-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült beüzemelnem egy Mikrotik routert a Telekom által adott ZTE mögé/helyett. (Ez azért kemény menet volt
). Most már van internetem, de egy dolgot nem tudok helyesen beállítani - lehet, hogy többet is, de most erről tudok. PPPOE-n kapcsolódom a Telekom szerverhez és netem csak akkor van, ha a Routing List-ben a 0.0.0.0/0 sorhoz konkrétan beírom a most kapott T-s gateway IP címét.
Valószínűsítem, hogy ezt nem pont így kellene, de ha a Gateway-hez beírom a pppoe-out1 szöveget, akkor nagyon sok hibát jelez és nincs internetem. De mégsem kellene ezt így befixálni, mert kaphatok új gateway-t.A háttérhez még annyit, hogy pár napon keresztül, lépésről lépésre váltam le a T-s ZTE-ről, és csak ma inaktiváltam (pass-though) azt, és a végső módosításokhoz a Mikrotikon már használtam a Quick Set-részt, és lehet, hogy az nem volt ideális, pl. a felső sorban valamilyen VPN kapcsolatot definiált először (azt lementettem, majd töröltem, helyére került ez a mostani).
Bocsánat a noob kérdésért, biztos evindens, de a neten nem jött szembe hirtelen a megoldás, vagy ha igen, elhúzott mellettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Óvodások homokozója
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Windows 10
- Milyen program, ami...?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Iphone 14 plus eladó
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% Ryzen 7 7735U 16/512 FHD+ AMD 2GB
- LENOVO Legion Pro 7 16IRX9H Intel Core i9 14900HX/RTX 4080/32GB RAM/1TB SSD eladó jó áron
- GoPro HERO12 Black + kiegészítők
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 3 Tablet - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest