- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz
rbalint88 #59190 üzenetére
Sony RX1
(#59189) feeder42
Mennyit szánsz rá, és miért gond a cserélhetőség? Nézd meg jjeahh portréit. 25 ezres váz + 5 ezres objektív. Igen, nincs autofókusz, nincs kereső, 12 Mp és mai szenzorokhoz képest hamar zajosodik.
Ebben a rendszerben Oly E-PL5 dupla kit 109 + 45 f1.8 60 ezer a mintaboltban. Nincs olcsóbb alternatíva az elmosott háttérre, hacsak nem éred be a 45-ös obival 70-ért + használt E-PL5-tel kb. 45-ért. -
.mf
veterán
válasz
rbalint88 #58930 üzenetére
Télen fő attrakció nyilván a Sarki fény, plusz lehet mindenféle téli sportot űzni; város szélén van egy gondolás felvonó, ugyan csak 462 a hegycsúcs, de kiváló a kilátás és lefelé síelni is lehet. Nyáron meg az éjféli Nap, a fjordok, az alul zöldellő, felül havas csúcsok, és a túraútvonalak a környező hegyeken.
Érdekes hely, érdekes épületekkel a hangulatos hagyományos vörös faházaktól a modern acél-beton-üveg irodaházakig; hó és jég és szigetes-fjordos, kikötővel; helyiek nyugisak, lazák. Bár a város sziget, de nem olyan, mint nálunk: ez egy víz által körbevett hegy. Van néhány alagút a hegy és a város alatt, de jó hosszúak, sőt, az alagutakban még körforgalmak is vannakCsupa lejtő, néhány út olyan meredek, hogy nyáron szárazon is kétszer lecsekkolnám, mielőtt nekimennék; itt meg még hó és jég is van bőven, az utakon is, s tök lazán közlekednek sima első-, vagy hátsókerekes kocsikkal, de bringával is. Persze mindenen szöges gumik vannak. Meg amit posztoltam is fb-on: épp filmfesztivál van, főtéren kivetítő és fedetlen lelátó, és megy a kültéri mozi... ülés gyanánt ránézésre takarós babzsák-féleség van.
Na meg, most az előbb 11-től f1-ig napkelte-mente voltA Nap ugyan pont nem jött fel, de a fények megvoltak.
-
MrChris
nagyúr
válasz
rbalint88 #58246 üzenetére
Azért ne, túlozzunk már! Optikai stabi már igencsak régóta van, nem hinném hogy ez a váz számítási kapacitását komolyan terhelné. Sőt, az optikai stabinál lényegtelen a képtartalom, hogy olyan nagy számítást igényelne. Filmnél, DSLR-nél akkor nem is létezne
Valszeg tehetetlenséget és elmozdulást mér, ahhoz képest mozgatja a korrekciós lencsét. Már a 90-es években megjelent az ois amiko a mai processzorok ezredét se tudták a kor cpu-i. Van egy gyanúm, hogy az optikai stabi szinte minden tevékenységet az obi végzi. Ez nem lehet akadálya az ibiszel együtt való használatra.
-
-
|AP|
veterán
válasz
rbalint88 #57985 üzenetére
ugyanezeket a köröket futottam meg fejben (+az EM10). És igen, lehet az utolsó verzió lesz
madgie: hát igen, ezt még nem próbáltam. A próbahéten kiderül mennyire esik kézre az Oly (fizikailag és menürendszerileg is). Az "egyszerre két gép" verzió viszont a legkevésbé reális. A GM1 tényleg csak akkor megy, ha nagyon beleszerelmesedek az EM10-be, akkor viszont mennie kell (sajnos a 12-32-vel együtt valószínűleg)
jjeahh: na igen, de itt most sajnos se hó, se hegyek, se fotogén, csinos lánytesó, csak gusztustalan hideg. Ezért is volt ennyi időm gondolkodni... vagy marad a tárgyfotó a lakásban
-
Studi
veterán
válasz
rbalint88 #56623 üzenetére
Az Olynál épp ezzel szívtam, nem találtam hirtelen a menüben, hogy hol kéne állítani. Ő a fényviszonyoknak helyesen mutatta a keresőképet, én viszont bele kellett, hogy számoljam még a két stúdióvakut is a expo adatokba. Igen sötét keresőképpel kellett így ügyködnöm.
-
MrChris
nagyúr
válasz
rbalint88 #56592 üzenetére
Az izzószálban egyetértek, az wolfram/halogen überelhetetlen. Viszont van egy talán osram kompakt az előszobában és elfogadható színe van tőle a bútoroknak, két méterre egy led, ikeás, borzalmas. A lambéria szürke színű, alatta a kék ajtó pedig szinte mint az RGB kékje
UV kéknek mondanám.
Tudtommal a CRI érték lenne a fényminőségre nézve mérvadó, számszerű érték. LEDeknél előszeretettel ezt nem/ritkán adják meg mert siralmas lenne. A halogénnek 95, a wolframénak 100 a CRI értéke. Az osram egyik legjobb itthon kapható ledlámpája ami 13e.ft 80 CRI-t produkál, hát menjenek a búsba. A dpreview-n a tesztábrához előszeretettel odaírják a CRI értéket (98%) gondolom nem véletlenül, hogy jelezzék nem kompakt/ledszarral világították meg... -
Mercutio_
félisten
válasz
rbalint88 #55186 üzenetére
Arra az 50-re még pár évet várni kell
Mivel csak a GMx-hez adják - ahogy anno a 20/1.7-et csak a GF1-hez - így a klasszikus kitobinal jóval kevesebb kerül a piacra. Ráadásul a GM vázakra rakható praktikus méretű obi se sok van, így ha el is adja a gazdi mit rak rá helyette? -
.mf
veterán
válasz
rbalint88 #54183 üzenetére
Nem. Egyetlen ilyet írtam, refurb-használt 600 EUR-ért, és azt is írtam, hogy a "túl szép, hogy igaz legyen" mutatóm kiakadt; természetesen azóta teljesen el is tűnt.
A7 váz új ára ~1000 GBP / 1200 EUR. Majd ha a következő generáció kijött, talán...Szvsz: az A7S-nek csak magas ISO-n jön elő az előnye. Pl. a linkelt dpr-összehasonlításban a 12 Mpx-re normalizált képeknél ISO 6400 fölött, míg 3200 és alatta mintha az A7R lenne tisztább. 12800 és felette számomra már amúgy is zajosabb a kép, mint szeretném.
-
Gondwana
addikt
válasz
rbalint88 #54135 üzenetére
(Főnököm inkább megvette volna kilóra az őzhúst, többe volt a Škoda elejét lecserélni, ráadásul a dögöt se bírta elvinni, mert tele volt épp a csomagtartója és még tanúk is voltak)
Szerk.: hogy ON is legyek valamivel...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88 #54021 üzenetére
nálunk az e-m5 sokkal jobban tartja az árát, mint az x-e1, szal az már túl drága nekem, + fórumos vélemények, tesztek szerint a kereső jobb, viszont manuálozni kevésbé jó, mivel nem "rajzolja ki" úgy az élességet.
ha már kereső: a g3 esetében ettől félek a legjobban, a gx1-et volt alkalmam alaposan kipróbálni, jó kis gép, de a kijelzőjét gyűlölöm, elveszi a kedvemet a fotózástól meg mindentőlha a kereső is ilyen akkor az gáz lenne...a legnagyobb gondom a kopottsága, halovány, élettelen gyenge a képe, az e-p1-en manuálozni szvsz sokkal könnyebb, nem kell hunyorítani, hogy hol az élesség, gx1-en a kijelző beltéren kb. olyan képet ad, mint az e-p1 napsütésben
-
MC Pite
veterán
válasz
rbalint88 #53598 üzenetére
Nem rossz... De... ma a Schneebergen több géppel is fotóztam, és kollégával (aki erőssen szemez az LX-el) megvitattuk hogy az adott szitukban (nem elég[gé jó] fények) hétrét görnyedhet az ember a rawok fölött mire nagyjából jó lesz.
Túrára vinné első sorban, ahol vagy kevés/sz.r fény van, vagy tűző napsütés, és korábban nála járt g3-al nem volt kibékülve ilyen felhasználásnál, maradt az ixusánál.
Én kicsit csalódtam az utóbbi pana gépek után az lx eredményében, várok még 1.1-es teszteket is. -
vendingo
veterán
válasz
rbalint88 #53034 üzenetére
Imádom az aztrofotókat!
18000x18000 -
MrChris
nagyúr
válasz
rbalint88 #52722 üzenetére
nem létkérdés, csak ha olyan lett volna a 2-es változat hangja sebessége, mint a 14-es, akkor elgondolkodtam volna a cserén. Amúgy nincs bajom vele, mert kiváló a képe és szinte csak az van a gépen. Igaz nincs is más csak régi manuál.
Alulra kéne valami, a 12-32 ára lassan gyűrűzik le és szinte csak ebayről beszerezhető, főként a fekete, ami még ott is ritka. Természetesen eu-n belül. Mostanában eltüntek a 40e-es 14-esek.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88 #51969 üzenetére
valamit kéne már tenni, de nálunk a törvény tiltja a kilövést, megmérgezést, bármi ilyesmit...sőt akkor sem lövik ki állítólag, ha széttép egy embert, mostanában többször volt rá példa...viszont ha megeszi a birkádat reggelire, akkor jelented vagy mi és kilövik, ezt nem értem
-
-
|AP|
veterán
-
Schanyee
senior tag
válasz
rbalint88 #49614 üzenetére
Néztem azt is, meg fogtam is már, csak nem engedték bekapcsolni, amit sajnálok nagyon, mert fogásra tetszett. Viszont jelenleg az nekem sok anyagilag, még használtan, objektív nélkül is, nyáron első a nyaralás, utána jön csak a hobbi. Az EP5 is akkor játszik csak(150 körül), ha el tudom adni a G3-mat mondjuk a 14-42-vel, azt úgyse használtam már 1 éve kb, csak azért tartom, mert családon belül lenne vevő valszeg és neki meg a zoom kell
-
Schanyee
senior tag
válasz
rbalint88 #49607 üzenetére
Nekem g3 van, csak manuális lencsékhez használom az evf-et, pedig jó az nagyon. Nekem ez az első komolyabb gépem, előtte nem volt 2 hétnél hosszabb kapcsolatom tükörreflexes vázzal, így nem is szoktam hozzá. Még tűző napsütésben se használom az evf-et. Szóval nálam ez nem számít.
-
Schanyee
senior tag
válasz
rbalint88 #49603 üzenetére
A pen most olcsóbban kijönne újan, mint a gx7 használtan. Igazából nekem is kb álom váz, egyetlen dologba tudok csak belekötni olyanba, amit használnék is, hogy a kijelzője nem teljesen felhajtható, mint az epl5-nél. Nem szabad internet közelébe kerüljek, mert mindig előjön, hogy ez meg az de jó lenne
pedig a g3-nál is messze nem a gép a szűk keresztmetszet.
Szerk.: evf engem nem izgat annyira, ha van focus peaking.
-
válasz
rbalint88 #49326 üzenetére
a portrémarkolat szerintem a userek 99,99%-ának tök fölösleges. nekem is csak a sima markolat kéne az e-m5-höz, a portrét biztosan nem használnám. amit az e-m10 marcsájáról írsz, logikus, de ezt azért mindenkinek ki kell próbálnia a saját kezében. egy dolog ugyanis, hogy maga az exponálás picit nehezebbé válik vele, a fogása viszont javul, és azért főleg fogod és mellesleg néha exponálsz. de elhiszem, hogy nem olyan jó, a saját tapasztalataim szerint nekem ezzel együtt is működne.
-
madgie
titán
válasz
rbalint88 #49308 üzenetére
Köszönöm szépen, ámulok és bámulok, 100%-ig benne van ebben a kisfilmben (mert ez nem csak egy startrails videó, ez szerintem kisfilm) minden, ami miatt szeretem a műfajt. Nem tudom jobban leírni, ez nekem a Zen, a nyugalom, együtt lélegzem a természettel, lelassulok, meg egyéb nyálas f@szságok.
Imádom, na.
Tényleg kösz, hogy megmutattad ezt, megy a könyvjelzőbe, fészre, mindenfelé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- DOOM - The Dark Ages
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- BestBuy ruhás topik
- Bluetooth hangszórók
- Formula-1
- Medence topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest