-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bdanyy
addikt
Attól függ, mit veszel bele az ár-érték arányba. Szerintem elég jó, hogy az A52 is már 3 főverziót kap. Talán még az android one programban résztvevő xiaomik is megálltak 2-nél. Kamerában, vízállóságban inkább A72, ha a játékokat minél tovább max beállítások mellett futtatnád akkor pedig az X3 pro emelkedik ki.
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
kirisz
tag
Ghiottone köszi a segítséget.
Ma volt alkalmam megtapogatni a galaxy a52-t, hatalmas készülék, videókon nem jött át. Egy valamirevaló tokkal megtoldva ott vagyunk a féltéglánál.
Valami kompaktabb méretü készüléket keresek, eddig xiaomi mi 9 lite-ot használtam, de már az sem volt éppen zsebbarát. Xiaomi vonalon kívül bármi jöhet, kijelző méretügyileg nem vagyok jártas, de előző készülékemből kiindulva 6.3"-nál nem szeretnék nagyobbat. Általános felhasználás a mindennapokban (massanger, facebook, böngészés), nem játszom, kamera legyen nagyjából elfogadható, ha előveszem 1-2 fotó erejéig. Ami fontos, hogy olyan 2 évig még kapjon biztonsági frissítést, nagyjából ilyen időközönként cserélek, a rendszeres mobilbank miatt pedig szeretnék biztonságos készüléket használni. Ár pedig olyan 90-100 ezer Ft (300-350 euro)Ha úgy van akkor akár hajlok a használt felé is, csak a fenti elvárásaim nagyjából teljesüljenek.
Hát nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy kaland lesz az új mobilvásárlás. Köszi előre is a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
kirisz
tag
válasz ghiottone #162504 üzenetére
Pixelt már meg is fogdostam és elsőre nem jött be, bár csak külsőre, egy fasza tokkal orvosolható. Azt tudom, hogy kamerában veri a kategóriáját, illetve méretben is elég baráti plusz a közel 3 év támogatás elég vonzóvá teszi. Lehet holnap újra meglesem, köszi a segítséget.
-
Csababá
tag
Sziasztok! Xiaomi Redmi 6 jól kiszolgál 2 éve, de nekem úgy tűnik, hogy az amúgy sem túl fényes kijelző tovább sötétedett és az akku is kezd döglődni. Erős napsütésben esélytelen a kényelmes olvasás még max fényerőn is, ráadásul unom a napi több töltést. Ismét benéztem hát ide. A Poco X3 azonnal megtetszett, aztán láttam, hogy az M3 olcsóbban is tudja azt, ami nekem elég. Kivéve a fényerőt, ami hamarosan létkérdéssé válik a motoron való navigáció miatt. Éppen ezért a hosszú üzemidő is lényeges. (Ideális lenne, ha 6 coll környékén, vagy alatta maradna a méret és 150-200g alatt a súly.) Kb 2 évig használok egy telót és 50-70 ezer forintnál nem költenék rá többet. Használt is lehetne, de csak megbízható forrásból.
Fenti kritériumok mellett (akár enyhe bővítése mellett) mit ajánlatok?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
gyépés
aktív tag
Egyébként szerintetek az 5G az mennyire érdekes egy telefonban, amit 2-3 évre tervez az ember? Mert nagyon nyomják, én be is ugrottam neki, de lehet olyan, mint az NFC volt anno, hogy évekig minden tesztben panaszkodtak, ha nem volt, de használni még semmire nem tudtad a gyakorlatban...
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
NoOne1976
őstag
válasz gyépés #162510 üzenetére
Szerintem ez megint egyén és felhasználó függő. Én nem vennék nfc nélküli telefont, nagyon örülök, hogy pénztárcát se kell hordanom, de például a feleségemet nem érdekli, hiába mondtam, hogy tudna úgy is fizetni.
Az 5g esetében is, akinek elég a jelenlegi 4g sebesség (ami szintén hely és szolgáltató függő), annak nem hiányzik az 5g.
Én biztos, hogy már 5g-s telefont fogok venni, mert inkább tudjon valamit, amit nem használok ki, mint hogy később hiányozzon az a funkció. Persze ez megint függ attól, hogy milyen gyakran cserél telefont az ember. De a te esetedben a 2-3 év már az a távlat, amikor jó eséllyel lesz mire használni az 5g-t.[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz gyépés #162510 üzenetére
A Galaxy A52-nél írták, hogy városban jó lehet, ha a lefedettségi foltokat 5G-vel pótolják ki, jobb, több lehet a térerő. Vidéken változó, tudok olyat mondani, ahol füstjel sem fogható.
Esetleg, szintén a Galaxy A52-ből kiindulva, lehet olyan, ahol az 5G variáns erősebb hardvert kap. Bár a Samsung is csinálhatta volna azt, hogy olyan SoC-t rak az A52-be, aminek van 5G és anélküli variánsa is, és nem úgy oldja meg, hogy az 5G nélkülibe egy régebbi hardvert rak. Bár ez lassan lehet csak elméleti kérdés náluk, a Telekom pl. nem is árul belőle 5G nélküli verziót, gyanítom, az ki is fog kopni hamarabb.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
nagyúr
Realme GT 5G vélemény?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
gyépés
aktív tag
válasz Narxis #162513 üzenetére
Én nézegettem egy darabig, de a GT Neo jobb ajánlat szerintem. Viszont a Poco F3 mindkettőnél jobb és még GMS is van benne, úgyhogy elengedtem ezt a két Realme-t. Aztán mondjuk a Poco-t is, mert rájöttem, hogy nem akarok ennyit telefonra költeni, de a három fenti közül a Poco F3 simán a legjobb vétel.
-
rozsgyi
tag
Sziasztok!
Mi most a legjobb kamerás mobil 130 ezer forint környékén?
Lassan váltanom kell a három éves telefonomat, és rájöttem, hogy nekem egyedül a fényképező minősége az ami számít, a többi jellemző (gyorsaság, háttértár stb.) már a hetvenezres mobilokban is elegendő nekem a napi használatra. Jó lenne, ha egy Huawei P30 szintű kamerás mobilt be lehetne szerezni ezen az áron, de nem tudom, hogy a rengeteg xiaomi, meg samsung között van-e ilyen? Vagy érdemes esetleg kicsit drágábbért valahonnan előkaparni egy Huawei p30 pro-t? Az is vagy két éves konstrukció...
-
Dilikutya
félisten
válasz rozsgyi #162517 üzenetére
Két éves csúcstelefon kamerás képességét sajnos egyhamar nem látni viszont a 130 ezres ársávban. Én is hasonló paraméterekkel keresek telót, mert a 6/128 GB olcsóbban is megvan, SoC-k is pörgősek, a kamera és a kijelző a sarkalatos kérdés nálam. A P30 Pro kamerája még mindig toplistás szint.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
rozsgyi
tag
válasz Dilikutya #162518 üzenetére
Köszi! Azért a p30 két éve nem volt csúcstelefon, de valóban, kétszázezres kategória volt. Amíg telekomnál lehetett kapni, ez lement ha jól emlékszem 130-ra is, azért gondoltam, hogy esetleg bekerelühetett ilyen kamera a mostani alacsonyabb kategóriás készülékekbe (mint a 128 gb tárhely )
És akkor milyen újabb telefon van, ami hozza a p30 kameráját, mondjuk a xiaominál, vagy más gyártónál? A p40-es szériát a google mizéria miatt én elvetném.
-
-
flash-
veterán
100e (de inkább 80e) forint körül melyik 5g-s Androidos okostelefont vegyem?
amik fontosak:
-Minél jobb kamera
-jó, átlagon felüli üzemidő
-infra
-3.5 jack[ Szerkesztve ]
-
gyépés
aktív tag
válasz flash- #162521 üzenetére
Az infra, az 5G és az ársáv kettőre szűkítette le a lehetséges telefonokat a magyar piacon: Xiaomi Mi 10 Lite 5G és Xiaomi Mi 10T Lite 5G. Marha hasonló a két telefon, a szimpatikusabbat vedd szerintem.
Egyébként egy 30+ ezret ha ráteszel, akkor lesz olyasmi, amit szeretnél. Bár az akku meg a kamera ritkán jók egyszerre, általában az egyik jó, a másik tűrhető, elég szerintem a kamerát figyelned.[ Szerkesztve ]
-
gyépés
aktív tag
Amennyire én tudom nem sokkal erősebb, néhány tesztben gyengébbnek is mérték, amit linkeltem ott is marginális a különbség. Mindennapokban így szerintem nem tudod a kettőt megkülönböztetni. A kijelző attól függ kinek mi a prioritás, kamera is papíron az egyikben jobb, a valóságban elég hasonlóak, ezek mellett vannak az apróságok. Szóval elég specifikus kinek melyik tetszik, valakinek egyik, valakinek a másik...
-
Bdanyy
addikt
De, van, csak abból a szempontból írtam, hogy már az 5-ös széria is kap 3 főverziót, illetve az afölöttiek.
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
b4lukapitany
tag
Sziasztok!
100k körül mi az, ami kamera szempontjából a legjobb, ha az is fontos, hogy legyen benne nfc, és a ne legyen sokkal nagyobb egy A52-nél?
-
-
Ájvé
veterán
válasz gyépés #162524 üzenetére
SoC-al kapcsolatban igazad van, 750G az újabb és modernebb sok helyen jobb is.
Kijelzőben azért AMOLED sokkal jobb és fejlettebb szerintem ezt azért kijelenthetjük, annak nem jobb választás aki mondjuk sokat használja pl navigációra mert beéghet, egyébként a kép minden tekintetben jobb AMOLEDen, kivétel hogy Mi 10T Lite panelja 120 Hz-es de én nem sok hasznát látom (nekem is Mi 10T Liteom van).
Kamerát nem tudom, eltérő kamerák vannak bennük, de nem hinném hogy nagyon nagy különbség lenne ahogy írtad is.
Egyikkel se járt rosszul nem azért írtam, csak ezek eltérések és segíthetnek a döntésben főleg AMOLED vs LCD ami a fő különbség, többi ahogy te is írtad nem olyan nagyon számottevő. -
Dilikutya
félisten
Az a beégés nem olyan tragikus. Nagyon fehér helyeken én a billentyűzet körvonalait látom beégve egy 4 éves AMOLED kijelzőn, de csak ha odafigyelek. Navigáció kevésbé statikus szerintem.
És tény, az AMOLED kijelző szebb képet ad. De az is igaz, hogy egy jobb IPS-sel sincs gond, de ha használsz mindkettőt, akkor feltűnik egyből a különbség.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Ájvé
veterán
válasz Dilikutya #162531 üzenetére
Igen én is AMOLEDről váltottam LCD-re (IPS már panel típus, de ez van a Mi 10T Liteba is), alapvetően nem is hiányzik, ahogy írtad ha nem teszed egymás mellé nem is olyan feltűnő, viszont vannak helyzetek mikor azért látszik az IPS gyengesége (tűző napon például). Beégéssel nincs tapasztalatom de AMOLED esetében előfordulhat, ha nem is számottevő. Hát igen virtuális gombok azért elég sokat vannak képernyőn.
-
gyépés
aktív tag
Nekem Mi 9 Lite van amoleddel, feleségem most kapott Realme 7 5G-t 120Hz ipssel. Sokáig keresgéltem, hátha van rendes telefon amoleddel olcsón, mert az a frankó. Nem volt. Előző Honor 8-a is ips volt mondom akkor itt lesz egy kis kompromisszum, persze a méret mellett, mert már csak tepsik vannak. Igazából nem látszik a különbség használat közben, csak ha direkt azt keresed. Feleségem is teljesen elégedett vele. Pláne ugye ott a jó MIUI AOD, ami kb. az órát mutatja, mert az értesítések 90%-át nem jelzi ki, meg persze nem is mindig éber, így még kevesebb az előny. Szerintem nagyon túl van árazva xiaominál az amoled. Máshol is drága, de ott legalább jobban működik.
-
milu
aktív tag
Véleményetek és a tapasztalatotok szerint ha egy mobiltelefon leírásában olvasható, hogy bővíthető microSDXC-vel, honnan lehet megtudni, mekkora kapacitású lehet a microSDXC? (Mert a nagy tárhely is fontos lehet, de nem mindegy, hogy "csak" 32GB, vagy 128GB, vagy akár 1TB)
-
Dilikutya
félisten
válasz Norbi. #162536 üzenetére
Idén (de szerintem tavalyiak is) megjelenő telefonok valószínűleg mind elbírnak az 512GB-1TB SD kártyákkal is. De a gyártó oldalán konkrétan le van írva, legalábbis a Samsung pl. nem spórolja le ezt az infót.
#162537: nem, az 128GB + 256GB lesz (128-as belső tár és 256-os SC esetén, többinél ugyanígy). Telefonfüggő, lehet-e az SD kártyára is telepíteni, szerintem nem jellemző ma már egyáltalán. De a belső tároló amúgy is gyorsabb, mint az SD, szóval nem sok értelme van a külső kártyára telepíteni.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Norbi.
őstag
Nem, külön tárhely lesz, elsősorban képeknek, videóknak, zenéknek, egyéb fájloknak, amiket tárolni szeretnél a telefonon. Alkalmazások a belső tárhelyről futtathatóak.
Dilikutya: Valószínűleg igen, bár egy alsós telefonba nem biztos, hogy beleraknék egy 1TB kártyát. Bár, akinek 1TB kártyára van szüksége, gyanúsan nem alsós telefont használ.
[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
válasz Norbi. #162536 üzenetére
A típus akár: Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB 6GB RAM
vagy
Samsung A72 -
Dilikutya
félisten
Az A72 biztosan: [link]
De a másikat is biztos megmondja a Google. De szinte biztos, hogy abba is belemegy 1 TB-ig.
De programokat mindkettőnél csak a belső tárra lehet telepíteni. Pár éve még át lehetett helyezni a kártyára a program egy részét telepítés után, de ennek sincs sok értelme a 128 GB-os belső tárak mellett. SD kártyára zene, doksik, kép. Bár én a belső tárra fényképezek, úgy a leggyorsabb.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Passz. Ahogy a Google kiad, gondolom azt követik, meg 1-2 havonta frissül a saját cucc is. Samsung a gyárin kívül még 2 főverziót szokott kiadni egy készülékre, a biztonsági frissítésekkel együtt a megjelenéstől 3-4 évig támogatva van.
Gondolom, a Xiaomi sem akar nagyon lemaradni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
gyépés
aktív tag
-
csanaszb1
csendes tag
Sziasztok
Kérem segítsetek!
Fog a következő telefon itthon tartósan működni?
https://hu.banggood.com/TES-6588-Dual-SIM-GSM-Fixed-Landline-Wireless-Phone-p-1786257.html?utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_organic&gmcCountry=HU&utm_content=minha&utm_campaign=minha-hug-hu-pc¤cy=HUF&cur_warehouse=CN&createTmp=1&ID=47184&utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_bgcs&utm_content=sxxx&utm_campaign=sxxx-ssc-hug-hu-all-0201&ad_id=495703589178&gclid=Cj0KCQjw2NyFBhDoARIsAMtHtZ758rIn0yFvoqS0FSYbyW6O8G8Q4jNcuox0yI0SMJMHwtFVDg4kMdQaAjhxEALw_wcB
Nem vagyok képben a GSM frekvenciák régiós használhatóságát illetően.
Valahol azt is olvastam, hogy a 3G és 2G rendszereket hamarosan lekapcsolják, ezért olyat keresek, ami 4G-s.
Köszi,
Csanaszb
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Borderlands 3
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- MIUI / HyperOS topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest