Snapdragon 820 SoC-t kaphat a Huawei Nexus

Egyelőre még meg nem erősített források szerint idén két Nexus eszközzel készül a Google. A hírek szerint az LG gyártja majd a Nexus 5 örökösét, a Huawei pedig egy nagyobb kijelzővel szerelt változat piacra dobásában segít. Mindkettő mobil iránt nagy lehet az érdeklődés, hiszen a dél-koreai vállalat terméke a viszonylag kompakt méretével, a kínaiak modellje pedig csúcskategóriás felszereltségével szerezhet hívőket.

Evan Blass, az @evleaks jól ismert embere szerint a Huawei-féle Nexus 5,7 hüvelykes, QHD felbontású kijelzővel lát napvilágot, méghozzá fém házba csomagolva. Hardveres téren sem lehet majd egy rossz szavunk sem, hiszen egy Snapdragon 820 SoC végzi majd feladatok legnagyobb részét. A masina valamikor a negyedik negyedévben kerülhet forgalomba.

Érdemes tehát várni az új Nexus telefonokra, bár ezek még csak pletykák, mégis jó ötlet lenne egy kisebb és egy nagyobb készülékkel előrukkolnia a Google-nek, hiszen a Nexus 6 megjelenésekor sokan szomorkodtak, hogy elődjénél jóval nagyobb lett.

Előzmények

  • A Huawei és az LG gyárthatja az idei Nexus készülékeket?

    Kínai sajtóértesülések szerint a Huawei lehet az első gyártó a Kínai Népköztársaságból, amelyik beszáll a Nexus terméksorozatba. A Google másik partnere az LG lehet.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

    A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

  • Google Nexus 5 - Android csokoládéba mártva

    A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.

Hirdetés