-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
#42556672 #9680 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy a ROS teljes értékű, vagyis magába foglalja a SWOS-t, nem az a problémám, hanem hogy hülye a Mikrotik és anno szétválasztotta, most meg nem, meg ugye így a hülyeségnek nem szabnak határt, vagyis hogy egy Switch-et routerként használjanak, aztán szerintem csodálkozna valamelyik üzlet, ha visszavinnének egy ilyen Switch-et olyan problémával, hogy nem tudja NAT-olni a 10 Gbit/s-t, minek vannak rajta ilyen portok stb.
Mondjuk a hülyeségnek nem nekik kell határt szabni, de mivel már volt egy ilyen ág, ezért megmaradhatott volna, na mindegy. Egyébként a tűzfalszabályt elképzelni sem tudom egy Switch-nél, mert arra ott a VLAN, a VPN viszont miért ne igényelne CPU-t? Ha szerver szerepet játszik a hardver, akkor bizony hogy igényel, vagy csak most én nem értem ezt a kialakult helyzetet a VPN-el kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest