Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tulku

    veterán

    válasz nord_ #23966 üzenetére

    Nincs jobb kategória...más, illetve nekem megfelelőbb.
    Nekem kezelhetőségre az LX7 jobb mint az X10 (fókusz állítási lehetőség miatt, amit a legtöbbet használok, a többi nagyjából egyforma, kivéve az optikán lévő fényerőt állító gyűrűt). Ott az optikai kereső használhatatlan, viszont cserébe szépen hátranyúlik, megnehezítve ezáltal az övtáskába csúsztatást. Viszont a manuális optika az x10-nél az egy nagyon jó dolog, de itt egész jól működik a gépi zúmolás, lehet állítani az erősséget. Stabilizátor közel azonos, talán videón LX7-ben erősebb. Képek között nem igazán látok különbséget élességben, mélysége több van a fujinak, meg hát friss a pana még igen tanulnom kell. Videóban nem lehet egy lapon említeni a két gépet, ott inkább a GH1 az ellenfél.
    A 24 mm is nagyon jó dolog (tán most eszmélek miért mantrázza Parci egyre minden kompaktnál) a 90 mm ugyan nem egy távcső, de pont elég arcra, félalakra, esetleg közelebb hozni egy-egy tárgyat.
    LX7-re lehet tenni evf-et (ez fontos szempont volt) és az az 1,4-2,3 lajka nagyon teszi a dolgát, ám ha kell visszaoson és ellaposodik.
    AF sebességre egyformák, legalább is én nem fedeztem fel különbséget, talán videón gyorsabb a pana, fenyképnél, ha nagyon szőrözünk a fuji...persze átlag júzer észre sem veszi.
    Kisebb, sokkal jobban eltehető az LX7, igazi mindenes, semmiben sem hidalok le tőle, de mindenben meg van nálam a 6-8 pont.
    X100 egy fix optikás gép, nem egy sprintrer, de szerintem semmihez sem hasonlítható...rétegmasina. Abban verhetetlen ár-érték arányban...hadd ne írjam le mennyiért kelt el az enyém sok extrával együtt (sok jó fotó véle kedves Hegyimorc!) Én mostanság otthon portrézok ezerrel, erre teljességgel alkalmatlan.
    GH1 pedig nem egy zsebmasina, 14-45-tel arra képes amire az lx7 evf-fel, de a méret különbségek mérvadóak, nálam legalább is. Ettől függetlenül ár-érték arányt figyelembe véve én még mindig egy használt gh1-14-45 kombót ajánlanék mft fronton egy belépőnek...nem fogja megbánni!

    Mivel egyetlen gépet akarok megtűrni otthon, ami az esetek többségében hozza az elvárásokat, ezért esett az LX7-re a választásom, eddig nem bántam meg. Képernyő méretben az iso 1000-1600 közötti fenyképek is igen élvezhetőek, szerintem papírképnek így is tökéletesek (figyelem, nem sanyi hx9v Renoir- Monet festmény szürrealitások, valóban fényképet nézek!)

    Fejlődik ez a technika....

Új hozzászólás Aktív témák