- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
SirRasor #53329 üzenetére
Van értelme.
Előfordulhat, hogy a védelem nem íráskor ellenőriz egy fájlt, hanem csak futtatáskor, nézd meg ezt a beállítást (EIS-ben például három állású a csúszka: csak futtatáskor/íráskor is/olvasáskor is és a középső az alapértelmezett).
Az is előfordulhat, hogy a rezidens védelmen átcsúszott valami, ami ellen akkor nem védett a vírusirtó, és most már véd, így meg fogja találni.
A rezidens rész a védelem fontos komponense, de csak az egyik komponense, a rendszeres keresés a másik, és az is hasonlóan fontos. Legalább a fájlszerveren fusson le az állandó ellenőrzése éjszaka, de én a klienseken is meghagynám a rendszeres ellenőrzést.
-
-
válasz
SirRasor #53299 üzenetére
Akkor elég rosszul szerkesztette meg valaki a Wiki-s oldalt. Sosem volt magyar kézben a termék. Két termék volt magyar kézben. A VirusBuster (amit mellesleg az ovónéni aki a tulaj volt elcseszett és most a Sophos kutató egységeként működik a cég) és a Furkó Antivírus.
A Furko Antivírus egyébként az elődje volt az álantivírusoknak sok-sok évvel ezelőtt.Nem a kedved akartam elvenni, csak felhívni akartam a figyelmed egy fontos tényre.
-
Cs1csó
titán
válasz
SirRasor #53299 üzenetére
A PANDA szó spanyolul vagy katalán nyelvjárásban baráti kört jelent, informatikus baráti kör alakította a céget ezért lett ez a neve de a világ számára ez a szó a cuki hatalmas feket fehér macikra asszociál ennyi ezért lett a logójuk is a maci.
Az AVAST pl. ALWIL cég által gyártott vírusirtó mely egy mozaikszóból jött létre:
AntiVirusAdvancedSeTTehát van pár érdekes név.
-
válasz
SirRasor #53297 üzenetére
A Panda sosem volt magyar termék, hanem spanyol! Max. tud magyarul a termék.
Az offline elérés is legyen szempont, mert ha bekap valaki egy olyan vírust, ami blokkolja a netelérhetőséget és csak a felhőre támaszkodik a termék, akkor az cumi! Márpedig a Panda Cloud arra támaszkodik. A többi Panda termékről nem tudom, de szerintem ott is nagyon a felhőbe kapaszkodnak.Igen, ( LiLxWaYnEx ) rá gondoltam.
-
-
válasz
SirRasor #53283 üzenetére
Az biztos, hogy ezek az oldalak nem tiszták és inkább azt látom, hogy fizetnek nekik. Ugyanis a valós élet nem azokat az eredményeket produkálja, mint amit ők kihoznak a tesztjeikből. Sem rendszerterhelés, sem felismerés tekintetében. Ott van pl. a Panda esete. Az egy vicckategória.
A Kaspersky azért ismer fel ilyen gyorsan és ilyen sok vírust, mert nagyon nagy a honeypot szervereik száma. Plusz ott a KSN a userek gépein. Már nagyon régóta tudják azt, hogy elsőként reagálnak sok kártevőre. Plusz az az analizátor gárda akik a vírusokat analizálják, az a világelsők között van. Azt kell, hogy mondjam, a Kaspersky nagyon erős védelemben, és itt nem a termékeikre gondolok csak, hanem arra ami mögötte van technika és szakember szinten.
-
Pano
addikt
-
válasz
SirRasor #53223 üzenetére
Nem ismerem, nem is állítottam, hogy baj van vele, mindössze arra akartam rávilágítani, hogy ha nagyon összetett rendszerről van szó, akkor első körben mindig a beépítettet használnám. Aztán ha nem válik be, akkor lehet újabb költségek árán mással próbálkozni.
Mondjuk otthoni tapasztalatok alapján egyből a legnagyobbra lőnék és valószínűleg a Kasperskyt ajánlanám másodsorban ilyen komplexitás esetén.
-
dqdb
nagyúr
válasz
SirRasor #53244 üzenetére
VPN? Nem PPTP-zünk: SSL VPN szopósz(Sophos) spec. klienssel. Nem kell hozzá extra védelem.
Nem extra VPN védelemre gondoltam, annak nulla értelme lenne (bár nem lennék meglepődve, ha előbb-utóbb valamelyik bloatware védelmi szoftver fejlesztőjének eszébe jutna egy ilyen felesleges, de hangzatos nevű modul), hanem arra, hogy megtűri-e egymást a vírusirtó és a VPN kliens, és erre a kérdésre nem biztos, hogy nálatok is igen lesz a válasz. -
Cs1csó
titán
válasz
SirRasor #53244 üzenetére
Engem xopatott meg a BD free "web" védelme a vicc hogy még ki sem írta hogy blokkolta, semmi mintha net kapcsolati hiba miatt nem töltött be nagyon felbosszantott.
A Kaspersky Free-nél két dolog húzott fel:
- az első hogy egy renszer újraindítás vagy bekapcsolás után ha még nem volt megnyitva a fájlkezelő akkor első megnyitáskor az egész rendszer - megremeg befagynak az ikonok egy pillanatra -- a másik hogy feltesz valami SECURE CONNECTION vagy hasonló néven futó dolgot ami mivel fizetős ezért csak 150MB(!)-ot enged ingyen forgalmazni jó vagy sem de ez egy külön települős program úgyhogy első alkalommal töröltem is de jobb lenne ha OPCIONÁLIS lenne és ha nem akarom akkor NEM TELEPÍTEM.
-
dqdb
nagyúr
válasz
SirRasor #53238 üzenetére
Céges környezetben is tesztelj, ne csak otthon. Ha használtok az infrastruktúrában VPN-t, akkor azt is nézd meg, mert érhetnek csúnya meglepetések.
Nincs olyan AV, ami vállalati környezetben ingyenes volna
Az Avastnakvanvolt ilyen, most csak fizetőset találtam náluk. Ezenkívül mintha a Comodóból akadna még üzleti célra is használható ingyenes. -
-
-
Cs1csó
titán
válasz
SirRasor #53223 üzenetére
A BD free is nagyon jó kicsit fogja a böngészést és túl automatizált nekem nem nyílt meg egy weblap de erről semmi értesítést nem kaptam kellett egy kis idő mire rájöttem mi blokkol. Emiatt is tartom jobbra az ingyenes vonalon az Avast free-t jobban lehet szabályozni, az igényeid szerint testre szabni.
-
válasz
SirRasor #53208 üzenetére
Ajánlatot mindenképpen kérjetek. Ami nagyon fontos, hogy teszteljétek és próbáljátok ki őket!
Mostanában elég jó lett a Kaspersky védelme vállalati környezetben. A feleségemnél azt használják és a rendszergazdák istenítik. Nekem személy szerint csak az otthonival van kapcsolatom.Ezen kívül jó lehet az Eset, Emsisoft védelme.
-
Cs1csó
titán
válasz
SirRasor #53208 üzenetére
Az AVG szerintem nem fog megszűnni, az Avast megtartja mint márka. Technikailag a két vírusirtó már összefésülték - ez a laboros teszteken is látszik ugyanazt az eredményt hozzák, már hónapok óta - de mint brand értékes.
Vállalati közegben nem vagyok otthon de ezek jó védelmek:
Emsisoft, ESET, Bitdefender, F-Secure, KasperskyJó lenne ha mindtől kérnétek mondjuk email-ben ajánlatot, plusz tesztelitek és döntöttök.
-
-
idegen lény
addikt
válasz
SirRasor #48103 üzenetére
Ezt miből szűrted le? Én az Összefoglalóban csak ezt találtam:
"10.: Létezik-e ingyenes antivírus és melyek ezek?
Igen létezik. Ezek az Avira, Avast, Qihu 360, Bitdefender, Microsoft Security Essentials, Comodo Internet Security, stb. Nyilván ezek nem csak abban különböznek a fizetős kiadásoktól, hogy nem kell értük fizetni, hanem mert egyes szolgáltatásokat nem tudják, adott esetben adott képességeik csak korlátozottan használhatóak.
Azonban vannak közöttük olyanok, amelyek teljes értékű védelmet biztosítanak, mindenféle korlátozás nélkül és pusztán a támogatásban nyújtanak kevesebbet, ezek a Comodo Internet Security Premium és a Qihu 360."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Apple iPad 10 10th 2022 12 hónap garanciával
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest