Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Sziasztok,

hálózat-perverz barátom unszolására vásároltam egy belépő Mikrotik routert (RB951G-2HhD).

Eltöltöttünk együtt eddig három napot azzal, hogy romantikus táncot lejtettünk a sápadt holdfénynél. Gyakran beszéltem Édesanyjához és még többet gyerekkori legjobb barátom Édesanyjához, Marika nénihez.

Rá kellett jönnöm, hogy bármennyire hittem magam easy, de ügyes usernek, ehhez kevés vagyok.

Van egy UPC modem (router funkció kilőve), erre akasztanám rá. 192.168.10.1-es IP-vel szeretném futtatni, mert ez a szimpatikus. A Lan portokra lógna egy Synology NAS, PS4, kéne WiFi. Ráadásul miután nagy a lakás és a jelenlegi ~30 rongyos Asus nem képes beszórni, ezért a hálóban van még egy Asus ami repeaterként működik és kábelen van rajta az én és a nejem munkaállomása. De ahogy a Mikrotik működni tud, ezek mennek a levesbe és jön helyettük egy Unifi AC, mert azokat ismerem és bízok bennük. Feltéve, hogy kelleni fog, ugyanis a céghez ahol dolgozom nemrég telepítettünk ugyanilyen Mikrotik eszközök a barátom és az IP telefon szolgáltatónk segítségével. Meglepő eredményeket produkált WiFi-n. Sokkal-sokkal stabilabban és gyorsabban működik minden, sokkal nagyobb sugárban.

Szóval. Tudnátok e nekem segíteni lelőhelyekkel leírásokhoz. Igen, tudom, hogy ezek az eszközök nem az én szintemen vannak, de ugye jó pap holtig tanul. Tudom, hogy ott a Google, de túl vagyok rajta. Nálam a fórum mindig az utolsó mentsvár.

Ne kövezzetek meg és köszönet!

:)

Új hozzászólás Aktív témák