- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Galaxy S23 és egy csúcstábla izgatottan jelez
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
kis.zsolt #20459 üzenetére
EoIP-t csak két Mikrotik eszköz között tudsz csinálni. Ez egy Mikrotik protokoll, talán működik OpenWRT-n is, de másik gyártónál még nem láttam.
Létre kell hozni mindkettő eszközön egy-egy EoIP interfészt. A "Remote Address" a VPN tunnel másik végpontja legyen, hogy azon keresztül menjen a forgalom. A "Tunnel ID"-nak meg meg kell egyezni, pl 42. Ezek után úgy kell kezelni, mint egy Layer2 interfész: csinálsz neki egy saját bridge-t, és ahhoz hozzáadod azt az interfészt, amin ki akarod lógatni (pl ether1 vagy wifi1).
Mi wireguard alapon VPN-ezünk a cégben, az egyszerű megoldás csak route szabályokkal játszik, de ha valamilyen szoftver miatt el kell játszani a Layer2 kapcsolatot, akkot ott EoIP van beállítva az egyik fizikai interfésszel bridge-be rakva. -
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
kis.zsolt #19925 üzenetére
Ha jól értem, a mikrotik tulajdonképpen nem csinál semmit, csak a wifi-t összeköti az ethernettel? Ha az ethernet csatlakozó és a wifi interface egy bridge-ben van, akkor ott szerintem minden port átmegy. (Csak hobby szinten mikrotikezek és hálózati szaki sem vagyok, szóval lehet, hogy egy hozzáértőbb kolléga kijavít.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Okostelefonok javítása, akku, törött kijelző, töltőcsatlakozó csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 5470 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- HP A8-as Radeon VGA kártyás notebook leárazás!!! AkciÓÓ!
- Külső táp nélküli Asus GeForce GTX 1050Ti 4 GB ! AkciÓÓ!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest