- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
MrChris #49242 üzenetére
Egyetértek Kristóffal.
Tájképekre, épületekre jó lenne, főleg a 9-18-cal -- kisebb mérete ellenére hasonló élesség és zajszint; bár a PEN-nél a kereső hiánya zavaró lehet.
Azonban ha a néptánc fontos, akkor esélyes, hogy megbánod. Sötét beltér, mozgó célpontok -- pont ebben a leggyengébb a m4/3. Erre még mindig gyors és pontos PDAF, nagy szenzor és fényerős obik kellenek. A m4/3-os gépek döntően CDAF alapon működnek, ami álló vagy lassan mozgó témánál pontosabb, de a néptánccal már bajban lesz, követéskor és a megfelelő pillanatot várva pont a kritikus pillanatban mászhat el a fókusz valami másra.Hogy mit ajánlanék helyette? Lássukcsak... Nikon D7000?
-
.mf
veterán
válasz
MrChris #49218 üzenetére
S bele egy csavar
De legalább műxik.
Nagyon heppi vagyok. Épp megtaláltam a maláj út végén meghibásodott SD-kártyát, s gondoltam bedobom az új gépbe is. Ugyan itt sem lehetett róla másolni, de ez már felismerte a kártyát és kilistázta a tartalmát!
Pár óra ez-az szoftver próbálgatás, és most a PhotoRec szépen lassan szedegeti vissza róla az elveszett képeket, már a döntő többség megvan
pl ezt nagyon sajnáltam anno, hogy elveszett, de most megvan
-
Dolphin
tag
válasz
MrChris #49156 üzenetére
Ezt nem értem. Az USB 2-es maximális átviteli sebessége 28-32MB/s, tehát az USB 3-as olvasód teljesen korrektül olvas, kihasználja maximálisan az USB 2-es portot. A 3-ashoz már SSD, vagy ultra-mega gyors kártya kellene, nálam az SSD az USB 3-asat is maximálisan kihasználja. Természetesen az is csak 50-60%-os "hatásfokú", mint az USB 2
-
Dolphin
tag
válasz
MrChris #49066 üzenetére
Volt már nálam számtalan ilyen váz: G1, G3, G5, GH2, és GH3, a sima G szériásoknál féltettem, volt hogy megütöttem valamelyiket véletlenül, de soha semmilyen baja nem volt. (Az egyik G5-nek kilazult egy idő után, és kotyogott a csuklónál, az kicsit zavaró volt), a GH sorozatnak meg ahogy néztem, még masszívabb, így nemhiszem hogy hímestojásként kellene bánni vele.
-
hegyimorc
senior tag
-
válasz
MrChris #49042 üzenetére
jó, de gyerekek, azért legyetek már egy kicsit realisták is. egyrészt, jó volna, ha specifikusabb lenne a kérdés. az nyilván nem szempont, hogy szerintem például kényelmes az e-m1 fogása, mert neked más a kezed. az sem, hogy szerintem ronda lett szemből, mert ízlések és pofonok. az sem, hogy nekem jó az af, mert én igénytelen vagyok és s-af center pointot használok és kész. stb.
szóval, ha legalább egy konkrét kérdés volna az e-m1-ről, akkor lehetne miről beszélni. amíg viszont tök általános, addig a válasz is az: ott a teszt, és egyébként pazar cucc, nem véletlenül lett zászlóshajó. kényelmes, pont jó méretű, jók a gombok, jó használni, jó a kereső stb.
-
Haugland
aktív tag
válasz
MrChris #48947 üzenetére
Valójában egy ismerősömé (volt) mindkét gép G5 és GH2 is és azok közül választottam, hogy melyiket veszem meg tőle.
GH2-t választottam mivel annak jobban tetszett a több definiált gombja és a 14-140-es obi.
Nem csináltam összehasonlítást a G5-GH2 képei közt mivel nem használtam őket egyszerre és megmondom őszintén, hogy nem vagyok ennyire vájtszemű, hogy észrevegyem azokat a különbségeket amelyekről Ti beszéltek.
És most lehet röhögni -> színtévesztő is vagyok...úgyhogy a színek számomra...hát hogy is mondjam......persze ettől még nem fekete-fehérben akarom csinálni a fotókat...Ezek szerint az is lehetséges, hogy a G5 jobb minőségű jpg-ket készít, mint a GH2?
Az egész fényképezőgépes sztorim annyi, hogy a régi FZ30-as gépem volt, aminél valami ok miatt nem működik jól az élességállítás. Szervízt nem találtam és idén megszületett a kislányom, akinek életét szeretném megörökíteni fényképeken (foto párti vagyok inkább mint videós). Ezért kerestem egy jobb minőségű gépet..és így jutottam el ide..
-
lolchief70
aktív tag
válasz
MrChris #48884 üzenetére
Ha már így szóba hoztad nekem is hasonló élményem volt egy másik boltban.
Tesztelni saját magam nem tudtam, ezért nem ugrottam bele.
Inkább lett Pana G6.Feketében a Fuji X-a1 kifejezetten nem tetszett, főleg a borítása.
A főleg külföldön elérhető fekete-ezüst sokkal jobban tetszik, viszont ezt sehol se tudtam itthon fellelni.
Talán ennek más az anyagminősége is? -
Studi
veterán
-
válasz
MrChris #48732 üzenetére
A 4K azért kell, mert a GH4 jobb képminőséget produkál 4K-ból visszaméretezett fullhádéval, mint az OoC fullhádé videóval. Ha csak a sima fullhádé kell, akkor meg kár lenne GH4-ért, a sima GH3 sem rosszabb semmivel a sima 1080p felvételeknél. Max a 96fps szuperlassítás veszik el.
-
rbalint88
addikt
válasz
MrChris #48399 üzenetére
Custom WB-vel -nem pixelbuzuláshoz- tökéletes a Pana jpeg is. 14-45 helyett 14-42 II, sokkal kisebb, képminőségileg is egy hajszálnyival jobb és olcsóbban meg lehet lőni a 14-45-nél.
Stabit tekintve egy obiba épített Pana-féle jobb az Oly kéttengelyesénél, főleg teleobival. -
madgie
titán
válasz
MrChris #48399 üzenetére
Sose hittem volna, de pont a szerencsekerék hiányzik az E-M10-ről. Kifejezetten sz@r a négyirányúval lassan pötyögni és ezt csak úgy tudom elkerülni, ha a két fenti tárcsával csinálok mindent (azokkal gyorsan lehet haladni). Sajnos a négyirányú gombok nem működnek úgy, hogy lenyomod, úgy tartod és akkor mondjuk a menün gyorsan megy lefelé... neeem, egyesével kell nyomogatni.
-
p_adam
addikt
válasz
MrChris #48387 üzenetére
Vannak akik ezt használják m43-on egy Metabones m43 Speedbooster-el ami majdnem visszaadja az eredeti lefedést és f1.2 lesz a fényerő csak nincs gyors AF és elég nehéz, ezért videóra használják állványon.
Egyébként meg 14-35mm f2.0 43-os objektív létezik, csak milyen méretben és áron... -
kribe
őstag
válasz
MrChris #48347 üzenetére
Az hogy ezek szerint a fókusztáv mellett a rekeszértéket is szorozni kell-e a crop factorral vagy nem. A videó elég szépen levezeti matematikailag illetve példa képekkel hogy igen, illetve az iso-t is szorozni kell a crop factor négyzetével.
madgie: Azért én sosem mondanám a mft szenzorra hogy rossz, főleg a te képeidet látva...
-
eeXaa
addikt
válasz
MrChris #48347 üzenetére
...az hogy mivel cáfolod meg ami ott elhangzik tételekbe szedve... (kb. 1 óra múlva össze tudom foglani magyarul, ha érdekelne valakit) ...amúgy amit gondwana mond affelé hajlok, hogy lenne értelme, de van ennek a videónak egu folytatása is ahol a cáfolatokra reagál, megnézem ezzel kapcsolatban mond e valamit...
-
andersen10
aktív tag
válasz
MrChris #47809 üzenetére
Főzőcske de okosan?
Mondjuk egy androidos m43 kamera esetén még valóssággá is válhat...
Akku: úgy olvasom, hogy az újabb Pana DMW-BLE10 akku (GF6, GX7) csereszabatos a régebbi DMW-BLE9-el, utóbbi olcsóbban hozzáférhető, minimális kapacitáskülönbség mellett.
20 dolcsis (nagyon remélem) eredeti, négy dolláros utángyártott...Rendelt valaki ilyesmit? Tapasztalat? Köszi.
-
rbalint88
addikt
válasz
MrChris #47619 üzenetére
Én egyrészt eladni akarom, nem árulgatni, másrészt a win-win szitukban hiszek. Korrekt árut, korrekt áron, korrekt embernek. GX1 ára annyi, amennyi, szerintem mondjuk alulértékelt a G5-höz képest, bár most úgy az egész használt piacnak betett kicsit ez a PL5 duplakit akció.
-
-
törölt tag
válasz
MrChris #46972 üzenetére
Még nem tudom mi tetszik, eddig igazából egy esti kocsmázásra vittem el, és ott a helios volt nálam, mint fényerős dolog, de kicsit elkeserített, hogy f2 -f2.8 mellett is állandóan iso6400 en lövöldözte a képeket és csak keveset ért ha variáltam a fénymérést. Így persze kötelezőnek éreztem a rawot.
Egy nappali napos sétáláshoz persze nekem bőven jó az oly jpeg. -
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris #46602 üzenetére
Persze itt mindig szép csillagos az ég, de én tejútra vágyom. Egyszer volt hogy kimentem és egy progival telefonon megnéztem hol van, ISO3200-on látszott talán egy picit, de szabad szemmel egyátalán nem.
Egyszer remélem lesz lehetőségem így látni, de egyelőre beérném kevesebbel is.
-
.mf
veterán
válasz
MrChris #46563 üzenetére
Biztos jó lehet ott is, csak az egy kicsit távoli... saccra ez nekem a legközelebbi és legkönnyebben megközelíthető (25/40 perc az út nappal / éjszaka) hely, ami már elég távol van Bp-től, hogy elég csillagot lehessen látni. Plusz a környékén van még néhány völgyi rét, a környező városoktól és falvaktól hegyekkel takarásban, ha több csillagos, méginkább égboltos, nem pedig tájképes fotót szeretnék. Rövid-expós nagyoncsillagoségboltos-képekhez jobb lenne még távolabbi és sötétebb, de csillagcsóvához már lehet, hogy túl sok lenne belőlük a képen.
Bár ha valaki ismer még jó helyeket, esetleg érdekes tájképpel, tereptárgyakkal, szívesen fogadok még tippeket. Nálam valamikor nemsokára tervben van Vértesszentkereszt, a múltkori meghiúsult Pilisszentlélek is erre lett volna készülés; csak ez már távolabb van egy gyors éjszakai kiruccanástól, valszeg éjszakára ott letáborozós lenne, amit csak hétvégén vagy szabin tudok.
-
theporcupine
tag
válasz
MrChris #46313 üzenetére
Ettől félek én is, hogy lassan használhatatlanná válik. Arra, hogy a neten olvastam másnál is, annyi volt a válasz, hogy neten sok mindent lehet írni. Nem találtam központi elérhetőséget Panához, hogy megkérdezzem, elismerik-e a gyártási hibát. Jelenlegi anyagi helyzetemben kis pénz is számít, de igazán a hozzáállás tette be a kaput. Nagyon rosszul viselem, ha hülyére vesznek. Gondolom, az alkatrész ára nem lehet jelentős, ha csak a gumit cserélik, bár ezzel az a veszély is fennáll, ha másik ugyanolyat raknak bele, hogy újra meghibásodik.
-
Schanyee
senior tag
válasz
MrChris #46215 üzenetére
A hibák egy hama 6 in 1 olvasóban jöttek el. Most pedig a laptopomban szórakozok vele, csak azt nem szoktam használni mert fél óra mire elindul,
asztali gépben meg nincs más olvasó. Vicces azért vettem az olvasót, mert az asztaliban nem volt és a kamerából lassú volt a másolás, erre mindvégig ott volt egy olvasó a monitorban, csak egészen eddig a pillanatig ez nem esett le nekem, pedig a hamát is mindig a monitor usb-jébe dugtam
A lényeg, bad sector teszt lefutott hibátlanul, előtte teljesen telemásoltam, most még egyszer újra telerakom, hátha valamit tudok reprodukálni, ha nem jelentkezik sehogy a hiba, akkor utána visszarakom a hama kártyaolvasóba is egy körre. -
Schanyee
senior tag
válasz
MrChris #46210 üzenetére
Még reménykedem az olvasó hibában, mert tegnap addig jutottam este, hogy hiba nélkül teleírtam a 32 gigás kártyát. Ma próbálom valahogy tovább tesztelni, mert elég furcsa volt az is hogy lassú volt a kártya nagyon, pedig előtte direkt leformáztam azzal a programmal amit még Laca ajánlott a honlapján sd kártyákhoz.
-
-
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris #46088 üzenetére
Mindegy nem kell, ezekbol is kiderult nagyjabol mit tud. Na de mennyiert vetted?
(#46087) gorgo : Nekem csak egy ND16 van, videohoz. Zarido mindig 1\50 25fps miatt, de sokszor ez sem eleg napsutesben csak f6-f8-ra.
De sokszor van az hogy vagy tul sok vagy tul keves amit nem szeretek, de olyan allithato ND ami nem rontja a minoseget (ha letezik ilyen) dragabb mint az egesz fotoscuccom, szoval be kell erni ezzel.
1/30 videohoz meg minek?
Nagy neha hasznalom keves fenynel hogy ne kelljen ISO-t emelni, de ez mar zavaroan mos sokszor.
-
Schanyee
senior tag
válasz
MrChris #45594 üzenetére
Igazából még csak most venném a 14-est, önmagában a 12-32 drága lenne jelenleg. A 9-18-on is gondolkodtam, de az meg pláne drága lenne, plusz este sötét és elég gyakran olyankor tudok csak fotózni. Az majd a jövőben lehet esetleg érdekes. Eddig ránőtt a 20-as a gépemre, de többször is kellett volna annál nagyobb látószög az elmúlt fél évben. A 14-esen meg jelentősen nem bukok akkor se, ha később a 12-32-t veszem, ezért szeretem a használt cuccokat. Szóval most az előtétre sincs még meg a plusz pénz, nyárig az tuti nem is kell, most csak gondolkodtam a lehetőségeken. Meg addig kiderül turista objektívnek melyik tetszik jobban.
Bár amúgy vicces, mert megvan még a kit objektív (14mm), de csak azért, ha majd pár év múlva veszek új vázat, akkor azt oda tudjam adni a régivel a családban valakinek, ne egy fixtől kelljen megváljakEgészen addig zavart az objektív cserélgetés, amíg nem voltak fixeim, azóta sokkal jobban zavar, hogy nagyméretű a zoom.
Ezt szeretem az egészben, hogy annyira képlékeny mikor mire lesz időm, hogy ma nagyon szeretnék ezt vagy azt csinálni/fotózni, de lehet mire eljutok oda, addigra már nem lesz rá lehetőségem. Így ha vennék valamit, az is nagyon képlékeny, én se tudom mit akarok
-
need
addikt
válasz
MrChris #45489 üzenetére
hát sajnos ezt látom én is..és persze lesem állandóan a hirdetéseket mikor mi van..
(azon spekuláltam hogy kint igen jól rá tapintottál a 12-35 és 12-40 hátha olcsóbb lenne) de ahogy látom ott sem valami rózsás a helyzet..
visszatérve a 2 objektívre..csak ezekben gondolkozom..nem régen voltunk a m.társakkal a Trófeába akkor éreztem nagyon a zoom hiányát nagyon rám fért volna..
viszont annyi pénzem nincs hogy vegyek akár egy 12-35 csak úgy hogy a meglévő 2 objektívet eladom..és akkor még pótolni kell hozzá elég szépen..volt nekem kittben zoom annyira szerettem hogy rögtön vettem egy 45/1.8-at és inkább csak azt használtam..sokszor megfordult a fejembe mint pl. a múltkor láttam egy 12-60 4/3 objektívet hogy eladom ezt a 2-őt és megveszem..de az általam nagyra becsültitteni ismerősök lebeszéltek..
-
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris #45431 üzenetére
Van 100Mb hack is, fogalmam sincs miert az a neve mikor nagyon max 45Mb amit el tudsz vele erni. Ezt is akkor mikor szuper reszletes kep van es nagylatot hasznalsz, de ki is fagy. Mikor meg nincs sok reszlet lemegy 15re es okadek kepe lesz. Szar a CBR, nem kell GH1et venni.
Most par honapja kaptam egy beta hacket ami az egyeduli CBR hack es 50Mb a bitrata. Viszont instabil, semmi komolyra nem mernem hasznalni. A srac aki csinalta nem tudta stabilizalni a GH1 limitacioi miatt, olyan dolgokat nem tudott allitani ami GH2n megy. De kb az osszes hack instabil volt amit eddig probaltam, azok is amit ugy reklamoztak hogy nem lehet kinyirni. GH1=banding es instabil hackek. Biztos nem vennek mar.
-
válasz
MrChris #44973 üzenetére
Régen volt DSLR-em (D3000
). Aztán sokat fotózgattam MILC-cel és filmesekkel. A múltkor pedig kezembe nyomott valaki egy D5100-at, hogy csináljak róla pár képet. Amikor belenéztem a keresőbe, teljesen bepánikoltam, hogy én ezzel nem tudok képelni. Azt nem tudtam, hogyan kapok élőképet, a keresőben pedig nem láttam szinte semmit. Nem is emlékszem, hogy voltam képes a D3000 keresőjét használni.
-
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris #44943 üzenetére
Ott a tiszta HDMI és SDI, 60p-t is tud FHD-ban. Jó kis kamera ez, mit kapsz még ennyiért? Még egy FS100 is drágább, lehet jobb a képe de nagyon sok mindenben hátrányban van. Sokan hasonlítgatják a pro videókamerákat DSLR-el meg MILC-el, szerintem nagyon felesleges, teljesen más a kettő, másra való.
Ennyi erővel összehasonlítok valami több milliós kis szenzoros broadcast kamerát meg egy DSLR-t, de hát a DSLR-nek jobb a képe szóval az jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen digitális videókamerát?
- Foxpost
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (1300 / 3800 / 42200 expoval)
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged