Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Freddy76

addikt

válasz gorgo #28268 üzenetére

Kapnak egy büntit a fogyasztóvédelemtől, amit az irányadó jogszabályok alapján (max. 1,5 havi kereset erejéig) továbbhárítanak arra a feltehetőleg nem túl sokat kereső alkalmazottra, aki az árat tévesen vitte fel. Mert nem az MM-mel tolsz ki, hanem az alkalmazottal.

Én egyszer a Tescoban láttam Glenfiddich whiskey-t nagyon olcsón, vettem kettőt, a pénztárnál kiderült a turpisság. Közöltem, hogy annyiért nem kérem, de addigra be volt ütve. Odajött a műszakvezető kivenni a tételt, magában mormogva lényegében elküldött a picsába, mert mit képzelek, hogy az annyi, és ha nem tudom megfizetni, akkor minek veszem le a polcról. Erre mondtam neki, hogy ácsi, félre volt árazva, és ha akarnám, annyiért el is vihetném. Mire felcsattant, hogy ő személyesen árazta, és ne okoskodjak neki, hanem fizessek és távozzak. Így. Na ekkor kértem meg a feleségemet, hogy menjen vissza, és fotózza le az árat, és kértem egy panaszkönyvet is. A végén elvittem a két üveget kb. 8.000 Ft-tal olcsóbban, a műszakvezetőtől pedig ezt talán levonták.

De amikor legutóbb a Spar-ban volt félreárazva a pelenka (nem röhögni, családi költségvetés jelentős tétele), és elnézést kértek érte, majd mondták, hogy természetesen elvihetem a kiírt áron, otthagytam, mert nem akartam kib.szni senkivel.

A fentiek tükrében az én véleményem: aki megrendelte és elvitte annyiért, nem hibáztatom. Aki az asztalt verve és a fogyasztóvédelemmel fenyegetve vitte el annyiért, vagy aki nem vitte el, de utólag a fogyasztóvédelemhez fordult, nos: remélem lesz az életben olyan, amikor ti hibáztok, és csak annyira fogjátok megszívni, mint az az MM alkalmazott, aki (talán) most megszívta. És én ezt nem gonoszkodásképpen írom, hanem csak pedagógiai célzattal.

Új hozzászólás Aktív témák