- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
rbalint88 #46174 üzenetére
Nem olyan drága az. Kimegy a user Thaiföldre, ott egy kicsit billegő dzsunkan a biztos kezű orosz doktor a gyémánt késsel nyisszant párat és kész is, pluszbónusz szilikoncicis lányként jössz haza
Fotoplusz egyes cuccaihoz adnak 20k-s utalványt, tudja valaki van-e bármilyen korlátozás időre vagy termékkörre vonatkozóan a le vásárlás tekintetében?
-
válasz
rbalint88 #46038 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, én is a 0.95 Voigtlander obira gondoltam elsőre.
A DOF nem tudom, mennyire fontos neki, de szokott trükkösen világítani, és sok vakut használ egyszerre.
Kössz a tippet, akkor javaslom neki ezt az Oly-t.Mercutio: félreértettél. A +1 kérdés vonatkozik csak a műtermes ismerősre, az első kettő saját célra kell.
Az obi még kérdés, mert nem tudom, hogy mennyire fontos számára a kis DOF. Elsősorban iskolások mennek hozzá tabló fotózni, meg párok esküvő után, stb. -
-
Studi
veterán
válasz
rbalint88 #45870 üzenetére
Egyetlen pillanatig sem vitatom, hogy klasszisokkal jobb váz az E-M1 szinte minden szempontból. Csak írták megjelenésekor sokan, hogy ez már ergonómiailag is pöpec, de én továbbra is állítom, hogy még mindig csak utolérték a Pana G szériát. És GH3 még sose volt a kezemben.
-
ati3x
senior tag
válasz
rbalint88 #45812 üzenetére
Mivel még csak 2 obim van nehéz a döntés melyik uton induljak el: 12 sami, 20 pana,.vagy 25 oly ugye 45 az van, meg egy valami zoom.. Nomost ezek helyett mi lenne ha vennék 12-40/2.8-at, árban ott lennék mint a fix sorral. Hurcolni meg lenne egy 20-as pali. Még úgy is ha menne a 45, meg a 12-50.
-
HollyBoni
veterán
válasz
rbalint88 #44193 üzenetére
A fényképezőgép a DSLR-nél kezdődik, abból is ha lehet csak a Full Frame-et szabad választani! Amiben nincs tükör, azzal fotózni sem lehet, nem beszélve arról, hogy a kisebb szenzor egyszerűen semmire sem jó. Nagyon nagyobb mindig jobb! Mindig! Értem?
Az a durva, hogy tényleg az ÖSSZES MFT hírnél az lesz a vége hogy az FF jobb, a legutóbbiban (Oly 25 1.8) is az megy.
-
HollyBoni
veterán
válasz
rbalint88 #43652 üzenetére
Jobb a 14-nek? ati3x küldött pár 12-50 12mm f3.5 raw képet, szerintem még egy picit jobb mint a mostani kitobim 14mm-en, ami már nekem megfelelő. Egyedül a nagyon brutális CA tűnt fel de egy kattintással eltüntethető.
Most a kérdés az hogy vajon minek jobb a képminősége, 12-50 12mm-en, vagy 14-es konverterrel?
-
Lassú Víz
addikt
-
.mf
veterán
válasz
rbalint88 #43320 üzenetére
Nagyon hasonlón gondolkoztam, de nem ennyire öszvér megoldáson.
Szóval én is azt vettem észre, hogy néhány gyútávra gyakrabban állok be: legszélesebb, azaz 12 v. 14; 17~18; 24~25; 30~35; 40~45. Ha mondjuk lenne valami olyasmi, ami egy fixhez közeli fényerővel és az előbbiek közül 2 vagy 3-at tudna, nem is hiányozna a zoomból a többi köztes. Lenne pl. 17-25-45 f2.2 vagy f2.5, vagy akár csak 17-25 f2 és 25-45 f2 párban, nálam már akár ki is váltaná a kitzoomot.Btw: ha már prozoom, akkor én a pana 12-35-öt választanám. Bő 100 g-al könnyebb, azt már egyensúlyban észrevenni.
-
Freddy76
addikt
válasz
rbalint88 #43326 üzenetére
Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe, amikor karácsonykor rászóltam a sógornőmre, hogy a kompaktjával ne villogtassa szemen az akkor négy hónapos gyerekemet... Nálam akkor nikon volt 50/1.8g-vel, és megkérdezte, hogy én hogy fotózok vaku nélkül, mondom jó az objektív, mire megkérdezte, hogy az hányszoros zúm. Mondtam neki, hogy egyszeres, szerintem szilveszterig ezen gondolkozott...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88 #43323 üzenetére
még mindig kevesebb, mint lábzummal
zumzum sztem jó dolog, amíg nem kell a fényerő, de egy gyors af-el zumm obival én pl. hajlamos vagyok elkényelmesedni, kevesebbet agyalok, törekszek, inkább zummolok, célzok, lövök... ez a képeimen utólag is látszik rendesen...
tesóm is sokszor beleesik ebbe a hibába, na de ez már user error, nem a zumm hibája...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88 #43019 üzenetére
a canon magic lantern féle elég gyenge sztem, legalábbis helios-al nekem nem tetszett, a panasonic-okban lévő videók alapján szintén, de a sony-é elvileg jobb ezeknél, szintén videó alapján, és mások véleménye szerint legalábbis, ha karcos obival használod...persze én nem vagyok annyira igényes, hogy ne használjak fel egy portrét mondjuk, ha a szem helyett az orra kerülne a fókusz
néha licitálok pár olcsó nex-re csak peaking miatt is ebay-en, manuálozós másodváznak ideális lenne nekem sztemmúltkor volt egy nex-c3 kevesebb mint 100 fontért, de mire eldöntöttem, hogy kell megvették, és azóta sincs...
-
válasz
rbalint88 #42807 üzenetére
Eddig ahánnyal találkoztam, nem működött rajta rendesen a retesz, pedig újak-újszerűek voltak.
He?
Volt már 3 Olympus kitobim régi, új, R-es, R nélküli (tök ugyanaz a kettő a zoomgyűrű redőzését leszámítva), mindenféle, és soha egyik reteszével sem volt gond. Pedig nem újak, és nem is újszerűek. -
b.vr
őstag
válasz
rbalint88 #42450 üzenetére
"azt hittem, megy a klubkártya és az áfás számla együtt is"
hm, pedig amikor erről korábban volt szó, többen is mondták hogy (amúgy a szabályzat józan ésszel ellentétesnek tűnő értelmezésével szemben) a gyakorlatban műdödött az (és ők így is vették) hogy a kártyatulajdonos az természetes személy, de a számlát már cég nevére kérte. Ezek szerint változott a helyzet.
-
Tulku
veterán
válasz
rbalint88 #42383 üzenetére
Mindenképpen fogdosd meg és barátkozz a fókuszával, főleg tele állásban!
Optikája, szenzora egyébként kiváló, nem csodálkoznék ha több képet lőnél vele kiruccanáskor mint az mft szettel.
Videó szekciója hosszas belemerülést igényel, motívum progikkal kell játszani fényviszonyoktól függően.
És persze annyiért a hülyének is megéri... -
Tin_Shield
őstag
-
-
válasz
rbalint88 #42351 üzenetére
merc: ha nem osztrák cégre kéred a számlát, akkor visszajön. mármint ott nem kell kifizetni, itthon kellene a 27%-ot
Nem, itthon sem kellene. Ahogy a magyar áfás termékből is visszaigényelheted az ÁFÁ-t. Ha a mintaboltból veszed, akkor 188ezer + ÁFA, így magyar cégre valójában 188ezer, ami jóval olcsóbb, mint a fenti ár. -
TayRol
nagyúr
válasz
rbalint88 #42117 üzenetére
a 17/1.8-at lehet, hogy lecserélem egy 20-asra, hogy ha kell egy kis keret még a vázhoz, illetve az ekv 40 nekem is jobban bejövős, mint Freddynek (de ez még gondolkodás alatt van, mert amúgy brutáljó üveg).
a pana kitobi jó lenne, de nem 50e használtan. a 45-ös pedig már egy másik..: JuSzT :.: az nem rossz, de ezek után már kényes leszek a garanciára.
Studi:
-
Marseille199
senior tag
válasz
rbalint88 #42066 üzenetére
Azt sem tudom mitől, igazából, mert soha nem érte semmi, rohadjon meg.. De majd lövök nektek képeket a gépről, sírni fogtok
Én úgy voltam/vagyok ezzel, hogy a gép van értem, nem én a gépért. Az igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy se anno a D70, se az E520-as nem nézett így ki, pedig tovább és jobban voltak használva, mint a g3. Ez ennyit tud, kész. Ahhoz képest meg főleg elég jó, hogy a kategóriatársai dslr-ek feleennyitől széthullottak volna..
-
HollyBoni
veterán
válasz
rbalint88 #42068 üzenetére
Én gépemben 18,5k van, 4 éves, az egyedüli baja hogy az egyik saroknál kicsit meg van kopva a bevonat, meg a bekapcsológomb és mellette ahol sorozatot időzítőt lehet állítani nehezen jár, szóval szerintem még tök jó állapotban van. Amúgy nem sajnálom bele az expót, de timelapsnél tényleg nagyon sok belekerül, ha ez a gép meghal egy ideig nem lenne másikra pénzem szóval inkább nem kockáztatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest