Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz |AP| #54601 üzenetére

Sejtem milyen lehet az állványod... Nekem ennek egy sokkal kisebb verziója van, ami összecsukva 22 cm nyitva meg 5x, asszem 2.5k vagy 3k-ért vettem. Kicsinek nagyon kicsi és könnyű, ez tényleg a zsebberakós, vészhelyzet esetére semminél jobb állvány-pótló, de már ez is elképesztően nyegle, csak könnyű obikat és rövid gyútávokat merek rábízni, azt is csak szélcsendben, és reménykedek, hogy nem csuklik össze a lába. Na de 1 m-esben? :Y

Manfrotto Compact light gömbfeje nem néz ki túl bizalomgerjesztően.
    Action és 6615 tömegben ugyanannyi - kérdés, hogy videózól-e, akkor a Manfi feje praktikusabb.
    Vanguard Nivelo: amikor mini-állványt kerestem egy éve, gondolkoztam ezen (vagy 204-esen, vagy olyan? Mindenesetre akkor még 15k volt) is, bementem megnézni a helyi eDigibe. Volt ott egy rendes srác a fotós részen, konkrétan lebeszélt róla. Azt mondta, hogy hozták már vissza a lábrögzítő mechanikája miatt, és amúgy is egy vékony, könnyű, megingós darab.
    Sirui, Weifeng (Fancier meg egyéb álnevei), Benro, Mefoto, Photomate, stb. nagggyon hasonló kialakítású állványainál nem lepődnék meg, hogy azonos vagy csak 1-2 OEM matricázásai lennének. Minden ugyanott, ugyanolyan csavarok ugyanolyan méretben, a láb rögzítőgyűrűkön ugyanannyi borda...
    Ha jól tudom, a Benro jött ki először ilyennel.

Egy dolgot tennék csak hozzá: nekem egy nagyon erős méretkorlát miatt lett a 6615: ekkorát tudok a motoros fotóstáskává avanzsált tanktáskába még kényelmesen beletenni. Máskülönben az eggyel nagyobb méretet vettem volna / venném, ami 15-20-x cm-rel magasabb (plusz azt hiszem monopoddá alakítható):
    - ehhez eléggé be kell hajolni
    - halszemmel a korlátok még benne vannak a képben

Ha Bp-en vagy, gyere el egyszer meetre, s elviszem magammal. Vagy akár külön is összefuthatunk.

S ha már egész véletlenül szóba került, mikor lesz meet? ;]

Új hozzászólás Aktív témák