- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
lenox #147647 üzenetére
Ezzel én is egyetértek, a Redmi
7A-t nem szabad megvenni(ezért ajánlani se kéne). Most a 2GB már nagyon kevés egy új telefonnak, friss droidhoz. Redmi 7-est vagy 8-ast, de mivel a Redmi 8-nak az aksija is jobb, kamerája is, meg úgy mindenben, és újabb is, ez már ezer indok mellette.Most éppen olcsóbb is.
Nekem van 2/16GB-os telefonom, használható nagy türelemmel, de nem kellemes. Szerintem a 3GB alatt ne vegyen senki, ha lehet, de inkább felette, ha az alap dolgokon felül másra is használja. -
törölt tag
válasz
lenox #145507 üzenetére
Az biztos, hogy nem nyúlnánk mellé vele, kb a RN7 szintje, változás alig, akár rá lehetne mondani, hogy csak a marketing, vagy reklám célból jön ki nagyobb számozással. Értékelése sem jobb, és még egyelőre drágább is nála, de várjuk meg a teszteket is. Csak érdekességképpen hagytam ott a Realme 3 Pro-t, mert itthon alig kapni, vagy csak egy üzletből, de jól túlárazva, kinti rendelés meg sokaknál ugye nem opció, és hogy Antutu Benchmark tekintetében mindkét Xiaomi RN-nál jobb. Furcsa a Kimovil, hogy az 5 fő értékelési csoportból csak 1-ben jobb a RN8, mégis azt hozza ki jobbnak. A másik a még nem is kapható Umidigi F2, ami már 10-es droiddal jön majd, és méretesebb, 5150 mAh-s akkuval. Nagyon úgy néz ki, hogy az is hasonló ár/érték lesz a RN8-cal.
-
Norbi.
őstag
válasz
lenox #144933 üzenetére
Nem saját tapasztalat, de ismerősi körben van kettő 3a is és összehasonlíottam az ő idejüket az enyémmel, mert S10e-t viszont használtam egy rövid ideig és nagyon nem voltam elájulva az akkutól. Igaz, ez nem pontos mérés, de hozzávetőlegesen jó lehet. Ugyan akkora akku (jó, 100mah az S10e javára) van a 3a-ban, mint az S10e-ben, viszont egy jobban optimalizált rendszer fut rajta, ezért gondolom. Ha nem is jóval tovább, az lehet túlzás volt, de egészen biztos vagyok benne, hogy jobban bírná.
-
Alister71
nagyúr
válasz
lenox #143625 üzenetére
Én a Samsung új A sorozatából hasonlítottam össze párat egy S7 edge-el. A gyári kamerát használva, 4:3-as felbontáson, ahol használja a bayer szűrőt.
Ugyan arról a témáról csináltam fotókat. Az A széria szinte mindenhol fele olyan sebességű zárat használt, ugyan olyan iso mellett, mint az S7, ezaltal a képek sokkal szintelenebbek és be vannak égve. -
-
bumper
senior tag
válasz
lenox #143126 üzenetére
OFF/ Mi 9 akkuja tovább bírja. Amit belinkeltél ott alul olvasható:
Mi 9 95 órát bírt, mate 20 pro meg 85öt.
Ha csak a specifikációt nézed az félrevezető is lehet.
Fényképben Mi 9 rosszabb, de videóban nekem még jobbnak tűnik. /OFF (telóról írok, nem engedelmeskedik az OFF)Ha belefér a nagyobb ár és nem fáj vedd meg a Mate 20 pro-t. Ha van helye máshol a plusz 30 ropinak akkor az Mi9et. Jól jársz mindkettővel. Jó telók!
-
Ájvé
veterán
válasz
lenox #134970 üzenetére
Én vettem egy ilyen elosztót, ebayen biztos van, de nem jött be. Jóval lassabban töltött, annyira volt elég hogy ne merüljön le használat közben, de töltés csak alig ment. Jack része jól működött. Én mondjuk gagyit vettem, egy jobb minőségűvel jól is működhet. Viszont a töltés itt is maximalizálva van, szóval nem megy gyorstöltés hanem csak hagyományos.
Egyébként az összessel működik nem csak P20 Pro-val, mivel a Type C egységes szabvány. -
nyisziati
veterán
válasz
lenox #133440 üzenetére
Nehéz ügy. Az elmúlt években több kis bolt is megszűnt ukkmukkfukk. Hangsúly az utolsó 4 betűn.
Meg több olyan visszajelzés is volt, hogy a legolcsóbbak, amikkel kis boltok kínálatában találkozni, azok visszacsomagolt termékek. Igaz, hogy szép állapotú, alig használt, újszerű, de azért na. Mégiscsak átverés.
Persze akad néhány megbízhatóbb (pl. EUstock). -
-
Ájvé
veterán
válasz
lenox #105742 üzenetére
XT1607-es típusú G4 Play tudja a B20-at.
Itt is kapható, bár nem írják, de szerintem csak B20-as lehet (másik típus nem ebbe a régióba készült), ez pedig biztosan EU-s, mondjuk meg is lehet kérdezni esetleg. -
ghiottone
nagyúr
válasz
lenox #105732 üzenetére
A G4 Play is tudja a 800 mHz-et, hacsak nem a kínai verziót veszed belőle. Európai piacra szánt Motoknál nem hagyják ki. A G3 nm kapja meg hivatalosan a 7.0-t jelenlegi állás szerint. A G4 Play prociban ugyanaz, ha a 2/16-ost nézzük, de a G3 IP68-as, jobb minőségű és a kamerája is jobb. Angol vagy német amazonon kellene megnézni.
Alternatívaként elgondolkodhatsz egy Xiaomi Redmi 3S Prime-on. Tegnap érkezett hozzám 1 példány, amit a barátom 5. osztályos fiának vettek és korrekt kis ketyere. Erősebb az aksija, tudja a B20-at, van ujjnyomat olvasó, 3GB ram. A felülettel kell megbarátkozni + a MIUI ram zabálásával, hozzáférési engedélyrendszerével.
Most ha nekem kellene telót vennem és csak ennyi lenne rá a keret akkor ezt venném, hiába vagyok megrögzött Motorolás (bár ott jobb minőségű a panel, és a hangminőség, vételi jelerősség).
-
w333
félisten
Sok a lehetőség ... Nexus 4, Optimus G, Note 2, Xperia Z vagy ZR
Kérdés hogy a gsm garancia játszik vagy nem
mert ha nem akkor picivel drágábban kb. 90-95k lehet kapni Xperia Z -t 2 év gyári garanciával, esetleg szolgáltatónál is érdemes körbenézni
Bármit választasz akár használtan is, biztos vagyok benne hogy jobban jársz mint ezzel a "Grand 2" -vel
-
Morris
veterán
Ne már, az amoled máris közellenség lett???
Nem tudom ki találta ki ezt a baromságot, de ideje lenn már elfelejteni. Persze hogy be tud égni, ha az ember állandóan max fényerőn ugyanazt a tartalmat nyomja! Majdnem ugyanaz mint a Plazma tévé.
A páromnak S Advance-a van és érdekes módon olyan tökéletes a telója kijelzője mint új korában! -
dokee78
félisten
Ez valami veszett nagy különbség.
Én ennek és az IPS kijelző ellenére is a ZR-t venném,a bővíthetőség számomra fontosabb.
Persze ettől függetlenül jobb készülék a Nexus 4.Ez egyéni vélemény.
Nem szeretem a csupasz Android felületet,hiába Novát használok és arra is fel lehet telepíteni.
Viszont a menüben ott marad a nyers felület. -
Devas
őstag
Itt egy fasza táblázat is, de nekem ez totál kínai.
Talán te felvilágosítasz minket.
-
w333
félisten
-
w333
félisten
Ha viszonylag olcsó és jó telefont szeretnél 720p kijelzővel (IPS gyönyörű) ami kb. 5-6 óra kijelzőidőt bír akkor a Nexus 4 -t ajánlom, stock 4.4.2 -vel nagyon jó a fogyasztása, pl. ünnepekkor kevés használat mellett kb. 1 óra kijelzőidővel elment 5 napot
A 4 magos Snapdragon S4 Pro (kb. ugyan azt tudja mint a Snapdragon 600) és a 2 GB/RAM kb. mindenre bőven elég, nagyon gördülékeny és gyors az egészPersze ha ez nem elég ... akkor ajánlom az LG G2 -t ami a jelenlegi csúcshardver és kb. 8-9 óra kijelzőidőt is bír, persze mindez 2X annyiba kerül mint a Nexus
-
w333
félisten
Egyetértek ... sőt azt sem tartom kizártnak hogy mikor mérték ezeket az eredményeket akkor a Google Chrome nagyon sok akkut evett és gondolom emiatt jött ki ez az eredmény, de igazából teljesen mindegy és a 4.3 / 4.4 -el sokat javult az üzemidő, nekem bőven elég az a 4-5 óra kijelezőhasználat
(#41763) Cyberpunk
+1
-
w333
félisten
Ez az üzemidős dolog nekem kicsit gyanús ... biztos vagyok benne hogy a Nexus 4 -nek 99% hogy el van írva, minden elismerésem a gsmarena -nak de kicsit vicces kategória mivel kollégámnak Xperia Z van nekem pedig Nexus 4 és az ő telefonja sokkal gyorsabban lemerül mint az enyém pedig én sokkal többet nyomkodom ... akkor most hogy is van ez
-
gergo5991
őstag
neten találtam xperia z1-et 420 euróért 2 év gari (bolti, nem telefonszolgálatóts elektro world-ből ) + hozzá dock+sygic navigáció 1 évre. Megnéztem, az ember 10-15 másik telefont is ad el, lehet valami selejtek ezeket? bár 10-20 pozitiv visszajelzése is volt eddig, anyám ellenzi a dolgot, engem pedig érdekelne nagyon ez a telefont, szerintetek jó vétel? árhoz képest, meghát hogy ennyi sok telefont ad el, személyes átvétel lenne, nem akarok zsákbamcskát venni
-
adp
őstag
köszi, pont most néztem én is. Amúgy ezek wifi/ 2g/3g/4g mellett mért adatok lehetnek?
Tök hihetetlennek tűnik ez a közel 10 óra netezési idő.Azért nem lenne rossz ha valami ilyen is lenne a mobilaréna tesztekbe,mert amit én bemásoltam tök félrevezető, laikusnak főleg! Szerintem az senkinem sem egy utolsó szempont, mivel ha nincs szufla nincs semmi sem...
-
adp
őstag
Mobilaréna teszteket olvasok csak:
SP: Az akkumulátoros üzemidő kapcsán nem vártam sokat, de pozitívan csalódtam. Másfél napnyi készenléti időre lehet számítani, ha mondjuk másfél-két órát beszélgetünk, 15 percenként frissülnek az email üzeneteink, használjuk a telefont összesen egy órányi netezésre, illetve 30-40 fotó elkészítésére, a WLAN és a Bluetooth pedig végig be van kapcsolva. Ez szerintem korrekt, tudatosabb felhasználással és a STAMINA mód okos konfigurálásával ez kitolható gond nélkül két naposras4 mini : Én nem vagyok annak a híve, hogy mindent állandóan ki és bekapcsoljak, megy a Bluetooth, a WLAN, szinkronizálódnak 10 percenként a leveleim, a tekintetfigyelést is bekapcsolva hagytam és ez azzal jár, hogy a nap végére a telefon meg tudja magát adni. Párat fotóz az ember, bonyolít két-három rövid hívást, felugrik valamit megnézni a netre és elolvas 3-4 emailt, ez nekem 3 óra alatt 20%-os csökkenést hozott, egy hosszabb és ennél komolyabb használattal járó munkanap végén biztos enni kér majd a telefon.
ÉN ebből azt veszem le...
-
adp
őstag
mire gonoldsz?
(#41306) Bkrisz9: Hát igen a tok az tuti, bocsi mindenkinek amúgy de rohadtúl nehezen tudok ilyenekben dönteni. Kijelzőt láttam hogy gyengébb de azt belekorrigáltam abba h 30al olcsóbb, nekem amúgy az is vállalható 45ért. szóval nagyon a SP fele hajazok viszont egy valami nem tetszik benne a menü felépítése hogy ugyanaz mint a háttér, meg az ikonok is tök bénák
-
w333
félisten
Jó persze legyen igazad és nem vitatom, de hogy őszinte legyek én már fogdostam mindkét telefont, az Xperia Sp sokkal folyékonyabb (smooth) az S4 Mini -hez képest, persze nem azt mondom hogy rossz telefon mert nagyon is jó ... viszont az Xperia Sp véleményem szerint sokkal jobb
(#40692) gladidani
+1 Xperia SP !
(#40698) fntastic
Igen viszont valószínűleg egy Update után már jó lesz (vagy már jó) ...
-
w333
félisten
Még mindig nem hiszek ezeknek a teszteknek ... Link és Link
Kérdés hogy milyen böngészővel illetve milyen videólejátszóval tesztelték ... mert ha pl. Chrome böngészővel ami ráadásul még 1 évvel ezelőtt úgy szívta az akkut mint egy atomreaktor akkor érthető az eredményNem arról van most szó hogy kedvencem vagy nem, hanem arról hogy kb. ugyan ebben a kategóriában mutasson már nekem valaki 5-6 órás kijelző akkuhasználatot
-
mtcob
senior tag
Én nem a konrét telefon üzenidejéről beszélek hanem a kijelzőidőről....összehasonlított egy teljesen más méretű és felbontású kijelzőt egy IPS-el.....
Ha össze akarja hasonlítani hogy mennyire sokat fogyaszt a TFT-LCD az IPS hez, akkor azt közel azonos körülmények között kéne. Telefonok üzemidejét van értelme összehasonlítani,amennyiben egy kategória a kettő,de nem is arról beszéltem -
w333
félisten
Azért írom mert ez így van ... vagyis a TFT kijelző sokkal többet zabál mint pl egy IPS, párom Xperia Go telefonja 1 óra kijelzőhasználat = 60% míg a Nexus 4 kb. 25% szintén 1 óra kijelzőhasználat után
Nem szabad ezeknek a teszteknek hinni
Android 4.3 és 4.4 -el sokat javult az üzemidő, én már csak azt hiszem el amit látok, pl Nexus 4 simán 5-6 óra kijelzőidőt bír, Xperia M szerintem nem bír ennyit, és különben is a 2 telefon nagyon nem egy kategória ...
-
tzsolesz
nagyúr
Azt hittem s4-ed van, bocsánat, és visszavonom a hozzászólásom azon bekezdését......
A többihez:
Még ha valósak is a GSMArena-s tesztek, akkor azt mondom hogy a hétköznapi használat során jelentősen erősebb üzemidőben a G2.
Az S4 kint van már egy ideje. Ahol esetleg rosszabb üzemidővel rendelkezett ott volt már ideje javítani azokat a gyártónak frissítésekkel. A G2 esetében véleményem szerint még lesz javulás ezeken a területeken is.
De a tesztek nem a hétköznapokról szólnak, így inkább a gyakorlati tapasztalatokra érdemes támaszkodni. -
tzsolesz
nagyúr
Én meg lezártam ezt. Ez részedről szerintem csak egyféle önigazolás.
Keress magadnak olyan tesztet ahol az S4 jobb akku időt produkál, és nézegesd, ha ez boldoggá tesz, de a valóság, és a gyakorlat mást mutat. Ezt is el kell fogadnod sajnos.
Témát részemről lezártam..... -
Tyer
őstag
Valamiért az volt bennem, hogy az kisebb. De nem. ugyhogy 1-2-vel feljebb mehet.
Amugy én nem szeretem az Xperiákat, szoval nem is annyira vagoyk velük tisztában, ezért is tévedtem vele kapcs.motoflug : SIII mini az egy kicsi, és buta SIII, ami meg egy szappantartó. Nekem játéktelefon feelingje van. Olyna, mint 2 éve a Galaxy mini volt... Túl is van árazva.
De én szubjektiven irom ezeket...
-
BloodRay
veterán
Nem szervizes vagyok/voltam alapvetően, úgyhogy csak annyit láttam, hogy igen sok SP-t hoztak be úgy, hogy nem lehetett egyszerűen sehogy sem életet lehelni beléjük. Semmiféle hardveres billentyűkombinációra, hosszan nyomvatartott bekapcsológombra nem reagáltak. Hogy mi lett a sorsuk azt már nem tudom, de tény, hogy volt rájuk panasz bőven. Mindezt azért írtam csak le mert rengeteg embernek ajánlják itt őket az elégedett tulajok, amit meg is értek(én is ajánlottam sokaknak), de vannak sajnos kevésbé elégedettek is akik nem feltétlenül jutnak el a fórumig.
-
nem, mert te gondolom magára a knox alkalmazásra gondolsz, de bizonyos típusok/firmware verziók esetén kérdés nélkül adott a két knox számláló, ami a rendszer bizonyos módosításaira ugrik, és ezeket a számlálókat - a simával ellentétben - (egyelőre?) nem nem lehet nullázni, illetve fontos még megjegyezni, hogy ahol adott a knox, ott a bootloader is korlátozott értékű már, tehát más módon is korlátozva van a rendszer módosításának a lehetősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trance club
- Synology NAS
- Linux kezdőknek
- Apple MacBook
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest