-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Elakadtam.
Szóval, felbuzdulva a tegnapi sikeren, gondoltam bepakolom a Syno helyére az AC2-t, kipróbálva, hogy mit tud az itthoni hálózaton. Elég-e, vagy sem.
Szóval, Telekomos FTTH-s net van, PPPOE-val. Be is állítottam a PPPOE-t, a lenti oldal alapján, bár az MTU force nem tudom kell-e, mivel beállítottam 1440-re, ettől még 1480-at ír, de mindegy.. Szóval, beállítottam, megcsináltam a natot, telekom lett a pppoe neve, átállítottam ether1-ről Telekom-ra, de nem megy.
Terminálból tudok pingelni, vagyis a routeren van net, de kifelé már nem megy semmi. IP-t kapnak a gépek, de sehová tovább.
Nekem ez DNS gondnak tűnik, de hiába próbáltam telekomos DNS-t beírni, vagy csak a Sagecom IP-t, nem megy.
Én naívan úgy gondoltam, hogy PPPOE beállít, nat átállít, DNS átállít, hogy ne a router legyen a dns szerver, amikor a syno mögé volt kötve, és megy.. De nem megy..
Esetleg nem az kavarhat, hogy áthúzza a dynamic-ra a Sagecom modem IP-jét? Próbáltam, hogy beírom a T-s ip-et servers-hez, semmi.
Ami fura, hogy van IP telefonom, az működött, kapott netet, és műkdött is. Ergo ezért gondolom, hogy valami DNS gond lehet.
Bocsi, ha katyvaszos, remélem érthető..
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Melyik tápegységet vegyem?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Motorola Moto G86 8/256 Cosmic Sky 1 év gari
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest