- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
kammler #20447 üzenetére
Ez az "EoIP tunnelt csináltam SSTP-n VPN-en át" dolog érdekelne, mert most ugyanezt csinálom, és a bridge hiányzik. Nekem mAP2lite van.
Vagy privátban, vagy itt légy szíves szólj már 1-2 jó szót, hogy okosodjak.
Előre is sok köszönet érte.(Most ott tartok, hogy a mobilteló Hotspotja ad netet 2,4 GHz-en a mAPLite-on, majd az Ethernet csatlakozójáról megyek az uniFi routerem WAN portjába, de ott már nem látszik a valós IP a NAT miatt, hanem csak az, amit a mAP2lite DHCP-je kioszt neki).
Szóval a segítségért nagyon hálás lennék!
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
XENISETE #20440 üzenetére
Pi-Hole és AD-Guard-ot használtam külön-külön egy Pi3B+on, később pedig egy Pi4-en.
Annyira komoly szűrőlistát raktam bele, hogy a Raspberry belefulladt.
Aztán - mivel Unifi rendszerem van - használtam inkább az Unifi OS saját belső okosságait. Nem tuti az sem, de műxik. Annyira kizárta pl. Kínát, hogy a kínai okoskütyüim telefon appjai mind meghaltak, mert nem tudtak hazatelefonálni. Ugyanakkor szerencsére a belső hálóról ugyanezek jól mennek... de nem ez volt a kérdés:Szóval Pi-Hole szerintem okés, ha nem túl sok a szűrendő tartalom.
AD-Guard is pöpec, ráadásul magyarul is tud, de túl sok mindent lehet és kell rajta állítgatni, ami engem kicsit megzavart. És őrá is igaz az, hogy nem szabad túl sok listával teletömni a pici agyát.De lehet, csak én vagyok béna, úgyhogy fenntartásokkal kezeljétek eme bejegyzésemet.
-
kis.zsolt
aktív tag
Nagyon köszönöm a sok segítséget. Mindegyiken végigfutok, és leírom, mi lett a vége.
Tényleg milllió hála! -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
Adamo_sx #19933 üzenetére
Így van, jól érted. Minden úgy van, ahogy leírtad.
Mikor megnyitok egy portot az Unifi routerben, akkor viszont nem látszik az internet felől. De ahogy írtam, egy tűzfalszabállyal a routerben láthatóvá tettem a mAPlite-ot a wan porton a winbox számára, mert az addig nem látott rá a wan-ra.
Lehet nem is Mikrotik a problémám, hanem Unifi tűzfal? -
kis.zsolt
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Nagyon régen jártam erre. A problémámmal kapcsolatban visszaolvastam pár tucatnyi bejegyzést, de jobbnak látom inkább leírni, ne haragudjatok meg érte:Adott egy Vodafone mobilnetes wifi megosztás mobiltelóról 2,4 GHz-en, amit egy Mikrotik mAPlite - mint wifi-kliens - fogad a 192.168.43.0/24 tartományban (pontosabban: 192.168.43.121 IP-címen).
Az Ethernet kimenete egy UDMPro SE WAN bemenetére csatlakozik (192.168.43.45).
Nagyon szépen működik, már azt is megoldottam, hogy a WAN porton csüngő mAPlite-ot lássa a WinBox.Fontosabb lenne azonban, hogy adott portokat átengedjen a mAPlite, de az sem baj, ha mindet átengedi, mert szűrni úgyis tudok a UniFi eszközzel.
A legfontosabb az okosotthon miatt a 8123 port, a torrent miatt pedig az 51413, de ez irreleváns abból a szempontból, hogy bármilyen port lehet, mert átirányítás kérdése.Ha esetleg ebben tudnátok segíteni (mármint hogy a mAPlite kvázi átlátszó legyen oda-vissza az UDMPro WAN csatlakozását elérő portokat illetően), akkor azért nagyon hálás lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Fujifilm X
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Tesla topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest