- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marseille199
senior tag
válasz
andersen10 #20950 üzenetére
Nem szöszölős fülpiszka és tiszta! (fontos!) szezs. Nekem 5 éve beválik, még sosem volt baj vele
-
válasz
andersen10 #20937 üzenetére
Az le fog jönni. Én infra-módosítás alkalmából nagyon durván összekoszoltam a d5100 szenzorát (ill az őt takaró üveglapot - nyers cmos felszínt egy mai gépben nem találsz). B-re állítottam, expó és 4-5x suvixolás izopropanollal. Azóta szuper
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #20935 üzenetére
Annyira nem unatkozom
-
eeXaa
addikt
válasz
andersen10 #20939 üzenetére
...yup! + G3
-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #20934 üzenetére
Ismerjük, használtam vagy 8 évig, de boros körökben van egy ilyen jelentése, és talán kevesebben szidják mint a szoftvert
-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #20930 üzenetére
-
válasz
andersen10 #20922 üzenetére
Porszem az obi hátsó lencséjén? Olajfolt a szenzoron? (=más obival/obi nélkül is előjön?). Előre be nem jelentett földönkívüli aktivitás/HAARP-sugárzás? Ill. még a blende eregethet olajcseppeket magából (nagyon nem kéne neki...) - ekkor az obi belsejében van a baj.
A hátsó lencsén/szenzoron lévő port/olajfoltot le lehet suvixolni izopropanollal - viszont ha a blende ereszti az olajat, akkor szerviz
Földönkívüli/HAARP-ügyekben nem vagyok illetékes...
-
válasz
andersen10 #20872 üzenetére
A 3 készüléknél 3 teljesen különböző zajszűrési beállítást használt. Így szinte bármilyen végeredményt ki lehet hozni. Ráadásul 3 alapvetően különböző objektívval, különböző rekeszen, különböző megvilágítás mellett.
Ez a teszt egy megérdemel egy
földön fetrengős szmájlit.
-
válasz
andersen10 #20626 üzenetére
Ezerköszi! a 9mm f/5.6 különösen tetszik, a többin van egy icipici lágyulás a széle felé - bár minek nincs
-
válasz
andersen10 #20617 üzenetére
"Na ha nem lesz 5 Nikkorja fél éven belül megeszem a palacsintáimat "
Hjam. 1.4-es sort neki, aztán fél év múlva kiárusítás féláron
(bár még így is sok...)
Más: valaki fentebb írta, hogy van oly 9-18-a. Esetleg kérhetnék pár teljes méretű képet vele? Amit eddig a neten láttam, elég meggyőző volt, jó lenne megúszni a 7-14-et (legfőképpen ennek az árát).
#20620: ez áll ránk felnőttekre is... A párom főnöke (egy finn nő) iszonyatosan net/iphone-függő. Én csak ritkábban látom, de a tünetek egyre durvábbak, már fel se néz a kütyüjéből, csak válaszol vmit, aztán köszönés nélkül, folyton pötyörészve elmegy. Mi lenne vele, ha kivennék a kezéből?
-
válasz
andersen10 #20617 üzenetére
"Le is álltunk vele, nem akarok cybergyereket. Lassan ő lesz a kisebbség a suliban akinek nincs facebook profilja, másodikban..."
- lassan ő lesz a kisebbség a suliban, akinek nem természetes a net? -
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #20557 üzenetére
No, az ahogy utánaolvastam nem volt rossz vétel
a Jamo 38-aim mellé hasonló méret passzolna, csak én sajnos nem vagyok otthon ilyesmiben, így gőzöm nincs mire érdemes rámoccanni, no meg időm sincs nagyon mostanság, az év végi diliházban
-
Tulku
veterán
válasz
andersen10 #20154 üzenetére
Panánál azt kell csinálni, hogy a legrégibb modellt előszedni és azt használni...egy GH1, G1 vagy GF1 tökéletes AF-fel rendelkezik, nagyon jól kezelhető ás bagóért kapható...
Szenzor? Csak GH1-em volt mindig az említett háromból, de szenzorilag nekem nagyon bejön, déixóék is elég erősnek titulálták és valóban az...színei, képi világ áll hozzám a legközelebb a pana mft vonalból...
Tehát biztos jó a GH3 csak legyen aki megveszi...
-
válasz
andersen10 #20153 üzenetére
160e ft bruttó a javasolt végfelhasználói ár.
-
Szulita
tag
válasz
andersen10 #20020 üzenetére
Előre tudom, h az ára nem fog tetszeni
-
k1csi
senior tag
válasz
andersen10 #19933 üzenetére
Tudom, már csináltam ilyet, de mivel ezek elég jól elmennek, nem mindenki vehető rá.
+9.90 EUR DHL+kb. 20 EUR banki utalás költsége ekkora összegnél (fogadó banki költség) ha nem PayPal (ami vevőként ingyen van, de nem az eladónak). -
válasz
andersen10 #19932 üzenetére
az mi az a 215 grammos 100/2,8?
-
k1csi
senior tag
válasz
andersen10 #19924 üzenetére
Sajnos a legtöbb obit nem küldik országon kívülre (amit igen, kicsit drágábban megy), amit linkeltél csak átutalással lehetett fizetni (vagy személyesen elmész érte), nem volt meg a számlája stb.
Viszont tény: 600 EUR alatt már lehet válogatni a makulátlan, szinte teljesen új példányok között.
Persze aki nem bízik az e-bay-ben, lehet annak megéri a személyes átvétel biztonsága a kis felárat. -
jmakk
őstag
válasz
andersen10 #19924 üzenetére
majdnem bele is ugrottam....
Mi van, csak nem jön a következő gyerek? -
jmakk
őstag
válasz
andersen10 #19921 üzenetére
Nálam bebizonyosodott a kanyonos korszakomban, hogy egy ekv. 85-90 körüli fényerős obi kell, mert ez a legjobb a belterünk méretéhez. Innen m4/3-ban egyenes út volt a 45/1.8.
-
jmakk
őstag
válasz
andersen10 #19862 üzenetére
Ez a DOF mizéria is túl van lihegve. Amióta olvastam ezt a cikket a bokeh panoráma módszerről, azóta nem aggódom. Statikus témáról m4/3 szenzoron is gyakorlatilag olyan DOF-os képet lehet a mai technikával csinálni, amilyet csak akarsz.
-
válasz
andersen10 #19862 üzenetére
most el lehet ezen izélgetni napokig, ha ez a cél
, de szerintem érthető volt, hogy mit akartam mondani. de nosza, vedd meg a 12-35-öt 3-400e ft-ért, a dof-ra hivatkozva. a helyzet az, hogy annyiból már megvan egy fx váz is.
-
jmakk
őstag
válasz
andersen10 #19794 üzenetére
és a pincében rekedt varjú hónalját milyen obival kell vaku nélkül képelni?
-
válasz
andersen10 #19794 üzenetére
Ok, nyilván. Illetve használnak KF gépeket is, de ez már annyira nem témája a topicnak, mint Makó reggelijének a jeruzsálemi McDonalds.
#19796: 0.4/10-100-as ZULTRON hiperoptikával, ISO1millión
-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #19766 üzenetére
Jaaa, a drááágaság
nagyon csecse darab, a belekarcolt egyik képkocka pont a 20-asnak felel meg, így nyáron kereső nélküli gépen jól jött, nomeg némi plusz stabilitást is adott az azon keresztüli kukucska
a másik, hogy simán szakadt filmes gépnek nézték a GF1-et vele
Freddy76: Volt itt minden, mint a búcsúban
-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #19750 üzenetére
Dehát ott van a 744-ben
-
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #19746 üzenetére
Melyik része nem tiszta?
-
nord_
veterán
válasz
andersen10 #19719 üzenetére
Amikor megjelent, összelőttük a Nikkor 24-70 2.8-at az 50 F1.4-gyel: azonos rekeszen csúnyán elverte a zúm a fixet élességben, mikrokontrasztban...
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #19723 üzenetére
Haggyámá, most csinálom a koncertképeket, a 70%-a ISO 2000
szerk: ha neked baj van a belinkelt képeddel ,akkor ne a gépben keresd a hibát
-
fattyu
veterán
válasz
azok se.
egy hasonló ketgóriás fix az jobb. pont.
-
Kleroo
veterán
válasz
andersen10 #19723 üzenetére
Akkor az még egész korrektül volt világítva+ugye a sok fehér.
Én sűrűn keveredtem fosványul világított helyre,ahol a D90+70-200/2.8 a kudarc közelében táncolt -
Mr.Csizmás
titán
válasz
szerintem azt lehagyta, hogy abban az árkategóriában. a 14-24 nagyon jó, a képminőségénél csak az ára jobb...
-
stranger28
addikt
válasz
andersen10 #19704 üzenetére
Ráírok, de mit nézzek rajta, hogy esetleg ne csak 1 hétig bírja?
-
Peethy
őstag
válasz
andersen10 #19630 üzenetére
"Oops! You don't have permission to view this page."
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #19499 üzenetére
vmit vmiert... egy ff cucc sose lesz akkora, mint egy mft
cserebe jobb a fogasa, tobb a dedikalt szerv, no meg a nagy szenzor. szvsz ez egy egeszseges lepes, vegulis akkora, mint egy semipro apsc vaz.
-
andersen10
aktív tag
válasz
andersen10 #19598 üzenetére
* Nem ismerem a hivatkozott webshopot, lehet hogy kamu, ezt dobta fel az árgép....
-
julius75
aktív tag
válasz
andersen10 #19598 üzenetére
Mondjuk nem tudom honnan sikerült megállapítani, hogy ez túlzás? Mindegy, ezzel inkább nem foglalkoznék.
Nem kell G3, nem tudom rendesen megfogni. Lehet hogy vicces, de ez van.
viszont még mindig nem értem ezt a 12-50-es dolgot.... -
Mercutio_
félisten
válasz
andersen10 #19501 üzenetére
Jól áll neki az a tok
-
válasz
andersen10 #19532 üzenetére
igazad van... túl olcsó!!!!
-
válasz
andersen10 #19523 üzenetére
norvégia nekünk is listán van egy ideje, bár biztosan hamarabb akarnék izlandra eljutni. de egy skócia 2.0 is foglalkoztat.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
andersen10 #19523 üzenetére
Tirpitz megvót?
-
k1csi
senior tag
válasz
andersen10 #19516 üzenetére
Huh, ez így is nagyon jó ár, de vsz. kamu (vagy hibás). Miért nincs telszám ott?
-
madgie
titán
válasz
Hűűű
-
Tulku
veterán
válasz
Baromi jó képe van...
Persze nem dutyfreeperkettő (
) így marad az x100 (meg mert annyira szeretem...)
De ha most váltanék elgondolkodnék rajta...az biztos -
válasz
andersen10 #19499 üzenetére
+1. Most vasárnap viszik az első kilót, jövő vasárnap ha minden jól megy, további 2-3 kilót. Zsírosabb napokra megtartom fogyókúrareceptnek
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #19481 üzenetére
d600at kell venni
ha rendszer szinten gondolkodom, nem is olyan sokkal dragabb, mint egy em5 + fixek.
-
nord_
veterán
válasz
Nekem Nikonban megvolt a kétharmad (Sigma 30 F1.4, Nikkor 85 F1.8), csak a nagylátó hiányzott. Ami még mindig nincs... bezzeg, aki makrózni akar, annak a korábban meglévő 60 és 105 mellé kiadták a 40-est is. Sőt, hogy szegény szerencsétleneknek ne kelljen túl nagy lukakat átugrálni, beszúrták a 60 és 105 közé a 85-öst is. Négy makróra futja, egy nyamvadt nagylátóra meg nem... Nyikita bekaphassa.
Canon, Sony dettó, egyedül a Pentax csinált egy átlagosnál talán jobb 15 F4-et. Tényleg, miért nem lettem pentaxista? -
válasz
8-16? Van ilyen mft-re?
-
válasz
andersen10 #19434 üzenetére
= oly 12/2, 17/1,8, 45/1,8
-
válasz
andersen10 #19414 üzenetére
#19416: Van 4/3-adra fix 100-as obi?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
andersen10 #19414 üzenetére
az öreg 4/3-os 100-asra gondolsz?
-
jmakk
őstag
válasz
andersen10 #19402 üzenetére
De mondjuk már annak is örülnék, ha legalább külön témakiírásban indulnának a hazai és a nem hazai képek.
Sőt attól még lehet valaki a magyar év természetfotósa, hogy a ne itthon képei nyernek, mert attól még magyar az illető. De az Év természetfotója legyen már legalább az itthon készített képek közül kiválasztva. -
madgie
titán
válasz
andersen10 #19391 üzenetére
Van egy pár nagyon jó kép, de néhány olyan is, amitől bármelyik képmegosztón különbeket találni nap, mint nap.
-
válasz
andersen10 #19364 üzenetére
Fénygyenge (csillagos éghez is kéne), ill zoomra nemigen van szükségem.
#19365: Naja, inkább tervezzenek mft-re egyet, harmada súlyból és fele méretből.
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #19354 üzenetére
Máskor nekem is teper, csak most vacakolt valamiért... reboot után is.
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #19346 üzenetére
Juteszembe Lightroom, ma formában volt: i7-2600 és 16 giga ram mellett nem volt hajlandó real time-ban csúszkázni, sőt, már az kurzor laggolt.
Szerk: tán az, négy pont valamennyi. 64 bit, mindig azt rakom fel.
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #19297 üzenetére
Ja, megjött. Szokásos téma, lőttem vele vagy négyet oszt ment a szekrénybe
-
válasz
andersen10 #19254 üzenetére
Így van, főleg, h a 7k szenzora 2010-es, a g3 -de főleg az OMD jóval frissebb. Most gondolom megint jön egy 3-4 év állóvíz a következő lépcsőfok előtt (vmi újfajta foveon mft?), az omd szenzor újra-és-újarahasznosításával.
-
válasz
andersen10 #19231 üzenetére
Akkor marad az árgép nézegetése. Ahogy nézem, a legjobb árgépes és a mintaboltos árak között sokszor 10% is van, ezért nem mindig éri meg mintabolt-specifikus kuponokkal foglalkozni.
pl: pl3 szet szállítással árgép 110eFt
- uez a mintaboltból 130eFt
pl5 duplazoom: Árgép 250eFt, mintabolt 270eFt -
Mr.Csizmás
titán
válasz
andersen10 #19231 üzenetére
azért reméljük, hogy karácsonyra kihoznak valamit. jó lenne egy %-osan csípett áron venni 60ast.
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #19144 üzenetére
Első dolgom a segédfényt kilőni minden gépen, Panánál konkrétan tényleg semmi szükség rá, hacsak nem vaksötétben akarsz homogén fehér A4-es lapot fotózni
-
Gondwana
addikt
válasz
andersen10 #19144 üzenetére
_Annak_ a segèdfènynek csak PDAF-nél van értelme, m4/3 CDAF-je làthatò fényt igényel és nem elèg neki a kivetìtett csìkminta.
Szerk.: ja, és az R: én màr LX3-mal is hasznàltam remote FL36r-t, annyi, hogy manuàlisan kell bezongoràzni, hogy mekkoràt csattanjon, de kötelezően GN18 alatt, mert a mérő pre-flash màr fèlig kiürìti a kondenzàtoràt.
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #19117 üzenetére
Tudom, milyen a homlokra, szemgödörre támasztani a gépet
-
válasz
andersen10 #19104 üzenetére
böhöm. az sb-400 már kompaktabb. főleg egy g3-on böhöm. ne mondd nekem, hogy nem duplázza meg a váz méretét, mert de.
-
Kleroo
veterán
válasz
andersen10 #19088 üzenetére
Szerintem nem igazán hasonlítható a kettő.
De ügyes vagy ezekkel a záridőkkel(#19091) Mercutio_ :Egyetértek
,kompakthoz mérten ennyi az előny,De én azért inkább javasolnék egy tükröst,ami nem sokkal nagyobb és van fogás rajta. De ezt csak azért mondom,mert annyiszor hallottam már,hogy a MILC szuperkicsi,és bárhol elfér. Ez egy G3+45-200-ról nem elmondható. Kisebb táska kell neki egy kicsit,de ugyanolyan szintű "nyűg". De ezt az offolást be is fejezem, elnyerte a tetszésem a rendszer,csak ezt a nézetemet muszáj volt kiadnom.
(#19094) Tulku : Egy szóval sem mondtam,hogy szar a videó,csak találtam 1-2 problémát,de azt is írtam,hogy nagyon-nagyon sokat vártam tőle. Nagyon jó videót csinál. Pontos típus nincs. Attól függ mikor veszem.
Köszönöm a garanciás ügyet. Ha meg kell bontanom,akkor majd tiszteletemet teszem egy Pana "szalonban". -
válasz
andersen10 #19093 üzenetére
gondolom tokina alapú, de időjárásálló, pentax bevonatokkal bír (fontos, miután a tokina a flare-király), valamint pentax af-fel. optikailag meg a tokinával sem volt gond.
a g3-ról meg azt írtad, hogy egy (nem kicsi) fl-36-tal stabil... hát, elég fura megoldás a milc-re voksolni, mondván, hogy könnyű és kicsi, majd rátenni egy böhöm vakut.
-
válasz
andersen10 #19088 üzenetére
hát azért homlok-voodoo és egyebek nélkül össze sem lehet hasonlítani a stabilitását egy dslr-nek egy ilyen kis vázzal. inkább mondjuk azt, hogy cserébe a dslr-hez kell egy 3 kilós állvány, míg ezekhez a kis izékhez elég egy profi <1 kilós. ez amúgy önmagában elég érv a milc mellett.
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #19059 üzenetére
ugy a fixek altalaban - azt hittem eppen no a felbontasa az apschez kepest.
-
Tulku
veterán
válasz
andersen10 #19073 üzenetére
Ápgrédeld 5-ösre...
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #19046 üzenetére
koszi - es hogy valtozik ez, ha ff vazon hasznalod?
-
Marseille199
senior tag
válasz
andersen10 #18965 üzenetére
Azt hiszem, az az utódja. Af, meg ilyesmik. Ez tisztán távmérős, korrekt kis masina. Van kettőm is, csak az egyiknek lusta a fénymérője. Kell neki egy műszerész, aztán lehet eladom. Ha érdekel
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #18888 üzenetére
nekem is ott tetszett a legjobban a teljesitmenye, latszik, hogy nagy dinaimkatartalek van benne, es valszeg zajmentes is (ez a sotet reszeken derulne ki). a kinti kepeknel kicsit furak a szinek. nem tudom, hogy mi rajta a furcsa, de vmi nem termeszetes.
-
Marseille199
senior tag
válasz
andersen10 #18890 üzenetére
Csak voltam. Elfelejtettem befizetni, aztán rájöttem, hogy amúgy is elhanyagoltan. Majd ha lesz értelme, újra váltok. A tesztért most nem fogok
-
fattyu
veterán
válasz
andersen10 #18890 üzenetére
nem ő korlátoz. fullméret csak fizetős accal van.
-
Marseille199
senior tag
válasz
andersen10 #18888 üzenetére
Nem fullméretben vannak fent?
-
jmakk
őstag
válasz
andersen10 #18793 üzenetére
Múzeum of Modern Art.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
andersen10 #18791 üzenetére
fenti kombó múzeumozni is bestof, egész nap lengetni, odatartani, fej fölé emelni, etc.
egy DSLR-t kb. félúton dobtam volna ki a merci múzeum tornyából -
Mr.Csizmás
titán
válasz
andersen10 #18777 üzenetére
remélem EM6 + 12-60 mft
-
válasz
andersen10 #18752 üzenetére
Teleobis madarászás/mókusászás erdőben. Ugye teleobiknál nemigen játszik az f/1.8 (köszi, nem kérek a 2/200-as nikkorból
) max az f/4-5.6. Itt meg a d7k eléggé határeset volt ISO4000-en, ezt a szintet szeretném hozni.
Amúgy annyira nem csúcstechnika már ez, okés, az mft-n az, de APS-c-n a nex-ek és az 1-2éves DSLR vázak (D5100) megbírkóznak az iso6400-al is. Átállásnál szeretne minél kevesebb dologról lemondani az ember
(pár oldallal korábban írtam, h d7k-ról váltok)
-
fattyu
veterán
válasz
andersen10 #18752 üzenetére
( kinek hogy ) de spec nálam a 6400 még játszik 1.4el...
-
Marseille199
senior tag
válasz
andersen10 #18653 üzenetére
vacsi új
-
Marseille199
senior tag
válasz
andersen10 #18413 üzenetére
Ááá, nekem alapszabály, hogy próbálok nem vágni
-
Tulku
veterán
válasz
andersen10 #18400 üzenetére
Várta...előre komponált...kell az ilyen az ütköztetésekhez, alcímekhez, felütésekhez...
Ettől függetlenül profi...ez a szakmája...
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #18399 üzenetére
Vázfüggő is a dolog, a normális, részben fém építésű házaknak általában markánsabb, kicsit csattogósabb a zárhangja, mint a plasztikfantasztikoknak.
A PL2-nél akkor pislogtam, mikor először próbáltam éjszaka használni és elkezdett a stabi hosszabb zaridőknél zümmögni
-
andersen10
aktív tag
válasz
andersen10 #18389 üzenetére
Elhamarkodott volt a kijelentésem, valójában nem hangosabb az Oly Pen mint a Pana, hanem mélyebb a zárhang és talán hosszabb, ezért tűnt zavaróbbnak. Viszont bekapcsoláskor a Pen valóban hangosat kattan, még bele is rázkódik a kis teste
a Pana alig hallható, "finomabb műszenek" tűnik fülre.
Persze mindez relatív, össze sem mérhető egy alsókategóriás DSLR csillapítatlan tükörcsapódáshangjával...
-
válasz
andersen10 #18389 üzenetére
Jesszus, és még én akartam pm1-et venni...
Apropó, a leica nem akar mft vázat gyártani? Mondjuk leica árakon nem mintha érdekelne...
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #18384 üzenetére
engem inkabb az lep meg a tesztbol, hogy a pl2 is felette teljesit valahol
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #18327 üzenetére
sajna nem ugy araztak
inkabb a fuji xe1 meg a nex6. mindket vaz legalabb annyira tetszik, mint az em5, csak hat az obik... vagy draga, vagy nincs
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #18320 üzenetére
Ha úgy tartja az árát, mint az E-P/E-PL széria mostanában, akkor kivárjuk szépen, míg ötvenezerért utánam dobják
-
madgie
titán
válasz
andersen10 #18316 üzenetére
Simán odatolom 3200-ra is a G3-at
-
válasz
andersen10 #18316 üzenetére
RAW konverter kérdése is. Sima lájtrumos importálás után az én gx1-es képeim is használhatónak tűnnek 1600-ig, de ha irfanview-ban nyitom meg, akkor betekintést kapoh a hamgyák háborúja 2.0-ba...
-
arn
félisten
válasz
andersen10 #18279 üzenetére
koszi a velemenyeket
minden velemenyt meghallgatok, mert nagyon uj nekem az egesz (ket alkalom). elsosorban amugy a fenyek erdekelnek, sajnos pillanatkepbol nehez osszehozni hogy minen klappoljon. az arc fontossagara mar az elozo sorozatnal ir rajottem, ujracsinaltam az egeszet - tenyleg semmit sem er az egesz, ha az arc a lenyeg, es az nem latszik. a tonusokat ennek megfeleloen allitom be, a tobbi csak utana jon. neha szerintem eleg sejtetni a konturokat, a tobbit pedig a nezo latasa kiegesziti. hogy ez mennyire sikerul, az mas kerdes
a keped tetszik, nagyon szepek rajta a fenyek, egy dolog nem jon be rajta: a hatter elvonja az eloterrol a figyelmet, egy sotet hatter elott egyertelmubb lenne a kep temaja.
(#18281) gorgo: az en saram, nem a picasae - 16 bites tifbe mentettem eloszor, es azt dolgoztam fel lightroomban. mire lennel kivancsi? e-pl2 a vaz, 45os obi, kiveve a ket tavolabbi, az 20as
egyszer orulnek, ha ilyen technikaval megmondhatnam, hogy milyen fenyeket szeretnek, vilagositashoz egyaltalan nem ertek (max termekfotoknal).
(#18282) tozso76: mi lesz helyette?
-
gorgo
őstag
válasz
andersen10 #18279 üzenetére
Khm, csakhogy itt a világosítást nem ő végezte, hanem a világosító!!! (izé, ha meg ő a világosító,akkor hogy ér rá fotózni?) Szóval hozott anyagból dolgozott és szerintem jól dolgozott. Kár hogy a nyomorult Picasa kiirtja az exif-et...
Ellenben az általad készített kép nagyon úgy tűnik, hogy LR-ben lett "megvilágítva", és érezhetően művi. Bár nem rossz! -
madgie
titán
válasz
andersen10 #18222 üzenetére
Jaja, ezekkel volt nyűg. A Canonnal (40D) nem is konstans volt a dolog, a Camera Kft-nél kötött ki egy teljes kalibrálásra.
-
gorgo
őstag
válasz
andersen10 #18186 üzenetére
Azon kevés tulajok valamelyike beszámolhatna, hogy mi a helyzet az OMD esetében pontosság tekintetében. Plíz ne kíméljetek!
-
Tulku
veterán
válasz
andersen10 #18186 üzenetére
Nekem a pl1-ben nem a gyorsaság, hanem a pontatlanság volt a problémám...tárgyfotónál 20-assal állványról 10-ből 3-5 sikertelenség után ment a levesbe...pana ebből a szempontból király (és persze a fuji is, de ez nem fórumtéma...)
-
gorgo
őstag
válasz
andersen10 #18154 üzenetére
Egész tűrhető az a 9-18, nekem egyetlen "bajom" van vele csak. Kár, hogy az a 90° látószög átlós, mert így épületeknél mindig az a pár fok hiányzik, ami ahhoz kéne, hogy befogjon egy derékszöget...
Kíváncsi lennék, hogy esetleg GH2 multiaspin 9:16 mellett megvan-e a 90 fok vízszintes látószög... Valakinek tapasztalat??
Meg persze vannak egyéb dolgai is, de ettől egész jól használható. Bár azért lehet, hogyha behülyülök és látok egy 7-14 Lumixot 250 körül, akkor lecserélem arra. -
arn
félisten
válasz
andersen10 #18154 üzenetére
allatkertbe tuti vmi telet vinnek
esetemben 14-150.
a 9-18on en is gondolkodtam, mint "altalanos" zoomon kirandulaskor, kiegeszitve a 20as es a 45os fixszel. lehet nem ezekkel lehetne megorokiteni mindent, "dokumentalni" az egeszet, de hogy a megmarado kepek izgalmasabbak es jobbak lennenek, abban is biztos vagyok. a turazoom is hiaba rugalmas, ha a vegen tobb kepet hagyok meg a 20as fixtol. nagyon odavoltam a nagylato fixert, mert nem gondoltam, hogy belterben is jol hasznalhato az ekv 35 koruli, igy ellennek a 9-18 fenyerejevel, mert vesz eseten belelog mar a hagyomanyos zoom tartomanyba.
asszem a 14-45 is megy eladasra. titkon azt remeltem tole, hogy kapok vmit a fixek kepminosegebol es a zoom rugalmassagabol, ehelyett inkabb kaptam vmit a turaobi kepminosegebol, es a fixek rugalmatlansagabol. nem rossz obi, csak a 20assal a 14-150 sokkal jobban hasznalhato paros. nagyon jo a 20assal flangalni, de azert jo erzes, ha vmit nem tudok vele megoldani, akkor ott van egy nagy atfogas. a fenyeros ekv 35 mellett okafogyotta valt egy normal (14-35, 14-45 etc) zoom, tobbnyire ugyis lustasagbol tekergeti az ember, es gyakran eszre se veszem, hogy a zoomnal is a 35mm kornyeki beallitasra tekerek osztonosen. egy ekv 120-150ig meno gumiobi mar erdekesebb lenne - jobb kepminoseggel tarsitva - mint a 14-150. vmit vmiert.
most mar rendszer szinten is igy nezem a felhozatalt (ekv ertekeken szamolva):
1. 35mm <f1.8 fix
2. altalanos zoom, min 120-150mmig
3. fenyeros portre ~85-90
4. ? nagylato zoomazt hiszem ennyivel le tudnam fedni a mostani erdeklodesi kort
meg mielott kiadok sok penzt egy mft vazert, majd azert vegigscannelem a konkurens felhozatalt (fuji foleg), hogy mennyibol lehetne hasonlo parkot kihozni.
-
válasz
andersen10 #18102 üzenetére
Ha tényleg halszem-zoom, akkor nem sok értelme van SzVSz... Rendes nagylátónak viszont tutijó lenne a 8-20 gyutávtartomány.
-
|AP|
veterán
válasz
andersen10 #18102 üzenetére
minden hírben bízok ami esetleg olcsóbbá tenné a 9-18-at
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest