- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
kis.zsolt #20459 üzenetére
EoIP-t csak két Mikrotik eszköz között tudsz csinálni. Ez egy Mikrotik protokoll, talán működik OpenWRT-n is, de másik gyártónál még nem láttam.
Létre kell hozni mindkettő eszközön egy-egy EoIP interfészt. A "Remote Address" a VPN tunnel másik végpontja legyen, hogy azon keresztül menjen a forgalom. A "Tunnel ID"-nak meg meg kell egyezni, pl 42. Ezek után úgy kell kezelni, mint egy Layer2 interfész: csinálsz neki egy saját bridge-t, és ahhoz hozzáadod azt az interfészt, amin ki akarod lógatni (pl ether1 vagy wifi1).
Mi wireguard alapon VPN-ezünk a cégben, az egyszerű megoldás csak route szabályokkal játszik, de ha valamilyen szoftver miatt el kell játszani a Layer2 kapcsolatot, akkot ott EoIP van beállítva az egyik fizikai interfésszel bridge-be rakva. -
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
kis.zsolt #19925 üzenetére
Ha jól értem, a mikrotik tulajdonképpen nem csinál semmit, csak a wifi-t összeköti az ethernettel? Ha az ethernet csatlakozó és a wifi interface egy bridge-ben van, akkor ott szerintem minden port átmegy. (Csak hobby szinten mikrotikezek és hálózati szaki sem vagyok, szóval lehet, hogy egy hozzáértőbb kolléga kijavít.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest