Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lionhearted

őstag

válasz mgabi #17827 üzenetére

Melyik wap ac, az új?

Nekem a régivel volt gondom, sajnos nem ethernet csatlakozással dolgozik, hanem wifin (+ WDS-sel) keresztül van összekapcsolva egy hap ac2-vel, és rendszeresen leállt az "internet". Logból semmi nem derült ki számomra, a wifi ép volt, ha a wap ac-re kapcsolódtál, akkor be tudtál jelentkezni winboxszal (nem fagyott vagy ilyesmi). Amint lerúgtam a hap ac2-ről, visszacsatlakozva "megjavult". Ezenfelül a régebbinek korlátozottabb is a RAM-ja, így az új kernel nagyobbat is harap belőle.
    A korábbi 6-os szériával nem volt ilyen jelenség, visszaállva sem.

Más:
    Ami viszont jelenség, eléggé ingadozó a hálózat ezzel a megoldással. Többnyire éjjel szoktam videót nézni, és meg-meg akadnak, 5GHz-es kertes házas környezetben...
    A lehető legkisebb mozgatással próbáltam a telefonomon a szokásos eszközeimmel megnézni, hogy mi a helyzet (-69 dBm az eszköz szerint, 4/5 jelecske, -103 dBm noisefloor mikrotiken), speedtesten jó tizen megabitet hasított, és volt amikor 100 ms jittert jelzett hozzá. Sajnos a lejátszás nem adaptív, szóval nem tudja jól kezelni ezeket a kilengéseket, instabilitásokat. Ilyen van másnál is? :F

Új hozzászólás Aktív témák