <LAN IP> tartomanyba eso forrascimu csomagok atengedese
chain=input action=accept src-address=10.0.10.0/24 in-interface=!ether1 log=no log-prefix=""
8 ;;; Port scanners
chain=input action=add-src-to-address-list protocol=tcp psd=21,3s,3,1 address-list=blacklist address-list-timeout=1d10m log=no log-prefix=""
9 chain=input action=add-src-to-address-list protocol=udp src-address=!10.0.10.0/24 address-list=blacklist address-list-timeout=6h dst-port=20-122,124-499,501-1023,8000,8080,8291 log=no log-prefix=""
10 ;;; drop blacklist INPUT
chain=input action=drop src-address-list=blacklist log=no log-prefix=""
11 ;;; drop blacklist FORWARD
chain=forward action=drop src-address-list=blacklist log=no log-prefix=""
12 ;;; L2TP input accept
chain=input action=accept protocol=udp dst-port=1701 log=no log-prefix=""
13 chain=input action=accept protocol=udp dst-port=500 log=no log-prefix=""
14 chain=input action=accept protocol=udp dst-port=4500 log=no log-prefix=""
Köszönöm a segítséget.
-
bigrock
addikt
Üdv mindenkinek!
Lehet, hogy hülye kérdés, de egy netbook-ot lehet-e használni routerként, RouterOS-t rátelepítve ? Főleg a wireless rádiós része érdekelne, gyakorlás céljából.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Androidos tablet topic
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest