Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    Próbálok erőteljesen kimaradni az itteni vitákból, de az ami az elmúlt pár napba itt az Oly 17 kontra Lumix 20-as körül kialakult attól már komolyan feláll a szőr a hátamon..

    A Lumix 20/1,7 egy bitang jó üveg. Abból amit eddig láttam nekem úgy tűnik nyitott rekeszen nagyobbat karcol például, mint az új Zuiko. De az objektívek és azok viselkedése ennél sokkal összetettebb és ez csak egy tulajdonság a sok közül. Például a durva ellenfényt az Olympus 17/1,8-a egyértelműen jobban kezeli, mint a Pana palacsintája. Ezen felül CA-ban is sokkal jobb a Oly, a Pana 20-as bizony erősen CA-zik és hát ugye a CA is olyan dolog ami erős ellenfényben jobban előjöhet. Ezek összessége okozza azt amit a képeken láttok, a szenzornak ehhez semmi köze.

    Az meg hogy bizonyos teszteken a Lumix 20-as szinte semmi CA-t nem mutat az annak köszönhető, hogy Pana obin a Pana vázak automatikusan korrigálják a CA-t. Ellenben az Olympus vázak ilyet semmilyen obival nem végeznek el automatikusan, így aztán az OM-D se korrigálja a 20/1,7 CA-ját.

Új hozzászólás Aktív témák