Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz andersen10 #18154 üzenetére

    allatkertbe tuti vmi telet vinnek :) esetemben 14-150.

    a 9-18on en is gondolkodtam, mint "altalanos" zoomon kirandulaskor, kiegeszitve a 20as es a 45os fixszel. lehet nem ezekkel lehetne megorokiteni mindent, "dokumentalni" az egeszet, de hogy a megmarado kepek izgalmasabbak es jobbak lennenek, abban is biztos vagyok. a turazoom is hiaba rugalmas, ha a vegen tobb kepet hagyok meg a 20as fixtol. nagyon odavoltam a nagylato fixert, mert nem gondoltam, hogy belterben is jol hasznalhato az ekv 35 koruli, igy ellennek a 9-18 fenyerejevel, mert vesz eseten belelog mar a hagyomanyos zoom tartomanyba.

    asszem a 14-45 is megy eladasra. titkon azt remeltem tole, hogy kapok vmit a fixek kepminosegebol es a zoom rugalmassagabol, ehelyett inkabb kaptam vmit a turaobi kepminosegebol, es a fixek rugalmatlansagabol. nem rossz obi, csak a 20assal a 14-150 sokkal jobban hasznalhato paros. nagyon jo a 20assal flangalni, de azert jo erzes, ha vmit nem tudok vele megoldani, akkor ott van egy nagy atfogas. a fenyeros ekv 35 mellett okafogyotta valt egy normal (14-35, 14-45 etc) zoom, tobbnyire ugyis lustasagbol tekergeti az ember, es gyakran eszre se veszem, hogy a zoomnal is a 35mm kornyeki beallitasra tekerek osztonosen. egy ekv 120-150ig meno gumiobi mar erdekesebb lenne - jobb kepminoseggel tarsitva - mint a 14-150. vmit vmiert.

    most mar rendszer szinten is igy nezem a felhozatalt (ekv ertekeken szamolva):

    1. 35mm <f1.8 fix
    2. altalanos zoom, min 120-150mmig
    3. fenyeros portre ~85-90
    4. ? nagylato zoom

    azt hiszem ennyivel le tudnam fedni a mostani erdeklodesi kort :) meg mielott kiadok sok penzt egy mft vazert, majd azert vegigscannelem a konkurens felhozatalt (fuji foleg), hogy mennyibol lehetne hasonlo parkot kihozni.

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák