Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz schawo #15527 üzenetére

    Akkor kifejtem kicsit bővebben. A jelenlegi DSLR-ekben alapvetően 2 dolog hiányzik a gyors kontraszt AF-hez. Az egyik a gyors kiolvasásra is képes szenzor, a másik pedig a direkt erre hangolt objektívek.
    No most gyors kiolvasásra képes szenzort DSLR-be tenni szerintem tényleg csak döntés kérdése lenne, ami meg a második pontot, az obikat illeti, azzal se lenne gond nem kell minden obit áttervezni elég lenne azt a 2-3 obit aminek a segge belóg a vázba. Ezek mivel teljesen friss fejlesztések lennének így fejleszthetnék mindjárt erre.

    Amúgy néha van egy olyan érzésem, hogy a CaNikon szándékosan tesz kifejezetten elavultnak számító kontraszt AF-et a DSLR vázaikba. Egy kevésbé tájékozott felhasználó kipróbálja mind a két AF-et és máris igazolva látja a döntése helyességét, hisz a kontraszt AF még mindig szörnyen kompaktosan lassú a PD AF-hez képest.
    Gyakran olvasni olyan Canonos hozzászólást aki nem érti mi lehet jó egy eleve kontraszt AF-re tervezett rendszerben. Aztán ha kicsit utánamész akkor hamar kiderül, hogy a sarkos véleménye onnan fakad, hogy a kontraszt AF-et csak a saját DSLR vázából ismeri, ez alapján ítéli azt meg és fel se merül benne, hogy ez máshol esetleg jobban is működhet. :U

    Tehát ha nagyon rosszindulatú akarok lenni akkor akár azt is mondhatnám, hogy a mai DSLR-ek lassú kontraszt AF-e mögött akár tudatos döntés is lehet. Gondolj csak bele, ha DSLR-ekbe is Panához mérhető kontraszt AF lenne még a végén pár szerencsétlen 1000D tulaj elgondolkozna rajta, hogy akkor mi a fenének van egyáltalán a gépben az a fránya tükör? A kis szutyok kereső, a pontatlan AF, vagy a nagy obik miatt?? Ezt pedig gondolom nem akarják. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák