- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vasti74
senior tag
válasz
#09179072 #70767 üzenetére
Én (nem a vírusok miatt, hanem egyszerűen csak azért, mert nekem jobban megfelel) >20 éve linuxot használok. Linuxos vírussal még nem nagyon találkoztam :-)
Van persze nem kevés kártevő linuxra is, de azok inkább csak a szerverekre veszélyesek: egy asztali rendszeren nem fut alapestben olyan szolgáltatás, ami támadható, vagy ha mégis, publikus IP híján nem túl nagy a veszély, hogy "felnyomják" a gépet.
Tudom, hogy elvileg még zsarolóvírus is létezik linuxra is, de az is valami (asztali rendszer esetében) teljesen életszerűtlen dolgok együttállása esetén tud csak kárt csinálni.
A linuxos vírusirtók igazából azért vannak, hogy pl. a letöltött fájlokat le lehessen vírusellenőrizni, mielőtt átvisszük egy Windows-os gépre ;-)
Nem igazán értem, hogy miért nem dual boot-os gépet használnak az emberek?! Windows-t akkor kellene csak indítani, ha tényleg arra van szükség (de nálam pl. virtuális gépre van telepítve egy Win10, ha nagy ritkán kevés a LibreOffice, és mindenképpen MS Officce kell, akkor elindítom, és abban dolgozok) Netezni stb. szerintem sokkal jobb linux alatt...
Ha nagy ritkán megkérdezek egy-egy ismerőst (volt már, aki tényleg csak netezésre meg a fotók rendezgetésére stb. használja a gépet, és egy zsarolóvírus már kinyírta minden cuccát) , hogy miért nem próbálja ki a linuxot, mindig az a válasz, hogy mert nem ért hozzá! Erre meg szoktam kérdezni, hogy miért, a Windows-hoz értesz?! ;-) Mert a böngészőt elindítani kb. mindkét rendszer alatt ugyanúgy kell, ráadásul ugyanazt a böngészőt: ennyi talán még megy bárkinek, ennél tovább meg a nagy többség úgysem jut ;-) Na mindegy. terjedjenek csak a vírusok, sokan ezzel keresik a kenyerüket, a jó és a rossz oldalon is ;-)
-
válasz
#09179072 #70687 üzenetére
Mi kaptunk a feleségem laptopjához egy Norton AV-t. Nekem nem jött be. Jobban fogja a gépet mint a Defender. Böngészést lassította. Nem javasolt kategória nálam.
Ha esetleg visszaolvasol írtam is róla. A beépített crypto bányászattal meg beléptek a legalja.hu kategóriába. -
-
Cs1csó
titán
válasz
#09179072 #70575 üzenetére
Miért ne? Megnyugtatásként, persze csak ha nem nyűg a user számára ezek lefuttatása. A kedvencem nekem is az AdwCleaner, nagyon gyors és a "külvilággal" legelső vonaladat a böngésződet tudod tesztelni manapság a kártevők döntő többsége onnan jön. A fertőzött pendrive vagy egyéb mód - szerintem - jóval ritkább.
Ami utána következően tetszik az az Emsisoft EK. Az MBAM is jó de nagyon oda kell figyelni hogy ne akarjon indulni a rendszerrel és ne nyaggasson a fizetőssel.
A DrWebCureIT is jó, A Hitman Pro nem jó mert csak 30 napig lehet fenn a gépen utána gondolom egy alapos registry pucolással lehet megint működésre bírni, hogy azt higgye, új még a gépen, de nem ennyit. -
Xelo
addikt
válasz
#09179072 #70575 üzenetére
nekem eset mellett van emsisoft emergency kit a gépen, ami egy bitdefender és emsi motort használó on demand kereső, én jobban szeretem mint a hitman prot vagy mbam-et. néha jó egy second opinion, mert előfordulhat hogy valamilyen kártevőt x hamarabb felismer mint y, viszont azt is hozzátenném hogy még sose talált semmit a gépemen.
ettől függetlenül jó cucc, volt több ismerősöm akiknek ezzel takarítottam a gépét, csak eset is teszi a dolgát.
-
-
-
-
Jack Oneill
veterán
válasz
#09179072 #70496 üzenetére
Eddigi tapasztalat: Gyors, ahogy eddig is, a weboldalak azonnal megjelenek, korábban sem volt lassú, de most még gyorsabban jönnek az oldalak. Kevesebb erőforrást eszik, memóriából és processzorból egyaránt. Védelemről nem tudok nyilatkozni, nem teszteltem még itthon, de a munkahelyen volt ma esemény, ott 2 db zsarolóvírust fogott Thunderbird levelezőn keresztül.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
#09179072 #70487 üzenetére
Mentés, mentés, mentés
Évekkel ezelőtt (még a zsaroló, kódoló vírusok előtti korszak) hoztak laptopot, hogy valami nem stimmel vele, mert nagyon lassú, nézzem meg. HitmanPro-val kezdtem. Hosszú volt a listája... Aztán MalwareBytes is dolgozott rajta. Minden képet, doksit mentettem külső HDD-re. Gondoltam az asztalon lévő dolgokra, a Temp-et átnéztem, a Dokumentumok, Letöltések mappát. Majd particionálás, formázás, új rendszer. D meghajtóra visszamásoltam mindent. Visszaadtam friss rendszerrel, víruskeresővel, mentések a D meghajtón. 1 hét múlva hív, hogy nem találja a 10évnyi családi nyaralási fotókat és ez most tragédia a köbön és pótolhatatlan... Felvilágosítottam, hogy a D meghajtó->Mentések->Képek mappában van minden kép, de csináljon róla mentést, mert ha vírus, vagy hardver hiba, vagy tolvaj viszi el a képeket, akkor is pótolhatatlan lesz...
-
Xelo
addikt
válasz
#09179072 #70475 üzenetére
kapitalizmus van kéremszépen, és mi mint felhasználók nem a céget használjuk, hanem a terméküket. ne érts félre, azzal semmi gondom nincs hogy kitárgyaljuk a termékekkel/cégekkel kapcsolatban a pozitívumokat/negativumokat, de ahogy mostanában Plag kommentál az egyáltalán nem objektív. ott van az fsecure, évekbe telt nekik hogy írjanak a programba egy önvédelmet, erre írja Plag hogy húúdejó milyen király cég hogy hallgatnak a felhasználókra mekkora istencsászár az egész. erre itt van az eset, gyakorlatilag nem csináltak semmit, eddig is szuper volt a program, most is, eddig is reklámozták a fizetett "elismeréseiket", most is, semmi nem változott, de hirtelen le van húzva az egész hogy hát mekkora genny cég szégyelljék magukat stb. nekem ez a nevetséges, hogy egyik program/cég pedesztálra van emelve akár a legkisebb dolog miatt is, a másik meg hiába baromi jó, a földbe van tiporva.
-
Semplar
őstag
válasz
#09179072 #70422 üzenetére
+ Nem frissítgetik nyakra-főre. Vagy két éve a 3.2.0.0 verzió van.
Ja csak nem talált frissítést nálam. -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
#09179072 #70402 üzenetére
Azt használd ami neked jó. Sok már a lefizetett teszt. Az AV-Comparatives a Panda esetével buktatta le magát. Avtest-en mindenki szinte tökéletes de nem telne bele 10 percbe és mindegyik mellett lekódolnám a gépet
. Nem kell komplikálni a dolgokat. Ha neked az ESET tetszik hajrá
. Én csak azt nem szeretem mikor átbasszák az embert és amennyit elkérnek egy védelemért. Én se azért csináltam a teszteket, hogy na akkor most megváltom a világot hanem, hogy pár ember egy kicsit szórakozhasson. A minőség fontosabb a mennyiségnél. Jelenleg 3+1 dolgot tartok fontosnak :
- ügyfélszolgálat
- ár-érték
- optimalizáció
"+ (jövőkép)"Élvezd a géphasználatot ne a vírusoktól félj. Nem biztos, hogy a kiberbűnözők csak a rosszfiúk.
-
Cs1csó
titán
válasz
#09179072 #70402 üzenetére
Amúgy sem jó csak egyetlen oldalra hagyatkozni, pl. én szeretem a Computer Solutions csatornát a YouTube-on.
Amúgy az igazán fontos, hogy mennyire "használható" a védelem mellett is a gép.
Persze a védelem ismert, megbízható termék legyen ami azért többen is tesztelnek és ha hozza azt a szintet amit a többi védelem akkor nagy gond nincs és ekkor jön be a képbe a fenti tézis, a használhatóság. -
válasz
#09179072 #70395 üzenetére
Mindegyik termék esetében van marketing célzás. Ez egyik esetében sem kerülhető ki.
F-Secure esetében is ott van, hogy a legjobb választás a gaminghez. Ugyan ezt leírja más is.
Én inkább azt vizsgálom ilyenkor, hogy mit ad a usereknek az adott cég. Ha csak a védelmi részt nézzük, akkor az a Kaspersky esetében a legerősebb.
Plusz, annyit finoman leírok, hogy tegnap este csináltam egy bechmark mérést játékok közben és azt kell mondjam minimális az eltérés, de a Kaspersky mellett jobb a teljesítmény. Hajszállal, tehát nem észrevehető, de akár be is tudható mérési hibának. Sem az F-Secure sem a KAV nem okoz system impatcot játék közben. -
-
Xelo
addikt
válasz
#09179072 #70391 üzenetére
ja hatalmas hír.
bevallom 15 éve tiniként baráti társaságommal ebből volt a pénzünk.. script kiddieként vettük hackfórumokról a "0day fud" perszonalizált steam acc lopót, azt hozzáfűztük populáris programok crackjeihez, aztán töltögettük fel a youtubera a videókat hogy sony vegas for free meg ilyenek. ha valaki letöltötte és futatta a "crackünket" akkor kaptuk emailben a steam fiókjához tartozó emailt jelszót, ami sokszor megegyezett az egyének email címéhez tartozó jelszavával is. akkoriban még steam se volt annyira védve mint manapság.. aztán meg egyéb játékcsalásokkal foglalkozó oldalakon árultuk az ócó steam accountokat.
mai fejjel már szégyellem a dolgot, csak azért osztom meg hogy szemléltessem mennyire naprakész a hvg.
-
sb
veterán
válasz
#09179072 #70383 üzenetére
Azért vannak fokozatok. Az, hogy kéthavonta feljön egy saját ajánlat szerintem elfogadható.
A kulcsszavak:
- Kéthavonta. (Pl. egy youtube reklám már nem az a szint amikor 3 percenként az arcodba tol valamit.)
- Saját: Nem más sz*rt reklámoz, hanem azt amit amúgy is használsz. Ez azért elfogadható, ha már ingyen adja a fejlesztő akkor legalább néha vesse fel a lehetőséget a vásárlásra.
- Ajánlat: általában a normál árhoz képest vmi kedvezményt dob fel, tehát még ez is vehető pozitívumnak.Mondjuk ebben, hogy ritkán találkozom vele lehet, hogy az is benne van amit Cs1csó írt: amit nem volt muszáj és nem kell azt nem raktam fel belőle + a silent módja is korrekt.
Továbbra is azt mondom, hogy funkcionális hiányosság sokkal komolyabb lehet mint vmi plusz extra ritkán, de ettől még egyetértünk az elvekben: Ha tele lenne szarral én se használnám. Viszont továbbra is a védelmi szint az elsődleges kérdés számomra, azt hittem azért nem ajánljátok mert azzal is gond van. Ami a 0. pont egy ilyen sw-nél.
@Plag:
Tényleg nem akarom tovább ragozni ezt, de azért ha már felhoztad ez az érv szemet szúrt, hogy nem ismert vírus is ugyanolyan kockázat.
Ha nem ismer egyet úgy, hogy közben milliós adatbázisokkal dolgoznak és napon belül frissülnek, azért az egy másik szint mintha kilövöm a processt és utána gyk. bármi bejöhet, kis túlzással az ezeréve ismert vírus is, vagy mint a többmillió.
Ez szerintem nagyon asszimetrikus összehasonlítás.Olyasmi mint a 2m magas zárt vaskerítés de benne hagyva a kulcsot vs. normál kerítés bezárva, kulcs nélkül.
@Cs1csó
Köszi a részletes infókat megint.
A VPN még jól jönne, bár vannak ingyenesek is de azok erősen korlátosak. A F-Secure Totalban van, majd megnézem akkor mennyit adnak.
A többivel meg igazából nem voltam tisztában mik is a lehetőséget, ezért kérdeztem.
- A tűzfalat már írtad, hogy felesleges a winesen felül.
- A backupok, védelem (ublock, ésszel netezés, 2FA-k) megvannak.
- Cloud is, bár fiókos HDD is van. Nekem is utóbbi volt az első megoldásom de gondoltam ha már megvan a backup, mirror, több hw, abból is offline, akkor már ne hiányozzon a fizikai védelem köv. szintje sem, ha történik valami a lakással.Amit még láttam, hogy konkrétan léteznek vmi zsarolóvírus elleni védelmek, elkülönített (helyi) tárolók? Nem tudom ezek érnek-e bármit vagy, hogy egyáltalán milyen elven működnek.
Ezt már csak érdekességképp kérdezem. Úgy látom akkor egyelőre nagyrészt maradhat az Avast. Az egyik gépre viszont visszaaktiválom az F-Secure-t további próbaképp és majd meglátom... ha bevált akkor átváltok rá a többi gépen is.
Köszi még egyszer mindenkinek!
-
sb
veterán
válasz
#09179072 #70378 üzenetére
Őszintén szólva az Avastban sem zavart eddig semmi.
Ilyen teljesítményjavító és egyéb hülyeségekkel nem szoktam foglalkozni. Ha meg nem nyomkodom magától max néha feljön, hogy vegyem meg, remek ajánlatuk van.Ill. az ingyenesben ugye benne sincs sok minden. Az (auto) programfrissítőt pl. szülők gépén el tudnám viselni de az a fizetős része csak.
Alapvetően én is kerülök minden hülyeséget, főleg ha magától szembe jön akkor idegesít, de szerintem ez nincs egy súlycsoportban pl. az F-Secure taskmgr/jobb gomb/end task hiányossággal.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
#09179072 #70311 üzenetére
Ja bocs 😄😄😄😄
De a viccet felre teve nagyon nagyon kellene valami latvanyos, megfoghato ujitas, minden ceg tekinteteben. A kaspersky-re kivancsi leszek, mi az a nagy valtozas, ami jon.
Egyebkent nekem eddig az ESET jott be leginkabb, most is azt hasznalom... Nem tudom, meddig. Ha most valtanek, akkor Kapsy vagy Fsecure.
-
válasz
#09179072 #70307 üzenetére
Sosem álltak be sehová, maximum olyan kezdeményezések mögé, aminek valóban volt értelme és célja.
Amúgy az F-Secure lelke a DeepGuard és a CloudAV ami saját fejlesztésük, illetve többmotoros AV ellenére zseniálisan könnyű. Amikor BD motort használtak az Avira előtt akkor is nagyon könnyű volt a termék.Egyébként kérdezni akartam, csak elfelejtettem. Múltkor írtál olyat, hogy az ESET jó termék, de nem telepítenéd fel. Tudsz valamit az ESET háttérműködéséről? Kíváncsi tett a megjegyzés.
Ennek egy részét nem írom itt le. Az ESET termékek szoftveresen kellően össze vannak rakva, de semmi több. Évek óta nincs fejlesztésük, ami meg van az inkább parasztvakítás. De ezt már Zoli is leírta előttem. Az árazásuk ocsmány és nem csípem a szlovák terméket. Sosem bíztam meg benne igazán. De ez én vagyok. Valakinek meg az ESET a tökéletes program. -
válasz
#09179072 #70305 üzenetére
Az igazság az, hogy sokaknak bejönnek a hosszú 1 éves promók, plusz maga az a tény, hogy a termék észrevehetetlen a gépen! Nem túr bele a hálózati kapcsolatba, nincsenek benn driverek és semmi felesleges kiegészítők, amiknek konkrét védelmi szerepük nincs, de bugot azt tudnak okozni.
Ők inkább abban utaznak, hogy egyszerű, de annál hatékonyabb legyen a program, és piszok módon fontos nekik a felhasználók adatvédelme.
Több helyen olvasni, hogy az F-Secure mint vállalat sem kormány, sem szervezet mögé nem állt be. Nekem ez tetszik.
Amellett, hogy észrevehetetlen és nincs benne sallang, viszont erős védelemben!
Az oldalukon meg kell a marketing. Ennyi. Mindegyik cégnél ez van, plusz a gyári oldalon sosem érdemes megvenni a termékeket. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest