Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz E.Kaufmann #9017 üzenetére

    miért ne tudnám az értelmét?
    arról szól a történet, hogy ha megjelenik egy csaló hirdetés vagy anyázás, és valaki feljelentést tesz miatta, akkor a rendőrség be fogja kérni a szolgáltatótól az ip címhez tartozó szerződéses adatokat, és akkor az illető étterem/netkávézó stb. tulaja vagy produkálni tudja, hogy ki követte el konkrétan azt a disznóságot, vagy leverik rajta.

    azzal, hogy átengedi az internetjét (most tekintsünk el attól, hogy otthoni internetet átengedni szerződésszegés, csak azért nem a rendőrség rúg seggbe, hanem az isp), távközlési szolgáltatóvá válik, vagyis érvényes rá az elektronikus hírközlésről szóló törvény szolgáltatói része is. tehát meg kell csinálnia mindent, amit az isp-k megcsinálnak, mivel ő is isp lett.

    *MINDEN* isp naplózza valamilyen módon, hogy melyik kapcsolat honnan ment ki. ahol publikus ip címet adnak, ott ez egyszerűbb, mert ip cím alapján azonosítják az elkövetőt, ahol natolt ip címet adnak, ott tárolják a nat táblát, és abból visszakereshető a kapcsolatot kezdeményező eszköz minden adata. ehhez kell tudni embert rendelni, azt meg csak úgy lehet, ha nincs névtelen internet hozzáférés, hanem regisztrálni kell az eszközt. ezt gyakorlatilag senki nem csinálja meg, aki nem tudja, hogy valójában ő is isp, így ezek a helyek törvényszegően üzemelnek. ez mindaddig működik, amíg el nem jön az első számonkérés a hatóságtól. utána meg brühühü.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák