- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mobil flották
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Krisz79 #48476 üzenetére
nagyítóval sem lehetett beégés nyomait látni az s4-en, amikor eladtam, pedig napi 6 órákat ment általában a kijelző, automata fényerőn, környezeti tényezők függvényében.
annak kell legfeljebb tartani tőle, aki folyamatosan maximum fényerőn használja, és rengeteget - nem csak napi néhány órát - megy a kijelzős statikus képernyővel.DS39; nem melegszik az, nekem játékot kivéve húzósan volt használva, és csak langyos volt nyáron is.
az extra szolgáltatásokat mindenki döntse el maga, hogy használja vagy sem, én sem használtam, de attól még nem mondom semmire sem, hogy felesleges. -
Szajo
őstag
válasz
Krisz79 #48023 üzenetére
Rendben akkor Idol S. Viszont sokfelől halottam, hogy pixelhibásak meg ilyen olyan hibásak a telefonok. Szerintetek kell féljek ettől? Vagy csak túl sok "peches" ember fordult meg az Idol topicban? (Mert azért ugye Samunál,LGnél,Iphonenál is vannak hibás készülékek amiket vissza visznek!)
-
Dhampir
félisten
válasz
Krisz79 #47921 üzenetére
Az már igaz, mint ahogyan az is, hogy Androidnál mélyen kell a zsebbe nyúlni, hogy minőségben és eredeti gyártói garancia tekintetében jobbat kapjál.
(#47922) Tomtotom
Nem mondtam, hogy nincsen benne FM-rádió.
Arra utaltam vele, hogy mint írtad, neked nem fontos a kamera. Másnak fontos lehet az is és akár az FM-rádió is.
(#47924) Tomtotom
Azt sem állítottam.
Arra utaltam az MTK-sokkal, hogy ha nem fontos a kamera, akkor olcsóbb MTK-s telókkal sokat lehet spórolni.
Az Androidnál ma már 2 GB kell.
Windows Phone esetében viszont remekül eldöcög 512MB-al is.
-
Dhampir
félisten
válasz
Krisz79 #47917 üzenetére
Ár/érték arány szerint ötvenezer forint környékén;
Androidos vonalon:
- WayteQ TALK 5H
- Sony Xperia MWinows Phone-ban:
- Lumia 520(#47919) Tomtotom
Oké, téged a kamera nem érdekel, de másnak fontos szempont lehet.
Számomra még az FM-rádió csipecske megléte is "elengedhetetlen".Ilyen alapon olcsóbb és okostelefonnak használható a Tescoban kapható aTAB 5Phone is vagy még egy sereg kínai MTK-s teló.
-
Ricsko :D
aktív tag
válasz
Krisz79 #47882 üzenetére
Miért nem jó a Nexus 4??
Na mindegy ami vannak ilyesmi áron: LG Optimus G, Sony Xperia ZR ( 4,5 a képernyő de cserébe vízálló ), ha WP kell akkor Lumia 925, esetleg még Ascend P6, Note 2 ( ha kapsz jó áron ), vagy még a sima SONY Xperia Z
Ird össze mik a fontosak kicsit bővebben
Mert amiket leírtál azok kb mind benne vannak a 100 ezres kategóriában
-
-Faceless-
őstag
válasz
Krisz79 #47603 üzenetére
Akkor idol X+, a sima X sok tekintetben rosszabb az idol S-nél. Nem igen tudom így kitalálni, hogy mi tetszene neked, mert minden gyártó máshogy csinálja. A legjobb amit tudok mondani, hogy várd meg a következő idol szériát, már bemutatták csak a megjelenésre járunk. Idol S 2, Idol mini S 2 ezeknek nézz után mindkettő előre lépés a sima modellről.
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
Krisz79 #46589 üzenetére
Sziasztok,
Hát nincsenek jóhíreim. Bicskéről Budapestre mentem (50Km durván) a Mammut 1. T-pontba ahol átvettem tegnap a cuccot. Sorrakerültem mondom mi a sneci van, hogy foltos az lcd, mondja a nő hogy nem cserélik ki, hanem 8 napon belül vissza kell küldeni postán, vagy személyesen holnap leadni a szervízbe és akkor történik valami. Nagyon pipa vagyok. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
Krisz79 #46576 üzenetére
Megvettem egy Nokia Lumia 625 öst narancs színben. Megrendeltem neten péntek éjszaka, tegnap átvettem délután. Este fél 11 re hazaértem, mert egész nap mentem mert ezer dolgom volt így be sem kapcsoltam a telefont. Hazaérek bekapcsolom, nyomkodom, észrevettem, hogy fura az lcd világítása a jobb alsó sarokban, elindítom az angry bird appot ott mégfurább volt az lcd. Ó bakker ilyen nincs. Átállítom a hátteret világosra és látom, hogy az lcd világítás a jobb alsó sarokban kb egy mackósajtnyi méretben barna, nem világít rendesen az lcd. Úgyhogy ma mehetek vissza...
-
válasz
Krisz79 #46548 üzenetére
szia,
jól bírom, hiszen még nem cseréltem le, pedig nagyon változtatnék már, de nagyon megfogott az s4, az iphone 4s alatt éreztem ilyet utoljára, hogy kicsit félek lecserélni, mert esetlegesen visszasírnám valami miatt, ha csak apróságról is lenne szó...
mindjárt 9 hónapos az s4, az iphone 4s-t a 13-ik hónapban adtam el, de előtte nagyon sok telefon nem volt meg 8 hónapig sem, illetve azóta is cseréltem le telefont akár 3 hónap után is (xperia z), de úgy érzem, az s4 köszöbön álló kitkat frissítését még megvárom, bár a jelenlegi 4.3 is nagyon jó, de hátha hoz annyi változást, hogy azzal elviselem a cserés készetetést még néhány hónapig.
azért az iphone 5s, mert gyökeres változtatásokat is eszközlök néha, így hiána jönne be például egy note 3, azzal nem sok eltérést kapnék kinézetre, használatra...stb.
az új wp nagyon érdekelne, de jelenleg nincs alá számomra ideális telefon - pláne a szolgáltatómnál -, így marad a legújabb iphone, mint lehetséges utód.
jó fényviszonyok mellett szép képeket készít az s4, az i5 nem jött be annyira ilyen téren sem, az i5s alapos tesztelésére meg nem volt még lehetőségem, de akár látatlanban is beleugranék, legfeljebb lecserélődik, ha nagyon problémás lenne, bár szerintem nem lesz/lenne vele gond.
a stabilitással s4 sincs problémám, különben már régen lecseréltem volna.
sokat netezek/böngészek rajta, rengeteg e-mail, illetve telefonálás, néha sms, kevés fényképezés, elvétve hangouts, gps, távirányítás...stb.
nem szoktam ennyit hezitálni a telefonok lecserélésekor, általában csak hirtelen meggondolom magam és legkésőbb másnap szállítják/veszem át az új készüléket, de nem kizárt, hogy megfogott annyira az s4, miszerint ez is marad addig, mint anno az iphone 4s!
közel 17 éve mobilozok, és talán két telefon volt, amivel 15 - 16 hónapig bírtam, például az n95 8gb, de akkoriban még nem volt olyan sok gyártónak jó csúcstelefonja, meg nem is ontották ilyen sűrűn az újabb és újabb típusokat. -
tvamos
nagyúr
válasz
Krisz79 #46194 üzenetére
Egy kinai mobil megvasarlasa vegtelen szivasba tud fordulni!
Szerintem, csak olyat, aminek van komolyabb foruma itt, es azt is figyelmesen olvasd vegig!
(Elo fordul olyan, hogy azt mondjak a fanok, vedd csak meg, amikor meg otthon van kiderul, hogy ja, csak toltesz ra masik romot, meg hefteled a gps antennat... de amugy popec!)
En onnan is maradnek az ismert markaknal... Lenovo, Acer, esetleg Huawei, ZTE. -
KukliN
csendes tag
válasz
Krisz79 #45756 üzenetére
Szia.A barátom szombaton vett Xperia T-t. Engem meggyőzött a telefon. A kamerája elég jó.Az akkumlátor kicsit gyenge,de elfogadható.A kijelző HD,betekintési szögek jók,szinek tökéletessek.Próbálgattam nem kímélni a rendszert,de nem sikerült lefagyasztanom.Játékom futottak rajta probléma nélkül
Ajánlani tudom a telefont -
HuMarc
veterán
válasz
Krisz79 #45554 üzenetére
Bolti garival (szvsz.) nincs jó ár. Ajánlott olvasmány.
-
mtcob
senior tag
válasz
Krisz79 #45103 üzenetére
PartNeroGsm elég megbízható, N4 topikban volt valakinek pixel hibája, másnap már cserélték is neki egy az egybe a készüléket
Nem kell ódzkodni, nagyon minőségi cuccokat raknak össze mostanában, nekem ez 1 év alatt a második LG-m a felsőkategóriából és vélhetőleg a következő is ez lesz (Nexus 5). Minőségre minimum Samsung szint, szoftveres háttérért a Nexus sorozatnál pedig a Google felel, szóval tökéletes választás
Esetleg ha nem szeretnél túl nagy készüléket, a Sony Z1 Compact jó választás, de amúgy iOS-ről a Nexus a leglogikusabb váltás -
mtcob
senior tag
-
-Faceless-
őstag
válasz
Krisz79 #44059 üzenetére
Igen érdemes utód nem rossz telefon, közel sem tartja úgy magát mint egy iphone (minőségre, és tartósságra gondol), de ezt félretéve szép, és frankó telefon. Az árkategóriájában még ajánlom, hogy nézd meg az xperia sp-t kijelzőben aligha rosszabb, és az adreno 320 kb. 2-3 szor gyorsabb.
Az idol x-et egyáltalán nem ajánlom, FHD felbontáshoz az az soc édes kevés a menüben görgetés oké, de 3D-ben akkorát hasal, hogy beszakítaná a padlót...
-
-Faceless-
őstag
válasz
Krisz79 #43702 üzenetére
Az idol S gyorsabb játékok terén, igen sokkal. Az idol X-nek meg rohadt szép kijelzője van, és prémium érzetet kelt.
A te döntésed, hogy melyik a fontosabb. Ezt senki nem fogja megmondani neked.Az idol Ultrát szerintem hagyjuk közel sem egy kategória...
#keelahselai Szerintem várj még egy kicsit, mire behozza az Lg F6-ot, és a Lumia 525-öt. A L520 sokkal jobb, mint az L5 II, de fölösleges most rá költeni hiszen az utódja éppen most érkezik több memóriával, és állítólag jobb kamerával. Ha maradnál az android mellett, akkor pedig F6-ot mondnám, mert elég frankó kis masina nem véletlenül népszerű.
-
-
dokee78
félisten
válasz
Krisz79 #43543 üzenetére
Akkor várj az OneTouch Idol X+ra.
-
-
pit stop
addikt
válasz
Krisz79 #43330 üzenetére
Ha itt kérdezel rá, akkor én olyan 99,9 %-os valószínűséggel mondom, hogy találsz is tulajokat, akiknek lesz friss mindennapi tapasztalatuk
Őket kéne kérdezni.
Vagy leírás alapján írd le elképzelésed, és akkor megmondjuk arra mit érdemes leginkább. -
válasz
Krisz79 #43248 üzenetére
rendes gyártói garival vedd - a szolgáltató is olyat ad, inkább a független esetén kell jobban megnézni -, akkor van bő 2 év prémium garancia, minden más sokadlagos tényező.
illetve ha szolgáltatósat veszel akár újonnan, de nem te vagy az előfizető, akkor letiltós lehet, ha nem megbízható személytől vásárolod meg, aki előfizetésre vette. -
válasz
Krisz79 #42822 üzenetére
használok most is, s4 és i5 is van kéznél, illetve most i5s vásárlásán gondolkodtam el, csak másik két típus is képben van még, és nehéz dönteni, mert mindegyik kompromisszumos valamiben.
nyugodtan próbáld ki az új 4.3 alatt az s4-et, de itt hiába kérdezgeted, mert nem tudni, hogy neked mi az elfogadható, hiszen az s4 sosem lesz i5 gördülékenyésgű, de sok más téren meg bőven kárpótol, mivel kompromisszumok minden típusnál vannak/lesznek.maggi1886076; igen, de mindennek van határa...
az ilyesmik miatt süllyedt a mélybe ez a téma, és léptek le a hozzáértők, akik korábban kellő tapasztalattal próbáltak segíteni, elfogulatlanul.batai15; attól még nem szutyok az s4, hogy nem i5 gördülékenyésgű - igen, egyik android sem az -, de én biztos nem tudhatom, mert még csak 7 hónapja van meg az s4, és ha bő egy év iphone 4s után és gyakori i5 használat mellett is tudok élni vele ilyen sokáig, pedig a kettő között az xperia z például 3 hónap után kipergett, akkor biztos én ferdítek...
most is csak azért akarom cserélni 7 hónap után, mert nem szokásom sokáig használni egy telefont, de az csak jót jelent az s4 tekintetében, ha ilyen nehéz utódot találni, illetve egyértelműen dönteni az eljövendő pontos típusban.
mindegy, szakmaiskodj tovább így, nem engem járatsz le vele, hogy szutyok...stb jelzőkkel illetsz csúcskategóriás telefonokat... -
mtcob
senior tag
válasz
Krisz79 #41201 üzenetére
24hó gari tuti bolti, ugyanis 2 év gyártói garit itthon az egyetlen Nexus 4-et forgalmazó szolgáltató ad, a Telenor.
Ha viszont bolti gari, akkor PartNeroGsm, vagy B-tel ami ajánlott, ők korrektek, volt akinek a topikban pixel hibáért másnap cserélte a telefonját a PartNero -
w333
félisten
-
mtcob
senior tag
válasz
Krisz79 #41091 üzenetére
Mindkét készülék a maga árkategóriájában az egyik ha nem a legjobb, nagyon smooth és stabil rendszerrel, biztos és azonnali frissítéssel
Hardveresen értelemszerűen az N5 jobb, így ha nem sajnálod rá a pénzt érdemes azt venni (személyes véleményem hogy a műanyag ház is nagy előny, jóval többet bír fizikailag mint az N4)
Egyedüli hátrányként a nem túl kiemelkedő üzemidőt említeném, mind az N4, mind az N5 esetében...1 napot simán kibír, de pl az N5 ársávjában mozgó LG G2 jóval jobb ilyen téren
Kamerában sajnos átlagosak a kategóriájukban...
Mindkettőt nagyon ajánlom, szerintem ha android akkor Nexus széria, mivel a rendszer sebességben a iOS-el vetekszik, míg megtartja az androidos készülékek előnyeit + nincs teleszemetelve gyártói appokkal
Ajánlom mindkettőt! -
w333
félisten
válasz
Krisz79 #41057 üzenetére
N4 -t ajánlom, felhasználói élményben simán van olyan gyors mint az S4, sőt.
(#41059) kali
Igazából nekem sincs semmi bajom a Samsung -al csak annyi hogy pl. az S4 -ből kiadtak vagy 8 fajta verziót és sőt van már olyan is amiben a Snapdragon 800 legerősebb cpu van, kérdés hogy az S5 -ben melyik lesz de ha szintén a SnapDragon 800 akkor nem értem mi értelme lenne megvenni az S5 -t ?
A mentalitásukkal van bajom, egy adott készüléket hardvert kiadnak nagyon sok változatban, ebből pedig szerintem egy hatalmas nagy kavarodás lesz, alsó+közép kategóriáról nem is beszélve, én már nem bírom őket követni, mire jó ez ?
-
válasz
Krisz79 #41057 üzenetére
sem s4, sem pedig i5 után nem vennék már sima g-t vagy n4-et, mind a kettőt visszalépésnek tartom, de próbáld ki, hátha neked nem jelent majd problémát.
arra viszont mindig kérdezz rá, hogy milyen garancia adott a készülékekhez, gyártói gari a preferált, a bolti gari alig ér valamit...
milyen 90 napra gondolsz?w333; nem feltétlenül kell nekem megint samsung, egyszerűen csak a jó telefont keresem majd a következőben is, de ha az s5 lesz az, akkor arra cserélek.
szerintem az s5 biztos nem lesz rossz, de azt már megszoktam, hogy nem mindenki tartja megfelelő léptéknek a hozott/adott fejlesztéseket, ahogy történt az s3 -> s4, i5 -> i5s, g -> g2, n4 -> n5...stb esetén sem, pedig egyikről sem lépnék vissza a korábbira, semmi pénzért! -
válasz
Krisz79 #41001 üzenetére
szia,
még igen, bár kevés telefont használok sokáig, és bizony már 6 hónapos az s4, akár cserélném is már, ha lenne jó alternatíva, de egyelőre nincs még...
igaz, a 4.3 android óta mintha új telefonom lenne, annyira bejött az minden tekintetben, javítottak néhány dolgon, így örömmel használom még egy ideig.
sokat elárul, hogy előtte az xperia z csak 3 hónapig volt meg, az meg pláne, hogy korábban az iphone 4s egy évig!
nekem is jobban bejönne egy 4.3" kijelzős csúcskategóriás telefon, de olyan meg nincs, legalábbis ami nekem megfelelne.
a one x nem a te telefonod, látatlanban mernék fogadni, hogy csalódnál benne, főként a gyenge akkumulátoros üzemidő lenne az, amiért eldobnád, de az 1 gigabyte ram sem a jövő már.
iphone 5 mellett/után nem szsbad ilyen típusokban gondolkodnod, mert a gyenge telefon miatt rossz véleményed lenne az egész android palettáról!
s4, one, nexus 5,g2és néhány csúcskategóriás sony, de azok pláne nagyok méretileg, ezektől lejjebb ne nagyon nézelődj, de talán érdemes kivárni még néhány hónapot, jön az s5...stb.
én pont az iphone 5s kipróbálásában gondolkodom, de kivárós még az is. -
w333
félisten
válasz
Krisz79 #26044 üzenetére
One X : sokkal szebb, jobb anyagminőség, szebb kijelző + Sense !
Volt S3 LTE telefonom és az a baj hogy nagyon silány az anyagminősége + szappantartó, unalmas felület és nekem nem jön be a középső fizikai gomb (vagyis kényelmetlen) !
Összehasonlítottam a 2 telefont és szerintem a One X komolyabb telefon !
Akku + fényképp sokkal jobb, de kb. ennyi ! -
Tyer
őstag
válasz
Krisz79 #26041 üzenetére
Az a kérdés, hogy milyen felhasználó vagy...
Mind2-nek vannak elönyei és hátrányai.
One X szebb, kevésbé tömeg, szerintem jobb az anyaghasználata. De szara az akkuideje
SIII szappantarto alaku, muanyag, de levehetö (és eltakarhato) a hátlap, cserélhetö, és nagyobb akku.
Sense szebb, mint a TW, több a saját widget, stb, de jobban szivja a RAM-ot.
Nekem One X van, és én elégedett vagyok. -
HuMarc
veterán
válasz
Krisz79 #25912 üzenetére
Amennyiben bolti garanciáról van szó, úgy hanyagold a témát, ugyanis bolti garancia = semmi. A HTC One S egy viszonylag jó telefon, megfelelő hardverrel (ami bizonyos szempontból erősebb, mint a régebbi négymagos telefonok, ez főleg a Tegra 3-ra vonatkozik). Az a gond vele, hogy a szoftveres támogatásának vége, ami elég gáz egy tavalyi (majdnem csúcs)modellnél.
Viszont a legfontosabb kérdés, hogy mennyiért éri meg, csak ezt sokan elfelejtik odaírni, mikor ilyet kérdeznek
-
válasz
Krisz79 #24450 üzenetére
szia,
bejött az i4s, megelégedéssel használtam 13 hónapig, de eleinte annyi problémás i5 volt a környezetemben - eleve lepattogoztt vagy gyorsan kopó fekete keret, behalt főkapcsoló, és még lehetne sorolni -, hogy más irányban kezdtem el nézelődni, wp8 volt kipróbálós, de a lumia 920 szintén problémás volt, így végül visszatértem android alá, viszont az i4s után csak és kizárólag 4 magos proci és 2 gigabyte ram jöhetett szóba, nézegettem az sgs3 lte (i9305) típust, mert korábban volt sgs2 és sgs telefonom, és azokkal is elégedett voltam, de végül xperia z lett, amit 4 hete váltott egy sgs4, főként a jobb akkumulátoros üzemidő miatt.
a sima s3 már kifutott készülék - nem leírom, de egyrészt a szolgáltatóm is levette már a kínálatból, másrészt i4s után nem szabad olyat venned, minimum s3 lte legyen, a 2 gigabyte ram miatt! -
quailstorm
félisten
válasz
Krisz79 #24453 üzenetére
Kicsivel, 10-15k-val drágább kb. Szemre jobbnak tűnik a kijelzője, van benne LTE
és a lényeg, 2GB RAM. Oda már az elrontott rendszer is befér. Egyébként ugyanaz a SoC, meg rendszer. Max a főzött ROMokkal lennél bajban, de nem hiszem hogy akár a mostani iPhone-odon az iOS7 lenne. Nemhogy cyanogenmodot rakj az S3-ra. Az nem mindig normális használat, van amikor kissé instabil.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest