- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #71160 üzenetére
Arra, hogy nem működik, szerencsére nem sok olyan oldal van az általam látogatottak között ami "panaszkodik" ha reklámblokkolót használok, de ami igen azzal nem boldogult.
A fő baj, hogy a listák sem frissülnek már. El kell felejteni. Sajnos.
Ublock Origin kell, és esetleg innen kipróbálni pár dolgot: FilterListsNémi lassulást is éreztem sajnos.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #71157 üzenetére
Szia, lehet el kellene engedni, mert már több mint egy éve nem frissítették. Amikor használtam számos oldalon amivel probléma volt - "ne használj blokkolót!" szöveg jött, ott sem boldogult, tehát nem működött.
Amúgy ha telepítetted a Nano Defender-t a firefox kiegészítők közül vagy a hivatalos oldaláról GITHUB oldal
De ha mégis ki akarod próbálni akkor van egy olyan rész ahogy legörgetsz amit linkeltél, hogy "Extra installation steps for uBlock Origin"
Az első és a második lépés az szerintem érthető csak rá kell kattintani és így a lista hozzáadódik az Ublock Origin-hez - előtte persze legyen telepítve az Ublock Origin és a Nano Defender is.
A 3. lépés a trükkös, az Ublock Origin beállításainál keresd meg azt a sort a beállításokban hogy HALADÓ FELHASZNÁLÓ VAGYOK és pipáld be majd kattins a sor végén lévő fogaskerék ikonra, ekkor bejön egy felület ott legalul
A userResourcesLocation unset sornál az "UNSET" szöveget cseréld ki ezzel:https://gitcdn.xyz/repo/NanoAdblocker/NanoFilters/master/NanoFilters/NanoResources.txt
Így kell majd kinéznie:
ezután felül kattints a mentésre, különben nem marad meg a változtatás.
A 4. lépés megint csak egy kattintás add hozzá azt a listát is. -
válasz
Ra's al Ghul #70454 üzenetére
Nem! Felesleges.
-
törölt tag
válasz
Ra's al Ghul #70369 üzenetére
Nekem ilyen tapasztalataim nincsenek a Nortonnal. Anno elég sokat használtam, nem éppen a legacélosabb gépeken (Core 2 DUO E7400 + 2 GB RAM, meg egy i3-350M + 3 GB RAM-al ellátott laptop) de nem tapasztaltam ilyesmit. Gondolok itt a 2010-11-12-13-14-es verziókra. Volt itt Internet Security és 360 féle verzió is. Ezekben az években használtam a Nortont. De a 30 napos verziók pont arra vannak, hogy kipróbáld. Hogy éppenpont ebben a szent pillanatban a legújabb verzió hogyan zabálja az erőforrást.. még hír szintjén se hallottam ilyesmiről. Ami jobban aggasztott engem az a téves riasztások száma és a manuálisan indított keresések eredménye. Há' nem volt kielégítő, de abban a környezetben amiben használtam, éppen megfelelő volt, mert a proaktív védelme viszont rendben volt, a szoftver nagyrészt bugmentes volt és nagyon barátságosan kezelhető, és rengeteg lehetőség volt a beállításokban.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #70369 üzenetére
Huh, 10 év, iszonyat sok, KI KELL próbálni!
-
törölt tag
válasz
Ra's al Ghul #70366 üzenetére
Szia!
Az otthoni, mindennapi felhasználás alatt mit értünk? Nekem speciel teljesen természetesen, mindennapi használat mellett az orosz oldalakon való barangolás. Azt szintén meg kell jegyezni, hogy egy víruskereső program nem fog megvédeni a felhasználói butaságoktól. Az internet tudatos használata és a felhasználó körültekintő hozzáállása sokkal több védelmet nyújt. Pl. nem mindegy milyen operációs rendszert használunk, milyen böngészőt milyen beállításokkal, kiegészítőkkel milyen környezetben. Ha csak arra keresünk szoftvert, hogy nyugodtan alhassunk, akkor ESET, F-Secure, Norton, Kaspersky termékekkel érdemes próbálkozni, ahogy Cs1csó kolléga is írta, először próbaverzióval kezdj. Érdemes kipróbálni párat, hogy végül eldönthesd melyikre csengetsz ki pénzt. -
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #70366 üzenetére
Eset, Kaspersky. Mindenképpen próbával kezdj.
-
Semplar
őstag
válasz
Ra's al Ghul #61952 üzenetére
„Megnézném a Windows Defendert de nem csinál valamit vele a Microsoft?"
Majd a neve fog változni Microsoft Defender -re, amúgy folyamatosan fejlesztik, egyre jobb lesz. -
válasz
Revo Uninstallert ajánják még sokan,az egyik legjobb eltávolító,érdemes megvenni a Pro-t.Sok funkciót tud.
-
törölt tag
válasz
Mivel ezek a külső AV cuccok annyira beássák magukat a rendszerbe, a szokásos eltávolítás gépházból, vezérlőpultból lehet, hogy kevés. Ezért sok gyártó kínál külön remover eszközöket, a Bitdefender honlapján hirtelen ezt találni: [link]
Amint leszeded a külső védelmet, a Windows bekapcsolja a Defendert, illetve kézzel is be lehet. Windows Security újabban a neve start menüben.
Böngészőbe tegyél uBlock Origin vagy Adguard kiegészítőt, adatokról rendszeres biztonsági mentés, ésszel netezni és kb. ennyi. Ha Chrome-ot használsz a Windows Defender Browser Protection kiegészítőt is felrakhatod. (Edge-nél nincs teendő) -
törölt tag
válasz
Ra's al Ghul #61950 üzenetére
Windows Defender, ha fizetőset akarsz akkor talán Norton. Esetleg Eset. A legtöbbnél a pluszok ajánlása a divat, ezért elsősorban a Defendert mondom. A fizetősöknél lassan már kipróbálni se lehet regisztráció nélkül, böngészőbe épülő kiegészítők és extrák VPN-től jelszókezelőig.
-
kory24
őstag
válasz
Ra's al Ghul #60220 üzenetére
Safe in cloud, főleg ha mobilon is kell hozzá kliens
-
törölt tag
válasz
Bitwarden +1 részemről is. Eleget tud az ingyenes változata is és nyílt forráskódú. A Lastpass és 1Password ismertebbek, többet költenek reklámra. Meg kell nézni melyik mit kínál ingyenesen és milyen funkciókra van szükség. Mert ezen a piacon is van lehúzás, áremelések nem tudom pl. megnéztem a Kaspersky is kínál jelszókezelőt évi 5-6 ezer forintért és még pontosan nem is tudni milyen pluszt tud a kifejezetten csak ezzel foglalkozó cégek akár ingyenes termékeivel szemben, nevettem egyet.
-
törölt tag
válasz
Bitwardent.
-
junior11
veterán
válasz
Ra's al Ghul #60069 üzenetére
Szerintem bőven elég a free mellé, időnként lefuttatni egy ellenőrzést.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #58908 üzenetére
A Defender elég lehet, ha nem érzed lassúbbnak a gépet tőle, ha igen akkor tehetsz egy próbát a Kaspersky Free-vel - ha magyar oldalról töltöd akkor magyar nyelvű lesz a telepítő -vagy az Avast Free-vel (Itt telepítésnél válaszd a MINIMÁLIS módot és vigyázz mert ha nincs fent a Google Chrome akkor azt is szeretné telepíteni és lehet a CCleaner-t is.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #58524 üzenetére
Nyugodtan mehet a kettő együtt.
Kicsit elkényelmesedtek, nulla innováció, az árazásuk is változott megszűntek a korábbi megújítási kedvezmények, ha jól tudom árat is növeltek. A védelem erősségére is volt panasz, ettől függetlenül használható de van nála ár/értékben jobb.
-
válasz
Ra's al Ghul #58518 üzenetére
KIS
-
válasz
Ra's al Ghul #58503 üzenetére
Be tudsz loggolni. A programból is. ha van érvényes Central accod, akkor igen.
-
tpeter77
addikt
válasz
Ra's al Ghul #58503 üzenetére
Én használtam. Eleinte jó volt, de 2018 őszén a ... talán a 2019-es verzióra való frissítés után nem sokkal töröltem.
A fiókom viszont elfelejtettem és a hozzá kapcsolt eszközeimet a centrálról leszedni, most pótoltam.
Simán be tudtam lépni, és töröltem a régi eszközeimet.
Most tiszta a fiók...
Te nem tudsz belépni? Próbáltál új jelszót kérni? én egyszer azt hittem, az egyik fiókommal reggeltem be, de a másikkal, a magyar support segített. -
junior11
veterán
válasz
Ra's al Ghul #57475 üzenetére
Szia, korábban én is kaptam többször ilyen spam zsaroló leveleket, átverés, hónapok óta ez megy szinte az egész világon.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #57444 üzenetére
Van a Reklámblokkolók Topikja ha mélyebben akarsz a témával foglalkozni.
Amúgy Ublock Origin a legjobb esetleg még adguard, mással nem próbálkoznék.
Ezt listát ajánlom innen:filterlists I don' t care about cookies megkeresed és katt a feliratkozásra - subscribe -
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #56827 üzenetére
Igen, teljes funkcionalitással ingyenes kb. szeptember óta.
-
Fandango
veterán
válasz
Ra's al Ghul #56786 üzenetére
Én szoktam használni, semmi bajt nem okozott még.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #56786 üzenetére
Nyugodtan lefuttathatod, a legkevésbé agresszív reg pucoló.
-
UserX
addikt
válasz
Ra's al Ghul #53906 üzenetére
Bocs a hozzászólásom nem éppen építő jellegű, Én is 1 hónapja használok csak SSD-t. Ismerkedem vele és a logikájával. File Shredder nálam is fent figyel. Annyit utána olvastam pl., hogy a Win8 és az a feletti verziók már nem töredezettség mentesítik automatikusan, mert haszontalan, inkább kárt tesz, mint használ.
Szerintem:
1. a kérdésed valami SSD-s topikban dobd fel, vagy,
2. ha van időd próbálj ki valami GetDataBack progit, hogy a file-ok vissza állíthatók-e?.
Lehet, hogy valaki nálam okosabb lesz!
Üdv:
UserX
-
idegen lény
addikt
válasz
Ra's al Ghul #53617 üzenetére
Szerintem ne használj "városirtót"!
Kikapcsolódik az magától.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul #53617 üzenetére
Webroot mellett én nem kapcsolom ki
szerk. OS W10x64pro
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #53548 üzenetére
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Ra's al Ghul #53548 üzenetére
A BD TS-ben alapból be van kapcsolva.
Én semmi negatívumot nem tapasztalok. -
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #53397 üzenetére
Nem ezzel jól lehet kontrollálni a dolgokat akár inline scriptek 1st-party scriptek-et is blokkolhatod az már kb. NoSript.
Itt legy leírás: [link]Az Ublock Origin és az Umatrix fejlesztője nem ajánlja a kettő együttes használatát az Ublock Origin "medium" módban sokkal felhasználóbarátabb. A saját szabályok és saját szűrőket le lehet menteni txt fájlba és egy későbbi újratelepítés, költözés után is megmaradnak a szabályaid, amikkel ha elég jó belakod az Ublock Origint már észre sem fogod venni.
superuser365
Miután létrehoztad a globális szabályokat akkor a bal felső sarokban megjelenik egy lakat ikon arra kattints és akkor elemnti a változtatásokat. Ebben a hozzászólásban fentebb amit linkeltem leírást olvasd végig ha valami nem kerek akkor akár kérdezz.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #53391 üzenetére
Üdv két lehetőséget ajánlok - akár tesztelheted is:
1. Nano Adblocker + Nano Defender + ezek a filterek innen
- I don t care about cookies
- NoCoin
- CoinMiner+ A Nano Adblocker-t haladó módba teszed és blokkolod a 3rd-party scriptek és a 3rd-party frame-ek globálisan
2. Ublock Origin + ezek a filterek:
- I don t care about cookies
- NoCoin
- CoinMiner
- Nano Defender (van ilyen szűrő is ez egy feltúrbózott AAK lista)+ Az Ublock Originben haladó módban blokkolod a 3rd-party scripteket és a 3rd-party frame-eket globálisan
-
marquuard
veterán
válasz
Én úgy tudom, hogy a többit helyettesíti az uBlock, én hozzáadtam a Nano filtert. NoScript meg elég poweruser szintű.
-
válasz
Szerintem az uBlock Origin elég-esetleg hozzá az Extra.
Én még a Windows Defender Browser Protection-t is használom. -
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #53375 üzenetére
Van: Gépház - Alkalmazások - Inidítópult - Windows Defender Notification Icon - csúszkát elhúzod.
EZ Windows 10 1803-as rendszernél működik.
-
Pano
addikt
válasz
Ra's al Ghul #53375 üzenetére
A feltelepített vírusirtó kikapcsolja magától amit kell.
-
8zabi
őstag
válasz
Ra's al Ghul #53368 üzenetére
a főoldalon a hír, a fejlesztőt megvette a Malwarebytes, nem lesz több verzió ebben a formában
marad a sötét oldal
-
SirRasor
addikt
válasz
Ra's al Ghul #53332 üzenetére
TinyWall egyértelműen. Pici, ingyenes. Pár éve ezt használom és fenomenális. Az külön plusz, hogy a windows tűzfalát okosítja csak ki, tehát nem terheli pluszban a rendszert!
csicso82 például, hogy a windows tűzfal alapból MINDEN forgalmat enged kifelé és nem lehet azt letiltani! Interneten olvastam, na mondom ilyen nincs. Konkrét programmal ki is próbáltam, majdnem leesett az állam. Felvettem blokkolási kivételnek és mintha nem is lenne szabály. A befelé jövők persze működnek, tehát annyira nem feltűnő jelenség.
-
Pete1
tag
válasz
Szia,
Én a Windows Firewall Control-t használom, szerintem nagyon jó. Telepítéskor kell engedélyezni minden programot, azután már csendben van. A segítségével rögtön észrevenném, ha bármilyen egyéb, kéretlen alkalmazás kommunikálni akarna. A windows saját tűzfala nem jelezné ezt, csak engedné. Így viszont én döntöm el, hogy mi mehet kifelé. Érezhetően növeli a biztonságot és tényleg nem drága, a kezelőfelület is tetszik.
Üdv. -
Cs1csó
titán
válasz
Minek? A windows saját falában nem bízol? Milyen plusz funkcióra vagy szolgáltatásra van szükséged?
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #53041 üzenetére
Igen elég egy állandó - rezidens védelem - és mellé alkalomszerűen lefuttatni a felsoroltakat, eseti jelleggel vagy ha valami gyanús stb.
Az Umatrix talán még többet is tud mint a NoScript a felhasználói felülete is nagyon intuitív hamar rá lehet jönni a logikájára. Mindenképpen próbáld ki. -
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #53035 üzenetére
EAM elég magában, tűzfalnak hagyhatod a win saját falát,
firefoxra: ublock origin + innen nano defender útmutató hozzá: [link] +umatrix
CHROMEra: nano adblocker+ nano defender + umatrix
alkalmanként lefuttatva kieg védelemnek ezek közül:Malwarebytes AntiMalware,HitmanPro,Zemana AntiMalware, Dr.Web Cure It,Emsisoft Emergency Kit,AdwCleaner -
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #52188 üzenetére
Kiváló az EAM Windows tűzfallal, elsődleges védelemnek. Másodlagos védelemnek (alkalomszerű futtatásra):
Adwcleaner, MBAM, Hitman Pro (vagy bármi ami a topik összefoglalójában található a másodlagos védelmek leírásánál.)A böngésző védelme:
- használj Chrome-ot vagy chrome alapút (Opera, Vivaldi) vagy Firefoxot
- mindig a legfrissebb naprakész böngészőt használd
- használj Ublock Origin-t - számos dologtól megvéd + még a reklámokat is távol tartja
- ha komolyabban akarod tolni használhatsz script blokkolót - az elején kell idő a beállítására de utána jó (ezt állítják nekem túl macerás, nem élek vele)Külön a böngésző védelmének kipróbálhatod azt a megoldást hogy telepíted a Sandboxie nevű programot és ebben futtatod mindig a böngészőt (ahogy a nevében is benne van ez egy homokozó) ezáltal az éles rendszeredtől izoláltan tudsz böngészni. Amennyiben nem érzel lassulást anomáliákat ez is egy jó plusz védelmi megoldás.
-
DIEGO15
őstag
válasz
Ra's al Ghul #52141 üzenetére
Ha elégedett vagy, akkor ne válts. Bár tény, hogy a bitdefendernél érezhetően olcsóbb az EMSI és az is egy nagyon jó termék. A win tűzfal szerntem elég lehet, esetleg egy Tinywall-t tegyél fel hozzá, amivel jobban testre tudod szabni. Szerintem átlag felasználónak fontosabb egy jó antivírus, mint a tűzfal.
-
old-dog
aktív tag
válasz
Ra's al Ghul #52141 üzenetére
Én a helyedben maradnék a BD mellett. Már magyarítva is van, ha az számít és az egyik legerősebb védelem is egyben.
-
Semplar
őstag
válasz
Ra's al Ghul #51895 üzenetére
Jó választás.
MBAM viszont ne fusson mellette csak addig még néha lefuttatsz vele egy ellenőrzést, mert a két rezidens védelem baj esetén kiütheti egymást a kártevő megelőzési versenyben.
Tűzfalnak mellé én a régi jól bevállt Comodo 5.12.256249 -est használom, de csak is a tűzfal modult, HIPS és Sandbox nélkül! Egyébként általánosan elég a Windows saját tűzfala, az Emsi minden folyamatát felügyeli.(#51892) csicso82
Az asztali AdGuard annak jó, aki használ IE11 -et és Edge -t és kevésbé ismert böngészőket, valamint némely programokból/játékokból is kiszűri a reklámokat.
-
Ra's al Ghul
senior tag
válasz
Ra's al Ghul #51891 üzenetére
Az Emsisoft Anti-Malware -re esett a választás. Visszább olvasva tetszik, amit írtatok.
Ha jól látom akkor nincs benne tűzfal. Milyen tűzfalat ajánlatok MBAM Premium és a fent említett program mellé? Elég lehet a Windows 10 beépített tűzfala vagy az mindenképpen kuka?Esetleg a fentebb sorolt programok mellé van még valami, akit érdemes telepíteni?
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #51891 üzenetére
Először is amelyik terméken komolyabban gondolkodsz azt ki kell próbálni, neked kell a saját gépeden érezni - és viszonyítani a korábbi BD-hez - hogy mennyire fogja a gépet. A G-Data nem feltétlen pehelykönnyű már csak azért sem, mert dupla keresőmotorja van.
Az Emsisoft Anti-Malware itt a topikban az ajánlottabb termékek között van, ezért egy próbát mindenképpen tegyél vele. Másik veresenyzőnek az ESET Nod32 Antivirust ajánlom, az egyik legkönnyebb gépterhelésű kergető hírében áll.
A BD ha jól tudom már magyar nyelven is elérhető és talán a supportjukban is lesz magyar nyelv (ezt nem tudom) ezért a maradás sem rossz alternatíva.AtHoS
Nem tudom mi ez a nagy Adguard őrület, a web extension-je gyenge - jobb nála az Ublock origin vagy a Nano Adblocker is. A desktop verziója pedig fizetős, "jobban megvédi a böngészőt" valami ilyesmit szoktak mondani, hát nem tudom. -
válasz
Ra's al Ghul #51470 üzenetére
Azt ugye tudod,hogy a 2018-as verzió már magyarul is!
-
mr.perfect
tag
válasz
Ra's al Ghul #51470 üzenetére
általában amíg van előfizetésed mindíg a legújabb verziót használhatod.. próbáld frissíteni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #51389 üzenetére
Ha szoktál belefutni olyanba, hogy : "kérjük kapcsold ki a reklámblokkolód! " stb. akkor a nano defendert.
-
Kékes525
félisten
válasz
Ra's al Ghul #51389 üzenetére
A HitmanPro.Alertet használom, nagyon jó, de a rendszeredhez teljesen felesleges. A védelmed erős. Ha biztonságra törekszel, akkor sokkal jobban jársz, ha tudatosan netezel. A harmadik rezidens vírusirtó már feleslegesen terhelné meg a géped, ráadásul, akár össze is akadhatnak egymással. A hármas védelmi rendszerekre nem hiszem, hogy tesztelve lettek volna.
"Origin és NoScript van Chrome alá is?" OuBlock Origin van, a NoScript-ből pedig hasonló.
(#51391) csicso82 +1
-
Kékes525
félisten
válasz
Ra's al Ghul #51301 üzenetére
"Böngészőbe van valami beépülő, ami tiltana a "fertőzött" oldalakat?"
Ublock Origin.
"Hitman Pro -ról mi a véleményetek?"
Jó program, de az nem real time. A real time a HitmanPro.Alert. Azonban neked már nem kell több rezidens vírusirtó. Amit írtál bőven elég.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #50693 üzenetére
Van valamilyen speciális igényed, valami olyan szolgáltatás ami kell? A Kaspersky-t többet látom teszteken azokon bizonyít, hogy jó védelem. Tehát Kaspersky-re váltásnál inkább a plusz szolgáltatásokat vagy azok hiányát mérlegeld és azt, hogy érzésre milyen, mennyire jobb vagy esetleg rosszabb mint a korábbi BD. Ha jobb és váltasz a védelmed továbbra is erős lesz. A webroot-ról mostanság nem sokat hallok, általában az alacsony rendszerterheléséről ismert.
Alapvetően van vagy fél tucat védelem a piacon - fizetős vonalon - amik között a védelem erősségében nincs drámai különbség a lényeg inkább az adott konfigon hogy muzsikál és az esetleges szolgáltatások amiket tartalmaz mennyire fontos számodra. -
válasz
Ra's al Ghul #41845 üzenetére
Szerintem önmagában a BD is bőven elég (MBAM nélkül). Ezt most nem trollkodásnak szántam!
-
UserX
addikt
válasz
Ra's al Ghul #41813 üzenetére
Szerintem, ha újratelepítést követően beírod az egyszer már aktivált licencet, nem történik semmi különös, csak annyi, hogy az első aktiválás időpontjától ketyeg a visszaszámlálás.
Keress rá, hogy a vásárlást követően mennyi időn belül lehet felhasználni a 2. kulcsot...
Válaszom nem 100%-os, mert nekem LT licencem van. Újratelepítést követően már fogadta el...
Üdv:
UserX
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul #41759 üzenetére
STATUS_FLT_INVALID_NAME_REQUEST
An invalid name request was made. The name requested cannot be retrieved at this time.Két lehetőség van:
1. megsérült a fájlrendszer, és azért reccsen egyet az MBAM drivere, egy scandisk futtatása megoldást jelenthet
2. belefutottál a gépeden az MBAM driver egy hibájába (vagy az ő file system filter driverük összeveszik egy másik telepített alkalmazáséval), egy újratelepítés talán megoldja. Ha nem, jelentsd be nekikEgy gyors keresés alapján én a második esetet valószínűsítem.
-
blattida
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul #41564 üzenetére
Szia!
Elvileg igen.
Ki kell próbálni, hogy nálad nem okoz e valamilyen zavart az erőben.kory24
Szia!Nem ismerem az internetes és gépes szokásaidat, de adott esetben elegendő ez a kettő együtt, soknak semmi esetre sem mondanám őket.
bobalazs
Google a barátod -
soldi3r
veterán
válasz
Ra's al Ghul #41430 üzenetére
Nekem eddig a windows tuzfallal nem volt problemam, de msot a 360 fele van fenn, nyilvan a viruskeresojevel. Kb 1 eve biztosan, nem volt semmifele anomalia a gepen. MBAM is fut azert neha.
Nem tudtam, hogy a beepitett tuzfala csak tulajdonkepp egy konfigurator, tulajdonkepp orulok is neki. Csak azert hasznalom, hogy kulon-kulon egyszeruen tudjam a programoknak engedelyezni, vagy tiltani a netet.
De most lehet, hogy veszek ceges KIS-t, gondolom abban is van ilyen lehetoseg es epp marad nehany felesleges liszensz. Akkor azert lehet, hogy lecserelem. -
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #41428 üzenetére
Gyakorlatilag nincs benne - de a kezelőfelületén felajánlja hogy telepítheted a GLASSWIRE tűzfalát de annak sajnos csak a free verióját ami döntően csak szép grafikus felülettel monitorozza a hálózati forgalmadat, amúgy a win saját tűzfalát túrbózza fel.
-
UserX
addikt
válasz
Ra's al Ghul #41414 üzenetére
Az MBAM Lifetime licensz vásárlásának lehetősege megszűnt, már csak éves előfizut tudsz venni.
-
válasz
Ra's al Ghul #41414 üzenetére
Nem tudom hogyan áll most a MBAM vásárlása,majd segítenek a többiek.
Szerintem ezek mellett-ha amúgy tiszta a gép-fölösleges a Hitman. -
válasz
Ra's al Ghul #41411 üzenetére
Jól van így ahogy van,nem kell semmi más.Esetleg a MBAM prémium,ami állandó védelemmel is mehetne.
-
Osmeña
csendes tag
válasz
Ra's al Ghul #41360 üzenetére
360 Total Security.
Qihoo, Avira es Bd motor.
-
Rasiel
senior tag
válasz
Ra's al Ghul #40592 üzenetére
Nyugodtan rámehetsz a "Recover"-re, aztán állítsd a kivételek közé. Nálam is jelzett, de téves riasztás.
Szerk.: A hsz-ed szerkesztett részét nem olvastam el, így már látom, hogy találtál rá megoldást. Figyelmetlen voltam.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ra's al Ghul #38356 üzenetére
Üdv szép és jó dolog az autopilot mód, ami értelemszerűen annyit tesz, hogy saját maga dönt azaz nem értesít bármilyen műveletet is végez a vírusírtónk a gépünk védelmében.. Namármost egy nagyon tudatlan felhasználó esetén ez jó dolog - feltéve ha van azért egy "renszergazda" aki hébe-hóba ránéz a gépre. Ugye az ilyen user kattingat össze vissza és esetleg csak annyi tűnik fel neki autopilot módban, hogy valami extrém böngtészőcsatolmányt hiába akar megnyitni nem tudja - mert ugye az autopilot mód érzékeli pl. a zsaroló háttértár titkosító dolgot- és megúszták az adatai - mert ha pl. kérdezne a vírusírtó talán még engedné is lefutni a csatolmány tartalmát.
DE HA TE nem akárhova kattingatós user vagy és mielőtt kattintassz elolvasod hogy ugye mit is akar közölni a víruskergetőd akkor SIMÁN ELÉG A USER mód vagy mifene ami ugye jobb esetben mielőtt egy vírust blokkol kérdez - persze ha épp nem vagy a gépnél nincs gond mert karanténozza és valami gebasz van akkor belesel a karanténba - ugye sokan ezt sem találnák meg ha te igen akkor simán jó a user mód. Remélem nem voltam túl fárasztó.A kérdez mielőtt törli dolog főképp akkor hasznos mikor egy ősrégi megbízható programodat nem ismeri fel a víruskergetőd de te biztos vagy benne hogy okés, és ugye rányomhatsz hogy engedje lefutni.
-
blattida
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul #38308 üzenetére
Szia!
Gyakorlatilag minden állandó védelemmel rendelkező védelmi program ezt teszi, de csak akkor szólnak, ha találnak is valamit.
Tibor_560sec
Szia!Mivel crytowall fertőzésnek köszönheted a fájlok titkosítását, ezért el is búcsúzhatsz tőlük, mert gyakorlatilag nem lehet őket visszaállítani, a hiányzó kulcs miatt, ami a program készítőinél van és ők csak akkor teszik meg a visszaállítást, ha fizetsz nekik.
Az egyetlen használható megoldás (lenne), ha rendelkeznél rendszer vagy dokumentum mentéssel, lehetőleg külső meghajtón tárolva.
Ha ez nincs, akkor többé nem fogod tudni visszahozni őket...Legközelebb ne nyiss meg ismeretlen csatolmányokat és linkeket, mert biztos, hogy emailen keresztül szedted össze és nyitottad meg/futtattad...
Mindig legyen mentés a fontos adatokról.
-
Tybor66
tag
válasz
Ra's al Ghul #38300 üzenetére
Sima uninstall, a program leállítása után. De létezik mindegyik programhoz uninstall tool is:
-
quailstorm
félisten
válasz
Ra's al Ghul #38300 üzenetére
Revo Uninstaller a csodaszer.
-
Tybor66
tag
válasz
Ra's al Ghul #38294 üzenetére
AVG-t még nem használtam, így arról nem tudok nyilatkozni.
Avast ill. Bitdefendert a saját programjával távolítottam el, semmi probléma nem volt azt követően. -
válasz
Ra's al Ghul #38290 üzenetére
Én a Kaspersky internet securityt használom és nálam nagyon bevált.
-
Tybor66
tag
válasz
Ra's al Ghul #38290 üzenetére
-
blattida
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul #37091 üzenetére
Szia!
Igazándiból fölösleges, mert egy normális antivírus program, amilyen az emsi is, tökéletesen megoldja a feladatot, azaz véd a kémprogramok ellen is.
-
daimonion
senior tag
válasz
Ra's al Ghul #31883 üzenetére
Érdemes de kipróbálhatod pl
360 Total Security , Bitdefender free / itt gyakorlatilag nulla a konfigurálás / , Avast 2015 free , Avira Free , Forticlient ..Ezek mind mind vannak ugyanolyan jók mint az AVG némely esetben talán jobbak is.Tüzfalnak ezek mellé akár a win tűzfala is megfelelő de ha konfigurálni akarod akkor van pár progi
Teljesség igénye nélkül
Tiny Firewall
windows 8 firewall controll ,
Windows firewall controllMa már ingyenes cuccosokkal is lehet kielégítő otthoni védelmet összekalapálni
-
Kékes525
félisten
válasz
Ra's al Ghul #31883 üzenetére
Ha teljes védelmet szeretnél, akkor nem elég a vírusirtó, tűzfal is kell. Tehát olyat válassz, ami komplett. Én az ESET Smart Security 8-asat-t használom. Ez nagyon jó. Ez mellett kiegészítő védelemként időnként lefuttatom a HitmanPro-t, MBAM, Emisoft Anti-Malware-t és a herdProtect scannert.
-
neduddki
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul #27393 üzenetére
HI!
regi gepre nincs ellenfele, az elte ttk-s garazda iseszkusizk ra, egyrest mert regi vackaik vannak masreszt nem kell vele fogloakozni
mongyuk miota szoposozok azota nekemsesedogomvot, de gep igeny az jovalvaskosabbudv
neduddki
-
micafighter
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul #27393 üzenetére
Próbáld ki a webroot promót és döntsd el magad. A webrootban van 1-2 védelmi funkció amit más -egyenlőre- nem tud. Ha vannak kérdéseid, a webroot saját topicja:
http://m.prohardver.hu/tema/webroot_secureanywhere/friss.html
-
válasz
Ra's al Ghul #27324 üzenetére
-
moonguru
őstag
válasz
Ra's al Ghul #27324 üzenetére
Szia!
Itt van egy eljárás, viszont felelősséget nem vállalok érte!
How to remove CryptoLocker Ransomware and Restore your files
Ui:
Érdemes a kommenteket is elolvasni!
-
válasz
Ra's al Ghul #27319 üzenetére
Jajjdeszép
. Sajnos elbúcsúzhatsz a doksiktól - esetleg, ha életbevágóan fontosak, megpróbálhatsz fizetni. A ransomware a legmocskosabb cucc, amit eddig láttam.
-
moonguru
őstag
válasz
Ra's al Ghul #27319 üzenetére
Szia!
1.11 BTC az ára.
Ui:
Jobb ha keresztet vetsz rá... (brutaforce esélytelen)
-
olivera88
veterán
válasz
Ra's al Ghul #26974 üzenetére
Malwarebytes Anti Malware. [link]
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Ra's al Ghul #26864 üzenetére
Szia!
AVG.
-
Visormail
addikt
válasz
Ra's al Ghul #24690 üzenetére
Igen elég
Mondom hogy a másik az egy kézi kereső, tehát felteheted azt is de semmi közük egymáshoz, arra jó hogy időnként lefuttasd, de ha eltávolításra is használod akkor elindul a 30napos próbaidő, csak keresésre ingyenes. Ami teljesen ingyenes kézi kereső az az mbam.
-
blattida
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul #24671 üzenetére
Elég a Hitman. A Spybot ma már nem sokat ér.
-
válasz
Ra's al Ghul #24662 üzenetére
MSE-t, vagy inkább Defendert azoknak szoktam ajánlani, akik nem akarnak védelemre költeni, foglalkozni vele és win8-uk vagy 8.1-ük van. Itt ez rendszerkomponens, és csak használni kell.
Ha valaki régebbi OS-t haszál vagy neccesebb dolgokat csinál a neten, akkor elkél egy izmosabb védelem, pl AVG, Avast, CIS.
-
Visormail
addikt
válasz
MSE-t én sem ajánlom, ha maradsz az avg-nél akkor a free helyett inkább innen tedd fel valamelyiket AVG 2014 Internet Security & Antivirus Pro - Free for 1 year (nem kell regisztrálni meg semmi, ugyanúgy magyar).
Valamint mellé még ajánlom a HitmanPro.Alert-et feltenni +böngészővédelemnek sajnos kell, csak telepíted és elfelejted nem kell vele csinálni semmit.Más: Microsoft issues temporary fix for malware via image security issue
-
BigManus
addikt
válasz
Ha valami működik,ráadásul jól működik, nem érdemes bántani.
Maradj meg az AVG-nál. -
milan26
senior tag
válasz
AVG jobb.
-
milan26
senior tag
válasz
Ra's al Ghul #24657 üzenetére
Alapszintű védelem kis gépigénnyel és gyenge teszt eredményekkel.
-
BigManus
addikt
válasz
Ra's al Ghul #24657 üzenetére
Szia!
Más.
-
blattida
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul #24646 üzenetére
Szia!
Ha azt aakrod, hogy ne kérdezzen, akkor, ha garantáltan tiszta a géped, rakd a defense+-t tanuló módra, indítsd el a használni kívánt programokat, használd őket, majd állítsd vissza a defense+-t biztonságos módra.
mazza
Az Ő problémáját ez nem fogja megoldani. -
mazza
tag
válasz
Ra's al Ghul #24646 üzenetére
Szia!
Én eszerint állítottam be: [link]
-
micafighter
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul #24548 üzenetére
Webroot jó védelem, de ingyenesen is lehet jó védelmet összerakni. Webroot elönyei a következőek: kisebb gépterhelés (konvergál a 0hoz), egyszerű használat, nem kell a beállitásaival szórakozni mint pl Comodonál, és Webroothoz jár hivatalos support. Ezek a 180 napos promos webrootra is vonatkoznak.
-
válasz
Ra's al Ghul #24548 üzenetére
Szerintem túlspirázod a dolgot. Neked kell döntened, nem mi fogunk helyetted. Egyébként is úgy kezdted, hogy ingyenes AV... Arra kaptál is választ. Felteheted a Webroot-ot is, mert valószínűleg elégedett leszel vele, de a későbbiekben fogsz érte fizetni, vagy lecseréled? Ha ez utóbbi, akkor inkább tiszta telepítéssel tedd!
-
válasz
Ra's al Ghul #24541 üzenetére
Szerintem egy Avast mellett fölösleges más kiegészítő védelmet feltenni, a Spybot S&D egy idejétmúlt, mai környezetben haszontalan kiegészítő. Ahogyan milan26 is mondja a Win fala elég lehet, de én kiegészítő falként (Comodo) a HIPS, a Sandboxra, és a Kioska-ra (virtuális futtatási környezet, online bankolni kiváló) gondoltam. A malwarebytes-ot még fel lehet éppen tenni, én már jó ideje nem használom. Ha nem jársz rossz helyeken, van a böngészőbe script blokkoló, akkor egy jó AV elég.
-
milan26
senior tag
válasz
Ra's al Ghul #24541 üzenetére
Tűzfalból vista óta egészen jó a beépített is, de ha mindenáron mást akarsz, akkor ott van comodon kívül még pl zone alarm, online armor.
Nálam most ez a védelem:
seven beépített tűzfal+avast free+malwarebytes free+emsisoft free
Utóbbi kettőt időnként lefuttatom lelkiismeretem megnyugtatására. Ezeket manuálisan kell frissíteni és futtatni, nem bántják egymást az avasttal. Semmi gondom sincs.
-
válasz
Ra's al Ghul #24539 üzenetére
Jót! Ott az Avast Free AV, a Bitdefender Free, vagy a Comodo IS, esetleg AVG Free. Az AV-kat tetszés szerint kombinálhatod a Comodo tűzfalával, vagy más ingyenes fallal.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul #24360 üzenetére
Ha a support fontos tényező, de nem gond hogy nincs magyar, akkor tapasztalat alapján a Webrootot tudom ajánlani. Szintén tapasztalat alapján azt mondanám, hogy a KIS-t ki se próbáld mert nekem elég kellemetlen tapasztalatom volt vele (kikapcsolt minden védelmet a gépen és nem volt hajlando elindulni, mikor megpróbáltam letörölni a laptop beépített billentyűzetét letiltotta (mint ahogy egyes UKASHok), egyedül egy USB-s egér inputot fogadott el a gép, így rendszervisszaállítást tudtam csinálni, az megmentett). Nem vagyok egyedül, másoknak is akadt hasonló élményük. Viszont az érem másik oldala, hogy van akinek müködik. Ettől függetlenül szerintem ez olyan mint az orosz rulett.
Mindenesetre érdemes egy rendszervisszaállítási pontot csinálni mielőtt elkezdesz tesztelgetni. A Nortonról meg negatív tapasztalatok vannak itt a fórumon, nem túl fényes a házi tesztekben és a supportját is kifogásolta pár forumtárs. Itt az érem másik oldala hogy PCMag-ban megint Editors Choice lett a Norton. Tapasztalat alapján annyit tudok róla mondani, hogy a GUI az szép és jó sok erőforrást zabál.
Szerk: Bitdefenderből most van egy jó kis 180 napos promó, valszeg nem fog sokáig tartani. Webrootbol pedig mindig ottvan a 180 napos
-
válasz
Ra's al Ghul #24360 üzenetére
Kaspersky Internet Security 2014
BitDefender Internet Security 2014
Avast Internet Security 2014
ESET Smart Security 7
Emsisoft Internet Security
Norton Internet Security 2014Válassz.
Fentről lefele ajánlott a kipróbálási sorrend.
Akármelyik mellé mehet a Malwarebytes Pro.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest