- Minden, amit láttunk a berlini IFA-n. Meg amit nem, arról is essék szó.
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8849 Tank 4 Pro - interpol-álom
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
yodee_ #22794 üzenetére
Azért egy "rendes linuxban" van komoly fájlkezelés, és a szabad memóriát fehasználja pl. lemez cache-ként, ami "azonnal edobható" ha esetleg másra kell a memória.
A mikrotiknek ez nem akar összejönni, beraktak pl. egy média szervert is, ami gyakorlatilag nem használható (akkor meg minek?)
Az SMB elérés is szinte alap egy linuxban, nekik ez sem jött össze...
Arra használtam volna esetleg, hogy van egy távoli szerver amit elérek VPN-en keresztül, SMB-vel is, ha ezt a médiaszerverrel tovább osztom akkor a TV-m is elérte volna kvázi közvetlenül ezt a távoli szervert DLNA-val. De ahogy látom ez mikrotikkel esélytelen. Viszont a Xpenology-t futtató NAS-ommal (elvileg) megoldható, tehát el tudom engedni mikrotik ilyen funkcióját, inkább csak érdekesség lett volna, hogy ezzel is megoldható. Gyakorlatilag oda jutottam, hogy azok az új funkciók amik engem esetleg érdekelek volna, és amiért érdemes lett volna frissíteni, gyakorlatilag nem érik el a használható szintet. Talán majd egy későbbi verzió...Mondjuk az is gáz amit a régebbi MIPSBE eszközökkel műveltek. Megfrissíted, és mi történik? Nem megy a wireless.. Mert hogy a mipsbe eszközökre kiadott telepítőben is az új wifi van benne (wireless helyett) feleslegesen, mert az ezeken az eszközökön nem megy, tehát külön fel kell tenni rá a wireless csomagot.
Ok értem megoldható, de a legtöbb szakmában az ilyen foltozgatást a köznyelv egyszerűen gányolásnak hívja.
Még valami ami talán nem mindenkinek tűnt fel, de az új wifi modulból valahogy eltűnt a "superchannel". A lakóhelyem közelében van valami, ami zavart sugároz 5GHz-en, ezért minden csatornán radart érzékel a mikotik, és az 5GHz gyakorlatilag használhatatlan (superchannel nélkül).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kutya topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Vicces képek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- További aktív témák...
- Gaming Set-Up eladó 3090 32GB 4000MHz CL18 M.2 SSD 1TB (újrapasztázott minden)
- 4K Gamer PC - i9 - vízhűtés - RTX 4090 - 48GB RAM
- Ritkaság eladó!!! i5-5675c Iris pro grafikus maggal.
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 - Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD - Szépséghibával, áron alul!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- 2db UK billes (146 / 147) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest