Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kis.zsolt

aktív tag

Üdv mindenkinek.
    Nagyon régen jártam erre. A problémámmal kapcsolatban visszaolvastam pár tucatnyi bejegyzést, de jobbnak látom inkább leírni, ne haragudjatok meg érte:

Adott egy Vodafone mobilnetes wifi megosztás mobiltelóról 2,4 GHz-en, amit egy Mikrotik mAPlite - mint wifi-kliens - fogad a 192.168.43.0/24 tartományban (pontosabban: 192.168.43.121 IP-címen).
    Az Ethernet kimenete egy UDMPro SE WAN bemenetére csatlakozik (192.168.43.45).
    Nagyon szépen működik, már azt is megoldottam, hogy a WAN porton csüngő mAPlite-ot lássa a WinBox.

Fontosabb lenne azonban, hogy adott portokat átengedjen a mAPlite, de az sem baj, ha mindet átengedi, mert szűrni úgyis tudok a UniFi eszközzel.
    A legfontosabb az okosotthon miatt a 8123 port, a torrent miatt pedig az 51413, de ez irreleváns abból a szempontból, hogy bármilyen port lehet, mert átirányítás kérdése.

Ha esetleg ebben tudnátok segíteni (mármint hogy a mAPlite kvázi átlátszó legyen oda-vissza az UDMPro WAN csatlakozását elérő portokat illetően), akkor azért nagyon hálás lennék.

Új hozzászólás Aktív témák