Új hozzászólás Aktív témák
-
neevous
tag
válasz
Mercutio_ #44403 üzenetére
Az Oly előtt Pentaxot használtam 6mpixeles Sony CCD-vel és imádtam a színeit, illetve, hogy szépen fokozatosan buktak be rajta az árnyékok.
Ugye a CMOS szenzoroknak teljesen más a karakterisztikája, de az Oly színeivel, árnyékaival kevesebbet melózok. Ez nem azt jelenti, hogy átpöckölöm Vividre és adjad neki, ezzel is elég rendesen utómunkázok, ha kell, de sokkal jobban tetszik ugyanannyi melóval a végeredmény. Ming Thein is ezt írta az Oly és Pana RAW-ok kapcsán, így talán nem érzem magam annyira bénának.
Hogy ne csak a szám járjon, rakok is be egy képet, amit a nettó 25k-s vázammal csináltam.
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #44310 üzenetére
Szóval türelemjáték, én viszont annál éhesebb voltam
Vártam pár percet, hátha valamelyik odarepül, de ezek inkább csak elfelé mentek...
Nem egyszerű élességi síkot tartani, ha az nincs egy mm se, én meg a szélben lengedező virágos-bokor / -fa ágát vizslatom alaposan előrehajolva, nem épp egyensúlyi állapotbanEnnyire instabilan észrevétlenül is mozogtam, nem tudtam ilyen finom mozgást "nyakból fókuszt". Guggolva, térdelve, hasalva már talán, csak nem úgy voltam öltözve. Valószínűleg még rekeszelnem is kellett volna (sokat), hogy egy kicsit nagyobb legyen az élességi tartomány.
De mindegy, tanulságnak jó volt -- amiért mentem, hogy megbizonyosodjak, hogy működik, meg hogy valamelyest képet kapjak, hogy mekkora a nagyítása, mennyire nehéz makrózni, arra pont jó volt.
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #43938 üzenetére
Köszönöm a bókot, de már 30 vagyok, így a Minolta manuális MD, nem pedig az újabb és Sony-val közös AF
Tehát egyrészt ezeket eladni már csak fillérekért lehet, nem is érdemes (annál jobb üvegek).
Másrészt, néha szeretek manuál obikkal is játszani. A m4/3-os focus-by-wire obikkal nem ugyanaz az érzés.
Harmadrészt, m4/3 fronton most épp jól el vagyok látva... EM5, EPL3, 7.5, 12-32, 12-50, 14-42 IIR, 14-140-II, 17 f1.8, 20, 25 f1.4.... Igen, a 45-ös nincs meg. De mivel nem szoktam portrézni, annyira nem is hiányzik. Ha meg kéne valami fix arra a gyútávra, az MD / 50 f2-t használom helyette. -
Marseille199
senior tag
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #43600 üzenetére
"Marseilles" (La Marseillaise egész pontosan) az valami más.
"Előre, ország népe, harcra,
Ma diadal vár, hív hazád!
Ellenünk tört a kény uralma,
Vérben áztatja zászlaját,
Vérben áztatja rút zászlaját.
Halljátok? Már küldi a zsarnok
Vad, bősz ölni kész rab hadát,
Letörnek népet és hazát,
Bosszút állnak ifjon s gyönge lányon.Hajrá, fegyverbe hát!
Ma harcba hív hazád!
Csak jöjj!Csak jöjj!
Öntözze már rút vérük a határt!" -
válasz
Mercutio_ #43426 üzenetére
jó, szóval akkor komolyan gondolod ezt. őszintén? nem érdekel, hogy mit gondol az a józsi, aki a 300e ft-os obit felrakja a 300e ft-os vázra, és aztán nem tud vele mit kezdeni. de itt most nem is róla, hanem rólad volt szó, te hoztad fel azt az egészen elcsavart érvet, miszerint azért nem játszik ez az obi, mert a samsung jpg motorja ilyen meg olyan. nos, lásd be kérlek, hogy ez így marhaság. avagy csak ez tart vissza attól az obitól téged vagy mást innen? vagy kinek a nevében próbálsz érvelni éppen az obi ellen, ha nem magadról van szó? (és miért tennél ilyet?) mindenki inkább magából induljon ki szerintem, arról tud hitelesen nyilatkozni...
"a samsung 16-50/2-2,8 nem jó obi, mert a vázak jpg motorja nem hatékony"
-
-
MC Pite
veterán
válasz
Mercutio_ #43426 üzenetére
+1
Samut sokan sokfelé azért vesznek, mert nagy márka (nemröhög; pl oroszoknál akkora hype lengi körül mint az almás márkát - számomra vicc... őőő fura). Pénze van, de hogy tökölni nem fog hogy képenként rawból csikarjon ki olyan képet amivel elégedett, az tuti.
Vagy simán ha veszi a fáradtságot 1-1 tesz -
HollyBoni
veterán
válasz
Mercutio_ #43272 üzenetére
Azt is nézem, totál mást mutat az összes. Most már úgy vagyok hogy megnézem valamiért az előrejelzést, de inkább lesz*rom és elindulok. Annyiszor volt már hogy előrejelzés miatt mondtam le bringázást, vagy szabadtéri programot, aztán természetesen sütött a nap egész nap.
-
Lassú Víz
addikt
-
válasz
Mercutio_ #43122 üzenetére
igen, az e-m10 sokkal arányosabb ilyen szempontból. ezzel együtt nekem működik a moduláris verzió, a nikon keresője meg egész ügyesen rajzoltnak tűnik. nem derült ki számomra, hogy mekkora képet vetít, de felbontásra azért vf-4/e-m1 kereső, nem e-m10. vaku a nikon v3-on is van.
-
-
need
addikt
válasz
Mercutio_ #43075 üzenetére
ez 1 kurva nagy baklövés.. sajnos nem szabad ekkora nagy szamár hibát véteni..!
a kommentár "fejetlen bárd" a tipikus lám..lám..lám..!
nekem és gondolom ezzel ti is így vagytok unalmas ez 1 kicsit
és úgy látom soha nem lesz vége!
hamarosan nekem is lesz benne részem a haver és a kanyon 550 gépe hogy az a xar kompakt ami nekem van -
lenan
aktív tag
válasz
Mercutio_ #42884 üzenetére
Olcsóbbat semmit, jobbat sem biztos, a 35-ös minőségre kb mint az oly 17 kétszeres áron fél blende mélységélesség előnnyel, az 55-ös mint az oly 25-ös, 2,5 szeres áron, két blende mélységélesség előnnyel,
a 24-70 zeiss egy blende mélységélesség előnnyel 25% ártöbblettel az oly 12-40 hez képest, biztos gyengébb képminőséggel. És még ráadásul a fixekben stabi sincs.
Semmi más gyári af obi nincs, illetve drága adapterrel és lassú af-el minden olcsó-drága eos obit felrakhatsz rá, bumszli adapterrel és gyors fókusszal pedig oly minőségű nem olcsó, de nem is horribilis árú régi minolta af obikat, mint pl. 2/35 1.4/85, 2/100, 2.8/200apo stb. Ezek azért elég jók. -
Schanyee
senior tag
válasz
Mercutio_ #42857 üzenetére
Tajvan. Engem is a kis csomag csábított a gondolatra. De szerintem várok, nyárig nem fog úgyse hiányozni a 12mm, akkor jönnek a turista utak, amire a 20-as nem mindig ideális szűk helyeken. Arról nincs valami információ, hogy a GM1-en kívül fogják e más vázakhoz adni kit-ben?
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #42846 üzenetére
Persze, máshogy néz ki.
Leírni nehezebb, nézd meg őket a four-thirds.org-on. Az I-es azt hiszem már a discontinued termékek között szerepel. -
válasz
Mercutio_ #42739 üzenetére
azért nincs igazad, mert nincs még ultimáté csúcskompakt, a nagyobb szenzoros kompaktok csak most kezdenek felbukkanni. de a beépített evf sem standard még. de ezzel együtt egy x10-et használok egyébként vidáman, és egész nyugodtan megígérhetem neked, ha annyira érett lesz a csúcskompakt téma, mint amilyen most az mft váz kínálat, nemigen láttok engem többet tipródni. ha lenne e-m10 vagy gx7 érettségű cucc kompaktföldjén, nem is érteném a tipródást.
egyébként úgy érzem, erre vagy már egyet sem vagy maximum egy generációt kell várni, mert a g1x m2 már jó, a pletykált nikon p8000 is jól hangzik, a fuji talán nem bír hibázni stb.
de hogy másik példát hozzak: úgy érzem, hogy pont annyira releváns a mostani mft vázkínálaton tipródni, mint amikor valaki a nikon d3s, d4 és d4s között tipródik, vagy épp nézegeti a 24 mp-es szenzorokat, hogy melyiknél szebb a bal alsó pixel zöldje.
-
ezisjo
tag
válasz
Mercutio_ #42604 üzenetére
"Nem meglepő, 14/2.5-ben is nagy a gyártási szórás, hisz egy kitobi."
Azért szerintem ez így nem teljesen egészséges. A mai ISOxxxxxx minőségbiztosításos rendszerben, csúcsmanagementtel vezérelve, Leica-val összeborulva, Japánban gyártva hadd ne kelljen már válogatni, mint a kendermagban.
Nem egy 15 ezer Forintos Guanghzou tartománybeli kiskinai dzsungelben gyártott nevenincsről van szó. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest