-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
sziasztok,
25-én szarrá telnetelték a routerem. (elfelejtettem frissíteni a FW-t. tudom, tudom, shame on me.)
ezt a kedves kis üzit találtam a fájlok között:
I closed the vulnerability with a firewall. Please update RouterOS. You can say thanks on the WebMoney Z399578297824 or BTC 14qiYkk3nUgsdqQawiMLC1bUGDZWHowix1
Valaki tapasztalt hasonlót? Official fórumon külön thread van rá.
Köszi
-
törölt tag
válasz
#73749248 #4458 üzenetére
Probalom. Miota csak vannak, allitok be konzumer routereket. Nem okoz problemat stabil halozatot csinalni otthon. Benne egy NAS, ami elerheto kivulrol, Repeater stb. De a Winbox egyelore szerintem kinaira van allitva, mert itt nincsenek szep, nagy es beszedes menupontok, amibol a magamfajta luzer ert. Itt bridge-ek vannak, nincs olyan menupont, hogy Port Forwarding es a tobbi. Tehat a Winboxot kene leforditanom csilivili konzumer menure.
-
törölt tag
Sziasztok,
hálózat-perverz barátom unszolására vásároltam egy belépő Mikrotik routert (RB951G-2HhD).
Eltöltöttünk együtt eddig három napot azzal, hogy romantikus táncot lejtettünk a sápadt holdfénynél. Gyakran beszéltem Édesanyjához és még többet gyerekkori legjobb barátom Édesanyjához, Marika nénihez.
Rá kellett jönnöm, hogy bármennyire hittem magam easy, de ügyes usernek, ehhez kevés vagyok.
Van egy UPC modem (router funkció kilőve), erre akasztanám rá. 192.168.10.1-es IP-vel szeretném futtatni, mert ez a szimpatikus. A Lan portokra lógna egy Synology NAS, PS4, kéne WiFi. Ráadásul miután nagy a lakás és a jelenlegi ~30 rongyos Asus nem képes beszórni, ezért a hálóban van még egy Asus ami repeaterként működik és kábelen van rajta az én és a nejem munkaállomása. De ahogy a Mikrotik működni tud, ezek mennek a levesbe és jön helyettük egy Unifi AC, mert azokat ismerem és bízok bennük. Feltéve, hogy kelleni fog, ugyanis a céghez ahol dolgozom nemrég telepítettünk ugyanilyen Mikrotik eszközök a barátom és az IP telefon szolgáltatónk segítségével. Meglepő eredményeket produkált WiFi-n. Sokkal-sokkal stabilabban és gyorsabban működik minden, sokkal nagyobb sugárban.
Szóval. Tudnátok e nekem segíteni lelőhelyekkel leírásokhoz. Igen, tudom, hogy ezek az eszközök nem az én szintemen vannak, de ugye jó pap holtig tanul. Tudom, hogy ott a Google, de túl vagyok rajta. Nálam a fórum mindig az utolsó mentsvár.
Ne kövezzetek meg és köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest