Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.vr

őstag

válasz eeXaa #40744 üzenetére

"szivesen meghallgatnék erről egy hosszab eszmefuttatást..."

Linkeltem már korábban egy 2009-es interjúját, abban elég részletesen beszélt erről, most nem idézem be megint a teljes idevágó részt (az első linken bővebben beidéztem az ide kapcsolódó gondolatsort) , de a lényeg hogy itt a 8-10 fps-nél 1-2 _nagyságrenddel_ nagyobb fps-t szeretne, mivel olyan gyors a mozgás hogy így túl sok érdekes dologról marad le a fotós: "Volt alkalmam belekóstolni természetfilmezésbe is, ott high-speed kamerát használtunk, ami 1000 képet csinált másodpercenként. Ott erősödött fel bennem a gyanú, hogy a 8-10 kép/másodperces sebességnél hihetetlen érdekes képekről csúszunk le. Amikor sorozatfotózunk, két egymást követő kép között is nagyon nagy a különbség: ez rossz esetben úgy néz ki, hogy az egyik képen csak a madár csőre van rajta, a másikon meg csak a farka. Vagy minden képen felfelé áll a szárnya, és nem azért, mert vitorlázott, hanem mert minden szárnycsapásra csak egy képkocka jutott" Ő ezt így látja, szerintem ezt nem érdemes megkérdőjelezni. Hogy ebből technikai részről mikor mi fog realizálódni, az pedig egy másik kérdés.

Új hozzászólás Aktív témák