- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Krisz79 #170928 üzenetére
Nem egyszerű. Hirtelen 40-ig 2 telefont találtam. Az egyik 2gb ramos Android go-s Moto E20: [link] a másik 3gb ramos Realme c21: [link] Alap okostelefonként mindkettő elketyeg.
Készülékcsere programhoz nincs egy olyan 3g-s telefonod, amit belehetne számítani? Bár már 9-től a 2gsek is játszanak, ha még van keret.
-
juuzer
addikt
válasz
Krisz79 #154418 üzenetére
Redmi Note 9 Pro mert nincs annál jobb telefon és mert sz@r a Zamoled.
Viccet félretéve szerintem simán megállja még a helyét az S10 ma is. Esetleg én a jobb akku miatt a Plust venném belőle. Ha nem fontos a videózás. a Huawei P30 Pro is jó választás lehet.
Bár nem mondtad mennyi a keret rá. De én ezeket mondanám. -
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Krisz79 #111775 üzenetére
Én a sima S7-et választottam, az Edge nekem már túl nagy volt, egy kézzel nem lehetett kényelmesen átérni. További okok azok voltak, hogy az Edge lekerekített részén időnként akarva akaratlanul is hozzáértem a kijelzőhöz, valamint a mérete és a lekerekítés miatt nem tudtam rendesen kézben tartani.
Számomra annyi a hátrány az S7-el az Edge verzióhoz képest, hogy az akkuidő valamivel kevesebb, de még így sem sikerült lemeríteni.
Bevallom őszintén, hogy kicsit tartottam tőle, meg úgy egyáltalán a samsungoktól, de nem bántam meg, tényleg jó telefon, ajánlom.
-
vacs
veterán
válasz
Krisz79 #111775 üzenetére
Nekem Nexus 5 után kb egy hétig volt S7 Egde, de nem tudtam megszokni az edge panelt, ezért eladtam és azóta is N5-öt használom (tudom, hogy neked is sokáig volt Nexus 5)!
Én nem tudtam megszokni, hogy oldalt is érzékelt, ha fekvő nézetbe akartam pl videót nézni, akkor nem tudtam rendesen megfogni a telefont, mert mindig hozzáértem a kijelző szélhez, emiatt bezárta a videót, megállította a lejátszást stb... Rettentően idegesített, alig vártam, hogy újra a Nexus 5-öt használhassam, a mai napig imádom (pedig már 3 év 4 hónapja van meg)!
-
lezuvius
őstag
válasz
Krisz79 #89275 üzenetére
Lg g4? Akksiban nemrossz,remek kamera van benne és jó RAM kezelés
Htc M9? Remek minőségi fémház,villámgyors felület és rettentően jó RAM kezelés,BoomSound viszont gyengébb kamera és harmatosabb akksiban
i6? Jó kamera,remek OS de RAM néha kevés lehet
S6 ezekhez képest legjobb SoC-ban (alkalmazás megynyitáskor látszik), kamerában G4-el együtt nyeri a versenyt, akksiban G4 alatt de M9 felett van,valahol i6 körül,rendszersebessége remek de a TW miatt a multitask ezek alatt van, minőségre egy rossz szó sem lehet.Esetleg még jó lehet a Meizu Pro 5 is vagy a Oneplus 2 is ha nem berzengsz a kínai telóktól.
-
BenHans
addikt
válasz
Krisz79 #86809 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom neked mi fontos. Kb értelmetlen leírnom hogy magamnak melyiket választanám...
Amiben előrelépés lenne a Note az az üzemidő, pen, a bővíthetőség, és a nagyobb kijelző. Utóbbi nem mindenkinek pozitívum.
Az S6 mellett pl az Exynos 7420 szól, meg a szebb kinézet, a kompaktabb méret. De ugye itt is kinek mi....
-
galaxys80
veterán
válasz
Krisz79 #86108 üzenetére
Neked kell tudni, hogy elférsz-e 16 Gb-on. Én anno az összes korábbi droidos telefonomon simán elfértem 16 Gb-on, így fel sem merült bennem, hogy ennél nagyobb tárhelyű iPhone-t vegyek.
(#86110) Ryoo
Nos, ahogy az én példám is mutatja ez egyáltalán nem igaz minden esetben. -
Ájvé
veterán
válasz
Krisz79 #84090 üzenetére
Honor 7 az jó, SoC CPU A53-ra lett cserélve, GPU viszont maradt Mali T628MP4, de ez se rossz azért. Kamera is jobb elvileg, készülékház is jobb talán. Jó telefon.
Zola007:
Pedig sokkal jobb lenne, egy év alatt úgy is kiderül ha van valami baja, többi fasorba sincs.
Kamerája is jó.
Stock droidhoz jó az 1GB, de MIUI több memóriát használ, úgyhogy nem árt, ha több van. -
tybsen
addikt
válasz
Krisz79 #81530 üzenetére
Nexus szintű támogatást sajnos felesleges várni nem-nexustól. Nekem is ez a bajom a N5-ömmel, hogy nincs valódi alternatíva
(értsd: lehet, hogy bizonyos dolgokban/specifikációban jobb egy-egy készülék, de támogatásban illetve optimalizációban a nexus verhetetlen). Sokszor bemegyek MM-ba és hasonló helyekre de nincs olyan smooth cucc, mint a nexus szerintem.
Szerk.: és ez elég nagy gond, mert szeretnék egy nagyobb kijelzős, nagyobb akksi, két kártyás eszközt, de nincs igazán semmi, ami nexus színvonalon tudná mindezt (huawei mediapad x2 izgat esetleg, de még nem jelent meg, és hát ugye az sem nexus, illetve nem is támogatott igazán)
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Krisz79 #81488 üzenetére
Nincs más hátra át kell böngészned az adott topik hozzászólásait. Mit mondanak róla a rendszeresen használók. Másrészt a neten is keresgélhetsz: galaxy s6 vs iphone 6
-
Kékes525
félisten
válasz
Krisz79 #81478 üzenetére
S6. A specifikációkat vesd össze: Samsung Galaxy S6 vs Apple iPhone 6
A paraméterei az S6-nak jobbak. -
-
s4tch
veterán
válasz
Krisz79 #79121 üzenetére
Nincs különösebb gyengéje, kiegyensúlyozott telefon, nem véletlen a különösen ajánlott plecsni a mobilarena teszt végén. Talán a dizájn a leggyengébb eleme (tulajdonképp nincs dizájnja, meglehetősen egyszerű kinézetű telefon), de ez engem nem igazán zavar. 100e körül most is az egyik legjobb ajánlat, én ennyiért valószínűleg ezt választanám.
-
fodin
tag
válasz
Krisz79 #79077 üzenetére
Ezek közül én az S6, Note4, G3 trióból választanék.
Note 4 és G3 van itthon, nekem a Note 4 már túl nagynak tűnik, a G3 még éppen határeset. Mindkettő -mobilhoz mérten- szép képeket készít, a lézeres autófókusz előnye számomra nem egyértelmű, mindkettőnél gyors a fókuszálási idő. Az amoled kijelző nagyon szép, de nekem a g3 képe is megfelel (még jobban örülnék, ha csak FHD lenne bennük).
A G3-ban jóval kevesebb a bloatware, könnyebben rootolható, esetleg Nexus után ez is szempont lehet.
S6-ról nincs tapasztalatom, de nagyon tetszik. -
Flind
senior tag
válasz
Krisz79 #79077 üzenetére
G3-mat semmiképpen se. A szoftverben és az anyaghasználatban is találni kivetnivalót.. Finoman szólva.
(#79069) Vikooo: A G4-nek sokkal jobb a kamerája, talán a teljesítménye (bár ott is közrejátszik a QHD, meg "csak" S808), a Z3 meg minőségibb, sokkal jobb az üzemideje és folyamatosabb a szoftvere (ha mindkettő megvan pakolva appokkal, szűz rendszernél a G4 is teljesen smooth). Röviden, minden mást úgyis tudsz (meg valószínűleg ezt is).
-
Vikooo
addikt
-
BenHans
addikt
válasz
Krisz79 #78619 üzenetére
Jó választás lehet a Honor6 de azért az sem tökéletes csak bele kell olvasni a topikjába. A 3GB RAM viszont tényleg nagyon jót tesz a felhasználói élménynek.
Ennyi pénzért megfelelő alternatíva lehet a Nexus 5 helyett bár nem Snap801-805 szint a SoC.Szubjektív!: Abból kiindulva amit egy régi kedves fórumtárs mondott a nexus 5-ről 3 napja a One M7 topikban, még egy M7 is jó választás Nexus5 helyett, egy M8 meg pláne mert az még 1 évig támogatott. Nem véletlen hogy M8 olyan kevés van aprón, most pl csak egyetlen egy amit magánember árul normális garival.
Sőt a Desire Eye most újonnan elhozható kuponnal edigitalból ~127-ért.Én is elgondolkodtam pár napja hogy leváltom az M7-et, H6-ra, de arra jutottam hogy inkább nem. Az M7 több mint 2 éves modell, itt figyel rajta az 5.0.2, és nem szívesen válok meg egy ilyen stabil és kiválóan optimalizált rendszertől/szoftvertől ráadásul a Sense, a hangszórók a megjelenés is olyan dolog amitől nem fosztanám meg magam. Így viszont ha lecserélem mindenképp új telefont szeretnék helyette, és olyat amiben minden megvan amiért az M7-em szeretem. Viszont sajnos az M8 és M9 is kiesik nálam a képből mert nem tudnék jelenleg olyan sokat ráfizetni, ezért az M7 marad egy független tartalék készüléknek miután meglesz az M10(?) amire már most gyúrok...
"Sense is a better Android interface than any other manufacturer has managed. It’s snappier and less intrusive than Samsung’s TouchWiz, and streets ahead of the awkward layers that some Chinese manufacturers opt for." (TrustedReviews)
-
judas13
veterán
válasz
Krisz79 #78128 üzenetére
Egyetértek a fentiekkel lényegében magam is îgy vagyok a két rendszerrel az iOS kapcsàn meg főleg vmiért nem tudtam megszokni a másolásokat egyebeket ott nekem nem gyere be sajna...és pont a kompaktsága miatt is jött a 4s de napi használati szinten belátom kell nekem az 5coll +.
A kinézete viszont etalon -
válasz
Krisz79 #78092 üzenetére
én is úgy voltam vele korábban, hogy 5" fölé nem szívesen mennék, de aztán átértékeltem a dolgot, néhány nap elég volt az 5.7" megszokásához, de tovább is megyek; megszeretéséhez!
a 4" kijelzős iphone 5s után is gyorsan megszoktam a jelentősen nagyobb méretet, a nagy kijelző adta előnyök meg bőven kárpótolnak a a telefon méretének komoly eltérése miatt.judas13; volt már neki iphone/ios eszköze.
-
judas13
veterán
válasz
Krisz79 #78070 üzenetére
(Saját egyénfüggő vélemény ügye) most próbáltam meg az IOS-t nekem nem jött be és megyek is vissza már a droid vonalra...(Meizu Note1).te idáig is droidos voltál én nem adnám fel a rendszert....a készülékekről nem nyilatkoznék nagyon nincs személyes tapasztalatom a típusokról csak az oprendszerről volt egy magán vélemény...
-
válasz
Krisz79 #78070 üzenetére
nehéz okosat írni, ismerve az eddigi kérdéseidet, választásaidat és tapasztalataidat - félre ne érts, nem a rosszabbik értelmében írom -, mindegyik jó telefon a maga módján, mindegyiknek van előnye és hátránya a másik/többi ellenében, így csak rajtad áll, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelni a telefonnak, a jelenlegidtől mindegyik jobb, több tekintetben is; kijelző, kamera, akkumulátoros üzemidő, ujjlenyomat-olvasó - a note 4 esetén s pen -, és még lehetne sorolni.
az ios kontra android is lehet választási ok, de akinek nem, illetve mindegy, annak más szempontok számíthatnak, leginkább hardveres téren.
az s6 mellett szól az újabb technológiájú és erősebb hardver, valamint a kényelmibb ujjlenyomat-olvasó, legalábbis a note 4 ellenében, viszont utóbbinak jobb az akkumulátoros üzemideje, adott az s pen, illetve bővíthető memóriakártyával. a kamera modul azonos bennük, mind a kettőt szerelték sony és isocell típussal is, mind a kettő nagyon jó.
az iphone 6 is jó telefon, biztos nem kell részleteznem a képességeit, bár ha a note 4 is képbe került és nem gond a nagyobb méret, akkor már inkább a 6 plus, főként a kamera ois képessége miatt, ami sima 6-os esetén nem adott.
nagyon elégedett vagyok a note 4-gyel, de mindig leírom, hogyha valamiért muszáj lenne cserélnem, akkor android fronton nem lenne most számomra megfelelő alternatíva, hanem 6 plus lenne helyette.zsoltee10; igen, sajnos ez is elég sok gyártó/típus esetén jellemző.
-
ÉNERGIE
tag
válasz
Krisz79 #77491 üzenetére
nem rossz telefon, nagyon ritka fagy le 1-2mp-re pl zárás-nyitásnál (erősebbik fajtám van), megvagyok vele elégedve, csak új előfizut fogok kötni júniustól ezért pl egy S6 EDGE-t 40ezerrel olcsóbban megkapnék ráadásul részletre, a kezdője annyi mint az S4em meg a G3asom ára...jó váltásnak tűnik, meg nyárra jól jön egy kisebb könnyebb telefon, nem szeretem amikor egy féltégla letépi rólam a rövidnadrágot
ez a G3 meg nekem nagyon nagy, S3 S4 volt előtte azok voltak nálam méretbe a plafon.
-
voyager4.4
senior tag
válasz
Krisz79 #77492 üzenetére
Szerintem N5-ről visszalépés lenne a G3. Igaz sokat simult a teló a frissítésekkel, de szerintem a gördülékenység látszatát most az animációkkal igyekszik fenntartani... Tehát már nem akad borzalmasan, de messze van a többi csúcskészüléktől. Kár mert egyébként tényleg györnyörű, formatervben és kijelzőben is.
-
Krisz79
őstag
válasz
Krisz79 #77491 üzenetére
Sorry,lejárt a szerkesztési idő.
Gondolkodom,hogy cserélem Nexus 5-m.
Mi a véleményetek,ha LG G3-ban gondolkodom.
A készülék háza igényes benyomást kelt az emberben. (ami nem tetszik,a gyártó logója elöl-hátul.)
(Tetszik még: Galaxy S6 és az Iphone6 is , utóbbinak nem túl "combos" a mérete: 4,7". Illetve még elég magas áron juthatunk hozzá.)#77493) Berger92
Két teljesen különböző op.rendszer megosztja a felhasználók véleményét!
Mind a 2 telefon szuper a "maga világában" .
Vannak előnyök,hátrányok, komprumisszumot igyis-úgyis kötnöd kell. -
BenHans
addikt
válasz
Krisz79 #77399 üzenetére
A felsoroltak közül i6 vagy S6. Ha a HTC M9 érdekel akkor azzal sem jársz rosszul, fotózásban ugyan elveri az i6/s6 páros de a HTC másban kárpótol. pl. [link], készülékház minősége, ha sok videót nézel a hangzás. A SoC téma meg erősen túl van lihegve. Kérdezz be a topikjába! (Most lehet nem leszek túl népszerű hogy HTC-t is ajánlottam, mert divat lehúzni...
...de nembaj
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest